Собственици на маломерен апартамент- съвети за обзавеждане?

• 183 837
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
..............................................
В момента съм пред дилемата дали да разделя дневната на две с гипсокартонна стена, за да имаме отделни спланя и дневна, а сегашната спалня да остане детска стая или да запазя дневната голяма и просторна, ползвайки идеята със спалня тип чемедже.
И аз колко го мисля това разделяне на дневната, но мъжът ми не дава и дума да се каже за разделяне с гипсокартон, тухлички или стъкло. И май е прав, стаята е 25 кв.м....Сега и двамата сме единодушни за нещо такова
http://lh3.ggpht.com/_dMTckryQRGI/S1b9_xQhbXI/AAAAAAAAPek/UVRrnz … ct540_rect540.jpg     или
http://lh4.ggpht.com/_dMTckryQRGI/S1b_FTCkXDI/AAAAAAAAPew/eI9r5p … living-room-2.jpg
Изчаквам още месец-два с поръчката, още не съм съвсем убедена как точно искам да изглежда. Преди да се нанесем в жилището много бързахме и сега ми се струва, че сгрешихме с някои мебели (е, не е нещо непоправимо, нито е скъпоструващо), затова сега още го мисля.

# 151
aleks, благодаря!
А къде поръчахте механизма за спалнята? При дърводелец ли?

Veniz, нашата дневна е около 28 квадрата, но има прозорци и по късата и по дългата страна, така, че преграждане е възможно без да се получава помещение, лишено от естествена светлина, но не ми се иска да оставам с дневна от порядъка на 12 квадрата. Затова и напоследък се замислям над варианта с двойния под. Още повече, че спалнята се използва единствено за сън, а за това едно легло е напълно достатъчно.

# 152
Ulia ,всичко си го прави мъжът ми.
Всъщност няма механизъм, спалнята е на колелца ,само трябва да се пуснат релсички, за да върви, без да криви, но и без тях също става.Колелата са закрепени с помощта на планки .
А подиумът е направен с винкели и отгоре - дървено дюшеме.

# 153
Извинявам се, че нахлувам в темата ви така. Ето на този линк можете да видите мейл на Customer Service отдела на Солунската ИКЕА:

http://www.ikea.gr/stores/?store=4&language=0

Лятото им писах дали имат налични едни мебели, които исках да купя и ми отговориха доста бързо. Успех  Peace

# 154
Купих си някаква Casaviva,но италианският вариант от април 2009,в която има показан апартамент от 35кв.м.,който е направен много добре.Заслужава си да си го купите,ако трябва да ремонтирате и обзавеждате такова малко жилище. Peace
И,момичета,няма нужда от разделяне на общото помещение(освен ако държите на това,разбира се)-там е даден страхотен вариант.Дано да съм ви полезна! Laughing

# 155
А,сега видях,че някой е писал за подобно решение-повдигане на нивото от едната страна на общото помещение.Под него влиза част от леглото(останалата част се вижда и се ползва като диван).На повдигнатата част има гардероб,стълбичките към нея са кухи и се ползват като чекмеджета.Аз също мисля,че в списанието част от апартамента е обзаведен от Икеа(почти съм сигурна).Има и много интересно решение за това какд да се скрие кухнята-на стената до нея има нещо като прозорец,който всъщност е някакъв тип стъклена преграда,която може да се издърпа,когато е необходимо,и да се скрие кухнята.Има и някакъв тип "вградени"шкафове откъм тавана,които са над частта на кухнята,и над входната врата(но те изискват достатъчна височина).В общи линии-това е.Но във всеки случай е толква добре и уютно направено,че чак ми се прииска да е мое. Crazy

# 156
  • София/Осло
Купих си някаква Casaviva,но италианският вариант от април 2009,в която има показан апартамент от 35кв.м.,който е направен много добре.Заслужава си да си го купите,ако трябва да ремонтирате и обзавеждате такова малко жилище. Peace
И,момичета,няма нужда от разделяне на общото помещение(освен ако държите на това,разбира се)-там е даден страхотен вариант.Дано да съм ви полезна! Laughing
А няма ли как да сканираш  и да покажеш снимките на този апартамент  Peace

# 157
  • София
А няма ли как да сканираш  и да покажеш снимките на този апартамент  Peace
На мен също ми беше интересно как изглежда апартамента;написах Касавива в Google и в сайта им разгледах този брой newsm10

# 158
Може ли да дадеш линк?

# 159
Аз точно нещо такова имах предвид като питах за моята спалня  Peace, но засега се отказахме от генерални и скъпи ремонти. Измислихме някакъв вариант за разместване, който ще ни реши проблема за около две години, а за после ще мислим.
Аз също не мога да го намеря този сайт на casaviva, така че ако някой може да пусне линк ще съм благодарна.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 15:36 от BAN

# 160
  • София
http://www.moqdom.com/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC … 1%82%D1%87%D0%B5/
Аз гледах това,но не знам дали  е същото за което пише avgusta21,тя споменава за апартамент от 35м2,а в статията не е посочена квадратурата,но не мога да разгледам цялото списание.Ако намеря нещо друго ще го пусна:)

# 161
Момичета, погледнете тоя сайт за вградени легла, разтегателни дивани и т.н.
Дано ви е от полза и да ви даде идеи.

http://www.lamaisonduconvertible.fr/#/catalog/29/article/567/

# 162
# 163
Извинявам се, че нахлувам в темата ви така. Ето на този линк можете да видите мейл на Customer Service отдела на Солунската ИКЕА:

http://www.ikea.gr/stores/?store=4&language=0

Лятото им писах дали имат налични едни мебели, които исках да купя и ми отговориха доста бързо. Успех  Peace

хей, не нахлуваш, всеки е уелкъм / и мнгоо мерси даже, щото нали точно това питах тези дни Hug

маса като от последния линк съм виждала чамова в магазинче за чамови неща на края на пиротска Peace

# 164
Мимосариа,не е това,което гледах аз.
За съжаление не мога да го сканирам,но мога да се пробвам утре да го снимам и да ви пусна снимките. Peace

Общи условия

Активация на акаунт