Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 253
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Пепи, честита годишнина! Желая ви дълги години семейно щастие и хармония!

Ланq, страхотна инициатива и страхотни снимки!
Прищя ми се и тук да го направим, аз и без това си кърмя под път и над път само да има кой да ме наснима Grinning

Заела съм се с бъдещото интелектуално израстване на чадото ми.... Heart Eyes С две думи правя и колекция от двд-та и книжки с класически приказки. Това ми е най-новия проект!  Одеве на разходката открих Аладин на Дисни, някакво спец издание и сега се пукам от щастие. Тя разбира се иска да го изяде hahaha Мисля да и чета на български, а да ги гледа на английски, че да вървят паралелно нещата. Дано да се получи!

охх,отивам да пържа патладжани  chef

# 241
Пепи , много хубава почерпка . Да сте винаги заедно - в добро и лошо , да не угасва любовта  Hug Hug Hug

# 242
Честита седма месечинка на Ивет, Елина и Есер!

Пепи, честита годишнина! Да се обичате много, много и да сте вечно заедно!

Момичета, благодаря ви много за честитките! Много сте мили!  Hug
Специални целувки за Петенцето от Сами!  Heart Eyes Сами умря от кеф от тези бълбукащи сърчица! Целия монитор оплюмчи!
Почерпете се за здравето на Сами с едно домашно приготвено тирамису

Сиси усмихнато, радвам се че си по-добре и си се успокоила психически. Аз от вчера го търсих тоя линк ама чак днес го изрових http://library.med.utah.edu/pedineurologicexam/html/06month.html#03 от блога на Хедра е, за ориентировъчно развитие по месеци с клипчета, още не съм ги гледала, ама тая вечер ще ги проуча да видя и ние де сме. Ама каквото и да е, много ориентировъчно е - всяко детенце е различно.
А това за боц и дай ми жабата ми се струва направо науча фантастика.  Rolling Eyes
За пишлето, педи го дръпна миналият месец и беше леко зачервено 1-2 дни, аз мазах с риванол и се успокои
Деси, целувки за Пъпешчо
Ралче, и от други познати мами съм чувала, че на децата им се услаждало месцето. Дано си хапва добре малката разкошка

Днес цял ден се разправям с НОИ, за сбърканото ми обезщетение и на молбата ми закъсняха да отговорят, та търсих инспектора. Той поне съвестно се зае и сега очаквам до края на другата седмица да платят – ако стане ще черпя! Вече не вярвам, че ще се случи.

Изчезвам да се баняме, после пак, че исках още да пиша ама ми изфиряса от плиткия акъл

# 243
  • Варна
Здравейте и от нас от дъждовна Варна!
На Пепи, честита годишнина, да се обичате още много години.
На Сами все да е жив и здрав и да радва мама и тати!

За "Боц", то детето не може само да го направи, няколко дена учене и схваща. Баща и на Елия я беше подхванал и още преди 2 месеца го правеше. Чак майка ми не ми вярваше и все я "проверяваше". А за търсенето на предмети, тези дни забелязах, че като я питам "Къде е котката" и се оглежда по земята:) Нооо в картона и днес на консултацията пише, че трябва да пълзи вече, а на 8 месеца да ходи с опора  Shocked......та мен други неща ме учудват, та извода е, че всяко дете е различно...

Иначе сме 7300 вече, 63 см. Педи каза, че мога да и давам кус кус, имало бебешки, бисквити мога да и топя в млякото, праскови и кайсии също, стига да ги беля. Та така....лека полека, започва да папка.

# 244
Пепи, честита годишнина! Много любов и щастие ви пожелавам!  bouquet

# 245
Честита месечинка на Сами - да е много здрав! Прекрасна почерпка!
Честита годишнин Пепи! Дълги години прекрасен живот!
Много не ме вълнува дали моето дете отговаря точно на изискванията за възрастта. То се развива и повече не желая да задълбавам. Когато почуства готовност ще прави всичко което трябва. Аз ще му помагам когато трябва и това е.
Еспа дано имаш повод да почерпиш.
Марти реагира когато питам "Къде е тате?", поглежда към него. Не знам дали е случайно.
Лека вечер от мен.

# 246
  • София
Куку, ето меее. Ама хич няма х време за писане тия дни. Първо 2 дни без нет. После по задачки и разходки днес с Бубчето и Делян...Ей, голяма партия ще станат тия двамата. Като започнат да си говорят викайки и си се радват един на друг - големи са сладури
Та Пепи, честита ви годишнина!!! Желая ви още безброй такива Hug
Честита месечинка на Сами и компания Simple Smile
Сори, ама мъж ми ме изненада и се прибра тази вечер на време Joy

# 247
честити месечинки на всички родени на тази дата да са винаги усмихнати и здрави
Честита годишнина Пепи
момичета много ми е криво вече втора седмица сме със запушен нос една седмица на аб и капки и нищо от днес кихаме и пак посетих педи "ами щом нищо не и помага дай да пробваме физиол.разтвор"питах я за изследванията кога ще ги правим познайте какво ми отговори"ами да резултатите са супер всичко и е добре и аз  #Crazyкак така  кога и взехте кръв и урина че чак и резултатите са добри направо мио иде да я #2gunfire накрая ми се извини че е имала много пациенти и се била объркала

# 248
Добър вечер и от мен!
Пепи,честита годишнина!Дълги години още разбирателство и любов Hug  bouquet
Честито и на всички месечинковци днес,специални поздрави и за малкия Сами Hug
Усмихнатото,много неприятно изживяване си имала.Аз също не бих спала след такъв преглед,но мисля,че ще се успокоите след прегледа при невролога и всичко ще  е наред Hug Heart Eyes
Ние сме ок.И Йоана за месец е качила 250 гр,но е станала по-висока с 2 см и педката каза,че всичко е наред,просто е по-енергична.Вече е 8,000 кг. и 71 см.Иначе още си я кърмя,почти през целия ден и цяталата нощ (зъбите отдолу и прозират,въпрос на дни е да пробият).През нощта суче почти на всеки час ooooh!.Казва "мама'."бабооо","тате","деде".Като питам:"Къде е тате?",поглежда или към вратата(ако го няма) или към него.За "боц' я пробвах днес,ама ми хваща пръста Laughing,а това с жабата едва ли ще стане скоро,трябва повече тренировки май newsm78.Толкова е неконтролируема вече с изправянето,че вчера и взех от буйките на "КК",първия модел,който е за пълзене и престъпване.Купихме ги по препоръка на ортопеда,че нали имаше проблем със стъпалото и сега седи у нас с тях,за да може като се изправя да не си изкриви стъпалата.Ето я с обувките: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395570&pid=14036378. В проходилка не смятам да я слагам,понбе за сега.
Иначе си хапва,но само следобед.Пюретата аз й ги правя,давам и по малко банан и пъпеш,дори и диня да си смуче през тензух.
Ох бягам,че се разбуди.Утре пак Hug
Лека и мека Heart Eyes

# 249
Здравейте момичета,
моето момченце от 3 дни ме пробва. Вечерно време по принцип той след баня и кърмене заспива сам в кревата. Да, ама от 3 дни ревееееее и се дереее. Днес обаче със строг тон му казах, че не може така и да заспива. Не знам дали ме разбра, но заспа  Mr. Green Ще видим утре какво ще е положението.
Иначе с горните зъби положението при нас е трагично. Изведнъж температура, сополи, ревове. Отиваме на преглед и педи каза категорично зъбки и до 2 дни ще ги видим. Иначе на всеки час през нощта го кърмя.
daninceto, Йоанка е страхотна, браво на мацката.
Тони лази из цялата къща и аз като си разтребвам само му казвам "Маме, ела при мен" и той като кученце допълзява при мен. Но думички никакви не казва, колкото и да му настоявам да каже мама. А той ми се хили като ряпа. Боц не съм го учила, но си поглежда бънджито като го питам дали иска да го сложа да скача.
И да се похваля. Връщам се днес от работа, Тони ме вижда и почва да мрънка. Гушкам го, а той разперва ръчички и ме прегръща и си слага главичката на гърдите ми и стои така. Получих първата си истинска прегръдка. А вчера пак след работа, гушкам го и той започва ритмично да си допира устата до рамото ми. Все едно ме целува

Момичета, извинявайте че ще ви питам, но с две изречения да ми кажете, моля. Въвела съм картоф, морков, тиква и започнах броколи. Педито иска да въведа каша, но аз като искам да поизчакам. И се зачудих какво да въведя сега? какви са Вашите предложения. Четох в темата за захранване - месо. Ама не е ли рано? Извинявайте , но нямам мн време да чета, та за това Ви питам Вас. Благодаря Ви предварително

# 250
Пепи,честита ви годишнина въпреки че в този час тя е минала вече ,но няма нищо, много години семейно щастие и много да ви радва малкото сладурче.
Evjeni ,направо ме разтопи с разказа си ,много мило ми стана ,ами сигурно му липсваш на малкото човече като си на работа.
Аз също с нетърпение очаквам тези прекрасни моменти.
sisa2780
,хем ми стана смешно ,хем  #2gunfire за педито.
На нашия тати днес му извадиха 2 зъба,и Габи като се докопа до него както си лежеше и като почна едни шамари да му бие точно на мястото  #Crazy,нали така му се радва милата.
Хайде толкова от мен за тази вечер, лека нощ и да спинкат всички мъници.

# 251
Честита месечинка на Сами! Еспа, много хубаво тирамису, чак ми се дояде! (оф, то вече мина деня, ама ние сега се прибрахме от кръчма и сколасах пак да се добера до компа  Grinning)

Пепи, честита ви годишнина!

Еспа, много се радвам, че с гърдата всичко е наред  Hug Много хубав линк си дала за развитието на бебето. Ние май не сме много зле като ги гледах клипчетата  newsm78. Абе със седенето не се справяме за много дълго, ама.... Утре ще ги пробвам тия упражнения. Има някой обаче, които са абсурдни за нас. Той човека го държи бебето с една ръка във въздуха ама ако беше Никола щях да го питам как ще го вдигне  Mr. Green.

Сиса2780, мрях от смях с твойта педи  hahaha hahaha hahaha. Те според мен и в лабораториите понякога така ги правят изследванията. Случвало ми се е разни смешни историйки ако не уцелят нещо като съчиняват резулати. "Апарата ни се повреди", а за сестра ми, която у била след мен на опашката е "работел"  Joy.

Евжени, и Никола ги прави тия изпълнения. Много е миличко. Но аз в повечето случай го свързвам с поредното "искам си цицата", което за него е по всяко време, когато му е криво, или му се спи, или е гладен, или е уплашен....Ама знам ли какво му се мъти в главата.

Днес се замислих, че не ми е ясно как ще ми подаде жабата като му кажа, при положение, че те неговите играчки много трудно може да се определят какво представляват и ние на всички им викаме просто "играчката" или всеки път различн, Знам ли го дали всъщност е мишка, мечка или какво е...  Mr. Green

Абе и аз да ви питам за захранването - на моя дундьо клонящ към 11,5 кг. да му давам ли каши, какви и кога и как, че педи изобщо не ни е и споменавала за каши досега? Още сме си на зеленчукови пюренца и по малко плодови между храненията, а от една седмица давам и жълтък по 1/4 през ден. А месо кога и с какво да започна?

Все забравям да ви покажа снимките от кръщенето. Ей ги на ама не съм ги описала всичките. Вие ще се сещате  Laughing

Аз пък установих, че явно моята кърма е много хранителна явно. Дадох от замразената на едно детенце, което е един месец по-малко от Никола и на майка му и спря кърмата (бяхя на смесено хранене още от раждането и накрая то отказваше да суче). Оказа се че той не може да изпие същото количество, което изпива от АМ, но освен това после по-бавно огладнявал  Shocked. Е, май вече ми стана ясно защо е толкова дебел, а на всичкото отгоре кърма имам сега пък много и чак дарявам наляво надясно, че няма къде да я слагам.
Той Никола пюретата с много зор ги яде и все трябва да го дебна кога е в настроение, щото като ме види и все цицата търси. Имам чувството, че пюрето изобщо ве го счита за храна, а по-скоро за забава    Crossing Arms Абе май пак основно сме на кърма  ooooh!.

Хайде лягам, че ще съмне....

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 02:37 от sladur4esta

# 252
sladur4esta, нарочно погледнах колко кг си родила Никола - 2,700. Сега на 8 месеца е 11,5. Ако е бил само на кърма. Евала. Хумана трябва да ти изследват кърмата, за да подобрят продукта си  Mr. Green
Винаги съм смятала, че от кърмата ми мн са надавали моите деца (по 1 кг на месец първите 5-6 месеца) Родих 4,250. Сега на 7 месеца е 8,700. И за това сега мислих да не давам кашата, че все ме е страх да не е дебел. Понеже баща им е дебел и за това.  Не знам какво ще ти кажат момичетата, но мисля, че може да изчакате или пък като дадеш каша да не даваш всеки ден.
Между другото вчера се чух се дна моя приятелка. Родихме първите си деца заедно. Нейното момиченце беше родено едричко и мн качваше. Беше страхотна дунда. Сега обаче на 5години ес 2 кг по-малко от моята госпоица. Та от вчера си мисля, че не трябва да се втилясвам толкова. Май всичко си е ген

# 253
В темата за захранването някъде обясняваха, че съвременните каши въобще не надуват, т.е. няма опасност детето да надебелее като яде каша. Дори Гери се беше включила някъде като даде за пример Петя  Hug. А пък особено в началото на захранването дечковците няма да изяждат огромни количества каша, та не виждам как ще надебелеят от нея  Peace. А и все някога трябва да се въведе каша и лично моето мнение е, че е по-добре да се "разстелят" различните зърна във времето, отколкото после да се въвежда каша след каша.  Peace

Евжени, можеш да продължиш зеленчуци да си въвеждаш (тиквичката например все още си е в сезон; пащърнак може също да дадеш); последните тенденции по отношение на месото са за ранно въвеждане, т.е. 1 месец след захранването. Първото месо е препоръчително да е "чисто", т.е. пуешко, пилешко. Аз почнах с пуешко. Разбира се, ако имаш чувството, че ви е рано това, можеш да си изчакаш още 1 месец примерно. Всичко е ориентировъчно. Нещата се въвеждат както майката прецени за добре. Има, естествено, някои продукти, които не трябва да се въвеждат твърде рано (като глутена напр. или пък жълтъка, въпреки че за последното честно казано не знам защо трябвало на 9 месеца, аз сигурно по-рано ще го въведа, че педи настоява  Rolling Eyes). А можеш и кашичка да си въведеш (безглутенова - ориз, елда като за първа каша са ок). Можеш някой плод също, въобще каквото искаш  Laughing Аз лично с плодовете ще изчакам още, тъй като се притеснявам за коремчето на Калоян (имаше силни колики докато стана на 4 м.). А и по-важно ми е да засилим приема на месо и други "железни" храни, за да му вдигнем Хб (казах ли ви, че последно му е 90  Shocked). Даже съм се замислила да му давам водорасли  Rolling Eyes, но още не съм го решила това. Така де - това накратко от мен, не съм експерт, даже много малко знам (ако въобще може да се каже, че знам нещо, та не си длъжна да ми приемаш думите за истина  Laughing  Crazy). Еспа може да се включи също, че тя пък повече е чела и разбира Wink Мини също, но тя пък напоследък почти не пише  Sad

Сладурчеста, Данинце, разкошни са ви децата, колко пораснали изглеждат... Вече баш на дечица си приличат, с оформени физиономии, абе въобще прекрасни са и двамата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Сладурчеста, аз точно вчера разказвах на една приятелка за вас с Никола - как раничко се роди, как мъничък се роди (малко повече от Калоян) и как толкова е качил, при това само на кърма  Grinning. Браво, евала ти наистина  Hug

Ох, олях се пак да пиша  ooooh! Трябвало е писателка да стана, явно имам нужда да изливам хаотичните си мисли някъде  Whistling  Blush

Ние днес ще ходим да вземем най-сетне някакъв трон за цар Калоян, че да има къде да се храни гОркият, та стискайте палци да вземем най-после нещо  Crazy

# 254
Добър ден!!! Сладкиши лек ден ви пожелавам!!! Heart Eyes
Embarassed Cry мамета цикъла ми се завърна,а не сме спирали кърменето,даже вчера бяхме само на кърма!Както и да е,..... newsm78неможа да ме забави още месец,два  Laughing!!!

Общи условия

Активация на акаунт