Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 147
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Данче,благодаря за инфото-пробвах и бисквитките и плодово пюре в млякото и с каша,давах и млякото с лъжичка,той доскоро беше само на мляко не харесваше другите храни,но изведнъж започна да ги яде и нещо му се отврати млякото.
Абе мамчета, много са ви хубави дечицата,винаги с голямо удоволствие разглеждам снимките.Да са живи и здравички малките ни човечета! Two Hearts

# 46
здравейте и от мен,
Евгени е при баба си и обикаля южния парк, защото майка му се занимава с разкрасителни услуги и не може да се грижи за него Mr. Green
иначе му взехме нова лека количка-Макларън и зарязахме лимузината му...
той яде или 4, или 5 пъти дневно, но след пюрето винаги си дояжда с АМ, давам му и бисквитки на Плазмон, за да се учи да дъвче, че попарките го чакат вече Wink

# 47
  • Варна.....
Мим, като гледам снимката, чакми се прииска да съм там /ама в тая лудница не ми се слиза до алеята/. За Елиа ти си знаеш, че е страхотна.  Hug
Мери, Дивна има все така готин перчем  Heart Eyes Предпазното средство у дома се казва презерватив/ ама саво ако е наблизо, като е по- далеч....../ И тъй като и аз вече се оциклих, като се върнем от планина съм планувала да отида най- сетне на гинеколог и да говоря за предпазване от бременност.
Възхищавам се на тази майка, не съм сигурно дали бих имала толкова упоритост в мен!!!
Еспа, всичко е добре, когато свърши добре.....
Момичета, кажете какво да давам следобяд - каша докторката каза най- ммного два пъти седмично, че Преслав е доста пуФкаФ. То пък такава гадост тая каша. Но все пак, какво да дам?? Какви са тия бисквити /като отида в магазина ме гледат странно, колко съм неинформирана по въпросите с детското хранене. А всъщност има толкова много продукти, че се чувствам изгубена/.
Киша, да излезеш като Пепеляшка, след като я докосна пръчицата на кръстницата от салона.....[/color]

# 48
  • Русе
Ехоо, привет от нас! Завърнахме се от морето вчера по обяд. Като се оправих с багажи и почивка след почивката седнах да ви чета. Бяхме в с.Кранево, но ходихме и до Албена и Варна, че иначе малко скучно. Напазарувахме в МОЛ-а, имаше доста намаления. Направих си и татуировка с къна. Като цяло изкарахме добре, бяхме с едни приятели, но си оставихме бебетата на бабите- тяхното е на годинка и 1 месец. Много ми липсваше и постоянно звъних на майка ми. Имам чувството,че се е променила за няколко дни. Днес бяхме на консултация. Поставиха противхепатитна. Педи каза да започна да вкарвам месо, например да взема пилешка пържола, да я сваря и да я сложа във фризера нарязана на хапки. И първо да сложа 1 хапка в зеленчуковото пюре, после 2 и т.н. докато достигна 50гр.,т.е. 1/4 пържола. Жълтък да давам към септември, като захладнее, освен ако нямам домашни яйца. Каза да давам каши и кисел. Някоя мама с по-голямо дете знае ли как се приготвя кисел за бебе? Защото баба ми прави кисел от компот и нишесте. Едва ли така се прави и за бебета. Каза и да пасирам праскови и кайсии вместо плодово пюре. Иначе Кари яде 4 пъти- към 8ч. сутринта мляко, към 12ч. зеленчуково пюре, към 17ч. каша и след баня към 20:30 пак мляко. На 6-тата месечинка на 23.07 смъкнахме кошарката надолу, защото нашата голяма разбойничка. Също като я возя в количката смъква чадъра и се набира на него като на лост.

# 49
Сори за глупавия въпрос ама откъде мога да намеря такива бисквитки Плазмон ,предполагам има в по-големите Хипермаркети и детските магазини ,но все пак.

lubito   и бабата на мъжа ми напарви кисел по този начин за Габи, първо отвори компот ,кипна водичката и добави нишесте ванилия ,спрямо пропорцията на компота.
Аз си купих кисел на прах ,като нишестето , но като прочетох , че има куп оцветители и консерванти се отказах да го давам.Мисля да потърся в диетичните магазини или за здравословно хранене да си намеря чисто нишесте без добавки вредни .

# 50
Бачкам, ама ме мързи, че две не виждам и все надничам в темата
Ето за кисела от записките ми.

Цитат
Кисел
Нишесте + вода + плодово пюре
Нишесте + вода + пресен плод (настърган или пасиран)

Прави се крем-нишесте по стандартната технология: във вряща вода (неподсладена) се слага размито в хладка вода нишесте. Може да се вари и малко повече от указаното. Маха се от котлона да се поохлади. Добавя се плодовата част. Има вариант с варене на плодовете, не виждам смисъл.

След като е готов – може да се добави кърма.
Нишестето може да се направи максимално гъсто в тефлонов съд например - съответно 160 г готов кисел (80 г нишесте и 80 г плод) могат да поемат около 30 мл кърма още.

Царевично нишесте = без глутен
Пшенично нишесте = има глутен

Кашите за деца с непоносимост към глутена са най-често на основата на оризово брашно и царевично нишесте. Както и безглутеновите пюрета (въпреки че там е модифицирано нишесте).

Ползвам натурално царевично нишесте, бебешко не съм виждала. Не съм виждала и с био-етикети.
Има готови кисели, на които пише, че са за кърмачета и деца до 2-3 години. Обаче те са на основата на овесени ядки (глутен) и не виждам как точно стават за първите месеци на захранването. На други фирми пък са със сухо мляко и/или аромати и захар.

Като храна киселът е еквивалент по енергийна стойност на кашата т.е. може да бъде заместител, защото е също толкова хранителен откъм въглехидрати. Обаче няма витамините от В-групата на зърнените каши, както и добавените витамин в готовите каши или целулозата и естествените витамини и минерали на домашните пълнозърнести каши.

Не виждам нищо лошо в кисела през първите месеци от захранването:

- Нишестето/киселът е подходящо за хора с чувствителна храносмилателната система: то е част от диетите, които щадят стомашната лигавица. Чистото нишесте не е нито химически, нито механичен дразнител за стомаха.
- Киселът е алтернатива на кашите в началото. След въвеждането на глутена киселът има добри заместители.
- Киселът се приготвя наполовина с плодове и ако се добави кърма/АМ (след като се свари възможно най-гъста консистенция), всъщност се получава млечно-плодова каша с полезна хранителна стойност. Без захар, разбира се.
- Ако се ползва царевично нишесте в началото – това е добър начин за въвеждане на царевичен продукт на подходящата възраст (примерно 7-8 месеца, тъй като царевицата може да бъде алерген). Както е обяснила Nikki, един продукт се счита за въведен независимо под каква форма е предложен (каша, зърно, нишесте, добавка в пюре).
- Много от готовите кисели са със сухо мляко и ароматизатори. Може да се приготвя и вкъщи от натурално царевично нишесте и вода, става бързо и вкусно. Остава детенцето да го хареса.

Предлагам кисел много рядко: 1 път седмично или 3-4 пъти в месеца. Например когато на обед съм предлагала по-целулозни зеленчуци, късно следобед съм давала кисел за разтоварване на стомаха вместо пълнозърнеста каша (която е полезна, но също така товари храносмилането).
Въпреки че не съм фен на кисела, честно казано се учудвам на тоталното му отричане.
После повече ще пиша, че гоня срок по проект, а малчо е кисел

# 51
Здравейте! Simple Smile
Включвам се за мъничко преди поредната разходка. Току що успях да ви изчета. Представете си колко време ми остава от разходки щом и при тази слаба активност не сколасвам да ви изчета.  Joy

Много се радвам на бебоците със зъбчета. Десисладка, Марио е уникален бонбон с тези зъбчета  Simple Smile Благодаря много и за всичко споделено за морето, защото живот и здраве след месез и нас това ни чака.
Моник, браво, че сте преодорери препятствията и сте докарали колата. Да си я карате безаварийно.

Доника, мнооого брагодаря за поредната темичка   bouquet. И аз както и доста от другите мами първо си помислих, че някой чака ново бебче  hahaha

Момичета, не искате ли да заформим някоя нова срещичка в Борисовата някой следобед? Ние с Рая сме на линия от към 17ч. докъм 20.30 - 21ч. понеделник, сряда и петък. Ако има желаещи - свиркайте.

Рая иначе е добре. Вече е 6500 кг. и аз съм много щастлива (Бърборанче, хайде, застигайте ни! Нямаме голяма преднина!  Laughing). Заместила съм й 2 хранения - обедното - със зеленчуково пюре и следобедното - с плодова каша. Въведох й сиренце и жълтък, но не ги давам често, защото в тези жеги е доста деликатно положението с яйцата - хем да са пресни, хем на студено да се транспортират.
Рая вече си пълзи из стаята доста бързо, но пък още не седи стабилно. Не казва и никакви срички все още.
Пъпчето й го хвърлихме тази неделя на връх Вихрен - и тя да става планинарка като нас.
Водихме я на басеини и напълнихме малко минерална водица в нейното басеинче, но и тя (като при вас, Ели) се размрънка като я сложихме вътре, нищо, че иначе си обича къпането във ваничката. Предполагам, че ще свикне.

Това е от нас. Много  Heart Eyes и се обаждайте за разходки към Борисовата или Южния парк, или пък по Витошка нейде.

# 52
Привет и  от мен  Hug

Алекс е станал доста активен ,не се спира на едно място , но не пълзи още ,  а се търкаля из цялата стая и се бори с една голяма панда.
Ужасно много" говори  "  това детенце , надува ми  ушите направо, най много казва " Ба  ба, ба, ба "  и така до безкрай .Казаха ,ми  че ако първата дума( ако може така да се нарече ) е " мама" ,"баба" следващото детенце ще е момиче и ако каже първо "деде", "тата "  следващото ще е момченце .
Иска много внимание , крия се като рецидивист вкъщи ,  ако се е заиграл и  ме види започва да реве за мен , започна да се плаши и да плаче от непознати лица. Почти стои седнал ,много рядко се килва на една страна .

Със захранването съм много непостоянна , не спазвам много правилата  Blush. Бабите ще го хранят , когато  се приберем в  БГ след месец и половина  Laughing Тежи 9 кг. ( + 400 гр.)  и е 71 ( +2см. ). Ваксините ги пропуснахме тази седмица ,защото има сополки още ,дано другата седмица минат вече .

Ето го и немирника

# 53
Казаха ,ми  че ако първата дума( ако може така да се нарече ) е " мама" ,"баба" следващото детенце ще е момиче и ако каже първо "деде", "тата "  следващото ще е момченце .

Тц Naughtyне е вярно това. На нашата кака първата дума беше "тата", ама ей на - вместо Ян се появи Яна Joy

# 54
Момичета, още не съм почнала месните пюрета, но до 5-6 дни ще започнем. Чудех се мога ли да дам половин бурканче, на Гербер купувам, те са по 130 гр., и да не давам както при зеленчуковите лъжичка, две и т.н.  newsm78 Нали все пак е захранена.

Няма проблеми да правиш така  Peace Все пак месото в готовите пюрета е 8% и за половин доза са около 5гр., което идва към 2 лъжички чисто месо за едно хранене. По тази логика няма място за притеснение  Peace

Пък днес в парка едно февруарско бебе омаха 300 гр. каша смесена със сок от поне 4 вида плодове и зеленчуци  Shocked (ами то аз не изяждам по толкова на 1 хранене  Laughing ). А моя 'убавец за цял следобед изяде 60гр пюре (не поиска да суче после) и по-късно се задави и повърна всичко  Tired Искам да се гръмна..... Не знам вече какво да правя... поне вода да пиеше да знам, че не се обезводнява  Confused И вече ми е неудобно хората като ме гледат като извънземно щото аз, Виктор и количката сме целите в ярко оцветени петна от повърнато за 2 часа изкарани навън  Tired От кърмата поне не личеше толкова...
Всеки с проблемите и както се казва....

# 55
Казаха ,ми  че ако първата дума( ако може така да се нарече ) е " мама" ,"баба" следващото детенце ще е момиче и ако каже първо "деде", "тата "  следващото ще е момченце .

Тц Naughtyне е вярно това. На нашата кака първата дума беше "тата", ама ей на - вместо Ян се появи Яна Joy
Peace И на Гого първата дума беше " тата" , а имаме мома  Wink
.Натали, Алекс много е пораснал и само каква стойка е заел, браво!
Киша
, браво за разкрасителните процедури. После покажи да видим  Naughty
Кисели продават и в детските магазини, специални за бебета.

# 56
Айде и кака Сийка да драсне...

Ми като чета по колко пъти сучат дечурлигите ви и ми иде направо да се гръмна. И преди се оплаквах, ч емоето не ще, разсейва се максимално, после имаше някакъв период, в който ми се струваше, че се храни с повече апетит, но пак сме онзи изнервящ неядящ кръг.  #Cussing out Уж сутрин се очаква да е гладен след 9-10-часовия сън, но хапва вяло. До момента на заспиване за нощен сън суче смислено около 2 пъти. До толкова съм се вманиачила и подтиснала от тази тема, че му броя глътките, съвсем сериозно.  Blush Предлагам се, дори на час, изобщо не гледам часовник всъщност, но постоянно дреме в мен усещането, че не хапва достатъчно, да не се повреди... Пък нали бебето най-добре знаело, да се доверя на него, ама то само се забавлява на тия млекоцентрали. Понякога дори не чака млякото да потече, щото аз не съм шише, все пак...

Освен, че струва ми се се храни, колкото да го има, респективно кърмата намалява и затваряме щастливия кръг.  #Cussing out Твърда храна яде една оризова каша, абсолютно всичко друго не харесва, стиска устни или направо плюе. А този ориз толкова го впечатлява, че днес дори се разплака като свърши (около 60 г му правя), че направих допълнително.

Пък аз искам да кърмя поне над годинката, а то нито се буди нощем, нито денем суче N-брой пъти, нито суче където и както го свари - навън и с хора наоколо тотално НЕ ЩЕ. Зяпа, обръща се, слухти, рита и се ядосва в крайна сметка, ако продължавам да настоявам да посуче. Искам пък и аз кърмаче, което да си суче на воля, ПЪК! Crossing Arms

# 57
Lang , ако Матей си наддава нормално, не виждам защо да се притесняваш. Ами като харесва ориза, давай му неща в комбинация с ориз.

# 58
Ланг, да ти дам ако искам мойто чаве, да видиш пък как не може да го оставиш за 1-2 часа с някой друг освен мен, че ако случайно му се доспи, измори се или му се дояде и настава такъв рев, че му я няма "залъгалката", че ще си помисли всеки, че го колят, бият или нещо от сорта. Усещам, че скоро ще почне да ме съблича вече и да си намира сам пустите биберони.  #Crazy ooooh! Ама това е естествено само, когато той си е решил. Ако го накарам аз 2 мин. преди това няма начин - същото е, което ти описваш.

Ей, тамън щях и аз да питам за месото. Значи ако смесвам 1/2 купешко пюре с месо и друго зеленчуково става за въвеждане на месото, така ли?  newsm78

Нишесте натурално царевично има в повечето хипермаркети. Аз лично съм си купувала за готвене.

Рокси, на нас педи ни каза ако давам краве мляко да е с ниска масленост и да е все пак що годе истинско (Верея, Данон със сигурност не са истински). Пробвай първо с малко според мен да видиш дали има реакция и ако му хареса и нищо му няма - що пък не.

Киша, хайде да пакажеш после как си се разкрасила.

Хайде верно да направим някоя софийска срещичка . Ние сме на линия.

Днес ходихме на гости на приятелка. Събрахме се 3 майки с 3 бебенца. Едното е също януарче (на 26-ти януари), а другото е с 2 весеца по-голямо от Никола. Ама ей ги да ги видите кой е най-големия мъж 

А ето и да ни видити в Трявна колко сме пораснали  и сме много важни

# 59
Сладурка , тоз Никола много голям  Shocked Shocked Shocked. Все едно не си го раждала ти, одрал е кожата на баща си  Laughing Hug

Да ви разсъня с кафенце  и закуска  Hug Hug Hug Приятен и ползотворен ден на всички   Hug

Общи условия

Активация на акаунт