Много празници ще има в ОКТОМВРИйската дружина!

• 27 525
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Като никога пратих мъжете да се приспиват, но стоя в стартова позиция.
Оле, Тони, и ние бяхме така миналия петък. В събота беше кошмар, не пада тая темепература и това е. То не беше нурофен, калпол, ефералган свещички, хексалгин- ВСИЧКО пробвах- е не пада. С чаршафите падаше до 38 само. Пиши утре как сте!!!
Mpulle, дано свикне бързо Станиславко в яслата, ама с тия болести е много гадно Sad
Мимоза, дано сънчо да дойде бързо и да е лека тази вечер и за двете Heart Eyes Аз му пея едно зайче бяло, обръщам се и се правя на заспала ( в повечето случаи наистина заспивам Sad).За половин час обикновено се справяме, но явно не минава този номер при Лени.
Меги, айде пиши как сте Hug
Гери, кажи и ти какво правите, освен че се гушкате с Ники Grinning
Мишонка, дано се уреди нещо бързо и да се придвижите към Европата
вече Hug
Лека нощ!

# 646
Мимоза, а пробвала ли си да я оставиш да прави каквото иска и като и се доспи сама да си легне, не че е много възпитателно така, но с Николая така процедирам,  къпане, млякото, без приказки, оставям я да поиграе и по някое време сама се покатерва на леглото и заспива.

И аз нещо подобно правя - измаряне, къпане, слагане в леглото без церемонене, млякото, лампата и хайде. Има и периоди, когато ми се опъва, но обяснявам, че ще дам млякото на неговите плюшени играчки, завивам тях (пък него не), правим къща с една хавлия над леглото, но цялостно идеята е да се покаже, че нямам намерение да стоя в стаята и да го люшкам. Задължително целувам и галя преди излизане, да е ясно, че въпреки, че го оставям не съм лошо настроена. Каквото казвам, го казвам с най нежния си глас  Laughing, но го казвам категорично ('хайде сега да полегнеме малко при мики маус и да го завием, че на него му се спинка и на мама и се спинка. Аз сега ще те цункам за лека нощ и ще отида на голямото легло да наням и утре ще идем' еди къде си. И излизам.

Възможно е да е точно от поразглезване и аз имам период на свикване обратно след всяко гостуване на бабите. дАНО се оправи до няколко дни  Hug

Болничките дечица  да оздравяват бър-зо!  Praynig

# 647
  • София
Тези гнусни болести да се махат бе - край нямат.. Тонито хич не ми е смешно, то само като те четях и лошо ми стана. Добре де 39 градуса трябва ли да се сваля с оцет и мокри чаршафи.  newsm78 Питам аз щото не знам, не съм се замисляла хич даже. Помня Софи като беше с висока Т май само хапчета и свещички и сиропи даваха.

Гери, как сладко описваш малката - майка ми все ми повтаря - гушкай докато ти дава, че ще дойде време ще искаш да гушкаш, а пък тя няма да иска.

Биби - мъжете да си се оправят сами, аз като дам малката на баща и - хич не ме търсят - гледам често да му я връчвам, даже днес сутринат ме оставиха да се наспя - егати кефчето беше.

Лени и аз така процедирам, а като почне да плаче направо леко полудявам, хем ядосана, хем ми е жал и накрая я гушкам, обяснявам, пак в леглата пак 10 мин плач, пак миене на очички, после ходя да пуша на балкона да не чувам и в един момент спират ревовете - тогава пак ходя да погледна от шубе що не крещи - луда работа.
Та Мимоза имаш дав варианта - или осатваш да реве, ако е мрънкане особенно или ако е напъване да реве, или даваш нещо безопасно което да гушка и да си поиграе или се предаваш. При нас това е на периоди, сега има затишие и си заспива сама пу, пу да не чуе..

Мишонка  Joy Joy Joy трябваше преди да запретнеш ръкави да докоментираш със снимковм материал Joy Joy Joy на чужд гръб.

Сега кратко за Кари.
Думита на Веско са
"Охх, милинката ми дъщеричка толкова е руса, че чак се плаша, добре, че поне красива съм я направил, та да излъже някой, че с този акъл....."
Тези думи по повод карането на колело. Кари или върти педалите или управлява, но уви и двете заедно не може  hahaha
Гърнето - стачкааааааа обяви я днес официално, след хиляди думи, разговори днес вика акоооо и се гепи за пампарса, но не само че нищо не направо в гърнето, ами си легна и неакала. Но моят мързел няма граници, аз освен да обяснявам нищо друго не правя.
С говоренето сме доста назад, опитва се, но обикновенно само една -две срички казва и оттам да отгатнем коя е думата. Изречения максимум от две-три думи и то пак така съкратени. Например Мамо не пути моя - в превод мамо не плачи моляте - след ритник от нейна страна по време на смяна на памперс...
Днес цяла вечер ме тормози чипи-чип, та чипи-чип, иска си банята детето, а мен от мързел очите чек ми се затварят, но уви тя победи и то след като аз се опитах кодирано да питам баща и дали да пропуснем днес . След въпроса ми Веско дали ако не таковам дребун много ще се сърди опитвайки се да питам дали много ще пищи ако и се откаже банята - е познайте веско грам не разбра, а Кари като почна нееее чип-чип , мамоооооооо не чип-чип. А седна пред банята.

Айде целувки от мен за сега. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 648
С две думи - цяла нощ горя в огньове - три пъти вдига Т над 39о. Отказва да пие каквото и да било, бута кърпите с оцет, а аз я чакам да заспи и слагам на челото. Към шест сутринта хвърли термометъра зад спалнята, за да не мога да го докопам, избута кърпите с оцета и заспа гореща. Събуди се в 8:00 пак гореща, не даде да й меря температурата, но един Нурофен оправи нещата и за десетина минути температурата спадна  Shocked. После потанцува на баща си, хапна и точно след като си изпих кафето към 9:30 заспа и още наня, но Т няма, слава Богу.  Дали пък не е вирус някакъв? #Crazy От време на време текат сополи, ту цветни, ту прозрачни и прокашля, но много нарядко.

Меги, ами в нашата домашна практика Т над 39о се сваля на всяка цена, защото някои деца правят гърчове при висока температура, а и си е опасно. До 39 се надяваш да падне сама и помагаш само ако човечето започне да отпада.
Дзверо обича баня,а? И ние сме така, само да спомена случайно къпане и Диана вече е гола в банята с патето и канчето в ръка.

Geriing, и ние сме така, ако може няма да ми слиза от врата. Направо без ръце и кръст останах. На всичкото отгоре, ако сме навън и й се приспи направо си се чучва на рабмото ми и аз да се оправям както мога.

# 649
Хаха, Меги и моя все се вайка че детето е русо Grinning Колело ще карате напролет! Вкъщи пък всички стени с в черно от дръжките на един мотор. Господина натиска газта и вдига ръцете от кормилото hahaha
Тонито , аз Стоян го съжалих накрая и му правехме вода и оцет и му масажирахме с нея крачетата и ръчичките само. Баща му се справяше по-добре  с тая процедура. А за кърпа с на главата- абсурд да му сложа. Дано се оправите, че на нас не ни се размина антибиотика. На четвъртия ден с темепература се сетих да го заведох на лекар Embarassed
Айде, аз чакам снимки от купона днес!!!

# 650
С две думи - цяла нощ горя в огньове - три пъти вдига Т над 39о. Отказва да пие каквото и да било, бута кърпите с оцет, а аз я чакам да заспи и слагам на челото. Към шест сутринта хвърли термометъра зад спалнята, за да не мога да го докопам, избута кърпите с оцета и заспа гореща. Събуди се в 8:00 пак гореща, не даде да й меря температурата, но един Нурофен оправи нещата и за десетина минути температурата спадна  Shocked. После потанцува на баща си, хапна и точно след като си изпих кафето към 9:30 заспа и още наня, но Т няма, слава Богу.  Дали пък не е вирус някакъв? #Crazy От време на време текат сополи, ту цветни, ту прозрачни и прокашля, но много нарядко.

Тони ние от сряда вечерта сме така. Т спада при сани само със свещичка ефералган. Ни нурофен ни панадол помагат. Хремата от вчера се засили - тъмнозелени  Shocked А от снощи кашля много упорито чак повърна 2 пъти. Вече в чудо се виждам. нашето педи ни изписа  Панадол да се лекуваме, даде ни бележка за яслата и ни прати по живо по здраво ooooh! Сега чакам нашия тати да се върне че снощи беше дежурен и да ходим пак на лекар   ooooh! Вече направо се побърквам. За спането - на дърти години почна да спи при мен ooooh! Иначе не заспива. Според педито ни яко се е стресирал от ялата ooooh!

# 651
Привет момичета Hug
Благодаря за изказания от вас опит и съвети bouquet.

Тонито, как бе не съм си и помисляла да я наказваме Naughty, само писах, че ми се струва, че така тя го приема! използвала съм тези трикове, ама... не са давали някакъв задоволителен резултат no

Гери, правила съм така, и резултата е: може да издържи и до 12 през нощта #Crazy

Биби, и аз това правя - лягаме всяка на леглото си, четем приказка или пея песничка и после се правя на заспала.

Лени, ще се пробвам като теб, но за сега ще изчакам малко.

Меги, оставяла съм я да реве и не спира бе newsm45, не е мрънкане, направо си е панически рев. Иначе си заспива с Мечо Пух и едно друго мече.

Обаче сега ще се похваля 261uu : От вчера на обед Лени заспива без проблем за 15-30минути (обед-вечер), пу пу пу. Разбира се, аз все още лягам на нашето легло, а тя на своето и затваряме очички, спим smile3524. Явно няма да мога за сега да я оставям сама в стаята, ще изчакам и пак ще опитам Peace

Диди, Тонито, направо ми се къса сърцето като чета какво е у вас   spoko Страшно е да гледаш детенце в това състояние Sick #Crazy и почти нищо да не можеш да сториш. Дано бързо се оправят децата!

МишонкаJoy hahaha само като си представя картинката и се спуквам от смях, ама разбирам на теб какво ти е било.

Меги, голям лаф е казал Веско hahaha Joy hahaha!!!

Това от мен! До скоро Hug

# 652
Олее,колко болни дечица има.Как може бе,пфуу,много лошо така.
Аз да кажа как свалям Т.Естествено давам лекарства,но ако не става с тях влизаме под душа.Мойта защото не седи в корито или леген ,затуй двете.Водата трябва да е леко топла,не гореща,нито студена.Все едно както лятото си я намествате.В неделя сме се къпали сигурно 4 пъти.Отделно оцет разреден с вода,мокря чорапки,изтисквам хубаво и слагам на краката и ги завивам.Кърпа на челото с вода и оцет,само като е заспала иначе не дава.При нас Нурофен на свещички свърши чудесна работа.Тие дето се пият разни сиропи или капки ,просто е невъзможно да й го пъхна в устата,или ако успея,тя го плюе.Дано болничките бързо осдравеят.
Меги-смях се с лафовете на твоя мъж.Другия път ще снимам драмата с моите.
Мимоза-браво,напредвате.Мойта да спи сама в стая ми се струва невъзможно,или аз просто не трябва да спя.Дори кушетката й в нейната стая си седи новичка,там съм я слагала два тръ пъти като беше още на 2-3 месеца.Туй то.Даже се ще я продавам,или подарявам.
Аз да кажа,че съм се замислила Мила да я пусна тука на една частна детска.Имало възможност да се плаща за деня,и може да я водя когато искам.До обяд са само,носят си закуска от вкъщи,кой квото си занесе това яде.И не са по много деца в група,май били 10 в за нейната възраст.Само да има места.В понеделник ще проучвам.Просто вече се чудя какви занимания да и измизлям,то издивява детето.А там тамън и ще научи езика,и естествено ще й махнат пампата.Айде да не се каня аз толкоз ,другата седмица ще питам да видим,дано има място само.
Айде чау ви от мен,весел празник днес на тези които ще ходят на партито.

# 653
Посетихме дежурния - червено гърло, гърди-чисти, температурата в момента е 39,5о. Изписа ни Аугментин, Стодал и Стеримар за зелените сополи и възпалено гърло. Лекаря каза, че сме 43-тите от сутринта с тези симптоми. Преди нас изпрати едно дете на 2 годинки в болница със съмнение за пневмония. Майката мислела, че Т е от никненето на зъби.

# 654
Посетихме дежурния - червено гърло, гърди-чисти, температурата в момента е 39,5о. Изписа ни Аугментин, Стодал и Стеримар за зелените сополи и възпалено гърло. Лекаря каза, че сме 43-тите от сутринта с тези симптоми. Преди нас изпрати едно дете на 2 годинки в болница със съмнение за пневмония. Майката мислела, че Т е от никненето на зъби.
  A,честито .Е туй вирус ли е сега или настинка.Егати начи.Сега с АБ ще почнете да с еоправяте,след първия прием би трябвало д апочне да пада и Т.На Дидката много гушки Hug

# 655
  • Пловдив
ЧРД на Гинчето и на Анет! Да са живи и здрави и мнооого обичани!   bouquet
Честит Втори Рожден Ден на патерички на Ана Мария на Ushco и Карина на Katita! Да ви слушкат и радват много дечицата!   newsm59 А вие вземете та драснете някой ред  Wink
Честит Рожден Ден на Румен и Борислав! Много здрави и щастливо детство!  baloni bdbaloni baloniА на мамите по един подарък догодина  stork-girl
Дианка и Сани бързо да оздравяват  fingerscrossed
Мишонка, и аз слагам мокри чорапки с оцет/много е ефикасно/ , а в краен случай завивам с чаршаф /освен свещичките, нурофена и т.н./ Баткото съм го завивала само 2 пъти за 12 години, а хриси не се е налагало още,но знам, че е много опасно. За къпането с хладка вода мисля, че го препоръчваше една акушерка на лекцийте на "9 месеца", но не съм пробвала още. Успех с яслата, дано на Мила да и хареса  fingerscrossed
Меги, поне може да върти педалите. Христина уж не е руса пък не се сеща още как става това упражнение  Crossing Arms
Геринг, и Христина е постоянно залепена за мен напоследък и постоянно иска да я нося. Това май е откакто е на ясли. newsm78
Биби, много ти е сладък аватара  Kissing Heart
Лени, страхотна снимка, а модела  Heart Eyes  

Не пък имаме друг проблем - Христина не дава да и мия главата. Напоследък я мия все по-рядко. Първо и купих шампоан пате, но това не помогна. Тези дни купих друг с формата на динозавър и само като го види започва да пищи. Пробвах да я поливам, а не да я плакна с душа, пак не става. Вкарах баткото в банята и му измих пред нея главата, пак нищо. Довечера ще къпем куклата макар , че вече сме пробвали ,но нямаше резултат, опищя всичко. Дайте някакви идеи  baby_neutral
Хайде давайте снимки от купона   smile3509

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 19:30 от erisii

# 656
Привет и от нас!!

На болничките деца -бързо оздравяване!!
Вчера празнувахме нашия рожден ден!!Ето и малко снимки:
http://lh4.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRAHCyvJUI/AAAAAAAADps/-skIBk … s512/IMG_4453.JPG

http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRATKOk9FI/AAAAAAAADqM/QKB2lZ … s640/IMG_4462.JPG

http://lh3.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRAYs7gghI/AAAAAAAADqc/xL3yaM … s640/IMG_4466.JPG

http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRAr5JBZSI/AAAAAAAADrU/CjJl3t … s640/IMG_4479.JPG

http://lh3.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRA61RTWTI/AAAAAAAADsA/frAZtp … s512/IMG_4490.JPG
http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRBv__ddPI/AAAAAAAADuo/S7n1E7 … s640/IMG_4531.JPG

http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRBcR97UAI/AAAAAAAADtk/b-38_- … s640/IMG_4515.JPG

http://lh6.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRAqQ_0MjI/AAAAAAAADrQ/4Jo5GP … s640/IMG_4478.JPG

http://lh4.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRAHCyvJUI/AAAAAAAADps/-skIBk … s512/IMG_4453.JPG

http://lh4.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRA9JCvpfI/AAAAAAAADsI/5Xnc0K … s512/IMG_4492.JPG

И без състезание не минава http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRDL92dzJI/AAAAAAAADzI/U2_DjH … s640/IMG_4603.JPG
http://lh3.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRBDWNdIMI/AAAAAAAADsc/xiXKqj … s512/IMG_4497.JPG

ВЪВ ВИХЪРА НА КУПОНА http://lh5.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SuRA75TF53I/AAAAAAAADsE/5NognL … s512/IMG_4491.JPG

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 18:22 от anelia 10

# 657
Здравейте!
Уф гледам има болни дечица. Пускам по една магийка за оздравяване на всяко фъстъче.
anelia10 гледам голямо мазане е паднало на рожденния ден.  Joy
erisii ми разбирам я Хриси защо не дава да и миеш главата ще и изправиш прекрасните къдрици  Laughing. А идея немога да ти дам освен да и сложиш под душа някакви любими играчки и сама да влезе под него. Крис до скоро като го капнеше вода по главата от душа и бягаше, а иначе обожава да се къпе. Обаче скоро му дадох да си играе с една каничка от детския сервиз и докато го къпя той си я пълнеше и въобще не забеляза, че е точно под душа. Вече му харесва даже

Крис вече две седмици ходи на градина. Сутрин плаче, после се успокоявал, но като се събудел и викали майка ми да ходи да го взима, че плачел и ще събуди другите деца. Първата седмица беше само до обяд и така още не е откарвал на градинка до 5 часа както му е реда Confused Дано да свикне да остава по цял ден, че как ще я караме така незнам.

mishonka95 хубаво си го решила това с градинката според мен. Аз нещо съм пропуснала май, накъде сте се запътили да заминавате? А това с режима на тока и водата е просто отвратително.

Меги Веско пак е сглобил изречение  Joy ама колко е горд, че е хубавица Кари пък като порасне и почне да гони младежите от нея тогава ще го питаме.. Laughing

Наде как е работата харесва ли ти? Нали и аз съм в треска по търсене на работа цял ден чета обявите пускам биографии разни и най-лошото е че въобще незнам какво искам да правя.   Confused

Лени, след постинга ти как заспива Ноли днес за първи път Крис заспа сам на леглото в неговата стая. Сложих го на леглото му, дадох му да гушне мечо, целунах го и му казах, че след малко ще отида да проверя дали е заспал. Ииииии О чудо!!! Ама аз неможах да повярвам, че се е случило наш дребун заспал. Дано не е инцидент и да започва да се научава вече, че все заспива гушнат в мен, не че ми пречи но е време да създаваме друг  вид навици. Моля се да се получи така и следващия път.  Praynig

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 16:26 от моргана

# 658
Ехооо,айде и аз тука.
Честит рожден ден на патеричка на сладура Руменчо на Пра.Да е жив и здрав ,много да слушка ,по-малко белички.Много да радва мама и татко.

Честит рожден ден на сладкото Кате.Да е жива и здрава,да радва мама и татко.

Моргана-за Испания се каним,дано стане,че не издържам вече тука.

Еризи,Анелия-големи са сладури дребните.

Ние имаме вода най сетне.Два ден само я пускаха за по 30 мин сутрин и 30 мин вечер.Но днес разбрах,че наща зона от др.седмица петък и събота ще сме без вода.Така ,аз отивам да се окъпя,Мила заспа без да е вечеряла,пи смао едно мляко,това значи ,че пак ще съм дежурна със шишетата тази нощ.

# 659
Здравейте Simple Smile
Честит рожден ден на Катето
Честито и на Румбата и Боби (на патерици)
пожелаваме им
да са здрави и много много щастливи

Честит имен ден на празнуващите днес  Hug
По този повод искам да ви почерпя Simple Smile Днес съм именничка Simple Smile

Аз едва днес успявам да стана от леглото поне да хапна. От петък вечерта съм с Т и зверска кашлица. Вчера цял ден Т беше 39,8  ooooh! и не иска да спада  ooooh!Добре че поне Сани е малко по добре. Днес се гледат  с баба си  ooooh!

Много ме е срам и яд че не можахме да дойдем на общия рожденния ден и се извинявам официално на Ели и всички които се потрудиха да организират партито  Embarassed Embarassed Надявам се да не сте се обидили   bouquet  bouquet  bouquet  Чакам с нетърпение снимки  Hug

Ох толкова за сега че едвам гледам Blush

Общи условия

Активация на акаунт