Мама питка меси, Юлчето избира си предмети(тема 120)

• 10 121
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ами аз не успях да се справя с бебешките истерии, затова си мълча. Книги има по въпроса хиляди, изпробвала съм всички съвети - помогна едно единствено нещо - израстването Simple Smile Между 1 и 2 си се кърмехме за да държа духа в бутилката, сега го отчитам като грешка и избягвам да затапвам устата на Бобо с цица, когато е нервиран. Между 2 и 3 вече нищо не помагаше...Клякала съм му на нивото да обяснявам, игнорирала съм, прегръщала съм плътно, наказвала съм - нищо, истерии и писъци до Бога Tired Такъв срам съм брала по улиците и в магазините, че...А като прочета във форума мнение на някоя майка на кротичко дете, че всичко било до възпитание и ми е идело да я фрасна с нещо тежко по главата Twisted Evil След 3г. лека-полека нещата започнаха да се уталожват и вече е доста по-разумен Peace
Да видим с Бобо какво ме чака Rolling Eyes

# 256
  • София
Ами аз не успях да се справя с бебешките истерии, затова си мълча. Книги има по въпроса хиляди, изпробвала съм всички съвети - помогна едно единствено нещо - израстването Simple Smile Между 1 и 2 си се кърмехме за да държа духа в бутилката, сега го отчитам като грешка и избягвам да затапвам устата на Бобо с цица, когато е нервиран. Между 2 и 3 вече нищо не помагаше...Клякала съм му на нивото да обяснявам, игнорирала съм, прегръщала съм плътно, наказвала съм - нищо, истерии и писъци до Бога Tired Такъв срам съм брала по улиците и в магазините, че...А като прочета във форума мнение на някоя майка на кротичко дете, че всичко било до възпитание и ми е идело да я фрасна с нещо тежко по главата Twisted Evil След 3г. лека-полека нещата започнаха да се уталожват и вече е доста по-разумен Peace
Да видим с Бобо какво ме чака Rolling Eyes

Това все едно аз го написах  Joy Само накрая ще е ...Да видим с Маги какво ме чака  Whistling

Хубавото при второто дете е, че някак свикваш да те е срам  hahaha

# 257
Честит Рожден Ден на Маги, Стефан и кака Ясмин  bouquet! Весело, слънчево и безгрижно детство им желая!

Стискам палци лошото вече да е зад гърба на Шада Praynig. Моля, ако някой има връзка с нея да ни пише новини, защото предполагам всички я мислим Peace

Фио, дано скоро дойде края на лошия ви период и занапред имате само положителни емоции Hug. Аз съм си малко суеверна и вярвам в магии, само ми е трудно да повярвам, че има толкова лоши хора, за да ги правят Rolling Eyes.

Дуци, много хубав лигавник. Нямам търпение да разгледам и нещата в сайта Simple Smile

А по темата за урочасването и попипването, голям смях Joy Joy Joy

# 258
По повод истериите, мисля, че е до дете. Но повече момичета съм виждала да правят така. Дори се тръшкат на земята и пищят ужасно. Имам братовчедка - тя направо позеленяваше докато стане на нейната. Може би е трудно да се справите в такъв момент, но единственото, което може да се направи, е да се разсее детето с нещо любимо, забавно, но не и да му се оставите и да му дадете това, което иска.

Аз този лигавник го забелязах още на снимките от рождения ден и ми направи впечатление. Наистина ли е бродиран? Бих нарисувала с флумастри за текстил, но това... е извън възможностите ми. Но сестра ми подари на Сами такива с надписи от бродерия от САЩ и много им се радвам и до сега.

Фио, това е просто лош късмет. РАдвай се, че сте живи и здрави! Ако наистина има магия /не мога да повярвам, че има хора, които се занимават с това, но явно съществуват/, знам, че ходжите ги развалят най-добре.

# 259
Това за пипането и в Гърция го правят, сутрин преди да излезнат, да не ги хващали уроки Mr. Green

Анна днес започна да се отпуска да върви, по някое време се затичва(точно преди целта) и накрая тупва по дупе Simple Smile

Пепи току що се събуди с 39.4, а кажете ми какво е това Confused Сутринта го водих на лекар, малко му е червено гърлото, но няма налепи.
А аз съм схваната от ляво и за да погледна нещо зад мен трябва да си извъртя цялото тяло, само главата не мога newsm77 Някаква молитва ли да ни прочетат, не знам вече Thinking

За сега са само лигавници - 1ви рожден ден с име и само с име и картинка. Сакси, на твоя ще пише Яна, спокойно Mr. Green
И блузи за бременни, които стават и за кърмачки след това - 2 в 1.

# 260
Честит Рожден Ден на Маги, Стефан и кака Ясмин!Много усмивки и безгрижно детство им пожелавам Heart Eyes

Ще ме уморите  Joy

Нядявам се Шада да е добре  Praynig

Фио,във всички семейста има кофти периоди,важно е търпението и позитивното мислене  Hug

Дуци,хубав лигавник.На РД на Анна мисля пусна снимка с него,но мислех че някъде си го поръчала.Абе много сте сръчни всички  Hug

Тук е момента да се разлигавя малко и да ви кажа,колко мило ми стана на РД на Алекс.Всички честитки и песничката на Дони  Heart Eyes много ме разчувстваха  Hug С две думи,радвам се че ви има  Hug

Кали,не знам дали гледа клипчето на Алекс,но с него исках да покажа,че дори да не може почти нищо все пак има малки"магарийки"които прави.Сигурна съм,че всичко при вас ще е както трябва  Hug

# 261
мамаиви, много е сладка Алекс на клипчето. Забравих да ти пиша, че и Ивето прави същата "магарийка". Много е смешно, когато правейки това с езика, произнася "пъдари". Все не мога, обаче, да я запиша.

# 262
Записах я аз,но през цялото време искаше да ми вземе телефона  Laughing то се вижда как я държа и я побутвам  hahaha
Друго което прави е с ръка да си бута устните и "произнася" бръм-бръм  Crazy накратко казано,не пиша на гърне,прави няколко крачки и пада,не говори,но магариите ги владее  Joy Ще си обичаме децата,дори и да не са най-великите  Grinning

# 263
Изпозабравих половината неща Embarassed, но добре че коментирате, та се сетих.

Иви, много се смях снощи на клипчето. Страшно е сладка Алекс Heart Eyes

Дени, ти изглежда си още по-отслабнала от последните снимки, които пуска Peace. Момо е голям сладур Simple Smile.

Дуци, бързо да се оправя Пепи Hug. Не знам какво повече да ти кажа. Съчувствам ти, оставам с впечатление, че у вас нон стоп някой е болен Rolling Eyes.

# 264
Хвана ме яд за срещата, но не посмях да я събудя - тя и в добро настроение е достатъчно трудна.

Суеверна съм донякъде, например вярвам, че негативната енергия може да навреди, затова избягвам да я предизвиквам (или поне аз така си мисля).

Дуци, трябва да поговорим с теб за бизнес  Laughing
Иначе за децата, наистина нещо трябва да се предприеме. Измъчихте се всички и изглежда постоянно. Чудих се какво да те посъветвам (с моя значителен опит  Laughing) и си мисля, че ще им се отрази добре малко каляване, но трябва да са здрави, за да се започне.
Аз по-принцип съм страхлива и не бих го практикувала, ако не беше свекърва ми, чиито съвети принципно не са добре дошли, но когато са разумни, не мога да ги отхвърля.
Например сега ми каза да давам на Катето по малко разтопен сладолед, за да не й се зачерви гърлото, ако пийне нещо по-студено. Или да я къпя постепенно в по-хладка вода, за да не настине в морската. По нейно настояване, зимата Катето спеше на терасата. И в интерес на истината там къртеше най-дълго.
Последно почнах само по памперс да я слагам да спи, че тя топло не обича, и като че ли по-добре спи.

# 265
Ох, скъсах се от смях с тези защити против уроки  Joy Joy Joy
Фио, а защо не отидете на църква да ви прочетат молитва за разваляне на магии? На мен ми е доста странно ходенето по разни самозвани хора, дето винаги казват че има магия и винаги я е направила някоя "приятелка" на жената. В 99% от случаите са измамници.
И аз смятам че има трудни моменти, когато просто нищо не върви като хората. Но ако имаш притеснения от магии, уроки и прочее поне в църквата е сигурно че няма да те измамят.
Дуци, и ние ще ти ставаме клиенти. Сега чакаме Рапунцел да отвори център за деца  Party
Много хубави снимки гледах. И клипчето на Алекс е супер  Laughing Малки диванета са  Heart Eyes
Аз напоследък нещо не съм на кеф.  Confused Затова и не влизам много. Едно че съм ужасно изморена и изнервена, но за пореден път се чувствам разочарована от приятели. Sad

# 266
  • София
Момичета, операцията на Шада е минала добре, така е казал хирургът. Сега чакаме резултатите от изследването  Praynig
Това знам за момента  Peace

# 267
Привет, прочетох ви, но много не ми остана в главата сякаш, освен серизоните проблеми

Стискам палци на Шада и Киса, не мога да не кажа, че не се натъжих, дано това бъде просто едно изпитание и да има яснота бързо и скоро  Hug

За тръшкането - като цяло е според възрастта, но горе-долу работи стратегията - изолираш детето от това, което е забранено, но го оставяш да си излее чувствата - тоест да се натръшка и нареве, без да го обвиняваш, че се лигави и тн, без да му крещиш
Мен лично не ме е срам, даже се дразня на разни хора, които в подобни ситуации се опитват да се месят
Ако детето  е малко просто махаш опасното нещо или махаш самото дете, няма нужда да повтаряш милион пъти не, не, не
Ако детето иска да стои някъде, пък трябва да тръгваш - тръгваш и то почва да се тръшка, търкаля и тн, но в един момент просто идва, ако и това не работи - взимаш го на ръце и го отнасяш
Не се драматизира, ако детето не изпълнява команди сега  и веднага - малките имат съвсем други потребности  и не разбират например защо точно в тоя момент трябва да им се прекъсне играта, а налагането на границите става постепенно, но е важно
Общо взето трябва да му се уважат чувствата и да усети, че го разбираш, но го пазиш и Не-то е за негово добро
Обясненията не важат особено в момента на тършкането, говоренето трябва да е малко по-късно, когато детето се е успокоило и те слуша - хубаво е да има контакт - гледане в очи и гушкане или поне държане за ръката

Относно закаляването - имам въпрос, ако някой е чел нещо да сподели
Знам, че е добре да се ходи на море и после на планина, да се качва надморската височина и в тоя ред да се сменя климата
Ама на нас ни предстои точно обратното - от 1500нмв да слезем до морето, трябва ли да очаквам някакви неразположения  newsm78

# 268
За закаляването имах страхотна статия от клубовете в дира, но със стрия комп умря Tired
Много ме е яд, защото наиситна имаше страхотни съвети.
Относно спането гола - Анна е зиморничева, сега я пускам да ходи боса, защото така се отпуска, краката са й ледени. Като й обуя сандалите върви като спънат кон, обаче веднага й се затоплят крачетата. Още я лекувам от разстройството, не мога да рискувам.
Къпането е най-лесно изпълнимо сякаш Thinking
Имаше разни съвети за обтриване с кърпа, но не ги помня.

Много се радвам за Шада, силно се надявам, че всичко ще продължава да върви към подобряване fingerscrossed

Гнид, за бизнеса какво викаш Mr. Green Идеи имам много, но начален капитал - не Laughing

# 269
  • София
Шада звучеше супер свежа, много силно момиче Heart Eyes

За закаляването аз тази година практикувах това, което някой беше пуснал тук, май Гнидка - първите 2 дни само разходки, после на плажа само на сянка още 2-3 дни и после да прави каквото си ще. Е, казвам ви, за първи път връщам деца от морето без нито веднъж някой да е кихнал! Нямаше изгорели, слънчасали и пр., въпреки че към края киснеха нон стоп във водата, на слънце. Досега задължително се обзавеждахме със сополи на 2-3-я ден Confused Всичко трябва да е плавно. Те не могат да свикнат с различния климат толкова бързо като нас. Но тази година просто можех да си го позволя, защото стояхме почти месец. Ама другата като идем за десет дни я има, я не - кога да го калявам, то докато го каля, почивката свършила Confused

Деси, много компетентно звучиш Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт