Заключвате ли винаги когато сте си в къщи.....

• 5 987
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
аз заключвам, ама мъжа ми не

# 106
  • о`майна лунна нощ е
Да, на първи етаж сме и няма начин да оставя вратата отключена. Вратата е с касова брава и никога не държа ключа в патрона. Това е най-лесният начин да се проникне в жилището. За това заключвам и махам ключа. Като съм сама с децата завъртам и релсовата ключалка на вътрешната врата.

# 107
Винаги заключвам,нощем,денем,даже имам 4 ключалки на вратата.Понякога така се окопавам,че и мъжа ми не мже да си влезе,ако не го пусна.

# 108
  • Sofia
Заключвам и още как.
Като бях бременна в последните месеци и както си стоя пред РС-то се звънна на вратата. Ставам аз и с бавна крачка отивам да видя кой звъни и за мое изумление един господин си беше влезнал в къщи. Питам го аз какво търси вътре, а той измънка някакво име и се изнесе навън. Не беше наркоман, а мъж на около 60 години и очите му шареха навсякъде. След тази случка входната врата е задължително заключена без значение кой е в къщи...

# 109
Заключвам се, една вечер чаках съпругът ми да се прибере и съм се излегнала на дивана, детето си играе и изведнъж пищи. А то милото чуло че вратата се отваря и тръгва към коридора, обаче от там влязъл чужд човек аз станах, защото реших че малкия се е ударил някъде и се стряскам - за секунди кръвта в главата ми, беше около 9,30 часа вечерта, сравнително мъртво време около някакви празници, и то зимата, етажа обезлюден седя и треперя. БЕше младо момче, не знам в този момент или по принцип ми приличаше на наркоман, явно заради детето се държа нормално, почна да ме разпитва за съседите, иска ми цигара, казах че не пуша и нямам, тогава той си изввади негова и поиска огънче, нямах и огънче или поне не смеех да обърна гръб да нося кибрит и той си тръгна. Момента в който се отдръпна и излезе, аз веднага заключих, но просто треперех от страх и притеснение. Като се прибра съпругът ми му разказах, той ми се накара че трябвало да се заключа, като сме сами, когато сме всички вкъщи нямам навик да заключвам. А аз по принцип седя заключена, но като знам че е време да се прибира отивам и отключвам, че понякога не го чувам. Сега заключвам и ако не го чуя, той ми звъни по телефона да му отворя

на едни съседи обувките им изнесоха докато си седят в стаята...

# 110
заключвам и денем и нощем. имам сот и нощем го пускам на позиция, при която ,ако някой влиза докато спим се включва алармата. преди месец докато си бях в къщи,около 16 часа,кучето ми леко излая и аз помислих,че съпруга ми се връща по рано,още повече ,че някой вкара ключ в ключалката. извиках го по име и в този момент асансьора тръгна. щях да припадна от страх.

# 111
Ако бях сама - нямаше да заключвам, освен нощем.
Ама не съм сама и милото и сестра му настояват да се заключва.
Но по принцип на нас входът ни се заключва и все пак е трудно да влязат непознати субекти.

# 112
само вечер, през деня всичко стои отворено,  често забравям и ключовете на вратата Rolling Eyes
и колата не си заключвам.

# 113
Заключвам всички възможни ключалки. Rolling Eyes
Баща ми и баба ми успешно ме побъркват с истории за блоковете,вратите,мазетата и маниаците-убийци в Русия преди н-брой години. ooooh!
Също,в съседство живеят неопределен брой хора,текучеството е постоянно и като се прибират пияни вечер,започва гадаене и игра на тото коя точно беше вратата. Confused

# 114
# 115
   Не, забравям,  но като чета тук ,  трябва за свикна.
  Въпреки , че сме във вътрешен двор   и  има врата с резе от улицата.   
    Сега , като се замисля, когато съм с детето /болничка , примерно/ винаги заключвам подсъзнателно.Хем тя да не ми притича
нанякъде,  хм и двете ни пазя.
    Хе,  странно.Сега си давам сметка колко не ми пука за моя си живот  и колко " треперушкам " за момиченцети  си. Laughing  и колко е нормално .

Направо открих топлата вода и колелото едновременно.

# 116
  • out of space
Ако бях сама - нямаше да заключвам, освен нощем.
Ама не съм сама и милото и сестра му настояват да се заключва.
Но по принцип на нас входът ни се заключва и все пак е трудно да влязат непознати субекти.

Ооооо да, много е трудно!  Laughing При нас се заключва автоматично входната врата и имаме портиер, обраха един съсед из основи. Едно време отивах до магазина и оставях вратата широко отворена- имала съм късмет.

Постинга на  tinta направо ме шокира.....

# 117
Редовно забравях вратата на гаража отворена, не само като съм  вкъщи, но и когато излизах. Два пъти намерих в пощенската кутия листовка от патрулиращ полицай, че не е безопасно. Не че не го знам и аз, но пуста разсеяност. Взех си бележка. Сега дори се връщам понякога, защото не си спомням, натиснах ли копчето на дистанционното, за да се затвори вратата или не...

# 118
Не. Защото сме на село и в двора ми обикаля 60 килограмово куче.
Крадците убиват кучетата по най-зверски начин. Не си и помисляй, че кучето ще ви опази.... Ако ви нарочат животинчето ще има нужда от пазене повече от самите вас.

Заключвам винаги- входната врата и вратата на двора! Когато съм на 2я етаж пускам СОТ-а на 1я. Камери записват 24 часа...
Парен супа духа...  Cry

# 119
  • Tам през Атлантическия океан
Да , само едната врата

т.е. с две врати сме  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт