Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 246
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро!
Хайде като съм първа ще сервирам кафенцето

Оф, тия дни Никола ме побърка, та въобще нямам време за нищо  ooooh!. Две нощи се буди през 1-2 часа, ама тая нощ имах прИмоция - нито веднъж не се е будил.

Сиси, добре че повдигна въпроса за развитието, че да се успокоя и аз. Не че много съм се притеснила, ама все пак. То и ние сме от бавно развиващите се. На 8 месеца стана, а още не може да седи стабилно, ама аз не го и мъча много. От време на време го слагам седнал за по 1-2 минути и го придържам да се покефи и толкоз. после обикновено се цопва настрани или напред. Задържа се ако има за какво да се хване или подпре. Иначе като му подаде някой ръце той директно иска да се изправя прав.
Подариха ни проходилка, която е и люлка едновременно. Еми, пробвах го ей така вчера като проходилка да видя какво ще прави - еми, нищо. Седи си и си играе с играчките и като усети, че може да стигне с краката до пода и почва да скача на едно място  hahaha hahaha hahaha. За ходене изобщо не се сеща.

На нас ни правиха такова неврологично изследване още след раждането и всичко си беше наред. Обаче пък ме успокоиха, че мойта племенница е почнала да се обръща чак след 7-мия месец, не е пълзяла изобщо и на 9 месеца е проходила. Така че споко.

Странното е, че ние ходихме на един друг ортопед и той пък ни каза да го слагаме да седи още на 6 месеца като го прикрепяме  Shocked. Е, кажете ми на кого да вярвам. Нашата педи нищо не ни казва по въпроса за двигателното развитие.

в картона на Вики (между другото - много е пораснал, не го бяхме виждали 2 месеца вече, но голямо момче е станал  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes), че на 8 месеца трябва да вземат предмета, който им кажем  Shocked, демек - дай жабата и то да я даде  newsm78 Рано ми се струва пак... Също и играта "боц" - "трябва" да я могат.. newsm78
Еми ние и тия работи не ги владеем  Sad

Сиска, много е сладък бузанчо Божидар.

А за Петя - думи нямам. ще я изям.

# 226
Добро утро!

Днес съм значително по-добре с нервите  Laughing, ама това гърло ме убива направо. По тоз повод минах и аз през леля доктор и ми изписа АБ... Слава Богу, съвместим с кърменето, та няма да има нужда да спирам кърменето  Simple Smile. Лекарката ме пита - колко е голямо бебето, аз викам - 7 месеца. Тя - и Вие го кърмите сутрин и вечер, нали? И аз като й обясних, че всъщност предимно го кърмя тя много ми се зарадва  Simple Smile

Иначе запазих час за невролог - Литвиненко, но сме там чак на 20-ти август.. Току-виж почнал да прави номерцата  Laughing Иначе след преспиването и постоянните размишления по темата заключих, че това, което е притеснило лекарката, а в крайна сметка и мен, е че не е загубил рефлекса на Моро. Като се поразрових обаче, открих доста противоречива информация за това кога трябва да изчезне. Някъде пише най-късно в 4-ти месец, на други места - 5ти-6ти. Откъдето пък си правя извода, че и това е строго индивидуално. И освен да се надявам, че ще го изгуби скоро, няма какво друго да правя, поне до прегледа Peace.

Сладурчеста, ти пък за Никола хич и не се притеснявай, те и килцата пречат, да знаеш Wink Брат ми беше ужасен шишо, не знам колко кг е бил, но имам спомени, че като го слагаха да сяда той не се задържаше и секунда седнал - директно се катурваше настрани  Laughing Също като му обуваха ританки ревеше, понеже му бяха малки и му стискаха  hahaha  А  и щом педката каза за Калоян, че бил пухкав (в смисъл дебел, тежък) с неговите 8 кила  Shocked Laughing и сигурно и това му пречело, значи Никола горкият съвсем му е трудно да се вдигне Wink  Hug Да си го нацелуваш кюфтенцето  Heart Eyes
Пък и вашите лекари щом не ви разпитват за това какво могат децата, значи не е чак толкова важно  Peace

Мацки, я да ви занимая с още нещо - педката каза вече да издърпваме кожичката на пишлето и да почистваме хубаво, че разни секретчета има. Това ли е забелването  Blush и вие правите ли го? И още - педи ми показа как да го правя, но пък снощи и тази сутрин пишлето му беше зачервено. Дали е нормално или да й звъня?  newsm78

Ланг, откъде я намерихте тази бълха пък вие Rolling Eyes - я кажи - животно ли имахте, че нещо не помня  Blush

Аууу, и честита месечинка на Сами!   bouquet

# 227
Честита седма месечинка на Сами от Петя! Да расте здрав, умен, щастлив и да бъде гордостта на мама и татко!

Сладурче, моето мнение е, че от 6тия месец трябва да ги подпомагаме да сядат, защото как иначе ще се научат newsm78 Под подпомагане имам предвид да им покажем как се седи не да ги насилваме. А за проходилката- до колкото знам всички деца първо играят и скачат в нея и чак след известно време се сещат, че могат да я използват по предназначение. Да го нацелуваш сладкия шишо  Hug

# 228
Добро утро мамчета!
Сладурчеста,мерси за кафето.
Еспа,радвам се че всичко е наред и честита месечинка на СамиHug
Натали,мисля,че ти беше питала за мамолог,в Света Марина са най-добрите специалисти в града ето и линк:
Били,- добър педиатър чувала съм добри отзиви за Григорова/2-ДКЦ/ и за Недкова която рабати в неанотологията,но все пак  с Натали се поинтересувайте и за други мнения Peace
Всички дечица които сте показали са големи сладури  Hug Hug Hug
Усмихнатото Сиси,вярвам че всичко с Калата е наред,просто на педи това му е работата,друг е въпроса, че излишно те е стресирала,както всички мами да сега са писали всяко дете си е индивидуално,и аз съм се убедила в това,Марио на 7 месеца е с 4зъба,има деца на които почват да избиват около годинката,на позната детенце проходи на 9месеца Марио е на 7 и половина и още не може да седи сам седнал,така че не се притеснявай чак толкова,всяко нещо с времето си,когато тогава,за пишлето всяка вечер го правя с банята,за зачервяването ако не изчезне звънни на педи.
Иначе,как лети времето и колкото повече расте толкова нови неща показва,онзи ден имахме инцидент,за втори път падна от спалнята,спеше и го бях обградила с възглавници е как ги е разбутал и паднал Confusedсега сън само в креватчето,опитва се да пълзи,отдава му се особенно когато е фиксирал нещо и трябва да се докопа до него/като стрела е Mr. Green/любими са му телефоните и дистанционните,не че му ги давам, но докопа ли ги няма взимане после Crazy,заиграва се много и с играчките,говори им, пее,слага си ръката на устата и прави като индианците Mr. Green,преди няколко дни дъската за повиване беше паднала в леглото как е станало това незнам,явно е бил под нея и я е надигнал  с глава и я избутал,засичам го, че се и набира по леглото и се мъчи да дърпа козметиката която му е на шкафчето до леглото,махнах му и въртящата играчкча, че се протяга и я дърпа ,за малко на 2-ва пъти да я счупи,останала е другата която е на по високо Mr. Green
Захранването-от месните съм му дала заешко,пуешко и пилешко,но нещо не им е фен и неще да земести хранене,заместила съм напълно хранене само с кашата и с зеленчуковото пюре/което е домашно/
За мамите с непослушни дечица едно филмче препоръчано и изпитано,някой път като видя зор и имам работа,а Марио мрънка го пускам,голям смях пада и гледа с интерес
Толково голям пост май не съм имала досега Mr. Green
Лек ден и много целувки на всички слънчица Hug

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 10:56 от desisladka

# 229
Момичета гледайте си бебчовците спокойно-много се тревожите излишно-нацелувайте си ги много и всичко по-реда си   Peace
Благодарско за кафенцето!Моята красавица и тази нощ си поиска цица-дадох, Embarassed
Днес сме само на кърма-разтоварващ ден веднъж седмично,много добре и понася,от захранването до днес го практикувам това,преди през ден,после през два и докато стигнах по 1 път седмично,така си увеличавам лактацията,а на бебка и почива коремчето малко,утре еднокомпонентни пюренца.Ето изпитани домашни рецепти:
      зеленчуково                                                                                                                             плодово
 1бр.пресен картоф
 1бр.морков                                                                                                                                 1бр.ябълка
 2бр.зелен боб                                                                                                                             2бр.сини сливи
 1бр.тиквичка                                                                                                                               2бр.плод шипка                                            
 1бр.печена и обелена изчистена чушка
 2 щипки пресен копър
 2 щипки магданоз

И в двата случая продуктите се обелват и нарязват на кубчета,варят се или на пара или във вода която само ги покрива леко,ако е нужно след пълно омекване се отсипва от течноста и се пасира(шипките се махат,те са само за да пуснат сок*чай).Може да се прибави към зеленчуците масло на половин чаена лъжичка или кърма,или АМ но след като е истинало пюрето до 30градуса!!!На плодовете не се добавя нищо.ТЕЗИ РЕЦЕПТИ МОГАТ ДА СЕ ПРИЛОЖАТ И САМО ЗА ЕДИН ВИД ЗЕЛЕНЧУК ИЛИ ПЛОД!Ако искате да си направите по голямо количество увеличете дозите и след пасирането още горещи ги затваряте в бурканчета и обръщате наопъки докато истинат,после във фризера(!!!не пълнете до горе бурканчетата оставете 1см.!!!)Зеленчуковия-регулира,а плодовото леко разхлабва-опитано е!!!!Да ви е сладко!Моята Рая обожава домашните пюренца.
 newsm51

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 11:36 от emsski

# 230
здравейте,
вие докато се оплакавате,че бебето не седи или пълзи, моят дзверко се оказва ,че е по-активен и има отрицчтелен калориен баланс, т.е. бил е на диета.  Mr. Green
храната, която поемал е по-малко калорична, а той се движи постоянно,пълзи, изправя се, пада, става... и затова вчера на косултацията, се оказа, че е наддал само 100гр- в момента е 8250 и е 72см. от днес се отказваме от вегетарианското меню през ден и ще минава на месо всеки ден, попари, йогурти, извара с т.н.,АМ с бисквити...че и хемоглобина му е 101, а трябва да се поне 107. Rolling Eyes
така че всеки луд с номера си Hug

# 231
Добро утро  Hug
Сиси, хубаво е, че си по-спокойна  Hug За пишлето, ние го почистваме всяка вечер от 2-3 месеца, но не е забелено цялото. Иначе запърви път доки го дръпна по-силничко, за да се отлепи и ни каза 2-3 дни да почистваме с риванол и гентамецин първо- за да се махне зачервеното и второ- за да не залепне отново. При отлепянето малкия леко изпищя, но като цяло не ми е мрънкал, но попринцип е малко болезнено. Ако искаш почиствай с памуче и риванол след баня 2-3 вечери. След това му се прави "гимнастика" (нагоре-надолу), за да се доотлепи и съответно да не се залепи отново. Това препоръча моята педи, това правя аз, а и така прочетох в нет-а. Но нека и други мами на момченца да споделят, че и на мен ми е чудинг все още  newsm78
Честита месечинка на сладурко Сами    Heart Eyes

# 232
  • София
Честита месечинка на бебчетата, родени на днешната цифра и най-вече на чаровника Сами, Еспа нека да расте жив и здрав, да е много щастливо дете и в очите му винаги да грее радост, от сърце ви желая всичко най, най, най Hug  bouquet
Вчера намерих на Хипп чисто пилешко пюре и започнах в зеленчуковите да й слагам от него, оказва се, че моята госпожица наистина така пюретата ги яде, като усети вкуса на месото и го яде, ето и днес си изяде почти всичко в купичката- около 160 грама, само не знам дали мога всеки ден да й давам на обяд месно пюре или е рано още Rolling Eyes, аз засега не давамв се още всеки ден, но като гледам, че месните ги яде повече...В Понеделник ще занеса  урина и ще уи вземат кръв, да видим какво ще излезе, надявам се всичко да е наред Praynig
Деси- и моята ог прави този номер с дистанционното, като стигне до него и го напъхва в устата, а и нашето е мног старо вече и много лесно му падат частите, та все намирам някоя от тях в устата й, поздрави на пъпешче Марио от мен Heart Eyes
Сладурче- дано и сега през почивните дни да не се буди много сладурчо Heart Eyes, и аз забелязвам, че от няколко нощи насам и Йоанна спи по-неспокойно и се пробужда през нощта, но като й дам малко водичка, заспива пак и да ти кажа също, че Никола пък ми е слабост на мен, као гледах снимките, просто се разтопих, прииска ми се момченце Hug
Сиска- и Божидар е бонбон Heart Eyes
Киша- целувки на Евгени и на Дари, като гледам как минава времето и тя сигурно много е пораснала Heart Eyes
Сиси Усмихнато- радвам се, че си по-спокойна и ще можеш да продължиш да си кърмиш Hug

# 233
честита месечинка на Сами!

Емски, , мерси за рецептите! Анджито ще се възползва Grinning

Аз от вчера уча Анджито да си играем на Боц. Тя милата ме гледа все едно съм мръднала или в най-добрия случай
 се опитва да ми захапе пръста hahaha

# 234
Емски ,благодаря и аз а рецептите  bouquet ,записала съм си всичко и ще ги пробваме.
Сега и правя 2 дни почивка и после ще и дам тиква и после ще го мисля пак
Честито на малките сладури родени на днешната хубава дата и специално на сладкото момченце на Еспа Hug
Радостчо и Габи не иска да  играе на боц ами само гледа как да ми налапа пръста.
Иначе аз от няколко дни я уча коя играчка коя е и засега е научила само едно куче и като и кажа каде е кучето Габи и тя поглежда към него Joy

# 235
  • Русе
Hello! Честити месечинки на Сами, Ивет, Елина и Есер! Да са здравички и много усмихнати!
Барборанче, страхотен аватар! Честито християнче на Сладурчеста!
Като казвам христианче, днес и аз се размечтах за кръщене. Мисля живот и здраве да е идната пролет или лято като навърши годинка и нещо. Ох, много обичам да организирам разни неща като мини сватба ще е. Grinning Има една църквичка в квартала, която в момента се реставрира и ми се ще там да е, но нещо позамряха работите..и сигурно ще трябва да помисля за друго място. Харесва ми по манастири разни, но има и възрастни хора и пътуването ще е зор. Като понаближи ще му мисля.
Днес предложих първата хапка пилешко в картофеното пюре. Карина ще става хищница Mr. Green Не го отрази въобще. Назлъндисва се както винаги. Иначе се обръща на всички страни и се дупи много смешно, но изобщо не се сеща как да плъзне. Само се оттласква по малко, ако иска да докопа нещо- например мобилния на баба си  Mr. Green Най- интересни за нея са нещата, които не са играчки. За сядането - още не може, но и не я мъча много. Когато- тогава. Не съм чела какво пише на картона, пък и той е в педи и откакто съм го дала не съм го виждала повече. Също и изследванията. Дадох й номерцата и тя ги взе. Само се обадих по телефона и каза, че са ОК, но не съм ги виждала. Само ме пита докъде съм с храненето и ми обясни за месото и това беше. Ако не питам- нищо не казва и приемам, че всичко е наред. Само питах за Вигантола до кога и тя каза: "Ооо, ще го даваш още- до годинката + следващата зима"
Ще привършвам за сега, че довечера чакам гости и да си помогна нещо докато малкият звяр спи. Пожелавам на всички приятен уикенд! Hug

# 236
Честита месечинка на Сами!Еспа,да ти е жив и здрав малкия сладур!
Честито и на останалите месечинковци!
Сиси,страхотно е че днес се чувстваш по-спокойна.Всичко с Кало  е наред,сигурна съм Hug
Ние пък  се въртим във всички посоки,пълзим яко ,изправяме се в кошарата.Направи го за пръв път оня ден и вчера цял ден го практикува докато не осъществи и първия си полет с глава надолу от кошарата Mr. Greenчист късмет беше ,че баща му беше на близо и аз не знам как, но някак си успя да го хване преди да е тупнал.Иначе сефтето с падането от спалнята го направихме.Така че наслаждавайте се все още на спокойствието да ги оставите без надзор за малко бебенцата  които не пълзят и не се връткат много,пък за всичко си има време,ще се научат ,няма каде да ходят.Аз в момента нямам мира,само  го дебна .Вчера смъкнахме нивото на кошарата,ама такова сърдене е сега,защото не може да се изправя и само мрънка като го сложа в нея.
От утре и ние ще започваме с месцето Mr. GreenВзех пуйка с тиква на Хип.Засега съм изредила няколко зеленчука , плода и оризова каша,но предимно сме на кърма.

# 237
Честити месечинки на Сами, Ивет, Елина и Есер! newsm51

# 238
Хм, сега като прочетох рецептата на емски, аз ги бъркам същите, само дето не съм въвела зелен боб, демек без него. Но моят господин му се муси - яко. Предлагам упорито, че д аима разнообразие от ханителни вещества, пък колкото поеме Simple Smile ....И сол на вкус....  Mr. Green Харесва ми диня и пъпеш, но след като намирам намачканите с вилица частици на изхода, някак струва ми се му е рано за такава по-груба консистенция. Ясно ми е за педагогическото, но лично - не успявам да го смеля...
И мосю Матей маа оризова и ориз с рожкови каши (ама че гнус, не съм допускала, че може да има такава гадост) и все не му стига, вече е достигнал до над 100г. Странни предпочитания. Поцоква неограничено и при все това едва 100г. Смятам, че случаят е като при Киша. УжасТно е активен. И ужасно трудно и по малко спи.  Crossing Arms Вчера: 1ч в колата, докато пътувахме, 30 мин НА ГЪРДА следобедно и 20 мин привечерно. Никак не преувеличавам. Вчера бях точно така  #Crazy Обичайно спи между 1 и 3 пъти, най-често по 2 като любимият сън е предиобедният, вторият е по някое време от изтощение. Братът е обожаваният обект и по цял ден е зор да е около него. Това бебе топи калории дори и само от усмивки. М, да като Софиянски е.

И една много свежа идея: тук . Разгледайте снимките! Покъртителни са!  Hug

Сис, бълхата се е довлякла незнайно от къде. Тревните площи навън, примерно. Животно нямаме, не сме и контактували директно с животни наскоро.

Лек и весел!

# 239
Момичета, влизам да ви почерпя, че днес имаме годишнина от сватбата ( 5 години)!

Смайлинг, радвам се, че си се поуспокоила. Вярвам, че всичко му е наред на Калата, хубаво, че ще отидете на преглед да ти се махне тази муха от главата.

Общи условия

Активация на акаунт