ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - смелчаците

• 24 263
  • 364
  •   1
Отговори
# 150
На страницата на РИО София излезе:

Справка за свободни места
след ВТОРИ етап на класиране в СОУ,
Профилирани гимназии и Професионални гимнази,
прием след завършено ОСНОВНО образование
за учебната 2009/2010 година.

margaritavass, цялото ни семейство е с теб. Мястото за твоята принцеса със сигурност е свободно и я чака.

# 151
Има свободно място в БУЗЕМА  Whistling
Имаше една майка, която се интересуваше  Joy

# 152
абе това не са ли свободните места след 8 клас Laughing

# 153
Мънки, имаш право. Пише след основно образование, а то е след 8-ми клас.

# 154
След третото класиране: 612 свободни места в гимназиите
Публикувано на: 29.07.2009 | източник: Монитор | автор: Цветомила Петрова
Сподели в Svejo.net | Последни новини

612 са свободните места в София за бъдещите гимназисти след излязлото вчера трето класиране за елитните школа. Това съобщиха за "Монитор" от Регионалния инспекторат по образованието (РИО).
Свободните места за момчетата са 43, а момичетата ще се борят за 7 ученически скамейки. 561 са свободните места без квоти, допълниха от РИО - София.

Колко от паралелките в професионалните и профилираните гимназии в столицата ще бъдат затворени, все още не е ясно. "Свободните места в тях са поравно. Едва след приключването на записалите се след трето класиране ще може да се каже кои паралелки ще останат и кои ще бъдат закрити", коментираха експерти от Регионалния инспекторат по образованието. Със сигурност обаче ще има много закрити паралелки заради малкия брой кандидат-гимназисти, казаха от РИО. Единственото сигурно е, че ще оцелеят класовете, в които има записани по 18 деца.

943 бяха свободните места в София след второто класиране. 145 класа разчитат на трето класиране, за да се попълнят с по няколко деца и да бъдат разрешени от МОН, допълниха от инспектората.

Окончателният брой на заетите места в гимназиите ще стане ясен на 31 юли.

http://www.kadedaucha.com/?id=1327&aid=5764

Още една неспокойна вечер.

# 155
  • Варна
http://www.moreto.net/novini.php?n=54346

Е догодина няма да има изпити нашите страсти отшумяват с четвъртото класиране  Rolling Eyes

# 156
Пак ще има прием. Сигурно всяко училище ще си направи конкурс и тогава не ми се мисли  ooooh!

# 157
Да му мислят мамите на шестокласниците. ooooh!
То и мен ме вълнува,но докато дойде времето на моята второкласничка да кандидатства,надявам се страстите да са се успокоили.

# 158
Да ще махнат изпита за кандидатстване след 7-ми клас, но ще въведат задължително външно оценяване след всеки клас.

То да имаше такова всеки месец, че да видим качеството на учителите, които учат децата ни. То не е само до учениците. И учебниците са едни леле мале нищо не се разбира от тях. Да намериш задачи, тестове .... лукс - само картинки, някои дори безмислени, други объркващи.

Няма да забравя учебника по география или там както беше - снимки на Търново - Царевец цопнал в Янтра ...

Хайде да не продължавам, че ми идва да разсрелям съсипниците на образованието ни.  #Cussing out

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 17:19 от Asss62

# 159
  • София
http://www.moreto.net/novini.php?n=54346

Е догодина няма да има изпити нашите страсти отшумяват с четвъртото класиране  Rolling Eyes

Да, бе, да! Просто форматът ще е друг. И страстите, и притесненията пак ще ги има.

# 160
Пак ще има прием. Сигурно всяко училище ще си направи конкурс и тогава не ми се мисли  ooooh!
Точно. Защото ако тази година рИваха, че са много ниски баловете и били ни тъпи децата, ще видите догодина колко умни ще са с външното оценяване, където първо нивото на самите тестове е съвсем различно (много по-ниско е) и второ на много места се ще преписва яко и даже квесторите ще пазят децата не да НЕ преписват, а да преписват спокойно Joy Joy Joy, защото това е оценяване и на училището (на тази мисъл ме навежда това, което четох за матурите миналата година). Та ще стане като с матурите и университетите-за по нежеланите специалности (в случая училища) ще се минава с външното оценяване) вероятно, за най-желаните-с отделен изпит. Ама ако не е централизирано, а си е за всяка отделна гимназия-това ще е страхотно натоварване за децата, които се решат да кандидатстват в 4-5 училища-това са си 8-10 изпита. Но всичко това е в сферата на вероятностите. Според мен и догодина ще остане сегашния начин, защото трябва много добре да се премисли и отиграят различни варианти за след 7 клас, но те трябва да са ясни на 15 септеври, иначе рискуват родителска стачка този път Joy Joy Joy, ама дотогава има само месец и поливина, а министъра на образованието не се занимава само със 7 клас, все пак, да не говорим като част от правителството и той (тя де) има 100 дни, демек 3 месеца за ориентировка в обстановката

# 161
  • There I was on a July morning
Точно. Защото ако тази година рИваха, че са много ниски баловете и били ни тъпи децата, ще видите догодина колко умни ще са с външното оценяване, където първо нивото на самите тестове е съвсем различно (много по-ниско е) и второ на много места се ще преписва яко и даже квесторите ще пазят децата не да НЕ преписват, а да преписват спокойно Joy Joy Joy, защото това е оценяване и на училището (на тази мисъл ме навежда това, което четох за матурите миналата година).

Идеята на външното оценяване е квесторите да бъдат от други училища, за да не се допуска преписване.  Peace

# 162
  • София
Даа, май пак ще се върнем към изпитите от "доброто старо време". Общи - външно оценяване, отделно едни - за математическите, други - за езиковите гимназии. Не звучи несправедливо, според мен.

# 163
  • София
Днес ми се обадиха два пъти от ПГИЧЕ "Св.Методий" защо не съм записала Елена, която е приета на трето класиране при тях. Борят се, явно хората да не им закрият паралелки.
Има ли някой който да е стигнал до четвърто класиране..., като нас?

# 164
Даа, май пак ще се върнем към изпитите от "доброто старо време". Общи - външно оценяване, отделно едни - за математическите, други - за езиковите гимназии. Не звучи несправедливо, според мен.
Това - да. Аз имах предвид друго-да не вземе и всяка езикова (на принципа-всеки университет си провежда собствени изпити) да си провежда и тя отделен - за нея си изпит.
Обаче според приказките в медиите и пространството идеята била друга-изобщо да няма друг изпит, освен външното оценяване, което да играе ролята на тазгодишния изпит. Обаче се пита в задачата какво става ако има страшно много високи оценки и последен в списъка на някоя гимназия се оказва не едно дете, а 20 деца-нали трябва и 20-те да ги вземат. Това не се го измислям, а го четох някъде още юни месец-директори на гимназии го визират това като проблем и казваха, че вероятно ще се наложи да си въведат собствени критерии за оценяване елитните гимназии, което пък обезсмисля идеята външното оценяване да е вход за гимназия след 7 клас. Затова казах, че нещата са доста сложни-то ние сме си ги направили такива още от наше време и сега тежко на първия випуск дето ще играе ролята на опитно зайче, защото като знам как действа администрацията до момента-измисля нещо, въвежда го, но не е проиграла всички (то нито един не е проиграла, всъщност) варианти и усложнения, дето могат да се проявят при прилагането на нейното решение и после изведнъж се питат -"а, какво стана", ама постфактум, след като кашата е забъркана вече и каквото и да предприемат е грешен ход и е в нечий ущърб.
Скуби, то и при матурите е било така-квесторите да са от други училища, ама е факт, че в някои училища не е могло пиле да прехвръкне, а в други е имало масово подсказване. Само си помислете, че ако при това оценяване няма разместване на децата, както става това сега и в стаята всички са съученици, които така са свикнали да си подсказват и да си помагат на класни и контролни, дали няма пак поне да се опитват да го правят и на външното оценяване. Че сина ми редовно решаваше и по БЕЛ и по математика задачите и на другата група, за да помогне на този, който се е докопал да седне до него на съответното контролно. Даже и доходи( не само  пасти и кола) си докарваше Joy Joy Joy Мен за това най-много ме беше страх миналата година като се заговори, че може още при нас да го направят това-точно по тази причина-дори да не си виновен, като те заръчка този отляво и отдясно (отпред или отзад)  да му подсказваш, да не вземеш да изгориш (да ти анулират напр. и на теб работата) и ти, нищо, че примерно просто си им шъткал да не те безпокоят, а не си подсказвал или пък си подсказвал, но това е по инерция-нали така си правил цяла година на същите тези съученици и е малко трудно точно на външното оценяване изведнъж да ги възприемеш като конкуренти и да мълчиш като риба. Ето такива чисто практически въпроси възникват когато се променя системата, ама дали който трябва ще се сети за това, не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт