Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 247
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Смайлинг, разбирам защо си се притеснила Hug, то е нормално, майка си, а й докторката те е стресирала, но ако й е правилно мнението на докито ти, то половината бебета в този форум са изостанали в развитието си. Включително и ние....Анджито нищо не прави, само с триста зора се завърта по корем....но е дива и щастлива. И аз смятам че всеки организъм се развива със свои собствени темпове.
 То не пречи да си имаш едно наум и да си ги направите изследванията, ама така да те стресира #Cussing out

Били, даа утре задължително ще овикаме някоя градинка  Heart Eyes

# 211
Момичета,ние не спориме а се опитваме да успокоиме една разтревожена мама,за да и дадеме сили да мисли по-трезво,не ми харесва обаче подхода на педиатърката,можело е и по-спокойно да обясни нещата!А и спор няма всички деца са индивидуални в развитието си и в характерите,което според мен също има значение както за нервното така и за физическото развитие! Hugмоята бандитка например е толкова буйна и непримирима,контактна,че някой отстрани ще си рече, че нещо му има на детето,а ма аз и свикнах вече-бащичко цял!
bili_bili  това с плодовете и зеленчуците го проучвах много и сега правя на моето диване от купешки,гледай да питаш първо дали са български,второ има сергии на които продават и собствено производство и трето само сезонни купувай да не са от оранжерии!Пресни картофки,пресни морковки,тиквички домати(краставици избягвай,само ако не са 100% домашни)-сега им е времето,дядо ми е производител и да знаеш българските продукти най-малко се торят с изкуствени торове,не за друго а защото са адски скъпи и не всеки може да си ги позволи,пръскат ги за листни вредители преди и след цъфтене-за да си спокойна измиваш и белиш дълбоко,вариш и пасираш,може и с масло,може и с кърма,както ти решиш!От плодовете сега са:дребните петровски ябълки(малки зелено-червени,леко кисели и много ароматни),праскови(голи,неголи)сини сливи,круши петровки(малки,дори дребни,есенните круши са големи)дини,пъпеши,боровинки(те са планинси плод,горе няма кой да ги пръска и тори по скалите Joyнай-натуралния плод в БГ)!От един приятел на дядо ми агроном е човека зная,че плод който има червейче,значи,че хем е сладък,хем не е пръскан с нищо,какво пречи да се изчисти и да се хапне!Днес Рая яде боровинки с ябълка и шипка,аз и го приготвих!Да ви е сладко!Мога да споделя и рецепти за пюренца,ако някой се интересува!По голям е проблема  с месото и яйцата,там наблягаш на готовите пюрета!

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 16:02 от emsski

# 212
Честит осми месец на големият мъж Никола и седми на Даниел, Огнян, Тодор и ПреКраси!

Момичета, благодаря за съпричасността Hug
Емски, добре сте си дошли! Браво на момичето!
Сиси Усмихнато, успокой се първо Hug. Всяко дете е различно, така че не се панирай излишно. Вие така или иначе ще отидете на невролог и ще видиш, че и той ще те успокои. Нашото педи изобщо не си прави труда да гледа такива неща, само го мери и тегли нашия, и да има нещо няма как да разберем. Така че си мисля, че вашето педи е хубаво, че поне обърща внимание – нали това им е работата. Пък аз съм сигурна, че тревогата и е излишна. Ние също нито сядаме сами, нито се крепим добре, за ставане на 2 крака и дума не може да става още, едва от скоро си се обръща спокойно и се търкаля със скорост. Постели му на пода на момчето и го остави да дивее, сигурна съм че съвсем скоро ще почне да прави всички тея неща дето педи казва.  Hug
Хубав следобед от нас  bouquet

# 213
Сиска Hug Hug Hug Не се притеснявай мила! Отиди на преглед за да се успокоиш, въпреки, че аз съм 100% убедена, че на Калата  му няма нищо. Целувки и прегръдки и на двама ви от нас с Делян Hug
Еспа много се радвам, че при теб всичко е ок Simple Smile
П.П. Едната количка я подарих, та сведох бройката до две налични и се чудя дали да не скокна за още една, че две не ми е любимо число Whistling

# 214
Сис, ще ти мине, ще слезеш от метлата, но честно казано и яз бих я яхнала, ако ми наприказват такива неща за детето. Пък прегледите са си прегледи - ще си ги направите, щото пуснат ли му на човек муха в главата, после и сън не го лови. Нашето пък педи грам не се интересува какво правя с бебето, но си мисля, че реагира според ситуацията, защотото имам позната при същотото педи и тя споделя, че е доволно изчерпателен и запознат. Досега съвет не ми е давал, само ме пита: " ще кърмиш ли, кърмиш ли, кога ще захранваш, а след 6тия - добре; какво яде - добре" Отчете го отслабнал с над 100г, но на кантара беше само туловището му, крайницие висяха. Помолих да опитаме отново, съгласи се неохотно - само с висящи крака го изкара + 100г. Не каза малко, не каза нищо всъщност. Ама и да беше казал, какво да направя. Не ме пита как е двигателно, абе нищо, ама и аз не съм се оплаквала, нито съм питала за нещо. Всъщност две неща са ме притеснявали досега - слуз, която продължи с месеци и от време на време пак се явява и едни обриви от ухапвания, които меко казано изглеждат кошмарно. И за двете неща каза - ми ОК е, но сърце юнашко не трае. Реши да провери - та четох, пуснах проба и верно е ок, а за второто струва ми се направи алергична реакция от ухапванията (смятам бълха), но педито каза ще мине до 10-15 дни, ако ми е зор да мажа с разни кортизоли. Но май завяхват пусти пъпки или просто мноооооооого се надявам да е така. Та хора всякакви. И педита всякакви. И те като хората вероятно пикират според клиентелата.

Калоянчев е просто прелест. Голяма ми е слабост! За протокола моето само се врътка и прави поклащания в поза партер, но от скоро. Седенето грам не го умее, дори да има твърда опора отзад. Ц. Heart Eyes Супер много обича лъжицата, но не умее да гълта. Това установих след месец захранване. Течности, дори нещата дето му доставят радост все едно ги плюе. Отваря уста със супер желание, ама на всичко, но не избутва с език, а сякаш не може да го обръща добре и изплюва част от храната. Та всяка лъжица се вкарва с 2-3 цедки. Отстрани изглежда сякаш пълня чушки, а не храня дете, но всъщност той сам ми бута ръката с лъжицата в устата си.  Peace

Хайде весел и приятен остатък от деня! Hug

# 215
Ние се прибрахме набързо че ни заваля дъжда  #2gunfire
emsski ,сподели рецептите моля те ,аз сега си гледам търся и събирам инфо какво и как да и го правя.
Сега от магазина и купих една тиква, и само остава да разбера как да я направя Joy
Леле много съм зле ,нямам си идея  с какво ще продължа да я храня.
Днес за последно и дадох морков със картоф и сега имам 2 дни да реша с какво да продължа newsm78, добра идея ли е тиквата newsm78

Леле ама ние си имаме и осем месечни бебчета пу пу да са ни живи здрави децата.Май няма да е много далеч времето когато ще почнем да си честитим първите рожденни дни Crazy
Еспа като спомена Прекраси и се зачудих какво ли стана с Иникито newsm78

# 216
Ей, Сиси, не се плаши. Наистина свучи доста стряскащо от устата на доктор, но пък затова не е единствения доктор на света  Hug  Hug  Hug Нагушкай ни братчето по коса Кало  Hug  Hug  Hug  И Божидар не се обръща, стои на дупето си няколко мин. и тупва на страни, не се изправя,а моя приятелка съфорумка от "Сливенския" детето й няколко дни преди годинката се обърнал, ама нищо си му няма на детето. Аз днес като прочетох колко бебчета не се обръщат още и аз се успокоих (не че се притесних особено много), но всяко дете си е индивидуално!!! Всичко с времето си-нали така съветват и повечето ортопеди, може би  му е рано на Калата- а и не само на него май  Hug Hug Hug Ако трябва всички да тръгнем по невролози ще задръстим кабинетите  hahaha А пък си имаме и мъже- нормално е да са по- бавно развиващи Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 217
bili_bili тиквата е супер,ето ти рецепта;200гр.обелваш дълбоко нарязваш на малки кубчета слагаш ги в студена вода да ги покрива един пръст,вариш до пълно омекване,отсипваш от водата ,като оставиш 4-5суп л.от течноста-пасираш,изцеждаш малко кърма или АМ и смесваш,докто консистенцията ти се стори достатъчно гъста или течна за твоето бебче,по-течна е по-лесна за захранването!Аз слагам и няколко щипки копър докато ври тиквата-за стомахчето!Моята дивачка обожава тиква и я предпочита дори пред плодовете!Други рецепти мога на лични,за да не ни се сърдят мамите че ги занимаваме тук!А за съхранението-преди да смесиш с млякото да истине до 30градуса а другата оше гореща част от тиквата в бурканче ,обръщаш наопъки и в хладилника-до 3-4 дни да си я хапнете,да вие сладко!!!!!

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 21:49 от emsski

# 218
Момичета, много ви благодаря за успокоенията!  Hug Hug Hug
Следобед пекна слънце и излязохме навън, та свежият въздух успя да прогони докрай черните ми мисли  Simple Smile Знам, че не бива да се шашкам, но както е казала Ланг - пуснат ли ми мухата сън няма да ме лови.. Утре ще звънна да запазя час за др. седмица и искрено се надявам неврологът да ми се изсмее в очите  Praynig Та да мога да го "предам" на педката  Twisted Evil...  А за хормоналните изследвания реших да поизчакаме малко. Така или иначе скоро пак ще правим кръвна картина заради Хб-то, та след нея ако пак са така лоши резултатите може и да пуснем хормо

Абе четохме в картона на Вики (между другото - много е пораснал, не го бяхме виждали 2 месеца вече, но голямо момче е станал  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes), че на 8 месеца трябва да вземат предмета, който им кажем  Shocked, демек - дай жабата и то да я даде  newsm78 Рано ми се струва пак... Също и играта "боц" - "трябва" да я могат.. newsm78

Били, тиквата си е екстра продължение  Peace И аз така направих - картоф, морков, тиква, оризова каша, пуешко (от днес  Mr. Green)

# 219
Сиси, всичко ще е наред, недей се панира излишно. Бъди с позитивна нагласа и ще видиш, че нещата се подреждат. Тук и навсякъде пише, че всяко дете е ИНДИВИДУАЛНО. Да, има общи позиции за всеки период, но някои подраняват или пропускат. Марти също до скоро не се обръщаше - само с моя помощ. Не пълзи. Но, например, стои прав доста стабилно още от 4 месец.
Моето педи пък много ни претупва и съм бясна /защото бях свидетел колко и какво внимание обърна на една майка с доста добри финансови възможности - като видиш количката и дрехите, не е трудно да се сетиш, както и да е/.
Хайде лека вечер, без тревоги.

# 220
  • София
Добър вечер и от мен,
Сиси Усмихнато, и аз да ти кажа, че наистина всяко дете си е със строго изразена индивидуалност и ако при едно се проявило едно нещо, не означава, че това важи за всички деца на тази възраст. Кало е невероятен бонбон и го нацелувай от мен Hug, дано и невролога да те успокой, че всичко е наред, а и дано не се наложи да пие лекарства за хемоглобина Praynig
Вчера не излизахме, че времето беше кофти, и не знам дсли от това, или от нещо друго, тя цял ден беше кисела и като я оставя започва един рев за носене, цял ден я разнасях, за да е спокойна, това не е типично за нея...днес беше малко по-добре, заиграваше си се от време на време с играчките. Иначе тези дни си яде нормално, даже за мое учудване вчера яде и карфиол с картоф, нещо, което досега ми отказваше категорично Mr. Green

# 221
Благодаря ви момичета за отговорите и emsski
 на теб специално ,прати ми моля те ако не те затруднявам и други от хубавите ти рецепти Hug

# 222
Еспа,радвам се че всичко е наред Hug

Бърборанче, Петито е толкова нежно и красиво момиченце! Като гледах снимките направо ме изби на
поезия "Две хубави очи..."  Blush

Сиска, голям бузанчо е Божидар, ще го изпапкам!

Емски, Били, недейте на лични, де...И аз искам рецепти CryПредполагам и на другите ще им е интересно!

При нас вали чудесен проливен дъжд! Ще се спи с кеф тази нощ!

# 223
Благодаря Радостчо! На всички дечицата ни са невероятни сладури  Hug
Сиси  Hug

# 224
Сис ,абе що така те е шашнала тази ваша докторица ?!

Ако това то послужи за успокоение ,ще ти кажа че на моя приятелка тук бебето й  е на 9  месеца и не  може да се обръща от гръб по корем , не може да стои на краката си ,ама детето си е ОК , просто си е мързеливичка .

Общи условия

Активация на акаунт