Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 139
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Smiling_Sisi,
не знаех това за кашите, че не се помпат децата от тях. А и това за месото ми стана интересно.  Thinking
Значи ще продължа да въвеждам зеленчуци и ще започна с оризова каша. Педи ми каза да я давам през ден. Месото ще оставя за следващият месец
А плодовете, кога и ак да ги въведа? То не остава време за тях Laughing
Мале всичко съм забравила. Днес се опитвам да си спомня как съм захранвала Кети  и не мога. Имам някакви бегли спомени, ама на не помня в подробности

# 256
Здравейте и от нас. Честито на месечинковците днес  Hug

Данинце, вече наистина си имате пораснало момиченце, как стои на крачета.... нашия е от мързеливите още...
Сладурчеста, пу- пу на големия НИкола, а майка му е голяма хубавица   bouquet Изглеждаш перфектно! (с лека доза завист  Naughty /ама искрена  Hug/)

МОмичета, благодаря ви за предложенията за подаръчета за гостите ни на кращенето на Божидар. Вече нямам търпение да дойде другата неделя и ние да си имаме християнче. Раздадохме поканите на гостите. Вчера ходихме до манастира и от там купихме 20 малки иконки на Света Богородица с Младенеца (като подаръчета на гостите- това решихме) и една голяма икона за кръстниците. Смятаме да направим по- различно кръщене като почерпката да не е в ресторант, а на кетъринг в самия манастир. Там има дълга маса с навес. Ще украсим, ще надуем и балони, и ще има разнообразна храна и напитки на кетъринг. Има голяма площадка в двора на манастира и люлки за по-големите деца. Въобще съм много развълнувана за предстоящото Simple Smile . Вече се обзаведох с рокля и обувки, обзаведох и Божидар снов тоалет ояе преди месец, та сега се притеснявам да не да му е станал малък  newsm78 трябва да му го пробвам. Ох,...нямам търпение.... ще ви пусна снимки след това....но след седмица Simple SmileSimple Smile

Това е от нас за сега. Целувки  Heart Eyes

# 257
Сладурки, още имам да чета докато наваксам, но да споделя малко и за нас, за да не ни забравите съвсем. Пък като намеря малко временце и снимке ще кача, че няма да ни познаете, ако ни срещнете навън  Grinning

Рая вече пълзи много бързо и докато се обърнем е в другия край на стаята. Изоставихме идеята си да я слагаме да си играе на одяло. Тя играе 5 минути с играчките и й омръзват и тръгва из стаята. Къде-къде по-интересни са краката на мама и тати, столовете, масата, бидоните с и без вода. Празните ги подхваща и ги търкаля из стаята и ги гони. Има си и 1 смешен навик - застава на паркета, хваща играчка и я хвърля зад себе си, после почва да се върти около собствената си ос и да я търси. Междувременно играчките трополяяят ooooh! не ми се мисли за съседите отдолу. Добре, че и те си имат бебе на 4 месеца  Joy Така Рая прилича на кутре, което си гони опашката.
От 1 седмица т. е. точно като стана на 6 месеца и половина започна и да се изправя на крачета. Познайте защо - ами пак заради пустото й любопитство. Бяхме на вилата в Рила и й направихме кът, от който не излиза като я заградихме с дебели възглавници. Рая след като установи, че няма да може да ги изяде или изблъска с глаза се заинати...накрая се изправи на тях и започна да подскача, за да ги прескочи и да дойде при нас  hahaha Е, вече мира няма. Лежи си човек на дивана и в някакъв момент се появява една захилена физиономия на изправилата се права Рая. Много се кефи да стои права. Ние по никакъв начин не й помагаме, де. Мен ме е страх да не си направи нещо, ама как точно да я спра... Оставам с надеждата, че бебчо знае за какво е готова. Пък и нали не се спира и непрекъснато тренира и прави мускули.  Grinning
Иначе не седи сама. Аз и не я слагам много, де. Купих й лятна количка, защото другата й е много голяма и сгъвката за кръста й идва на врата. Ама и в лятната е същото - все се свлича надолу. Та си лежим още полулегнали. Докато пълзи застава сама в поза нещо като седене, но подпряна на едната ръчичка и извъртяна настрани. Не мисля да я насилвам. Пък и как иначе - като я сложа седнала моментално се извърта, ляга по корем и започва да пълзи  Joy

Вече изкара и първото си половин денонощие без нас. Оставихме я с баба й и дядо й и направихме един 11 часов преход  из най-алпийската част на Рила като качихме 6 върха, между които и Злия зъб  Simple Smile. Ооох, от кога го бяхме запланували това. Друго си е така... Малко  и ние да се върнем към старите страсти  Grinning

Такааа, това е горе-долу за нас от последните дни. Сега ще се потрудя и да ви изчета... Simple Smile

Само накрая един коментар. Аз мисля да се доверя на Драганов и да не слагам Рая в бънджи или проходилки, или в каиши. Но се чудя за тези уокъри, които децата бутат предсебе си. Специално за Fisher Price Проходилка - Активен Занимателен Център. Вие мислили ли сте за нещо такова?

# 258
имам от Стефания на Чико уолкър, точно 10-на дена след като почна да си играе с него проходи  Peace до скоро си играеше още с него, лично аз съм много доволна от уолкъра

# 259
Здравейте,момичета!Най-после успях да се включа и аз.
Катериче,развесели ме разказът ти за Рая! LaughingДа ви е жива и здрава!София също вече доста се придвижва из стаята,интересното е,че не може истински да пълзи още,а е удивително бърза.Прави някакви движения-върти се ,сурка се по корем и успява да се докопа до каквото иска.
Както ме посъветва педиатърката,не я сложих да седи,подпряна с нещо,а изчаках сама да стигне до този момент.Какво нещо е природата-научи се сама,първо започна да се подпира на лакти,после махна едната ръчичка,а вчера вече седна напълно самостоятелно.
Относно проходилките,не съм използвала с Павел,не смятам и сега да използвам.Тук много ги отричат и казват,че пречат отколкото да помагат.Дори наскоро забелязах в кабинета на педиатърката,че има закачена статия на тази тема.
И последно да ви се похваля-София изкара вид рубеола,дребна шарка.Тук се води,че освен варицелата и рубеолата има и още една дребна шарка,която много прилича на рубеолата,но просто обривчето е малко по-различно.София я изкара много бързо,за 3 дни,но затова пък беше цялата покрита с пъпчици,които обаче не сърбят.И така-вече си имаме една детска болест зад нас и хубавото е,че има доживотен имунитет.Толкова засега от мен.Отивам да чета назад.После пак ще се включа.

# 260
Честит седми месец на Алекс, Виллиан, Рая и Милан

Дони, как два дни без нет бре, жена Shocked? Как оцеля, аз установих, че съм абстинентна ooooh!, направо не знам на морето какво ще правя
sisa2780, дано бързо се оплави малкото съкровище Hug
daninceto, много сладка малката разбойничка, страхотна е! Heart Eyes
Evjeni, дано бързо избият зъбките на Тони. А за захранването, тя Сиси е писала вече. Мога да ти кажа аз какво планирам. Освен тези зеленчуци дето ти си въвела аз съм въвела и тиквички, ама тях без успех, че се изрина и пащърнак. От утре започвам месото /пиле/ и после каша, след това плодове като добавка към кашата.  Месото реших да го почна 1 месец след началото на захранването, обаче щом ти мислиш че ви е рано – изчакай - ти си знаеш най-добре Peace. Иначе от темите в кърмаческия съм си направила един файл с извадки за захранването, ако искаш пиши ми на лични си дай пощата и ще ти го метна, ако мислиш, че ще ти е полезен /и ако някой друг иска също да пише/
sladur4esta, страхотни снимки от кръщенето – Никола е страшно сладурчест.
Аз ги пробвах днес упражнеията от клипчето – със седенето сме зле – клатушка се като пиян морков – ама ще се научи, де ще иде. Там с рефлексите не се оправих нещо много-много, че не мога да го вдигна както трябва с 1 ръка. Ама Сами умира от кеф от това като самолетче дето трябва да го държа, та си намерихме нова игра. А за кашите и аз съм чела, че съвремените не помпат, но пък имат незаменим състав от витамини и други работи /дето не запоних/, които са необходими за изграждането на нервите и мозъка
Катериче, браво на малката немирница. Да я нацункаш
susu, браво, че малката София се е разминала леко с болеста

Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 261
Сладурчеста, къде му е пупата на сладура???  Grinning Втален ми се вижда. Да ви е жив и здрав!!! И питай кръстницата от къде й е роклята, че много ми хареса.  Praynig
Сега аз да си кажа, че Васи вече яде всичко (безмлечно де) даже и глутен маа ама нямам избор , защото иначе ни е много малък асортимента хем безмлечни, хем без глутен... Проблеми нямаме де. Зеленчуковите не ги ще, но с малко тиква ги яде  Grinning Аз за сега редувам месно с безмесно и каша с плодово. 3 пъти си яде мляко за сега. Скоро ще минем на 2 пъти. Обръща се по корем от доста време, но обратното му е трудничко. Лази като червей, забива главата, разперва ръце и вдига дупето.... много е смешен. Аз се похвалих отдавна , че казва мама, сега вече сме на да да да.... и разни други срички. Не може да седи сам, но аз от скоро го слагам седнал де. Иска да ходи. Щом усети нещо под краката си започва едно лудо "тичане"  Joy Спи си почти след всяко хранене все още и по цяла нощ (това го знаете). Лапа си краката вече и всичко което докопа де. Тия дни сме на консултация да видим колко е пораснал. Този месец Фризопепът ни беше напълно безплатен  Shocked  Ползваме новите Памперс (бялата опаковка) и съм безкрайно доволна. Мисля, че е време за среща вече!
И да питам риба от кога мога да давам????

# 262
Еспа, аз забравих да ти благодаря за линка с развитието на бебето  Hug
Пробвах да направя това с рефлексите - ами не знам точно какво трябва да прави Калоян, за да покаже, че е загубил примитивните рефлекси, но със сигурност не прави като детето от филмчето  Confused Поради което пак се депресирах, чак Митко ми се скара. Но няма какво да направя сега, ще си чакам прегледа. Междувременно почти избрахме столче за хранене (то пък егати и избирането дето направихме, все едно апартамент ще купуваме  ooooh!. Всъщност даже като си купувахме апартамента не гледахме толкова, колкото за столчето сега  Laughing).

Изникна ми и нова чуденка - ще трябва скоро и стол за кола да си купим. Вие взехте ли си вече или си карате още с кошниците? И какви си взехте и доволни ли сте? Ех, че е лесно на готово  Mr. Green

Евжени, плодовете мисля към края на този месец да ги вмъкна някъде. То е ясно, че доникъде няма да стигна с тях, но мисля поне един плод да дам. За сведение (ако вече не съм го писала де) - дала съм вече една каша, едно месо, няколко зеленчука, този месец ще дам още едно месо (към края чак), още една каша може би и 2-3 зеленчука. Та таман ще ми остане време за 1 плодче.

В тази връзка се зачудих - дали сокът от диня се счита за нова храна и как се въвежда????? Иска ми се да му дам да пие диня, нали й е сезон, а и вода като не пие поне маааалко да се хидратира и от друго, освен от кърмата.

Алекс, ти да не си телепатка  Laughing Wink С Кокоса тъкмо се наговорихме в понеделник да ви кажем ден и час за среща у Западния  Sunglasses

Хайде, лека нощ от мен и Калоян  Hug

П.П. Еспа, мятай насам, аз също си правя компилация уж, ама със сигурност много неща съм изтървала, та ще се възползвам от труда ти  Blush  Hug Уф, че съм завеяна, ще ти пратя мейла си на лс..

# 263
Сиси Усмихнато, я не се депресирай, не само Митко и ние ще ти се скараме Hug. Това с рефлексите и аз не мога да го направя /т.е Сами не може/, предполагам, че си има подход към детето и захват, и си трябва човек с опит за да прецени. Аз ликът го дадох, за да се успокоиш, пък само съм те притеснила Sad.
За столче за кола - мислиме да си вземем Рекаро http://9plus.eu/shop/components/com_virtuemart/shop_image/produc … d33441b13d35f.jpg Мъж ми направи някакъв грандиозен рисърч и заключи, че това ще е.

# 264
  • Варна
Добрутро!

Ние караме още на кошчето, ще се оглеждаме скоро и за столче, ама Елия е ниска и все още се събира в коша, дори с възглавница под дупето.

Сиси, нов плод е динята, всичко е ново, което не си въвеждала. Аз мисля, че един ден пробваш с 4--5 лъжички, ако не му подейства гадно, даваш. Но имай напредвид, че тези "жили" по динята са целулоза, та сигурно в големи количества ще дразнят.

Аз вчера взех бисквити Плазмон на прах и слагам от днес по малко в млякото. Взех и кус-кус - пише, 5+ та май ще го правя със сирене и масло за закуска, ама хич не ми се ще да минавам на 4 хранения. Как мислите, мога ли да давам сутрин мляко, после закуска към 10, в 14 ядем пюре. ИЛи обратното първо закуска, после малко мляко??? В чуденка съм голяма...

# 265
Добро утро и от мен.
Сиси, Калоян си е чудесен. Изобщо да не се тревожиш.
Сладурче, показах на майка ми снимките на Никола - много го хареса "истински българин"-заключи  Grinning.
Еспа, аз щях да те моля за захранването, ама се отказах. То се е видяло, че малко напосоки ще карам.
Мислех, че тук ще е супер и ще давам натурална храна, но не би. Марти категорично отказва домашни пюрета и вчера му купих, защото иначе кара само на кърма. Хранене ще заместя скоро, надявам се. Въведох жълтък, тая седмица и месо. Ще видя с кашите как ще процедирам. Днес майка ми му даде сурова царевица и той гризеше с единия пораснал зъб  hahaha и малко като ПЗ го кара.
Столче за кола имам от сестра ми. Даже ние го бяхме подарили. Кошницата почти не я ползвам 5-6 пъти за по час максимум /добре че една приятелка ми я даде,та не сме купували/. Та не знам столчето как ще е. /Еспа вашето е чудесно  Wink/.
Мим аз бих дала първо мляко.
Тези нови Памперс не съм ги виждала. То на мен само за пишкането ми трябват, другото го върши над леген.
Марти пък стои седнал вече. Като го сложа да стъпва и почва да се "друса" с колената. Вчера майка ми показа как са слагали преди години децата прави в стол /като стоялка/ - Столът се обръща и там където са пръчките на краката се слага бебето - между тях. На Марти му хареса, впечатли се.
Ами това е.
Приятен свеж ден.

# 266
Добро утро момичета,
Еспа, столчето е страхотно. Нашето е от каката - бебе комфорт и съм мн доволна. Има опция да се обърне в легнало положение. И да Ви кажа тоа е супер удобно, защото моите деца често заспиват в колата. И аз по светофарите развъртам столчето и то си става легнало като кошница
Smiling_Sisi, благодаря за отговора
alex222 ,
тия памперси са супер. Баща му на Тони се е  вманиачил на тая тема. Памперси са му купувани от България 1 или два пакета. Като замине някой приятел в чужбина и той му поръчва памперси. Ами да Ви кажа последния път от Германия ми донесоха уникални памперси. В магазина имало 3 модела памперси, тези били най-скапите от трите модела. УНИКАЛНИ просто. Вътре имат една мрежичка пак от хартия. Бебето като се на ака, почти цялото ако минава под нея и ако не го усетиш веднага, няма никакъв проблем.
Мим, май по-добре е първо млякото, или просто си прецени как ще ти е по-удобно с разходката Ви сутрин и дай това, което ще ти е по-лесно

# 267
Момичета чудя се сега Габи се е запекла от 3 дни и се чудя дали да и давам тиква днес или да отложа докато се оправи.
Еспа и аз искам твоите подбрани нещица да ми ги пратиш ,ей сега ще ти пратя на лични меила си.Много ще съм ти благодарна Hug

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 17:44 от bili_bili

# 268
здравейте мамчета,ние два дена бяхме в Пловдив на гости и тъкмо се завърнахме и седнах пред компа да не би да изтърва нещо на малката много и хареса в големия град и мислим скоро пак да повторим това е нашето столче и сам много доволна

# 269
Момичета, здравейте!
Аз от сестра ми, която е в отпуск и е на Разлог не мога да се добера до компа, сега ги изпратих с Александрина на разходка, та се възползвам от наличието на компютър пред мен  Mr. Green
Честити месечинки на всички сладурчета!
Честита годишнина от сватбата на Пепи на патерици, Пепче да сте много щастливи, живи и здрави, дълги години заедно!
Усмихнато Сиси, и аз не знаех това за кашите и на моята дудулинка затова и давам не повече от 1-2 пъти на седмица, аз все това чувам от другите мами - много напомпват кашите, да не давам често. И ние още се возим в кочницата, стол за колата нямаме, мисля да ползваме поне до годинка кошницата, тя нали пак си има колани и се закрепя с коланите на колата, ама май сега ме хвърлихте в размисъл, дали не е време за по-голям стол  newsm78. Сиси, чакам снимка на новото столче на Кало, разбира се с него вътре  Wink. Прегръдки на сладкото момченце от нас  Heart Eyes Hug!

Сладурчеста, честито ви християнче, да е жив и здрав големия, малък мъж Никола, ох, какъв ми е сладур, и с тия рачета и ръчички пухкави, само да го мачкаш и гушкаш.

Катериче, браво на малката Рая, оправно и любознателно дете е. Нашата мома също е много любопитна, да не кажа клюкарчица  Laughing, като суче и някой влезе колкото и да е гладна, спира, надига се, гледа, хили се и после продължава. Седим вече почти сами, все нещо бърбори, пее, като я сложа да опре на крачетата, пристъпва, но не може още да се изправя сама.

Данинче, ама голяма хубавица е тази Йоана, бе, леле голяма кукла е и такава хитрушана с това дяволито погледче  Hug
Мим, аз бих дала пъро мляко, после закуска  Peace

Ние пък от 2-3 седмици сме на 4 хранения и като чета вашите деца как ядат по 6 пъти, че и нощно време, взех да си мисля дали не е твърде рано за 4 хранения  newsm78 newsm78 newsm78. Ама Александрина сама си наложи този график - сутрин кърма в 8 часа, кърма+зеленчуково пюре  около в 12 часа, в 17 - плодово или каша и пак кърма и в 21 пак мляко. После се къпем, заспива към 23 часа и чак на сутринта. Не знам, кажете си мнението, дали не и е малко, макар, че тя си наддава, спи, пълни памперса по 2-3 пъти на ден. Количеството е 130-140 грама зеленчуково, 60-70 плодово или каша и съответно кърма, като на хранене се събират по 170-180 грама.

Общи условия

Активация на акаунт