Ох МОЛ, ох кеф!

• 14 315
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
На крива ракета, МОЛ-а й пречи, тъй мисля аз. Магазин като магазин, само че по-удобен, по-ароматизиран и по-енергоспестяващ. Това, че някой решил да ходи да пазарува или да се шляе там, изтипосан кат' за сватба, определено не е проблем на МОЛ-а, а на един конкретен сектор в персоналната дънна платка. Все едно детските площадки да са виновни за посетителките с мрежести блузи и високи токове  Mr. Green

# 31
Тази тема ми напомня на предпубертетските ми години(12-13), когато се тъкмихме да ходим в тогавашния мол(даже не си спомням как се казваше), където си беше един вид стъргало и да се закачаме с ергените. Естествено се обличахме три часа за събитието и се моткахме по цял ден, а момчетата уж съвсем случайно все бяха там. И точно така пробвахме сума ти дрехи и се снимахме с тях - особено разни бални рокли и маскарадни облекла.  Laughing Laughing Laughing
Само аз бях българка от компанията, така че явлението може да е еманация на чалга културата, ама не непременно на бг чалга културата.

В бг мол-а почти не пазарувам, защото повечето неща са по-скъпи отколкото тук, а и ергените там нещо не стават... в голямата си част.

# 32
  • гр.София
Аз съм от тези, които с удоволствие ходят в МОЛ-а /този на бул."Стамболийски", най-близо ми е до нас/. Всеки път имам две задължителни места за посещение-книжарницата и...тоалетната. Когато времето е лошо, това е едно от малкото места в София, където можеш да отидеш с малко бебе и да изпиеш едно кафе. В труднодостъпната градска среда за майка с количка, МОЛ-ът е място, където мога съвсем сама, без чужда помощ, да обиколя магазините, да позяпам, и не на последно място-да посетя тоалетната, без да се нуждая от придружител, който да пази бебето. Чистичко е, подредено. Дрехи пазарувам само от два-три магазина, които харесвам, но винаги си излизам с някоя нова книжка. Не ходя специално облечена-влизала съм и по дънки и с гуменки на краката.
А, сетих се още нещо-аз съм и от тези, дето се фотографират в МОЛ-а. Какво да направя-това беше едно от първите места, където заведохме дъщеря си "на кафе", когато можеше вече да седи в моя скут или на баща си и беше много забаво да документираме физиономийката й, когато с интерес наблюдаваше преминаващите тълпи от хора.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 10:39 от Лола

# 33
  • Му Кинд Оф Плаце
Употребявам МОЛовете за посещение и пазар от книжарници и, ако е много дъждовно-за разходка на домочадие.
При наличните във Варна ползвам само най-западналия, щото е празен.
Тъй като анцунги  Mr. Green не притежавам, имам шанс да не съм съвсем изтърсак в МОЛа, но за съжаление нямам ни една снимка от там (срамота), за да споделя цялата си прелест.

# 34
На мен ми харесва да се разхождам из Мол-а с приятелки било то на пазар за дрешки, на кино дори само наразходка да се помотам из магазините...разбрах че ще има Мол и в Люлин  Simple Smile

# 35
По МОЛ-овете ходя само в краен случай, ако нещо спешно ми потрябва за децата. Не ми понасят тълпите. Пазарувам от чужди сайтове, или директно от чужбина, като пътувам. Съжалявам, но не мисля, че е нормално тениска Лакоста, която в Америка е 40 долара в момента, да се продава за 250 лв. в МОЛ-а.
Анцузите и джапанките на околните изобщо не ме притесняват. Изобщо не ме засяга кой как се облича, да не говорим, че нямам навика да озяпвам и да коментирам хората, така типично за българина.
Живяла съм в чужбина (Мадрид), там хората се обличат доста спортно и непретенциозно и не съм виждала жени посред бял ден, качени на 10-сантиметрови кокили, както българките тук. Напротив, лятото всички си шляпат по джапанки и къси панталони и на никой не му пука. За тях МОЛ-овете са обичайните магазини, защото хората нямат време да обикалят с колите по разни малки магазинчета. Peace

# 36
Тук съм споделила своите трепети и въжделения за МОЛ-а.

МОЛ-ове в центъра на града има и в други европейски градове. В Испания например, това е El Corte Ingles: http://www.elcorteingles.es/

В покрайнините на града има цели аутлет селища и огромни хипермаркети, а не точно МОЛ-ове от наш тип (разбирай, миниатюрни).
Ето два примера за подобни селища, в които съм пазарувала често:

Това селище е извън Мадрид: http://www.lasrozasvillage.com/es_ES/

А това - извън Париж: http://www.lavalleevillage.com/fr_FR/
В това, парижкото молче, входовете са 22, на няколко етажа, представи си само за каква площ става въпрос...

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 11:30 от Анонимен

# 37
  • In my tropical dream
Сори за офф-а, ама моля ви се стига с тва МОЛ, та МОЛ. Това не е Материално Отговорно Лице, нито някаква друга абревиатура и не се пише с главни букви. Извинявам се още веднъж.

# 38
Добре,че беше ти да ни кажеш Whistling

# 39
 Въобще не съм забелязала как ходят облечени хората в МОЛ-а, не знаех, че трябва да е по специално обличането, въобще не се чувствам емоционално обвързана с групата магазини там.
 Липсата на стил, вкус и мярка в облеклото е присъстващо в обличането, където и да е не само в МОЛ-а, но не е чак толкова масова тенденция.

# 40
В това парижкото селище, търговският център има 22 входа и е огромен, не бих го нарекла МОЛ.

А МОЛ (така ще си го пиша) какво е, не е ли голям търговски център? newsm78

# 41
  • София
И понеже цитатът с мъжа по джапанки е мой, нека отговоря.  Laughing Сложих "молът" за цвят. Mr. Green А мъжете по джапанки и бански (да беше цитирала и за другарката му в живота, де) ме дразнят навсякъде. Смятам го за просташко.
Що се отнася до комплекса с гръмко название, аз съм фенка.  Grinning Така наречените молове ми създават усещането (поне за малко), че съм в нормална държава. Харесва ми това, че има книжарница, има кино (често ги посещавам), харесва ми, че има магазини, в които има и истински, добре ушити и от хубави материи дрехи (не пазарувам от Илиянци, извинете ме за което). Харесва ми, че има паркинг  (въпреки, че аз мога и пеша да отида, де). И марката обувки, която харесвам, се продава там.
Харесва ми, че е чисто. Че е хладно (а зимата топло). Харесва ми, че хората не крещят и все пак спазват някакво приличие (вероятно поради посочените от вас причини). А, "Пикадили" също ми харесва.
Посещавам ги често, моловете. Този във Варна също. Там има "НафНаф" (http://www.nafnaf.com/), как да не го посети човек.   Mr. Green
Не съм се снимала на ескалатора. Mr. Green Още не.
П.П. Моля да ме включите в партията на Жозефина.  bowuu Благодаря.

Подкрепям горното като валидно и за мен, и добавям:

- че пиша МОЛ с главни букви, защото така предпочитам: създава ми прегледност на възприятията;
- че си мия колата, докато пазарувам/обядвам
- че посещавам МОЛ-овете и ги харесвам през работно време в делнични дни.

# 42
В това парижкото селище, търговският център има 22 входа и е огромен, не бих го нарекла МОЛ.

А МОЛ (така ще си го пиша) какво е, не е ли голям търговски център? newsm78

Точно такова е, аз се иразих неправилно и се поправих. Исках да кажа, че не бих го нарекла МОЛ от наш тип, по нашите разбирания, миниатюрен и състоящ се само от една неголяма сграда.
Защото, нормалните размери на един нормален МОЛ в покрайнините на големите европейски столици, са колкото един Софийски квартал. Ето, това е МОЛ. Или по-точно, MALL. Laughing
http://en.wikipedia.org/wiki/Shopping_mall

# 43
  • Sofia
Аз пък съм от тези, които посещават този вид универсални магазини и не се страхуват да си го признаят Sunglasses Даже и пазарувам, представяте ли си? И то не само от книжарницата, а и не-марковите магазини за друхи също. И печени картофи с плънка хапвам дори  Wink

А това кой как се облича за да се появи там, наистина не е проблем на магазина  Mr. Green

# 44
Статията ми третира именно това - непоколебимата вяра в МОЛ-а, когато той е просто един ЦУМ ( стази разлика, че ЦУМ има пейки, а Мол оф Софето - не), Жасмин! Не споря с това, че в градовете има магазини и дори големи магазини...

Общи условия

Активация на акаунт