Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 266
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, мили момичета, имам вече нет и се радвам, че ще мога да ви посещавам отново редовно  Hug
Преди няколко дни ви писах за мои притеснения и благодаря за отговорите на  susu, Espa и Smiling  Hug  Еспа , стискам палци  Praynig
Дони, честита миялна- много мързелива работа  Peace
Сладурче, честито ви хриатиянче  Hug  на 16 август и ние ще правим кръщене в манастира в с. Кабиле/ Ямболско. Ще бъде нещо като скромна сватба от 50 човека,ама то един- друг влаче  ooooh! Вчера раздадох поканите и сега ми влезе една муха в главата да раздаваме символични подаръчета на гостите, та ги мъдря какви да са те  newsm78 Приемам идеи...  Hug

# 181
  • София
Сладурка, да е жив и здрав Никола-малкото христянче Hug
Сиска 8607, мисля си, че например по едно дървено кръстче за всеки от гостите (като по-евтинко) е  вариант newsm78 Rolling Eyes
Еспа,  Praynigза прегледа
Ралче, и аз като теб смятам, че причина за  нередовния цикъл са хормоните. Съвсем скоро ще се нормализират нещата. Peace
Преслав вече е добре-няма Т Laughing
Много хубав ден от нас. Въпреки лошото време, мисля да поизлезем малко  bouquet

# 182
Ей, още едно християнче! Хайде, Сладурчеста, да ви е честито, праведно и добро християнчето Никола  Hug

Аз днес подхвърлих идеята на леля ми да кръщаваме нейната бонбонка (тя е на 3 г., но още не е кръстена) заедно с Калоян другото лято. На мен и на мъжа й ни се иска в Дряновския манастир (аз там съм кръстена, но пък и ми харесва), но на нея й се струвало далече. Как сега да я убедя, че хич не е далече  Thinking

Ванила, на долната граница е (реф. ст-сти за тази възраст 107-131), но като се има предвид, че сте едва в началото на захранването (извинявай, ако бъркам тук), не е притеснително въобще  Peace С напредване на захранването ще се регулират нещата. На Калоян хб-то му беше 96. Аз се учудих, че доки не каза да пие лекарства. Тя ги изписва за "добър ден", но този път каза просто да въведа няколко зеленчука и да почвам месото. Вече въведох 3 зеленчука, днес е последният ден от оризовата каша (че трябваше и ориз да въведа, понеже в почти всички пюрета присъства  ooooh!) и утре го почвам с пуешко. Като си почива от пуешкото ще въведа и броколи, че и то много желязо има, а и е хубаво да се съчетава месо с "железни" зеленчуци, та като въвеждам втория вид месо ще добавям и броколи  Peace. И постепенно нещата трябва да се нормализират.

Сиска, идеи за подаръчета - освен някакви кръстчета или пък нещо друго, символ на християнството  newsm78

Еспа, всички те чакаме да се отчетеш с хубави новини!  Hug

# 183
Ох, аз забравих вече дали съм споделила, ама Хб на Преслава е повече от прекрасен за дете на изключително кърмене- 121, само се надявам да са верни резултатите
само че в урината имаше седимент повечко, а левкоцитите са й на горна граница, предполагам на това се дължи и разболяването й, точно преди да се разболее й направихме изследванията

за кръщене подарък аз бих купила злато /бяло, жълто/- медальон, гривна, обеци, зависи от пола или пък пари бих дала, ако не мога да се спра на друго
честито християнство на Никола, да бди над него светията му, да е добър и обичлив към всички, които го обичат  Hug

Захранването- тиква, тиквичка, броколи, морков, пащърнак, картоф, броколи, карфиол, слива, ябълка, круша и манго и от пресните плодове банан и пъпеш  това е за около 50 дена захранване, не че количествата са огромни, но пък аз упорито предлагам нови неща, дано пък й хареса нещо
ориз не съм въвеждала отделно, въведох с пюре карфиол с картофи на Хип /бях захранила с другите две съставки/

# 184
Сега качих снимките от морето :

и още...

Повече снимки за желещите Simple Smile  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=407998&pid=14013797   пфу....май съм поповторила някои от снимките при качване, а други изобщо не съм качила... ама карай...здраве да е Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 19:29 от siska8607

# 185
Ух, какъв е кюфтак тоз Божидар  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 186
Lanq, аз купувам каши от Кауфланд и Хит. Има всички безмлечни на Хипп, а и цените в Кауфланд са най-ниските възможни.
Моник,по-добре ли е Преслав?
Дони, честита придобивка!
Еспа, чакаме новини.
Сладурче, честито християнче!Да нацелуваш малкия, сладък шишко! Те с Петя остават най-голямото и най-малкото бебче  Hug (като размери!)
Гледам обсъждате койя сяда, кой лази и т.н.
Петя уж е много жилава. Върти се като пумпал. няма спирка, но в същия момент въобще не успява да се задържи седнала сама  newsm78 Може да седи само ако се хване някъде или ако е в тясно пространство кто количката. Седи на четири крака и се люлее, но не и идва на ум как да лази, в същия момент може да стигне до всяка играчка, защото се придвижва въртейки и влачейки се  newsm78
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2294317&id=593310938&l=ba409fea92

# 187
Здравейте, мацки Hug
Връщам се от доктор – всичко е ок. Било е някакво запушване на каналчето много близо до повърхността на зърното. Сега се е махнало и при разкарването на топчето е прокървило. Да мажа с риванол след кърмене. Това е. Слава богу нещо страшно. Докторът ми препоръча като превенция на рак на гърдата, да кърмя възможно най-дълго 2+ години както каза той, аз се бях настроила да отбивам доста по-рано. Ще видим. Трябва да отида пак, като отбия и цикълът ми се възстанови, а до тогава шапка на тояга. Пфуу, отдъхнах си.

Бърборанче, Петя е невероятен бонбон Heart Eyes. Сами случи на булка. Невероятна царовница е. Пупупу, да ти е жива и здрава
siska8607, Божидар много сладко и пухкаво бебе е
Smiling_Sisi, моят дзвер, днеска яде за втори път броколи. Е,няма такова зяпане за още. Мъж ми каза, че не можело син му, да яде с такава охота женски зелечук Laughing. Добре, че се бил изприщил от тиквичката поне ooooh!. Сега очаква да лапа мИсото като хищник. Мъжка му работа Laughing
Мим, много е красив този манастир

Хубава и прохладна нощ, ние отиваме да се баняме  bouquet

# 188
Боже, какво прекрасно дете е Петя!!!  Heart Eyes
А Божидар какъв е дундьо сладък!!!  Heart Eyes

Аз нали съм много разсеяна съвсем забравих да ви почерпя за 7-мата месечинка на Калоян  Blush

Гери, беше говорила преди, че кашата става много течна като я правиш с кърма. Какъв изход намери? Аз пробвах и с вода, но става пък много лепкава  newsm78 Идея си нямам каква всъщност трябва да е консистенцията  newsm78

Мацки, да ви попитам - купихте ли столче за хранене и какво?? Пак взех много да се чудя. Сега взех да си мисля дали направо да не купим от този тип - http://www.misto-bg.com/kidskit/hi-seat.htm. Някоя купила ли е такова или поне да е чувала отзиви? Много взех да се чудя  newsm78

Еспа, браво!  Hug А пък Кало само на броколито се понамръщи, но аз нали само веднъж му давах, та не знам всъщност дали му е харесало или не. Ще разберем след около седмица Wink

# 189
Сиси, аз имам подобно, на Фишър прайз е, и Стефи и Преслава си ядат в него
всъщност Стефания й дойдоха сега мераците особенно, че нали слагаме Преслава там, добре че Преслава само едно хранене има за сега, иначе щяха да се избиват  Mr. Green

# 190
Еспа, радвам се, че всичко е наред при теб. Кърмене до 2+  newsm78 , аз засега мисля до годинката, ама ще видим.
siska8607, личи си , че Божидар се е забавлявал на морето. Наистина е голям пухчо  Heart Eyes
Бърборанче, за Петито си знаеш- бонбон  Grinning. Аз хвърлих око и на другите снимки. Много ти е хубаво с новата прическа!
Броколито как го давате- от готово пюре или вие го правите?
Със захранването засега сме така- морков, картоф, тиква, тиквичка, ориз, ябълка, круша, синя слива. Пресни плодове засега не съм давала, сокчета също. Все се каня да дам пъпеш, ама забравям.
Днес за първи път откакто сме почнали захранването ака цели 3 пъти  Shocked Аз, разбира се, съм много доволна.

# 191
Писах, писах и затворих  #Cussing out
Еспа, Усмихнато, Пепи благодаря за милите думи  Hug
Еспа радвам се, че всичко е наред Hug Много дълго ми се струва 2+  #Crazy
Усмихнато на въпросите ти:
1. Започнах да добавям АМ, защото Петя не понася течна консистенци и втечняването много я изнервя. Вече давам и млечни каши, много по-вкусни са!
Кокосчето обаче ми сподели, че добавя кърмата малко по малко. Дели пюрето на малки порцийки и добавя кърма. Това ми се струва единственото възможно решение. В момента обаче едно наше хранене продължава 30-40 минути, а по този метод сигурно ще е 2 часа  Joy
2. Ето това http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8496 е нашето столче, но тя ако е седнала не си отваря устата, а само удря по таблата  ooooh! Храня я полулегнала на шезлонга като по време на хранене сменям позицията му поне 3 пъти (на дивана, на масата, на пода  Joy)
Пепи, броколи съм давала на Семпер и на сънвал. Иначе го правя от замразените на Бондюел.
Дони, беше ми давала линк с рецепти за бебешка храна. Може ли пак  Embarassed
Забравих да ви покажа, как се къпем:)

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 23:05 от barboran4e

# 192
Еспа, радвам се ,че всичко е наред ,аз пък мисля защо не да я кърмиш до 2+ , няма лошо ,стига да имаш желание..
 Барборан4е ,Петя наистина е голяма сладурана, и аз разгледах другите снимки ,много сладко момиченце, а пък си представям какъв цирк е вашето хранене Joy
Аз също искам да дам на Габи ,например броколо,тиква, морков, но проблема е че не намирам никъде пюрета само от това има смесени с други неща пък нали трябва да се дават поотделно първо,.Днес обиколихме с мъжо всички бебешки магазини да търсим такива пюрета ,но нямаа Crossing Arms.Дайте съвет аз ли да ги правя и ако да как, много ще са ми полезни съветите ви за домашно приготвени такива.

# 193
Добро утро момичета.
Моник, Смайлинг, благодаря ви за предложенията за кръстче  Hug Идеален подарък Simple Smile
Еспа, Смайлинг, мини-79, пепи-слънчогледче, благодаря за милите думи на моя пухкавел  Heart Eyes
Еспа, браво, че всичко е минало добре и че няма проблеми  Hug Според мен няма лошо да се кърми до 2 + ама ии на мен ми се струва доста време. Макар, че преди да родя и 6 месеца ми се струваха доста,а не ги усетих и още ми се кърми  Heart Eyes И в този ред на мисли за "кърменето" да споделя 1-2 случки от последните 1-2 дни. Преди като им казвах, че кърмя и те ме гледаха учудено, аз ги гледах още по- учудено- що ми се чудят  hahaha Обаюе сега като го видят такова голямо дете и  като им кажа, че още се кърмим и основно е това и те  Shocked пълен шок, а аз вече се смея- та смея и превивам   Joy  Joy А ако се кърмим 2 + ?????
Бърборанче, Петенцето има очички като звездички  Heart Eyes
Били-Били, аз захраних с готови пюрета, но от 2-3 дни започнах аз да му правя. Приготвям ги в тенджара на водна пара, за да запазят витамините си, много по- сладки са пресните зеленчуци и с много повече охота си  ги хапва. Като се свърят хубаво, слагам в една купичка малко вода от сварената и ги пасирам. Това, не е сложно нито трудоемко, Приготвям му за 2 дни.
Захранихме се: морков, морков+картоф,картоф+тиква,картоф+пъщърнак,картоф+тиква+копър, аз му приготвям картоф+морков+грах (много се чудих за този грах, но това имаше домашно, няма реакции, ака редовно и му е вкусно), а от пресни плодове 2 пъти намачкан пъпеш....
Бърборанче, и Божидар се заиграва на столчето си и немога да го храня, заъова го слагам пък в една люлка и там... Simple Smile
От 1 седмица слагам Боги на гърне, той се поклатушква малко, ама малко само  hahaha общо взето седи. Последните 1-2 дена дори го слагам по 2-3 пъти на ден като се сетя или при смяна на памперс, преди да сложа другия и го слагам, ама до сега само 2 пъти ми се изчуркал, най- редовния номер е след като го махна от гърнето  ooooh! Вие слагате ли вашите на гърнета, как са с вършенето на "работата" ?

# 194
то пък съм била първа.... айде на кафето Simple Smile

Приятен ден  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт