Сега лято и море, а ФЕВРУАРИ всяка ще гушка своето дете! (7)

• 11 461
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
  • Най-зеленият остров
Благодаря за бързия отговор Nalika  newsm51.

# 241
МОМИЧЕТА НЕ Е ЛИ МН.РАНО ОЩЕ  ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПОЛА .АЗ ЧЕСТНО КАЗАНО ПРЕДПОЧИТАМ ДА ГО РАЗБЕРА ПО-КЪСНИТЕ МЕСЕЦИ ,ЗАЩОТО Е ПО-СИГУРНО, А НЕ ДА МИ КАЖАТ ЕДНО А ПОСЛЕ ДРУГО-ЩЕ Е МН.КОФТИ.
БЕБЧО ОЩЕ НЕ СЪМ ГО УСЕТИЛА,НО ИМА ВРЕМЕ.

# 242
Моят лекар нито изследвания на урина ми е пуснал,нито пък за антитела,пита само мен каква кръвна група съм,нито пък спомена нещо за цитонамазка!?Направо много се ядосвам и при първия удобен случей ЩЕ СЕ СМЕНЯ!!!Само кръвни ми пусна.
И аз не усещам бебо още,нямам тъпрение,но ми се струва раничко още.

# 243
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, момичета!!! Laughing
Да ви разкажа как лекаря си е лекар  Laughing
Не сме казвали на никого за бременността, защото миналата година преживях един мисед и не ми се иска да виждам отново погледи пълни със съжаление.....майка ми само разбра.....не знам как.....майчински инстинкт (а съм мноооооого голяма (на 32  Wink)- това май няма значение за майките  Laughing), но разказът ми....... - Разхождам се и виждам една приятелка (лекар е) и първият и въпрос е: "Ама ти да не си бременна?" . А както се вижда от линийката не съм "много бременна"  Wink . Иначе първият път (преди 11 години) ми пролича чаааак към края на 5 началото на 6 месец. Даже на сватбата, когато бях в началото на 5 месец трябва да знаеш и да се загледаш, за да "видиш" коремче  на снимките Grinning .
Относно движенията на бебо и усещането....браво на вас....много хубава новина.
А за пола.....раздвоена съм в желанията си, ама май искам повече пак момиче  Wink

# 244
Bobi точно тоновете пусна да чуе.Не ме е гледала с ехографа.

Нарцис  сега пак ще се разровя назад в темата да видя точно какво се полагаше по ЗК и следващия път ще настоявам. За какво плащам осигуровки тогава да му се невиди  smile3512 
btw за кръвна група и на мен ми е пуснала newsm78 Аз си я знам принципно но като дойде време за раждане си искат такъв документ.

# 245
  • София
Здравейте момичета!

Анджи, добре дошла при нас, стискам палци всичко да е наред при теб!

Много съм щастлива, сега се връщам от лекар. Бебето е добре, подскачаше като лудо, отговаря си на възрастта. Записа ме на ЖК и ми даде талони за кръв и урина, както и за очен лекар, защото съм късогледа и астигматична.  Grinning
Цитонамазка и секрет решихме заедно да ми пусне чак в края на август на следващата ЖК, защото както ви казах тези дни пак имах зацапване и не ми се искаше да ме ровка сега.

Аз оставам в болнични, ако някой ви отказва, да знаете, че просто ви баламосва. Значи доктора ми обясни, че в момента има две ЛКК - по ЗК и платена. ЛКК по ЗК е упълномощена да издава по 15 дълги болнични месечно за гинеколозите на цялата поликлиника, което е ясно, че е крайно недостатъчно.
Платената ЛКК няма лимит, та направо се насочвам натам, само дето не разбрах каква е цената /старост-нерадост, забравих да питам/. Понеже лекаря ми излиза в отпуска, се разбрахме личната да ми даде колкото се може дни за мен и детето, а после да отида на платена ЛКК и директно 30 дни. Каза ми, че нямам никакви проблеми да седя в болничен до края, единственото което /но не е сигурно/, че може да се наложи да си "почина" за 3 дни в болница, но това пак не е проблем за мен.
Дуфастона го продължавам засега, Но-шпа го спирам и започвам добрия стар Магнерот, точно както и при първата бременност.

За пола, опитваме се всячески да подтиснем усещанете за момиче, защото и двамата искаме пак момче, дори измислихме име, за момиче още не сме измислили.  Laughing Иначе нали казват - като ти се яде солено е за момче. Е, при сина ми, а и сега - не съм изяла една сладка, само солено ям.

# 246
  • София
Много се радвам за младоженките от групата! Идеята за сватба в такава реновирана къща е велика!

# 247
Ника браво за добрите новини за бебо  Hug Радвам се, че всичко е наред.

Е само мен ли се опитват да ме баламосват за тази цитонамазка и влагалищен секрет. newsm78
Какво значи, че ще ми пусне ако има проблем и при нужда  #2gunfire
Другия път май ще се караме.
Сега като прочетох програмата за "Майчино здравеопазване", ми тя половината неща не ми ги е пуснала  #Cussing out
Нито кръвна група, нито васерман, нито сифилис, абе нищо................
Ааааааааа взех, че много се ядосах и ..................  smile3515 smile3514

# 248
и аз не съм правила още нищо, ще ги правя след 3 седмици, че дотогава ще ходя на почивка и няма как. Иначе с предишната бременност и на мен не ми пускаха секрет. Преглеждала ме е , но и според нея не беше нужно. По принцип според мен трябва да си искаме тези неща, важни са. Иначе аз редовно си правя цитонамазки, понеже имах силно разкъсана шийка с предишното раждане. За антитела - мен ми правиха преди в 6-ия месец, аз много не му разбрах смисъла на това изследване - то нали така или иначе после ще ти сложат инжекция, ако бебето е с друга група. Може и да не съм права.

# 249
  Привет мамчета!
Ама мнооого сте изписали,да ви се похваля и се връщам да ви чета Simple Smile
Вчера бях на ФМ при Томова,всичко е наред с бебо не искаше много,много да се движи само по едно време се размърда.Най-важното е че тя каза че ще си имаме мъж Grinning питах я не е ли много рано да се каже и тя вика че много ясно се видяло Simple Smile Аз през цялото време имах много силно усещане че ще е момиче ама явно не трябва да им се доверявам на тези усещания Crazy,а таткото искаше момче и сега е на седмото небе от щастие Simple Smile
 айде почвам да наваксвам с четенето

# 250
  • София
Силвъри, радвам се за теб!
Томова беше единствения лекар, който категорично заяви, че едното близначе на брат ми е момче, преди това всички в едни глас твърдяха, че са 2 момичета. Беше им казала, че ако не е момче, ще им върне парите за прегледа.  Laughing Позна жената, трябва да напомня на брат ми да мине да я почерпи.

# 251
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Silvery, честито ти момченце.
И аз в петък съм на ФМ и се надявам да се види, ей така от любопитство.
Ние тук докато си говорим дали можело или не можело да се види пола в 12 седмица ти си първата с такива новини.
И аз надничам често в януарската тема и там на всички момичета им казаха на първата ФМ.
Мисля, че и при нас започват да се сипят такива новини.
Дано на  всички резултатите  от ФМ и БХС са наред и да продължим така да си бременеем до следващата година.

# 252
Честити сини гащи,  silvery! Радвам се за хубавите новини. Явно може и ясно да се види и тогава няма защо да не кажат лекарите  Peace Аз съм чак на 12.08 на ФМ, та ще си почакам за пола. Ще съм в 13 г.с, дано се види  Praynig
vabeni , искай си ги, мила! Лекарското оправдание не звучи сериозно!
Супер, Ника! И за теб се радвам, че всичко е ок!

# 253
 Благодаря ги момичета!!! Дано наистина всички са с добри резултати от ФМ ! за мен поне беше голямо вълнение,добре че и любимият беше с мен че после 15 мин не мога да спря да рева от радост Grinning чак се шашна малко милия
 като ви зачетох видях и аз че за пола си говорите Simple Smile тя дори ми каза че съм 11 седмица и 4 дни и пак го видя и аз останах много изненадана,но беше така категорична че искам неискам вече се настоих за момче Simple Smile по принцип това искахме и двамата
 Много ми хареса идеята за сватбата,ние мислехме да не правим и да не подписваме,ама почвам да се замислям Simple Smile

# 254
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Пропуснах да ви кажа, ако лекарите ви не ви дават направления или ви баламосват плашете ги, че ще се обадите на горещия телефон на Здравната каса да попитате дали е така. Или направо подхвърлете, че може да се оплачете....
Аз попаднах на много изпълнителен лекар и като чувам колко работи трябва да ми направи, щото било задължително, направо падам. Аз понеже хич не обичам да ходя на лекар и  да  се вкарвам в разни филми, бях решила една ранна ФМ, после една за по-любопитните членове на семейството и толкоз. .. Да, ама не...
Вчера докато ми вземаше секрет за цитонамазката ми каза, че съм ужасно закърпена от предното раждане. Предложи ми,  сега ако родя при него да ми оправи всичко и аз започнах да се замислям, защото исках планирано секцио. Имам още 6 месеца да си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт