Често падане при прохождане и ходене

• 7 964
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Така ще е... Ще го пазиш детето колкото можеш. Мен ако питаш - не ползвай вече тези каиши. Дъщеря ми също пада (все още, макар че ходи много добре) и си удря главичката, защото у нас паркета е много хлъзгав. Навън рядко пада така. Все още се налага да я пазя, защото усвоила едно нещо, веднага се хвърля към нови предизвикателства. Като се научи да ходи по равното, взе да иска да ходи по наклон, като се научи по наклон, почна да се катери по де що види камънаци, бордюри, стълби, катерушките в парка. Все трябва да има някой до нея.

# 16
  • somewhere over the rainbow
... но по-скоро мисля, че това, че ги водите за ръце не им позволява да се научат как да се предпазват при падане.
Еле па ако ги водите на каишки. Детето свиква, че ако тръгне да пада, каишката ще го спре ... и не изпитва естественото чувство за самосъхранение.

# 17
Моята също не можеше да "пада" добре, все падаше на лице и то си разбиваше устната. Sad Беше много нестабилна близо 2 месеца, проходи на 11 месеца, но чак на 1г.1м. почна да ходи стабилно. Търпение! Peace

# 18
  • България
Моят син е на година и шест месеца почти и ще го държа за ръчичка навън,въпреки че ходи доста стабилно в къщи,навън ме е страх най-вече да не си удари главата.И той не ходи,а тича,види ли нещо се затичва без да гледа пред него  ooooh! и много ме е страх.а проходи на година и 2-3 месеца,дали пък не правя грешка,че не го пускам  Rolling Eyes

# 19
И моят син също много пада,все по лице,и ние минахме през ортопед.Прегледът ,който е направил ортопеда ви е за проверка на ахилесовото сухожилие,а упражненията спомагат за удължаването му.
Детенцето на пръсти ли ходи,тичаща ли е походката ?(защото при нас паданията се дължат именно на скъсено ахилесово сухожилие и оттам ходене на пръсти,а и той постоянно тича)

# 20
И дъщеря ми много падаше малко след като проходи и се оказа проблема в обувките.Сега и взимам само ортопедични обувки на Капчица с един номер по големи и няма проблем(ако са нейния номер пак се спъваше).

# 21
Имам чувството че в началото почти всички деца падат на глава.Дъщеря ми се научи сама да пада на колене или на ръце след няколко падания на глава.

# 22
Още от момента на изправянето си оставих сина ми да се оправя сам...След две падания като талпа,се научи да се държи до последно за нещо преди да се пусне и да седне...От момента на прохождането си след две-три падания се научи и как да пада...Не е падал досега на главата си...Лично според мен каишките и всякакви подобни,които предпазват детето,му вредят повече отколкото да му помагат

# 23
baksisa НЕходи на пръсти ,ама потичва и май тогава най се спъва.Вие правители нещо по специално за вашия случай?

love my baby при нас немисля че е от обувките ,защото в нас и боса по същия начин се спъва  Peace

# 24
Големият ми син беше така, само че той проходи много рано, та мислех, че в това е причината. След време се пооправи, сега е на 3 и вече не пада толкова.
Няма как да минете без падания, просто гледайте да сте близо до хапето, за да не стане голямо нараняване.

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 23:10 от McKitty

# 25
Маги, на какви подметки се научи да ходи Габи? Защото аз бях чела, че трябвало да се учат на меки подметки, но аз пък не мислех така  Naughty и й купихме маратонки с твърди подметки. Все пак Лидия ходи на ясла от малка и ме беше страх в яслата да не пада и да не й обръщат достатъчно внимание и исках да стъпва възможно най-стабилно. След 2 месеца учене, сега ходи много добре, бавно, може и да си тича. Според мен трябват твърди подметки! По-точно стабилни подметки Peace

# 26
Оп, две такива теми на първа. Ами да, моят юнак (големият) рано проходи и много падаше. И малкият доста пада, но не го смятам за притеснително. Най ми беше странно как си извъртат главата да гледат настрани или назад, докато тичат напред  ooooh!, но с времето се понаучиха да се пазят. Обаче ги оставям да се пазят сами.

# 27
Аз пък не мисля, че каишките пречат на ученето как да пада. Дъщеря ми я водихме с каишки около два месеца /навън/, защото тя не ходи, а бяга, но много лесно се научи да се подпира с ръчички като тръгне да пада. Предпочитах да забавя малко процеса на стабилизиране, пред това да си разбие главата някъде. Падаше като паметник само няколко пъти в началото и после се научи как да пада.

# 28
ЛУРДЕС точно с меки подметки се научи да ходи,но в момента сме с твърди даже ортопеда ги видя и каза че са хубави високи отзад за да придържат глезена добре  Peace

# 29
Аз съм от майките, които почти не помагат на дечковците когато проходят. Първо да вметна, че проходилка не сме ползвали, та от самото начало като започна да се изправя сама по мебелите и се клатушкаше като пате, се понаучи да пада на дупето си.Wink Когато излизахме навън доста често я разкарвахме между мен и баща й, или я пускахме срещу пейка, тя отива и се хваща за нея. По-малко хващане и разхождане за ръцете, и никакви каишки. Naughty Детето винаги падаше по дупе и когато паднеше, не бягах веднага да я вдигам. Казвах й "стани, мамо", "изправи се", и тя винаги намираше начин.. В началото търсеше близката пейка, тротоара или дори моя крак, за да се хване и да се изправи, а след време се научи и да се изправя без никаква опора. Wink След това дойде клякането, скачането, бягането. Вече няма спирка. Mr. Green

ами може като нищо да е свикнала да не се пази толкова защо като е с каиши ти спираш падането и удъра...и нормално като е без да очаква същото и да се стоварва като талпа.....
по-добре й купи една каска и я остави да се научи да пада....то не винаги ще може да реагира да се подпре с ръчички...но обикновенно децата които не ги водят за ръце и каишки бързо се  научават да падат...има и много малко изключения де...

Подкрепям това мнение и съвет към авторката. Peace

Общи условия

Активация на акаунт