Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 136
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
Мацки,здравейте!
Понеже тръгваме в събота към Карлово,че накупих пюренца , взех също АМ - Фризо 2 ама в нова опаковка май  newsm78,чичкото ми каза , че няма разлика с другото , ама не беше много сигурен.Сега разглеждам в нета , че ми влезе една муха в главата и гледам ами то сто млека има фризо сол-мол де да знам още кви.........та ми кажете някой ползва ли го ....трябва ми обикновено мляко за кашите.Млякото е с жълта капачка и пише , че съдържа DHA/ARA  newsm78 това са някакви киселини за развитието на мозъка на детето.

# 271
Добър вечер!

Били, ако си въвела тиквата може да й даваш 2-3 дни чиста тиква, трябва да подейства. Ако не си я въвела обаче, ефектът е съмнителен - стомахчето може да реагира запичайки се на разхлабващи храни и обратно, тъй като не е свикнало на тях и не ги познава още. Ако не си я въвела тиквата действайте на кърма само за няколко дни, прави упражнения (свиваш крачетата в коленцата и притискаш към коремчето), прави масажи на коремчето, давай водичка (ако пие, ако не пие поне пробвай, да отработиш навик за себе си) и трябва да се оправи бързо  Hug

Ето малко инфо за запека сега (от Косе Босе най-вероятно, компилирах вече от 1000 места и не знам кого точно цитирам):

Най-вероятна причина за запек: в началото на захранването сте. Храносмилателната система на детенцето е незряла и всяка нова храна затормозява стомахчето му. 3 вида зеленчуци за 10 дни си е голямо наторваване. Дори да се даде нещо с разхлабващ ефект, не може да се очаква, че ще действа именно така на този етап. Рано е за съвети за разхлабващи храни - да не се получи хаотично и неправилно захранване...
Оттук нататък:
- Повече течности: кърма, вода, чай, каквото приема детенцето
- Масаж и гимнастика с крачетата (особено ако чувства неразположение от запека) - трудоемко занимание, но помага при по-малките
- Само на кърма за 1-2-3 дни
- Чиста тиква, но поне 2-3 дни последователно, за да има ефект
- Повече регулиращи/разхлабващи храни в твоето меню (ако кърмиш по-интензивно)
- Рутинно включване на ден само на кърма – прави се след всеки 3-4 дни, в които са предлагани други храни. Ако детето няма такъв проблем, не е нужно да се включват дни само на кърма.
Стомахчето е в период на адаптация, ще го израсте. Ако запекът е по-упорит - пробвай и с разнообразяване на менюто.

Сиса, не виждам столчето  Sad

Ели, айде бе, жена, къде се изгубихте с тази твоя красавица  Heart Eyes Аз все слагам снимки, ама ти изоставаш пък, искам и аз да гледам красотната си снахичка  Crossing Arms  Heart Eyes  Иначе за храненето съвет не мога да ти дам  Sad

Даже всъщност и аз ще искам съвет - казвайте по колко количество долу-горе трябва да яде детето, че да бъде заместено кърмене. Трябва да знам как да лъжа педката  Laughing Предният път й казах, че изяжда почти едно малко бурканче на Хип (а аз дори и не знаех колко грама са тези бурканчета  ooooh!, но съм уцелила май, щото те са 125 и все едно яде към 100, пък той яде около 50  Whistling). Така де - не беше доволна, че не съм заместила, но пък не ми се кара за количеството Wink

И последно:
С КОКОСА ОБЯВЯВАМЕ СРЕЩА В ЗАПАДЕН ПАРК - ДЕНЯТ Е ЧЕТВЪРТЪК, ЧАСЪТ - 10.30-11.00.
Когато дойдете - аз ще се постарая да съм там по-раничко Wink Носете си обаче манджи, че паркът не е като южния и наблизо има МакДоналдс и Лукойл, но е явно, че не предлагат кой знае какво Wink

Хайде, че пак се изписах, аман вече от мен, скарайте ми се най-сетне  Blush

# 272
Ау Smiling_Sisi , благодаря ти за инфото ,много изчерпателна и полезна информация си ми дала Hug
Тя си свърши работата днес, и смятам утре да го карам смело и да и въведа тиквата, надявам се да не се запече отново.
И аз искам на срещатааа Cry
Ето малко снимки на Габи ,да не я забравите Joy
http://www.bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_41639650465581b309c9f0 … 94954_mainpic.jpg
http://www.bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_fffe1b378b08e20cf2e8a2 … bb88a_mainpic.jpg
Хайде лека вечер от нас Hug

# 273
Добро утро!

Уф, че готини сладурани и сладуранковци, пу, пу....

Гледам среща предлагате, ама ние пусто сме на консултация в четвъртък, а много ми се икса да дойда. То пък и на всичкото отгоре в 1 часа  Sad. Незнам докога ще сте там, ако тръгна веднага след консултацията, която не е за повече от 10-15 мин. може би ще стигна до към 2 часа, ама вие пък сигурно ще сте си тръгнали дотогава  Sad Sad Sad.

Сиси, аз пък да те успокоя, че и ние нещо не можем да ги постигнем тия упражнения от клипчетата. Това с рефлекса на Моро изобщо незнам как трябва да се постигне и какво би следвало да прави и да не прави. 
За заместване на хранене на нас педи ни каза 170-180 гр. зеленчуково пюре (това на 7 месеца)

Мим, и аз поне доколкото съм чувала първо сутрин се дава мляко, а после закуската.
Ние до 4 хранения май няма никога да стигнем.

Каша май и аз ще му дам, ама се чудя първо месо ли да въведа или първо каша?
Срещнах Грийн айс и Анчето, която ни гони по килограми, и на нея също са и казали да яде каша, че било и за стомахчето полезно, че и витамини много има в тия каши.

Аз да ви кажа, вместо да пия Малтофер за кърменето и хемоглобина, си взех от някакви водорасли на Аквасорс (мъжа ми е дистрибутор и дистрибутира само на себе си и на мен  hahaha) и незнам дали от тях ама хемоглобина на Никола излезе 120, а аз не се чувствах толкова като парцал.
Майка ми ме уплаши, че желязото на хапчета не е хич полезно и по-добре да се набавя чрез храна, а аз пък нали съм вегетарианка и черен дроб и месо не мога и да близна, та рекох да пробвам разни алтернативи.

Ванила, аз си взех Фризо 1 за пюренцата (не че много му слагам ама поне не е много гадно на вкус та и аз го пия  в кафенчето). Не мисля че има проблем каквото и да е. Все пак се слага по малко. Педи ни каза че в тази възраст вече може даже обикновено мляко по малко, но с много ниска масленост да е.

Катериче, Рая направо ни разби, умрях от смях. Браво на детето!

Вчера Никола беше на гости в Нова тв при бившите ми колеги. Е, не е истина колко беше добричък там. Само там ще го водя като ме побърка в къщи  hahaha. Всички заключиха, че е много кротък и добричък (и... тежък  hahaha). Ама то като има готини каки дето да го разнасят е много добричък верно.  Laughing

# 274
  • Варна
Добрутро!

Ванила, това е същото мляко, в нова опаковка! А защо предпочитате безмлечните?

Сиси, моята лакомия яде пюре по 200 - 220 гр, а кашата следобед е около 180. И защо лъжеш педи, я си и кажи, детето не иска и това е. Твое си е в крайна сметка, ако прецениш само на мляко ще я кара:) Иначе може да и кажеш едно голямо бурканче - 190 гр е идеално мисля.

Леле, Габи как седи....ние вчера много време откарахме в количката седнали, ама не е същото, че има къде да се подпира.

Аз доколкото разбрах кашите не помпат, а и Елия яде близо от месец всеки ден и не е качила много 400гр за месец. А Казвала съм, ама пак, аз правя половин доза каша и допълвам с плодово пюре, че някой беше питал къде вмествам плодовото - с кашите.

Айде хубав ден от мен!

# 275
Здравейте,
първо да Ви кажа че файлчето за захранването на Еспа е супер. Много се е постарала. Хиляди благодарности за смляната информация
С Кети едно време и аз правех подобни чудеса, но сега нямам време да пиша, та камоли ...  Embarassed това не е похвално, ама няма да му казвам на Тони един ден  Mr. Green
Имам нужда от съвет
Тони вече повече от седмица замрънка през нощта и иска цица. Но не суче все едно е гладен, а ме ползва като залъгалка. Това при мен е голям проблем, защото аз имах страхотен проблем със съня породен от нощното кърмене на Кети и нощните ми смени успоредно с това. Проблемът беше изключително голям, защото не можех въобще да заспя, а ако случайно се случеше това спях по 1-2 часа за цяла нощ. Та с много мъка успях да регулирам този проблем. Но сега с това постоянно висене на гърдата аз пак започнах да не мога да заспя след това. ИТРЯБВА да го прекратя, защото знам през какъв ад съм минала и не искам да се повтаря. Какво ще ме посъветвате? Биберон не искам да давам, защото с него става още по-лошо. Свикват с него през нощта и като го изпуснат през нощта, не мога да го намерят и мрънкат да им го дадеш. Буденията стават още повече.

# 276
Добро утро!

Мерси за отговорите ви!  Hug Ще й кажа значи, че изяжда близо 170-180 гр.  Laughing Мим, абе там е работата, че детето си иска  ooooh! Аз ако го слушам него и ушите ми ще изяде  Laughing Ама ме е страх изведнъж да увелича количеството, че и той се позапича от време на време, затова го карам по-плавно (което за мен си е ок де). Иначе нали уж СЗО съветва кърмене да се замести оптимално към годинката, най-рано на 9 мес. Та гледам и това да спазя  Peace Поне някъде в средата, вече ми е ясно, че преди годината ще заместим, все пак не мога да го спирам детето да яде като иска Wink

Сладурчеста, там ще бъдем бе  Hug Аз поне със сигурност, за Кокоса също мога да твърдя Wink За тия водорасли и аз нещо съм се навила, даже и на Калоян да давам  Rolling Eyes Ама може първо да го заведа на една хомеопатица, ча да каже ок ли е и какво точно да му давам..

А за Моро - не трябва да си разперва ръцете. Бебето от клипчетата ги държи свити в лактите, опрени до тялото, а Калоян ги разтваря опънати настрани..

За кашата и месото - аз въведох първо оризова каша, понеже оризът присъства в почти всички смесени пюренца (и зеленчукови, и месни) и така разполагам с по-богат асортимент купешки пюрета  Peace Иначе го направи както искаш - няма голямо значение дали първо каша или месо, стига да не става дума за съвсем първа манджа Wink

Иначе ето схемите за въвеждане на нови храни, всичко е по преценка на майката (и на педиатъра, ако има някакви проблеми, както е в нашия случай с Калоян - решихме да "избързаме" с месото, чието въвеждане стана около месец след началото на захранването и реално спазихме схема 3 Wink:

1.   Каша – зеленчуци или плодове – месо      най-често използвани
2.   Зеленчуци или плодове – каша – месо         схеми
3.   Зеленчуци или плодове – месо – каша       препоръка на Ла Лече Лига
4.   Каша – месо – зеленчуци или плодове      нова, рядко срещана

Хайде, отивам да приготвя манджата  Flutter  Hug

П.П. Подкрепям с 2 ръце мнението на Евжени - много е систематизиран файлът на Еспа, много работа ще ми свърши!!!  Grinning  Hug
Евжени, за съжаление аз така само се спасих - с биберона. Беше станало ужасно, искаше ме за биба и не ме пускаше просто. Приспивахме се по 2 часа, че и повече, а като се отделях дори и на 5-10 см той веднага почваше да хленчи. И до 00 не можех да отида  Crazy. Сега си смуче бибата, но пък не се буди като я изплюе - спи си нормално. Не всички деца свикват дотолкова с биберона. Не знам какво друго би помогнало, честно казано..  Thinking

# 277
Здравейте, чета, но не ми се пише нещо...

ние сме добре, малката е настинала от 2-3дни и не спя много нощем. разбира се неспането ми се комбинира с ужасно настроение през деня, но който не ми се кафи, да не излиза с мен Twisted Evil

Евжени - на мен майка ми ми помогна за нощното, а и съм чела, че отказва ли се нощното, няколко дни трябва друг - не майката да будува - защото мама мирише на мляко. за 2нощи от майка ми + една от любимия и малката вече не иска сукане, нооооо се буди - я за вода, я за биба, я заради запушения нос - тоя нос ще полудея, давайте идеи - кое отпушва носле. казвали са ми камфоров спирт на памуче и в леглото така че бебе да не го докопа. пръскам стеримар, но нещо друго?

до скоро

# 278
Честита осма месечинка на Дени и Кристиан и седма на Габи, Християн, Марти, Рая и Красимир /от вчера/ и на Преслава, Атанас, Тодор, Стела, Яна и Любов

Мим, и аз мисля, че първото хранене е добре да е мляко
sisa2780, не ти виждам столчето Sad
bili_bili, Габи е сладкиш страшен
sladur4esta, каша или месо, май няма голямо значение. Аз бих дала може би първо месо, защото между първото и второто месо е хубаво да има пауза от 15-20 дни, а ако дадеш първо каша ще избуташ второто месо за по-назад с още 4-5 дни. Ама както ти е казала и Сиси, може всякак
За зелените водорасли – аз съм много доволна, чак не ми се вярваше, толкова скептична бях. Изписаха ги на Сами преди 2-3 месеца, заради слузта в акито. И той ги пи и аз и доста добре му се отразиха – водорасли с бифидус комплекс. Гастрото ни ги изписа.
Evjeni, радвам се, че ще ти свърши работа файла. Надявам се скоро Тони да спре да се буди, че си спомням навремето като разказваше, какъв ад ти е било с каката Hug. Аз не съм минала през това, но и аз като Мери си мисля, че най-добре някой друг да го гушка докато заспи, че теб ще те търси за сукане
merrygold, бързо оздравяване на малката бонбонка.
Ние изчезваме на консултация.
Хубав и усмихнат ден  bouquet

# 279
  • Варна
И сега да се оплача....Как ви се отразява на психиката, състоянието на бг тротоарите и паркиралите коли???

Аз понеже съм много "зла" и много обичам да влизам в конфликти /много добре разбирам, че няма парко места/, ама може да се съобразяват малко... Та преди два дена ми се случи нещо, което тотално ме отказа да правя забележки. такива неща ми чуха ухите от един дето беше спрял така, че аз трябваше да сляза на оживения булевард за да го заобиколя. Да съм ходила в друг град да живея като не ми отърва, ако съм искала да мина през капака на колата и забележете! отваря ми демонстративно вратата на шофьора и ми вика "Да ти отворя и другата да минеш през колата!!!".

Трябва да ви кажа, че ме е учудвало и паркиране на жена с дете около 3-4 години - та нали и тя доскоро е била с количка!!

Е, оплаках се, не ми олекна, ама да си кажа, че това българина е много невъзпитано животно /защо ли обиждам животинките/, и никога няма да се оправи и като му направиш забележка е многоо ядосан, той винаги е прав! Какъв Европейски съюз...

Аууу пак набрах...

# 280
  • Варна.....
Мим, напълно те разбирам. Аз също постоянно избеснявам от тази темерутщина. Ядосвайки се обаче нищо не променям, така или иначе.
Тъй, ние се върнахме от почивка- ми то  не било лошо. И завръщайки се вчера, видях, че Преслав има зъбче и отгоре, но не среден, а вторият.... Май и от другата страна така излиза, сякаш вампирче гледам, а не бебе.
Захранване сте коментирали- аз вече заместих обедното хранене- едно бурканче пюре изяжда, а след това има за десерт плод- пъпеш, банан. Тия дни и ябълка мисля да му дам.
Не знаех, че трябва да се изчакат 15-20 дена между видовете месо, та затова смело ги въведох през 3-4 дена.
Следобяд чат- пат му давам и каша/само оризова до момента съм въвела/, или плодово пюре/със или без каша/, или "Плодова пауза" на Хип.
Смайлинг, едно бурканче е 190 гр., но аз не бих лъгала педиатърката- бих я сменила.
Мериголд, за хрема- можеш да капнеш 2-3 капки сребърна вода, /при Преслав действа доста добре/. Можеш да питаш и нашата/ваша педиатърка за хомеопатичният тип на Дивна и да и даваш и пипули.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 13:53 от tais

# 281
Мим, а и всички останали, които се ядосвате на шофьорите (това включва и мен, не веднъж съм яхала метлата по този повод  Twisted Evil):

http://www.iadosaise.org/

Не, че ще свърши работа, но е интересен и безобиден начин да си изкараме злобата срещу шофьорите. Което ме подсеща да си поръчам.

А на тоя простак не му ли каза, че не е законно да се спира по тротоари и зелени площи и като не му отърва да ходи в друга държава??!!!

Тайс, аз ще  я сменя най-вероятно, но нека да минем през нещата сега с невролога и евентуално хормовалните изследвания и тогава. А и тази, към която съм се насочила, в момента е в отпуск. Така че ще си чакам още малко и дотогава трябва да казвам каквото иска да чува Wink

# 282
  • София
От няколко дни все ми стои отворен форума и нямам време да пиша...Моткахме си се насам натам с Бубчето и Делян, ама ни изоставиха Sad . В събота да издам под секрет се заформи случайно форумска среща между мен, Бубчето, Иники и Копривка с Анчето - изцяло женско участие hahaha Поклюкарствахме, после преслушахме и Джъмбото. Въобще ползотворен ден...
Иначе друго покрай нас ново няма. Все още сме си сами с Бебе. И аз като Мим смесвам оризовата каша с плодово пюре, че да го има в менюто...
Сиска, мисля да кажа на Митко да ти спре интернета Twisted Evil Не ми се обиждай, но само си мътиш главата с глупости...Еле пък с тия рефлекси. Като ги гледах - според тях Хриси е бил бавноразвиващ се, а Георги хипер...Всяко дете си е индивидуално и не трябва да се сравняват....
За срещата - бройте ме
Еспа, за дните без интернет - ми и аз съм пристрастена, но напоследък влизам само в специализирани страници - майчинските нещо ми действат дразнещо на нервите.
Сладурчеста, Никола го влече телевизията май Joy
Ставам, че се получи като в рекламата : Мило, избърса ли пода. Да мило, пуснах кучето...При мен само че - пуснах Георги да позабърше...показва ми умения как се пълзи на зад. За сведение - батко му си надигна дупето на 10 месеца(и тежеше тези килограми hahaha)
Сладурчеста, Никола го влече телевизията май Joy

# 283
Здравейте, отдавна не съм писала но редовно ви чета. ние днес бяхме на консултация, резултата е 9кг и 74см. Хапваме всичко, аз го захраних на 6м., намаля ми кърмата до 50гр и затова. Само яйце още не съм въвела, но мисля да изчакам до др. месец. Хапваме всякакви кашички, ядем по 5-6 пъти на ден, просто си е яшен и ходим по голяма нужда по 4-5 пъти на ден, което според мен е много, но док нищо не каза по въпроса. Вие как мислите????2

# 284
Здравейте пак  Grinning

Благодарим за комплиментите  Embarassed и се радваме, че сме успяли да ви развеселим  Laughing. При нас вече наистина е весело да наблюдаваш малкото човече - само маймунджълъци измисля. Чак и баща ми е много доволен, защото първите дни след като се роди Рая и говорех вечер с него по телефона все му се оплаквах, че плаче. А сега, докато говорим по телефона, мине не мине и аз прихвам в смях  Laughing

Усмихната Сиси, чак сега прочетох за притесненията ти с Калата. Сигурна съм, че всичко е наред с момченцето, просто му трябва време. Ще чакам с нетърпение прегледа на 20ти и после да ни успокоиш, че всичко е ок.

Мини, не издържах и купих уокър на Рая. Малко й е раничко, но за момента й го сглобех без колелца и тя си играе с него. Дано да сме доволни за в бъдеще.

Евжени, какво точно е вашето столче на Нео нато. Може ли да провериш има ли го на сайта на магазин Малечко - там продават тази марка. Питам, защото за момента аз съм се спряла на Чико Проксима (има много полегнало положение и ще й е удобно на Рая да си спи в колата. Все пак комфортът има значение  Wink) и на Фил и Тедс (откъм сигурност били добри и материята им не спарявала). Гледахме ги столчетата на Нео Нато, но цената им е над 550 лв., докато на първите две столчета е около 250- 260 лв. Така че ми трябват сериозни аргументи, за да се спра на Нео Нато. Сподели, моля те, какви са му предимствата според теб.
Иначе за биберона - Рая през нощта като се събуди й давам водичка или биберон и тя пак веднага си заспива. Накои нощи не се буди, други се буди на честичко. Може и от зъби да е, знам ли... Но не ми се струва, че като навикне да суче нощем по-лесно ще се откаже от нощното будене... Ни си знаеш, де, това е моето мнение. Ще видим и след време как ще отказваме биберона...че то не е едне беля...

Хайде, това е засега от мен, че вече сме будни. Хубав ви ден!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт