Холандска тема - 33

• 33 021
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Trekpleister-магазин от рода на Етос,Краудват,Ксенос и Блокер.Продават козметика,битова химия,дрехи,играчки,разни домашни проспособления-кофи,закачалки....даже имат собствена марка продукти.

http://www.trekpleister.nl/

# 376
Мерси, Картинка, за инфото Hug Тази верига не съм я засичала до сега Thinking
А как се казва този стик, който ти търсеше? Аз бях купила един от Karuidvat, но не бях особено доволна.

# 377
Казва се Ossengal zeep stick.Бял с нарисувана червена петолъчка/не знам каква е връзката с комунизма в случая,обаче чисти петната упорито както съветски комбайн работи на колхоза-т.е. няма измъкване./

И още едно постижение на Техническия прогрес си купих-Crack free strijkspray- с това като напръскаш ризите преди да ги изгладиш за 20 мин и после ги изгладиш, стоят почти като колосани.А после като се изперат в пералнята и като ги закачиш на закачалка да съхнат  няма нужда да ги гладиш-ръбовете им си стоят още от предишното гладене.Мъжът ми каза,че откакто ходи така изгладен почнали да го заглеждат секретарките /те не си гладят дрехите/ и даже му правели комплименти.Едната даже казала,че иска такъв спрей за Сента Клаас. Rolling Eyes
И на Себастиан гладя ризките с този спрей.Даже да се въргаля дрехата стои изгладена.

Утре съм планувала чистене и изхвърляне-най-омразната ми работа след миене на прозорците.Даже идея нямам къде ще дяна толкова много книги,играчки,дрехи,дискове...Виж,да гладя мога по цял ден.

# 378
Виж,да гладя мога по цял ден.

И аз много обичам да гладя..да подреждам дрехи,да ги простирам лятото(ама толкова старателно,ако имам време...че отиват 15 мин Laughing.)Особено ако съм пазарила,и са нови направо откачам от кеф,да си ги пусна в пералнята,и после с нетърпение чакам да ги гладя.Луд умора няма. Joy
А за стика ,и аз ще се снабдя Peace.Ама сериозно ли всичко чисти?Щото имам случаи с вениш,и пак да не се е изпрало

Днес моя мъж от рано пак с майсторите отзад.Надявам се по обед да свършат,че ще ходим до Икеа,за разни дреболии.
Утре свеки ще ни върне Елисе..хем ми е мноооого по спокойно(дори съм ужасно неорганизирана с  времето),хем ужасно ми липсва..... Cry Cry

# 379
  • Nederland
Здравейте момичета, Grinning

И приятен уикенд от мен!
Аз пък днес съм на работа. Отработваме подарения ни почивен понеделник. Тъпо и нерационално решение. Аз например работя предимно с контрагенти от Западна Европа и днес на практика нищо не мога да свърша, но трябва да се боря със задръстването и тази сутрин за да се придвижа до офиса. Но какво да се прави, ще си довърша разни стари неща.

Картинка, мерси за инфото за този стик Hug звучи добре, ако попадна на този магазин като идвам в Холандия и аз ще се снабдя.
Аз също много обичам да гладя. Е все още нямам деца и не ме чакат две-три перални за гладене, но не вярвам и след това да ми мине мерака Laughing Много ми беше чудно, че холандците които познавам не гладят дрехите си. И това май е всеобща практика. Дали е от мързел или от практичност? Mr. Green
Мопси, мерси за предложението. Няма как да стане, но оставам фен на твоето свеки Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Приятен уикенд момичета и много много слънце!
И поздрави от БГ!

# 380
Добро утро!
Картинка, аз не разбрах,че за този стик говорши. ТОй изглежда като обикновен сапун, нали? Него го има почти във всички супермаркети. Като каза петолъчката се сетих.  Laughing Просто още първия път като го бях видяла ми се наби в главата.  Laughing Аз реших, че изглежда като сух дезодорант.  Crazy
Мегън, моя мъж и той от рано се е захванал да боядисва капандурата.  Crazy 7.45 вече беше на покрива. НО каза, че до 10 ще свърши и отиваме на бейбишопинг и после за малко до свеки, че е организирала РД на племенницата, а той дори не е тази седмица, дори не този месец, Crazy самите родители разбраха снощи от нас.  Joy Нещо съвсем се е объркала, само да не сложа друга представка пред думата.  Wink
Разбихте ме с това гладене. У нас се глади само ако е наистина много наложително. ДАже съм си изработелила техника-наполовина по-малко дрехи в пералнята и после пак наполовина по-малко в шушилнята и са почти неизмачкани, почти.
Гръм, случилато се с дъщеряти за мен е по-скоро изключение. Наистина много неприятно.
Обаче, честно ми омръзна да слушам колко зле е всичко в България.

# 381
Добро утро,

На мен ми взеха крывчицата, но за пырви пыт и аз да се ядосам на някой в болницата. В лаболаторията ми казаха, че резултата ще се знае още следобед, а когато се обадих по телефона на администраторката в отделението (която ми казаха, че щяла да ме свыже с лаболаторията), пыво твырдеше, че теста се прави за една седмица  Shocked, та трябваше аз да я уча да си прочете в книжката, която тя ми е дала, че се прави за максимум един ден, а после направо отказа да ме свырже с лаболаторията " да сым си чакала до Понеделник сутринта"  Twisted Evil и междувременно да сым си яла всичко. Да де, ама като си на вечеря при руснаци и ям всичко, което ми се яде и ми предлагат, става выпрос не за ядене а за натыпкване. И като не знам какви са резултатите......и като си представя тортата и сладките и руските шоколадови бонбони с бисквитката вытре  Crazy ..........

Картинка - много добра идея за този стик!

За този спрей за гладене и аз сым чувала, обаче това, което ме спира да го ползвам е , че все пак си е химикал и влиза директно в контакт с кожата (а и както си забелязала и в дрехата си остава за дылго време) Познавам хора, които след ползване на разни препарати за пране и гладене (а и след по-дылго ползване на професионалните услуги за пране и гладене) след известно време , започват да проявяват доста силни алрегични реакции.. Доколкото сым чела доста от кожните алергични реакции не се проявяват  веднага, а след по-дылго натрупване в организма. Затова досега избягвам да ги ползвам, особено за Виктор (в нашия род всичките са сыс супер бяла и чувствителна кожа и затова сым по-внимателна с тези неща) и ползвам вызможно най-леки препарати за пране.

# 382
  • NL
На мен мерака за гладене ми мина като се роди детето.Не,че преди това съм умирала с това да се занимавам но мразех смачкани панталони и блузи ама се свиква с всичко.И гардероба ми беше подреден едно време Laughing.Сега се глади само на детето преди да и го облека и най-нужното при нас.Ако имам свободно време да кажем гладенето ще е на последните места с което ще се захвана.
За коледните картички и аз съм навита.

# 383
Мопси-има и сапун,но аз ползвам точно това,дето изглежда като сух дезодорант.Сапунът остава по дрехата и после се плакне трудно.

За алергиите-аз съм много алергична.От спрея за гладене на Краудват имам малко неприятно усещане,но този е много по-различен,с някакви продукти,които се използват за направата на текстилни материи.Мъжът ми има кожа много по-чувствителна от мойта,но преди да се облече ползва един спрей на Де Таун за чувствителна кожа.

Илче-Много неприятно са ти отговорили в болницата.Но те по принцип холандците усетят ли,че искаш да им даваш акъл как да си вършат работата,за каквото и да става дума винаги те режат веднага и дори да са били благосклонни преди това , не позволяват намеса в решенията си,особено,ако си извън тяхната професионална сфера ( а дори и да си пак същото).Докато бях бременна веднъж ужасно ме заболя глава.Майка ми има високо кръвно и така получава главоболие точно над очите,както аз се почувствах тогава.И като отидох на лекар,казах,че съм вдигнала кръвно.Тя ме попита колко е високо кръвното и кога съм го вдигнала.И аз и казах,че не знам.Така ми се скара тогава личната лекарка,че още я помня.Иначе е много любезна жена и много добър лекар,но ми обясни,че ако не е премерено кръвното няма доказателство,че е високо, а в моя случай,ако я заблудя няма да може да реагира професионално-нали по време на бременност е опасно за плода.И аз оттогава се научих да действам само по техния протокол,като ме питат дали има температура,казвам,че съм я премерила и че е над 39 градуса.Ако кажа "ами топъл е,май има" изобщо няма да ми обърнат внимание.Изобщо,критика,която е насочена лично никога не се толерира.Надявам се резултатите ти да са хубави и да можеш да си хапваш каквото ти се услажда! Hug

Да ви кажа,докато си бях в Бг прах с Тео бебе.Изпра ми картинките на една блузка,сега е съвсем бяла, а имаше зелени цветенца.

При мен храната дава много по-силни алергии.От консерва по-може да ми проличи алергията,отколкото от прах за пране, а и аз ползвам само течни,че не остават в дрехите.

Измачкана не мога да си представя да ходя,нито пък детето.По-скоро няма да изляза. Rolling Eyes

Като се замисля нямам нищо против някой да ми организира рожден ден,той и без друго е беше отдавна.Нали има веселба,какво,като няма никой роден точно днес.Аз имам 4-5 дни,когато имам имен ден и мъжа ми всеки път си мисли,че се шегувам или си ги измислям сама.Ама е хубаво-празник,музика,танци,торта,подаръци.Малкият е най-доволен. Hug

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 14:45 от kartinka

# 384
картинка - то критиката выобще не беше насочена лично,а и никаква критика не беше, а пояснение, кыде е написано кога ще е готов резултата. По-скоро аз бях шокирана, от това че ми се дава грешен отговор и то сывсем категоричен от медицинско лице в болницата. А аз точно по техния протокол, който те самите ми го дадоха, се обадих да питам за това, не сым си го предположила. Както и да е, навсякыде може да се случат такива неща а и това са бели кахыри. Просто досега са били безупречни, та за това така се изненадах.

Ще го пробвам спрея за гладене, щом ти понася на кожата. Някой от ризите на половинката излизат като сдывкани от пералнята, та може някой пыт да ми улесни гладенето. Никак не обичам да гладя, чувствам го като загубено време, но и аз много мразя измачкани дрехи и....искам не искам.....трябва ад се глади.

# 385
  • Там,където се събуждам щастлива.
Обаче, честно ми омръзна да слушам колко зле е всичко в България.

Ако намекваш за мен: не съм казала зле, а различно.   Naughty

# 386
Илче, моите изследвания за кръвна захар станаха за 1 седмица. Аз давам кръв в практиката на личния, че в болницата се чака много, но те я носят още същия ден в лабораторията на болницата.Там още от самото начало ми казаха, че става за 1 седмица, а за антителата ми за 10 дни и тези срокове си ги спазват.
Аз първия и единствен път когато дадох нещо на химическо се сдобих с такава екзема да врата, която лекувах близо 2 месец, че нищо не смея да използвам. Саката сега ги пера във ваната.  Crazy
Картинка, рожденния ден не се състоя. Ако беше наблизо да ти организирам един.  Grinning Сега мога само виртуален. То детето освен, че нямаше РД, този уикенд се местят в нова къща, та и терен нямат или по-скоро имат 2, но полунеобитаеми.  Laughing
Стик не съм виждала. Ще взема се замъкна и аз до текплайстера.
Снощи сложих СОфия да спи в 20.00, че не спа следобед и днес ми отмъсти като се събуди в 5.30.  Crazy

# 387

Сетих се за моята комшийка Joy.Аз досега съм е виждала с един блейзър,едно кожено яке,един 4ерен спортен панталон и 2 потника.Съвсем сериозно,това е от януари,откакто е познавам....забравих и анцуга като ходим да бягаме.Беше в нас един ден,и аз и викам като тръгнеш се мятам да гладя..и тя-аз НИКОГА не гладя,купувам си(кога ли за последно си е купила нещо Mr. Green)дрехи ,които не се мачкат Shocked.Иерун(мъжът и),има някои дрехи,които сам си глади  Laughing...така ми стана смешно.Как с ясната цел да не гладиш,ще си купуваш дрехите newsm78.Иначе е много готина...ама от както е познавам е в депресия,не ходи на работа..а се скасва от диети и спорт Thinking.Та нейната депресия за мен е един ОГРОМЕН мързел. Whistling
Вначалото още като се запознахме викаше-И аз искам като теб да не ходя на работа...
Ама и деца не иска да гледа.....а по нататък да си осинови..абе странница си е Joy
Днес свеки ще ни върне зверчето Heart Eyes.Нямам търпение да си е гушна.Толкова много ми липсва.В такъв момент осъзнавам,кое ме прави щастлива..не спането,не тишината в къщи.А ТЯ..и Емма разбира се.Децата ми... Hug Heart Eyes

# 388
Мопси,ей сега се загледах в лентичката долу.Леле отстрани как лети времето ooooh!,аз мисля че все още си в 24 седмица.Въпреки че за мен,последните седмици най бавно се точат #2gunfire.Ей кат вземеш да го чакаш бебо.Особено мен какto ме прекараха и двата пъти с надежда ,че дори месец по рано може да родя,нали все големи бебета.И така чакането ми се утрои.Че и с преносване...Иначе как се чувстваш?Аз преливах от енергия...все чистех ,лъсках,подреждах(то не че и сега не съм така...малко си ми остана фобия,още от първата бременност Mr. Green)

# 389
Мегън, наистина лети. Иначе кипя от енергия, но гледам да я изразходвам в каране на колело и други приятни занимания. То и с още едно дете е трудно да се отпуснеш де, ти знаеш. ХЕм бързам да се роди, че нямам търпения да я нагушкам, хем като знам, че 99 % няма да  да имаме 3 дете ми се ще да се изкефя максимално на последната си бременност. НО мнението ми се мени ежечасово.  Mr. Green Мда, и мен ме лъгаха пръвия път, че щяла да се роди по рано, щото главата на Софи беше много голяма и от там се подвеждаха, пък тя дори закъсня и сега хич не лежа на тая кълка, а се навивам за декември. Трябва да е преди Синтърклаас или между него и 9 декември, защото на 10 е моят рожден ден и не искам да сме на една дата.  Като се сетя, че и със Софи пак така си оперделях-тогава не исках да е на 31 декември, 2 януари и 9 януари и успях да я родя на 8.  Joy
Моята съседка пък тормози мъжа си да глади.  А бяха времена, когато и моя любим гладеше... уви безвъзвратно отминали.   hahahaА гладеше много по-добре от мен.
За децата си права, едва ли има нещо друго на този свят, което може да ти достави такова щастие.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт