Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се!

• 14 201
  • 142
  •   1
Отговори
# 90
  • До хладилника, който обичам
Въпросът ми беше къде е изложбата. И други момичета в подфорума се питат същото... За София.   bouquet
Знам, и в другата тема видях питанията Confused Но наистина няма информация за това. Ако разбера нещо, ще пиша. Може би най-лесно ще е да се звънне/пише на организатора - Център за бременни жени, П-в, контактите са в другата тема за конкурса.

# 91
Заради проваления пикник и поход - ще направим това:

ГР. ВАРНА
СРЕЩА В "ПОРТОКАЛ" - 06.08.2009 г ОТ 18.00 Ч.

Дискусия по групи на теми, свързани с кърменето
Теми: „Защо да кърмим”, „Начало на кърменето (първи дни с бебето)”, „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.”, „Кърменето в извънредни ситуации”

Без записване, просто елате да се видим и поговорим  Hug
Да добавя, че докато майките говорят в дискусиите по теми, децата ще се забавляват с аниматорите в съседната зала. За децата ще има награди, а за най-активните майки подаръци   Mr. Green В заведението не се пуши! А, да и не е задължително да сме точно на кафе   Wink

# 92
Hi,
В Пловдив е било страхотно.
Ние с бебе Никол ще се включим в София.
Надявам се и при нас да е толкова гот.

# 93
  • София
 Кои от оставащите мероприятия са подходящи за мами с малки бебоци?

# 94
  • Карлово
И в Карлово стартирахме събитията за ССК, с лекция за кърменето. Чудесно е, че ни записаха от местната кабеларка и ще излъчат цялата лекция. Така и несъбралите смелост да дойдат ще могат да ни видят и чуят. Утре е веселата част - "С мама на кафе". Ще има балони, подаръци и игри. И много кърмачета!

# 95
Момичета, някой успя ли да се свърже с доц. д-р Ваня Недкова- Плевен, на посочения в програмата телефон? Аз звъня вече втори ден, но без резултат...

# 96
  • До хладилника, който обичам
~*~

гр. София

Отново към инициативите за честване на Световната седмица на кърменето, заповядайте да посетите 'Ден на отворените врати', организирани от Ла Лече Лига съвместно със САГБАЛ „Д-р Щерев”

07.08.2009г – петък – 11.00 часа

~*~

# 97
  • София
Да вметна, макар и със закъснение, че в късната емисия новини на МСАТ (00 ч.) в събота срещу неделя е имало 5 минутен репортаж за Похода в София на 01.02.2009 г. (събота).
За съжаление не откривам запис на предаването  Embarassed

ЕДИТ: колежка от работата ми каза и за "новините по ББТ", но не се сети за дата и час

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 21:47 от зелено човече

# 98
Отново предаване от Шумен!
Тук срещата премина при малко по-висока посещаемост и интерес от бъдещите майки. Нооооооооо съвпадна изцяло с мотото на кампанията тази година, а именно ни разлюля доста сериозно на третия етаж на болницата, така че някои майчета си тръгнаха преждевременно (включително и моя милост Embarassed, търчейки към площадката, на която беше съкровището). Моят извод е, че определено в Шумен има нужда от сериозно популяризиране на кърменето /и то не само до 40 дни или до три месеца/, като най-полезно това ще бъде в неформални срещи, защото болницата поема инициативата /БРАВО  bouquet/, но после в практиката е по-лесно на кафенце, а малчовците вързани в количките и с шишето.  Close
От личен опит потвърждавам, че тук във форума и статиите на сайта и ЛЛЛ намерих най-сериозната подкрепа и инфо за кърменето и се надявам момичетата да последват начинанието. Ще продължавам да търся последователи. Ако има и медийно отразяване ще постна материал, че не успях снимам по време на труса Laughing

# 99
Няма ли информация какво се случва в Плевен или по- скоро не се случва Cry

# 100
Мина посещението в окръжна болница в Бургас. Имаше 10-15 родилки и да похваля персонала, нямаше нито едно незасукало бебе или майка с реален проблем. Някои от момичетата задаваха хубаво въпроси. Получиха брошури и телефони за помощ при нужда.

# 101
Няма ли информация какво се случва в Плевен или по- скоро не се случва Cry
За Плевен незнам,но в плевенско(разбирай Левски   Wink ) се организираме вече.
 Разпространих материалите на Ла Лече Лига,като към тях добавих и един диск с клипчето Кърменето в 10 стъпки.
В градския супермаркет от утре започва да се върти същото клипче.

# 102

В градския супермаркет от утре започва да се върти същото клипче.

Еее, това е страхотно!!! Поздравления!!! По-масирана кампания от това, здраве му кажи. Обхваща всички възрастови групи, полове, бюджети  Grinning

# 103
Супер, дано да мога да се включа макар и в петък !

Дано да се посети от повече майки, макар ,че масово отбиват бебетата без каквато и да е причина,,,,,,, с оправданието  Ми на явно не му стига ,,,,, или Ми на  кърмата ми не е хранителна !
Все още се кърмим и ще продължим докогато природата каже ! Успех на всички кърмещи майки !

# 104
Днес бяхме на посещение в МБАЛ - Добрич. Две бременни и две опитни кърмачки. Много като за град с 80-90 хил души население  #Crazy newsm78 ooooh! Колкото до посещението - даже и не съм си го представяла толкова добре. Бяхме посрещнати чудесно, обяснено бе всичко на момичетата, разведоха ни навсякъде, обясняваха, отговаряха на въпроси. След това посетихме родиките, раздадохме брошури, разговаряхме набързо и така. Аз съм много доволна от днешното посещение, дано и другите също  Peace

И, макар да знам, че може би не е в тази тема мястото, искам да ви споделя. Последните дни, т.е. откакто тече ССК, реших да раздавам брошури - когато сме на разходка, и видя бременна или мама с малко бебе, давам брошурки и каня на мероприятията. ............... Такива неща ни чуха ушите (включвам и половинкача, че бяхме заедно), че някой път се замислям............... уцелвам ли ти такива.... незнам, но някой път се обезкуражавам, и то много  Confused Sad Но, тогава се сещам, че имаше днес две бременни. На фона на хиляда са нищо, но пък ако са две деца в повече кърмене, си е заслужавало. Нали?!?!?

Общи условия

Активация на акаунт