Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 265
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
newsm78 newsm78 newsm78 Кълна се, че снощи пуснах един пост преди да си легна, а сега не го виждам  newsm78 newsm78 newsm78

Както и да е - Гери, супер колаж си направила; мерси за инфото. На мен пюретата ми се получават, но кашата не. И, аз не съм Дони и нямам и идея какъв линк ти е пращала  Blush, но ето ти един от мен: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750

Били, ами нямате ли ги и "наште" марки там  newsm78 - Хип, Сънвал, Гербер...  newsm78 Тиква чиста имат Хип; Гербер имат чисто броколи и чист морков (едни супер малки бурканчета). Чист морков всъщност доста производители имат. А за правене - разгледай горния линк дето за Бърборанчето го пуснах, там сигурно има най-различни манджи  Peace

Хайде, ние с бебо ще се опитаме да отидем на консултация. Дано ни се получи, че нямаме транспорт..  Tired

# 196
Здравейте.
Благодаря за кафето.
Честито на всички пораснали /е как върви времето ..../.
Честито на новото малко християнче. Да е здрав и щастлив!
Еспа радвам се, че всичко е наред.
Чудесни снимки сте сложили - прекрасни деца  Heart Eyes.
Тук в Ракитово е есен, след падналия дъжд. Марти е обграден с внимание, а аз си почивам чудесно.
От консултацията се оказа, че хемоглобинът му е 100 /трябвало 110/. Педи изписа Малтофер и аз давам от няколко дни. Въведох жълтък. Другата седмица и месото. Правя домашни пюрета с домашни продукти, ама хич не им е фен. Плодовете ги предпочита сурови. От пъпеша се изаква почти веднага. Аз от повече от месец го изаквам над леген. Практикувам почти ЕБХ  Wink.  Ама хич не мога да си представя това ако в памперса  Sick. Иначе тежи като за световно и все иска на ръце. Много се закача, обръща се, смее се с глас /и много хълца след това/.
Каша още не съм давала /лелелел баба ми искаше да прави брашнена каша с прясно мляко  #Crazy/. Ако не съм тук кой знае какво ще свършат  ooooh!. Та сега съм в чуденка как ще въведа глутена /не че съм се разбързала/. Гледам, че повечето от вас са напреднали с разнообразието на храни, а аз се помотвам, даже хранене не съм заместила. Май я карам малко несериозно  Tired. Ами когато успея пък.
Ами това е.
Хайде до скоро.

# 197
Привет скъпи мамета,завърнахме се с Рая от село(Вадин-на Дунава)и сядаме да ви поздравиме и да ви кажеме колко много сте пораснали всички!Ние също и няма как иначе,изадохме всички най-отбрани плодове и зеленчуци направо от градината.Нашия пра дядо ги е отгледал специално за нас-не са пръскани,а са торени само с органична тор(кокоши Mr. Green)сещате се Joy,и домашно месце,кокоше и вообще супер хапване!Сега не ни харесват купешките пюрета-мръщиме се и бутаме ръцете на мама!Опитваме и педагогическото захранване на БУ,от форума-супер е-хапваме си на масата с цялото семейство!Още се кърмиме-дори и нощес към 5ч.Искаме да ходиме вече,изправяме се сами от седнало положение,като се набираме на ръце за леглото и стоиме така,а ако някой ни помага ходиме,проблема е, че мама я е страх че крачетата ще се изкривят,въпреки че сме 7,500кг и сме високи 69см.не се спираме кипиме от енергия,на едно място не се седи повече то 10мин.,всичко пипаме и хвърляме,биеме по масата с ръце,викаме,пееме,приказваме:та-та-та;ма-ба;та-ди;дай-дай;ай-де;е-еее;пу-пу и р-р-р-р(гъргорейки),най-обичаме да викаме и се правиме,че кашляме,когато мама гледа филм или нещо интересно hahahaЕ,разказахме ви малко за нас,забравихме само,за люлката и за слънчевите бани,за първото ни падане от спалнята на брадичка, #Crazyно ще стане много!Предстои ни сядане на гърне,защото седенето не ни е вече проблем,до сега мама ме издържа сутрин след ставане и следобяд след кашата!Пожелаваме ви спокоен ден и много игри,дано да не вали мноооого Sunglasses

# 198
Момичета, връщам се страшно афектирана от лекарския кабинет Sad Калоян изоставал в развитието си, въобще бил като новородено, защото не се обръща и не стои прав (разбирайте да се хваща за перилата на леглото и да стои така). На 7 месеца трябвало вече да ги прави тези неща. Аз й обяснявам как има много бебета, които не се обръщат още. Има и такива, които въобще не се обръщат. А и нали всички сме различни, защо трябва да сме по един калъп! Много съм ядосана и в същото време разтревожена, треперя в момента докато пиша това. Прати ни на невролог и евентуално да назначаваме рехабилитатор! На 10 месеца трябвало да прохожда!!!!!!!  #2gunfire Аз й обяснявам, че адски много рита и не се спира просто, тя ми вика - щото друго не може да прави и затова така си изразходва калориите. Но пък вече да съм замествала кърмене, понеже имал нужда от калории  #Crazy Да въвеждам жълтък сега, защото имал нужда от холестерол, който не знам си какво правел на нервната система и така щял да почне да се обръща. Не мога да разбера какъв е този зор с обръщането! Кажете ми, моля ви, аз ли съм толкова спокойно настроена за това, че не се обръща или пък наистина е толкова важно??!? Вече не знам какво да си мисля. Това, което всъщност наистина ме притеснява, е че не е загубил един от рефлексите, които изчезвали 2-3-ти месец, най-късно в 4-ти - легнал, държим го за ръцете и като ги пуснем той ги разперва, а не трябвало. А той се и стряска от това де. Та ще го заведем в крайна сметка на невролог да видим и там какво ще ни кажат. Можело да назначи трансфонтинентална ехография. Не знам какво може да се види от нея. Можело нищо да няма, но можело и да има не-знам-си какво си и да го рехабилитираме  ooooh!.

Иначе пуснахме кръв пак за изследване на Хб. Биха му и последната противохепатитна ваксина, много плака милият  Sad На кила е 8.320, но на ръст не е пораснал (или с 1-2 см май  newsm78).

Хайде, оставям ви, че ми е много терсене. Отивам да размразявам хладилник.

А, да - и да пружинира на крачета трябвало да го слагам.. Аз й викам - Драганов каза, че не трябва. Тя - абе Драганов какво говори няма значение  #Crazy Е нали той е ортопед все пак, специализирал е в костите на бебетата, а тя е общи болести!!!!!!  #Cussing out Нямам думи просто - отрича препоръки на СЗО за заместване на кърмене на година, отрича думи на специалист-ортопед.. Не мога да я разбера. И още - и захранването съм го била почнала много късно - ми нали тя даже препоръча "ако имам кърма" да кърмя изключително до 6 месеца...

Ох, стига вече, че ще афектирам и вас.

# 199
Сиси, първо се успокой, личи че си доста афектирана  Hug Отидете на невролог щом ви е пратила, а и на вас ще ви е по-спокойно. Дано всичко е наред с бебо  Hug Praynig
Пък педиатрите нали са за това - те основно преглеждат детето и го познават, и затова си дават препоръките, пък ти преценяваш с кое да се съгласиш и с кое - не.

# 200
Оф, сега пък и кръвната му картина не е добра  Sad Всичко му е занижено, ще правим хормонални изследвания някакви...... Хб още повече е спаднал, но ще изчакаме 2 седмици на месо и после ако тенденцията не се е променила ще даваме лекарство...

А преди малко се задави - смъкнал си лепенката от пръста, където му взимаха кръв и я лапнал без да разбера. Та внимавайте като имат лепенки по пръстите си  Peace

Данче, мерси Hug

# 201
Smiling_Sisi , тук има на хипп и на Cow and Gate, има и други разбира се ,но тези са наи-известни обаче има единствено само ориз които е чист ,другите са мешани с други неща ,например зеленчуци ориз и пиле ,морков със домат лук и такива работи пък аз искам да и предложа първо самостоятелно например  само карфиол или броколи.Благодаря за линка който си пратила,ще си го принтна и ще си правя домашно приготвени поне докато не опита самостоятелно от всичко пък после може и купешки да и давам ще видим.

Не се ядосвай на тази педиатърка,явно всеки си има различно мнение по въпроса,ето виж колко от бебчетат все още не се обръщат или други неща ,но всяко бебче си е индивидуално тъй ,че няма нужда само да хабиш нерви по изказването на някой.Това ,че отрича мнението на известни педиатри и ортопеди само говори за себе си колко е компетентна и тя самата.
emsski  добре сте се завърнали ,браво на малката Рая,много говори браво на нея Hug

Момичета още един въпрос, ние понеже нямаме от каде да вземем,домашни зеленчуци ,смятате ли че е удачно да и купувам от магазина да и правя ,тъй като нито знам какъв им е произхода нито дали са хубави зеленчуците от магазина newsm78

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 13:20 от bili_bili

# 202
Smiling_Sisi  а бе ей момиче,не се ядосвай,всяко бебе различно се развива,ние пък като вече стоиме прави за перилата,ни се караха,че ще се изкривят краката,то танту,за кукуриго,на докторите не им се угажда!Слагай детето на твърдо на пода и ще започне да се обръща,но му покажи как!Рая,се търкаляше по спалнята-корем гръб,корем гръб и когато се изтърси ,я сложих на земята на постелка и вместо да пропълзи,тя се изправи по мебелите!Мисля,че нетрябва да се панираш,Калоян,може просто по-късно да прави тези неща,но всичките на куп,та ще се чудиш къде да го оставяш,за да идеш до тоалетна #Crazy!

# 203
  • Варна
Сиси не се ядосвай. Педиатрите си имат "график" какво трябва да прави бебе ориентировъчно на дадена възраст. Има го и в детските картони отзад. Не и се ядосвай, тя го прави по "протокол" това. Отидете, нищо не пречи да го види детето и невролог, но аз не бих се притеснила. Елия нито сяда, нито се върти от корем по гръб, нито пълзи, камоли да се опитва да се изправя....

Такава ехография правихме на Елия на 2 месеца, влизаше в цената на консултацията. За 2 мин я вижда с ехограф главичката отгоре и това е.

# 204
оф, Сис, знам че не й се вързваш, спокойно сега
ей тука има едно комшийче, роди малко след мен, завърши миналото лято /на 17 години забременя/
та виждам я аз- кърма нямала, детето на АМ било
това както и да е, викам голям дундьо, и тя- даааа, вече сме ... едиколко си там казва кг и см, не помня, не ме интересе
до годинката трябвало да станел 10 кг и 75 санта й казала педиатърката, а той на 3 месеца килцата му бяха наближили нормата за годинка, която й казали /като Никола и той/
викам и кво- ако стане 80 см ще го отрежеш ли, че е надвишил стандарта на педката  Rolling Eyes как може да приказват такива глупости не зная  ooooh!

# 205
леле, ама как реагирахте на мнението на педиатърката ...
момичета, факт е че има такива случаи и тя е длъжна да препоръча специализиран преглед. тя е отговорна да следи здравето и развитието на детето. то вярно, че ние в бг все сме много по-знаещи от тези на които им е работа, ама в някои случаи е добре да се вслушваме.
Сиси, пак казвам, подходи спокойно и серизно към нещата  Hug

# 206
Сиси според мен нищо му няма на детенцето но за да ви е по спокойно идете  на невролог и Селин само може да се обръща и нищо друго не прави не мисля че е задължително даже и да се обръщат и лазят някои деца първо прохождат а след това лазят всяко дете е различно аз изобщо нищо не я питам нашата педи отиваме само за мерки и теглилки и излизаме

# 207
Мами,  Hug Hug Hug

На невролог със сигурност ще отидем. Ще отшдем и при Драганов, че и без това си изтървахме втория профилактичен преглед, та ще го разпитам за пружинирането и стоенето прав. И хормонални изследвания ще направим. Само пари да намерим отнякъде...

Писах всичко това, за да си кажа, много се притесних/ядосах... Търсих успокоение и ви благодаря, че ми го дадохте!  Hug Моля, не влизайте в спорове кой крив и кой прав - всеки случай е различен...  Hug

# 208
Здравейте момичета!
Сиси, миличка, не се притеснявай излишно. Това, че Калоян не се обръща, едва ли е признак за какъвто и а бил проблем, по тази логика всички деца трябва да пълзят по едно и също време, да прохождат на точно определено време и т.н. Децата растат и се развиват индивидуално, едни прохождат по-рано, проговарят по-рано. Наистина, че има определена възраст, на която трябва да отговарят на определени норми за развитието, но пак с уговорката, че при всяко дете е индивидуално. За ваше спокойствие си направете консулт при невролог, но запаси спокойствие, това е добре и за теб, и за детето. Много целувки и гушки за Кало, сигурна съм, че всичко при него е наред  Heart Eyes Hug
 Александрина се обръща само настрани, стои си така, взема си играчката, но не проявява интерес да се обърне изцяло. Вярно, че тя ми е дунда, но не се притеснявам,че не се е обърнала все още Иначе седи вече сама, като я държа под мишниците прави крачки, но не я оставим така, даже и в проходилка още не е слагана. Миналата седмица бяхме пак на ортопед, д-р Алексиев от Горна Баня, той каза, че не е против проходилките и ако искам, мога да я слагам спокойно. Да се похваля и аз, че освен мама, казваме вече и баба, цяла сутрин " бабка", освен това бръмчи с устата като моторедка  Mr. Green.

# 209
Мами от Плевен дъге, я кажете добър педиатър в града,че като си доидем искам и там да  я заведа на една консултация.
Ние изчезваме на разходка. Радостчооо утре с теб Joy

Общи условия

Активация на акаунт