ФЕВРУАРЧЕТО расте не със дни,а с часове...

• 11 144
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на всички за отговорите!Аз все не мога да запиша час за ортопед и да видя какво той ще каже,но на мен ми се струва рано да се слага детето така и да подскача,а и Изабелка е доста едра и това още повече ме тревожи и се опитах да обясня на някои хора че не ми е приятно да  правят това упражнение с детето ми,но глас в пустиня.Писна ми от намеси в начина на гледане на дете и
особено от изрази от рода "ние навремето така сме гледали и нищо им няма на децата" Close

# 61
klawi, детето само си показва кое е добре за него и кое не във всяко едно отношение - било то за хранене, подскачане, вървене и т.н. И както не веднъж съм казвала - всяка майка си преценява най-добре, защото тя си познава детето и няма точна рецепта кога, как и какво. Не могат децата да се слагат под общ знаменател. Аз не мога да сравня двете си деца, та камо ли да давам акъл за чуждите, при Ванеса нещата се случват по-бавно за разлика от Гого.
Например нашата цоцка от вчера изяжда по 1 цяло зеленчуково пюре на обяд и не защото аз и го налагам, а защото тя сама пожела. До сега и давах по 1/2 бурканче, но вчера категорично отказа млякото след половиното бурканче и продължи да си хапва сладко, сладко. Беше толкова доволна след това.
И Ванеса подскача отскоро, това и доставя удоволствие и не виждам да има проблем да го прави, след като и е кеф. Пък и колко време ние можем да издържим да ги хецкаме.  Simple Smile

# 62
klawi , ето това прочетох в сайта на един ортопед:

"Забранено е дондуркането – много любима игра на баби, лели и въобще на цялата рода. Но запомнете : Детето не иска да скача!. Това е неволево движение, рефлекс на изтласкване. Тази наглед невинна игра може да доведе до луксация, особено при по-едри деца. Най-риксова е възрастта 5-6 месец, защото тогава развитието на мускулатурата изпреварва развитието на ставата. Тази забрана важи докато детето не успее само, без чужда помощ, да се хване, да се изправи, да се научи да пада, да се научи да пристъпва, да пази равновесие и да проходи."

И от тогава държим Бобчо, когато е изправен така, че едва си докосва крачетата върху твърда повърхност. Не го оставяме да се отпусне. Но, всеки си преценява сам за детето. Искам да ви кажа, че като се роди Мими и двамата със съпруга ми нямахме никаква идея от бебета. Нито пък имахме някой на помощ. Една приятелка ми показа на кукла как се къпе бебето и това беше. Така се случи, че чак след 40-тия ден дойдоха близките ни и баба ми като ме видя пребледня, заекна и почти инфарктира... Успя само да каже: "Веднага я вдигни!". Оказа се, че аз съм си държала детето седнало почти от самото начало. ooooh! Аз нямах наистина никаква, никаква идея. И Интернат нямах тогава... Rolling Eyes Но, явно децата ни се раждат достатъчно издръжливи, съобразно това в чии точно ръце ще попаднат. Mr. Green

Дидерончо, как си издържала, наистина?

# 63
MamaZ,дано и Изабелка е от издържливите,защото в ръцете,в които е попаднала го налагат,а мн лошо е да гледаш какво правят с детето ти и нищо да не можеш да направиш,защото никой не те чува и вс си прави каквото си иска #2gunfireно да не ви занимавам с моите глупости,благодаря за отговорите Hug

# 64
Клави,какво искаш да кажеш с "...в ръцете,в които е попаднала..."?! Ти си майката ,не си някоя безгласна буква! Не позволявай свекърва,зълва или незнам кой още да ти се налага така безогледно!Направо ти се чудя...

Диде,железни нерви имаш! Честно,много се подразних! Аман от компетентни...Откъде хората черпят такова самочувствие и се изказват авторитетно за неща,които явно не разбират? Кой ги измисля тези митове и легенди? Аз не че разбирам много,ама и не бих си измисляла...след 40-ия ден кърмата била само вода... ooooh!

# 65
толо,напълно си права,но за съжаление и нашия татко ги подкрепя и аз съм изпаднала в някакво положение на сама срещу всички,само водим някакви тъпи спорове и се чудя аз ли не съм наред или вс около мен,защото не проумявам как никой не разбира че аз като майка на това дете имам правото на първо място да решавам кое е добре за него и кое не,пък дори и да греша Sad

# 66
  • София
клави, аз на моите хора и свои и чужди съм им взела страха... На брат ми примерно не съм, но както казах неговите коментари ги подминавам, пък и в крайна сметка той е разбран и не досажда... Рабирам го, че също я обича малката и се чувства длъжен да каже кое смята за правилно.
Та мисълта ми беше, като не схващат от намеци и опити, ми кажи им го в прав текст:
Детето е мое и ще слушате мен!

# 67
 klawi те момичетата знаят аз имах подобен проблем, и много бързо го реших.
1.известно време нямаха възможността да дават акъл,аз се отдалечих и не виждаха детето Twisted Evil
2.дадох на милото 2 варианта-аз или майка му Twisted Evil
3.бъди твърда,ако трябва кресни че в крайна сметка това дете е твое и ти взимаш решения за него.
Дори и мъжете ни не могат много много да се произнасят,ние гледаме бебетата по цял ден ние им правим режим,аз за това обясних че на този етап дори и той не може да ми каже че ще взима отношение за начина на отглеждане на Мая Peace

Диде,а бе много грубо ще се изразя ама ти защо не им тегли по една .....и после да си тръгнете.ще им се незнае,крава си била.ама и мъж ти май по търпелив от тебе.мале това ако беше Любо щеше да ги изяде,ако го питаш него трябва да се кърми до 1клас Mr. Green

Силве,как сте вече,утре по едно кайвенце в парка?

# 68
alximika съжалявам за проблемите които си имала и се радвам,че си ги решила,аз засега ще опитам 1 и 2 Wink,цял живот съм се чудела и ядосвала на познати мъже,които застават все на страната на майките си,но не съм си мислела,че ще дойде на моята глава,още повече за детето,т.к. го гледам горе-долу сама,защото съпругът ми 3 месеца е тук и 3 месеца го няма и мисля че съм с най-големи права при отглеждането му ThinkingИзвинявайте,че ви напълних темата с моите лични проблеми,но днес вече ми дойде много  Embarassed

# 69
Klawi ,споко ние за това сме си тука да се подкрепяме Hug
Така се га да разведрим обстановката малко снимки Wink
на тати усмивката Heart Eyes
трима сме си най-добре
басейна ми харесва, не е  той студен като морето и ще си топя гъзето
Едо готов за скок,а беше метър и половина високо там от където скачаше Shocked

# 70
Хайде и аз да се запиша най-сетне. Днес бях много работна и оправна и чак преди малко сварих да седна като хората.  Rolling Eyes
Малко снимки от първият ни плаж вчера:

А ето и една снимка как се приспа вчера на обед, сама на голямото легло и не посмях да я местя:

Лека от мен, и дано утре се класирам по-навреме за компютъра.
 Hug
Яна, виждам те на балкона, исках да те питам правила ли си козунак в хлебопекарната и как става? Там ли го печеш, след като го оплетеш и на кое втасване се оплита? Приял ми се е и искам да пробвам да направя. Simple Smile

# 71
Дидерончо, ужас! Тия твоите хора не са много в ред! Те направо са ти се скарали че не си изтезаваш детето и че правиш най-доброто за него!

Клави, май е време да поговорите с мъжа ти. Аз съм казала на моя, че ако за нещо смята че не съм права може да спори, но само ако преди това си е направил труда да прочете малко информация по въпроса. Ако не му се занимава- длъжен е да се довери на мен!

# 72
Такаааа,направих нови колажи на 1-ва страничка.Предварително се извинявам на мамите,които не виждат бебоците си там /вече се сещам поне за 4-Ламтурника,Найема,Янаст и Тони83/ Embarassed Утре ще довърша започнатото и пропуснатото.Въпреки това много моля същите тези мами,на които дечицата не присъстват в колажа, да ми изпратят на имейла или на скайпа снимки на бебоците си,за да ги добавя.Извинявам се много,но ви уверявам,че не съм пропускала умишлено..Просто много ми се искаше да я свърша тая работа още тази вечер,но накрая вече явно силички не ми останаха да се взирам кое бебче съм накиприла отпред и кое-не.Обещавам най-тържествено,че ще оправя оплесканото,само ме уведомете...Взимала съм снимки предимно от албумчетата,затова някои от снимките не са много актуални.Ако има нещо-свиркайте и кака ще оправи работата Mr. Green

Отивам сега да си просна прането и лягам да спинкам вече,щото от 1 час си подпирам очите с клечки,за да не ми се затворят... Tired

Хубава и поспалива вечер!!!! Hug

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 01:06 от foxy81

# 73
Вержи мацо страшна сииииииииииииии Hug Hug Hug Hug Hug Hug
само да ти кажа ей сега те излових към кой са ти предпочитанията LaughingЗари на Дидерончо я има на 2 снимки Laughing

# 74
Фокси, я да лягаш да спиш!  Laughing Две бебета те чакат и мъжО ти сигурно ще ти се зарадва.
Ще изпратя снимка утре.  Peace
Алхимиче, Янита я намерих по профила, ще и пиша да драсне някой ред, че последния и постинг беше много отчайващ, а след това не ни е писала...

Общи условия

Активация на акаунт