Сега лято и море, а ФЕВРУАРИ всяка ще гушка своето дете! (7)

• 11 485
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
puhtar ако котето е ваксинирано и не го пускате навън не би трябвало да има проблеми.

Момичета извинявап се но не мога да чета много назад вие сте  фурии, надявам се всички да сте добре .

# 121
Здравейте милички. Аз днес реших, че няма смисъл да лежа в къщи понеже все още няма климатик и дойдох на работа (сега съм в по-спокоен офис и няма какво да правя по цял ден.  Mr. Green За секса на мен ми го забраниха за седмица след кървенето и се надявам да си остане за толкова, че не се търпи  Banghead tantrum Корема ми е подут но не е като на бременна, само с някой рокли ми се подчертава. Качила съм някое килограмче, ама с това ядене беше неизбежно. Моето гадене не отминава постоянно ми става лошо от миризми. Не съм повръщала много, но от миризмите се побърквам. А работя с многооо хора с различни парфюми. Запека започна да си казва думата и аз наблягам на плодовете, та ми отминава малко поне...  Имам нужда от дрехи но не смея да си купя нищо, понеже има опасност да ми стане малко съвсем скоро  newsm61

# 122
Линкчето на Lemonny е полезно, според него обаче терминът ми е януари  newsm78 Е не, че някой лекар ми е казал кога е, но на първия преглед споменаха февруари  newsm78 Както и да е, живот и здраве ще видим Simple Smile

# 123
Момичета мерси за съветите  Hug
Аз си купих кремче още в петък но............
Сега ще си сваря смрадлика и ще правя промивки пък да видим.
Относно секса...... ами и ние ме на сухо от както разбрахме. Но мисля като си излекувам дупето да пробваме, че верно не е издържа. Дано няма поводи за притеснение след това  Praynig

Светла радвам се. че няма проблеми с бебо. Ако трябва ще стискате няма как. За хубаво е.

Оставям ви за сега, после ако мога пак ще се включа.

# 124
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 Laughing Laughing Laughing
Знаех си аз, че докато се върна от ж.к. ще сте изписали минимум 2 страници  Laughing Laughing Laughing
При мен всичко е ОК каза доки. Ама ми препоръчва БХС и ФМ след 15 г.с.  Thinking , а в нета чета -> 11-12 г.с. Thinking ....уффффф...странна работа.....май ще трябва сама да решавам Wink

# 125
Много благодаря на всички за отговорите, успокоихте ме  Hug Hug Hug

# 126
  • София
Здравейте и от мен!
Аз преди малко пак имах леко зацапване и като се събуди дребния се изстрелвам при личната за направление и утре ще се запиша на ЖК, дано да има свободни часове при гинеколога за утре въобще, де. Явно тази бременност ще си е такава калпава и накрая и ревливо бебе ако ми се падне, ще се гръмна.  Laughing #2gunfire

Аз запек нямам, сутрин безотказно ми действа едно дълго кафенце. При първата бременност се бях амбицирала да откажа кафето и такъв запек ме хвана, ужас. Тогава реших да си пия по едно на ден. Иначе сините сливи също помагат.
За хемороидите с нищо друго не мога да помогна, освен да ви кажа, че един приятел си ги оправи в ОН клиник и е доволен.

И аз си имам коремче вече, изненадана съм, че от толкова рано ми пролича, по принцип съм доста дебеличка.
Секса ни го забраниха официално и на нас миналата седмица при първото зацапване, но така или иначе дотогава си имах гадене денонощно и не ми беше до заигравки.

# 127
Vabeni,пробваи с круши и др.плодове,аз лично нямам все още запек,и се надявам да ме подмине,защото съм свикнала да хода до тоалетната всяка сутрин преди да излезна и ако някой ден нещо не ми се ходи сутрин направо полудявам,а пък какво остава за няколко дни... Rolling Eyes #Puppy dog newsm61

# 128
  • София
Здравейте  Hug липсвахте ми много Simple Smile Не ви бях 4ела 2 дена Simple Smile
Направо ме е срам да споделя, като 4ета какви трудности имате Blush Аз (да 4укна на дърво) си правя секс нормално, нищо ми няма, даже хора' играх бях на един събор  Grinning за сега съм мн добре. Лекаря каза, 4е мога и да спортувам, но за сега няма, аз както си ходех редовно.. сега не знам но съм си слаба горе долу Simple Smile
Вече броя дните до морето остават още 5  Joy 
Аз също имам хемороиди, при  мен са наследствени и са ми отдавна, стоят си не ми пре4ат.
Ами лек ден от мен за сега и мн усмивки и позитивни емоции  Hug

# 129
Здравейте  Flutter, много сте активни, браво !

На всички с притеснения пожелавам, всичко да е наред и да се радват на бременността си  Simple Smile ! Моето неразположение отмина  Party. От време на време усещам странни опъвания в корема, но не ми изглеждат притеснителни и не им обръщам внимание. Тази седмица трябва да звънна за резултатите от изследванията, надявам се да са добри   Praynig.
По- нормалните температури определено ми действат ободряващо. За първи път ми се иска да хладно, да е зима  Wink. От както видях крака и ръце махащи насам - натам, определено усещам нещата по друг начин. Е, липсата на неразположение също влияе. Едвам се възпирам да не направя някоя покупка на бебешки дрешки  Blush. Днес обаче си купих туника ( есенно - зимна) и си поръчах една рокля за бременни от ЛаРедут  Crazy, ентусиазъм , какво да се прави. Като гледам напредъка с КГ Crossing Arms, може би ще ги нося по - ранно от колкото си мисля !

Относно запека, да споделя, че освен плодовете ми помага и омразната Активия  Rolling Eyes. Със сигурност има разхлабително в нея, надявам се да не е вредна!

ПП: Забравих да ви попитам - при раждането на първо дете, държавата даваше еднократна помощ в размер на 200лв, при второ, дали пак е така ?

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 14:57 от star

# 130
ПП: Забравих да ви попитам - при раждането на първо дете, държавата даваше еднократна помощ в размер на 200лв, при второ, дали пак е така ?

Star, в темата майчиното счетоводство коментират тези еднократни помощи. Но не разбрах само дали са в зависимост от дохода или се дават на всички родили жени.

Аз още не съм видяла моето бебче да ми маха с ръчички. Утре ще ходя да правя БХС и се надявам като ме погледнат на ехографа да видя и аз най-накрая едно помахване.

# 131
  • София
Еднократните помощи при раждане на дете - първо дете - 250 лв.
второ - 600 лв.
трето - 200 лв. /тук не съм 100% сигурна, но за първо и второ съм убедена, че са така/.
Ако децата са близнаци и едното от близначетата е второ дете - 2х600 лв.
Заявление се подава по постоянен адрес в Социални грижи. Дохода няма значение. От общината трябва да се извади предварително едно удостоверение за членовете на семейството /където се вижда кое поредно дете е новороденото/ и се заплаща - за експресно издаване - 10 лв., за 3 дни - 7 лв., за 7 дни - 5 лв.
В Социални грижи трябва да отидете с това Удостоверение от общината и с оригиналният акт за раждане, както и личните карти и на двамата родители за сверка. Акта за раждане го задържат за около месец и след това си го взимате с печат на гърба, че еднократната помощ е била изплатена.
Срока за получаване на еднократната помощ е до 3 години след раждането на детето.

# 132
  • Варна
За малката, ми изплатиха 250 лева, а за второ май е 600, ако не са сменили пак закона нещо.

# 133
Хелоуууууууууу,мамчета,

Много голяма активност, не мога да ви изчета Simple Smile Ние през уикенда ходихме в Белово на басейнче. Въпреки, че въобще не се пекох са ми червени кълките....ама се пусках по пързалката Wink Много хубав са го направили басейна. Инъче съм добре. Килограми не съм качила жсе още, но пък имам коремище.... Rolling Eyes Миналата седмица давах кръв, но не ми взе сектер за цитонамазка и микробиология, аз и не попитах, че не се и натискам Whistling Whistling  Whistling

На всички нови мами, добре дошли  Hug

Стар, за второ дете дават 600лв. незавиисмо от размера на осигуровките. А как вървят курсовете?

Боби, аз се записах на консултация при Димова в 20та поликлиника. Препоръчвам я  Peace

и др. неща исках да пиша, ама старост нерадост Blush

# 134
Току що ваксинирах едно коте, а собственичката трябва да роди до края на седмицата. Ако животинчето ви е ваксинирано и обезпаразитено, няма да имате проблем. Ние имаме котарак и 3 ротвайлера, с които малкия общува от бебе. Аз работя като ветеринарен лекар и всеки ден се срещам с всякакви животни - и болни и здрави. Хриско идва с мене на работа от втората си седмица (за ужас на всички баби от махалата).
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=344556&pid=10727324
Тук сме на палатки с малкия. Ако се вгледате внимателно, ще забележите и двете кучета.

Общи условия

Активация на акаунт