Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
 betina33  добре дошла  в отбора, заповядай http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_1190.php  И  после да пуснеш едно фото.

P.S Не взимай под внимание начина на приготвяне – раздели на две места, течни и сухи продикти, смесваш съставките   с  вилица и разбъркваш 3-4 пъти, бучките и неразтв.захар да не те притеснява. Успех.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 10:35 от Dina.K

# 241
  • София
здравейте момичета от днес и аз се обзаведох със силиконови формички за мъфинки-тъй като до сега не съм правила моля ви насочете ме към някоя по-лесна рецептичка като за начало-да не се изложа че моите в къщи очакват за десер мъфинки и да ми кажете трябва ли да намажа формичките и с какво-масло маргарин или олио благодаря в предварително-и отсега нататък ще следя редовно темичката Laughing

betina33, аз мойте силиконови формички не ги мазах, даже и като пеках за първи път в тях, някой мами бяха писали, че трябва само първия път, няма значение с какво (олио или масло), но аз в бързината забравих и нямах проблем.
Иначе за рецепта избери една по ваш вкус и действай не са трудни, като правене на кекс е в общи линии. Успех и стискам палци да не се изложиш  bouquet

# 242
  • ВАРНА морето сините вълни
благодаряви момичета за отзивчивоста -ще се пробвам с рецептата която дава Дина-но нямам борвинки-ще видя с какво да ги заменя -по-късно ще се отчета Laughing

# 243
благодаряви момичета за отзивчивоста -ще се пробвам с рецептата която дава Дина-но нямам борвинки-ще видя с какво да ги заменя -по-късно ще се отчета Laughing
Цитат
betina33
Аз смених боровинките с кубчета папая и ананас –така, че има варианти. Simple Smile

# 244
При мен се навдигат най-много, когато ги слагам в студена фурна. Ако сложа в топла или загряла на нужните градуси- вдигат се, но остават равни отгоре и по-малко, отколкото иначе.

Ясно,следващият път така ще ги направя-пеп-4obouquet!
Не че не го знаех това нещо,но все си мислех,че няма да се получат Thinking

# 245
  • ВАРНА морето сините вълни
ето го отчета-Дина мерси- чудна рецептичка-вместо плод сложих орехи и кокосови стърготини-като за първи път отчитам 1 грешка -трябваше да сложа по-малко тесто във формичките но това ще го поправя -дори намерих решение веднага как да залича недобрия вид та ето да ви покажа

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 16:37 от betina33

# 246
Dina.K ти по коя рецепта ги прави тези с папаята ,които не ти са се надигнали?

# 247
Първите ми неуспешни  са от тук http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_1190.php, замених боровинките с куб.папая и ананас,  това имах под ръка. Наложи се да почета малко, и  видях  същата рецепта в твоите постове,  промених   смесването на съставките, но печенето не– топла фурна –при мен  няма този ефект.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 22:51 от Dina.K

# 248
  • Варна
Моля,ви,кажете ми как слагате сладко(някакво),или боровинките или сушени плодове за да не потъват на дъното на мъфините.

# 249
  • Стара Загора
Сладко и на мен ми се случва да потъне, май като е по-рядко.
Боровинки и други плодове няма да потънат ако са оваляни в брашно.

# 250
На мен не ми е потъвало сладко или плодове.

Боровинки и други плодове няма да потънат ако са оваляни в брашно.
Аз лично никога не ги овалвам в брашно,а направо ги слагам и разбърквам със сместа.

# 251
  • Стара Загора
Честно казано и аз понякога забравям.  Laughing (в повечето случаи)
Не ми се е случвало плодове да потънат, но сладко - да.

# 252
  • Варна
Благодаря,за отговорите,ще пробвам и ще се отчета със снимки.

# 253
Моля,ви,кажете ми как слагате сладко(някакво),или боровинките или сушени плодове за да не потъват на дъното на мъфините.
Аз сладкото го слагам така: сипвам от сместа до половината във формата, после слагам сладко, после пак смес. И така.

# 254

Общи условия

Активация на акаунт