Собственици на маломерен апартамент- съвети за обзавеждане?

• 183 880
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Пращам Simple Smile

# 256
  • Варна
Да ви покажа как обзаведохме нашата маломерна спалничка. Много съм щастлива, защото ни побра целия багаж и останаха и неизползвани рафтове и чекмедженца, а ние имаме мнооого багаж Mr. Green

Гардеробът е с надстройка или от цели плоскости чак до тавана, че гледам-гледам и не мога да преценя.  Simple Smile

# 257
  • София
Да, от цели плоскости е. Т.е. ъгловата част и първото крило до вратата са едно, от горе до долу.

# 258
# 259
Картинките са хубави, но сега докато правим нашето жилище осъзнавам, че няма как да е просторно просто защото човек някъде трябва да си държи нещата  Mr. Green
Тези картинки стават за нечия вила  Peace

# 260
  • София
Спалнята ни е 12 кв/м. (2,70 x 4,50 м.)

lo80, поздравления за хубавата спалня. Моята ще е много сходна с вашата, само че аз направих само гардероба, сега ми предстоят шкафовете над леглото и самото легло. Исках да те питам, каква е дълбочината на шкафовете над леглото и подтискащо ли е да имаш шкафове над главата. Защото аз мислех да ги правя 25 см дълбоки, а самото легло да го дръпна напред 10 см, но като гледам при вас не се е наложило да го дърпате напред.... Та, колко са дълбоки шкафовете?
Колко излезе като цена цялото удоволствие, че на мен само за гардероба ми взеха 1800 лв...  Cry

# 261
  • София
РРР, благодаря!
Шкафовете над главата са 30 см. дълбоки. Леглото не е изтеглено напред, а влиза до край, защото не исках да стеснявам пътеката. На мен лично не ми действат подтискащо шкафовете над главата. По-скоро се опасявах, че ще е доста грозна тази цялата грамада от ПДЧ, но в крайна сметка резултата ми хареса. Доста шкафове и доста място за багаж има, побра ни цялата менажерия.
Всичко ни излезе 2742 лв. (гардероб, шкафове, легло).

# 262
  • Варна
Да питам опитните за съвет: чудим се дали в детската стая леглото да е някакво разтегателно, за евентуални гости   Rolling Eyes.... и ли да си взема нормално легло, да му е удобно на детето, пък гостите някак и на надуваем матрак, ако трябва, ще ги пльоснем на земята.  Mr. Green

Мястото е уникално малко, ако се разтегне легло - ще заеме цялата стая.  Tired Пък не съм срещнала досега разтегателни легла хем удобни, хем с размер, който да позволява детето да спи без да е разтегнато....  Rolling Eyes

# 263
  • София
Да питам опитните за съвет: чудим се дали в детската стая леглото да е някакво разтегателно, за евентуални гости   Rolling Eyes.... и ли да си взема нормално легло, да му е удобно на детето, пък гостите някак и на надуваем матрак, ако трябва, ще ги пльоснем на земята.  Mr. Green

На детето да му е удобно Naughty. То ще спи там всяка вечер.

Моите гости спят на надуваемо легло и не се оплакват Mr. Green

# 264
  • София
E, хубава работа  Laughing, гледай на детенце да му е удобно, разбира се. Макар че нашата детска стая тепърва започва да се избистря в акъла ми, си мисля за легло, в чекмеджето на което има матрак, май тип "сандвич" се водят. Е, гостите ти няма да са на едно легло, но и двамата ще се чувстват удобно, ако матраците са добри, а и детето ти ще се чувства удобно всеки ден.

# 265
В детската на детето, (която всъщност беше нашата спалня-12 кв.м., но с чупки) сложихме легло персон и половина, точно с идеята да побере при нужда 2 деца. Да, обаче сега, когато пременницата е на гости за 2-3 седмици, тя не дава друг да и ляга на леглото, а и се върти ужасно като заспи, така че гостенчето е на надуваем матрак. Замислих се даже дали да не купим сгъваемо легло, което бих могла да крия под повдигащия се матрак (трябва да видя размерите в сгънат вид). Така че малко съжалявам за леглата тип сандвич, но пък при две разпънати легла щеше да остава ужасно малка пътечка. Другото, за което се чудя е разтегаем фотьойл, макар да не изглеждат много удобни.

# 266
  • Варна
Честно казано, не толкова заради гостите - по-скоро аз планирах да си лягам понякога до нея, да се гушкаме, да си говорим...  Crazy

Но май ще трябва да се лиша от това... най-вероятно ще е с ракла отдолу - и част от  багажериите да има къде да скрием.

# 267
  • София
Eeee, при едно стандартно 90 см легло винаги има място за мама да се гушне до детето  Hug Simple Smile
Но пък не става да оставаш за цяла нощ, ако е болно например. Което не отменя възможността, ако се случи такова нещо да командировате таткото в детската, а пък вие на голямото легло. Варианти много Wink

# 268
  • София/Осло
Киса - определено гледай на детето да му е удобно.Можеш да сложиш или изтеглящо се легло отдолу и вградени шкафчета също- просто ще се вдигне мъничко височината или пък надуваемо, или скрито походно ,или само дюшек ,който през деня играе ролята на възглавници ....имаш наистина варианти . Hug

# 269
  • Варна
Ей това нещо също май е вариант: http://www.yan-di.com/legla/lili.htm

Правят ги във Варна, ще трябва да намерим време да отидем на място - в сайта ни цени, ни дявол.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт