Отговори
# 180
МАЙКА, напазарувахте ли успешно?

Аз все още не съм намерила обувки на Кейт за училище. Не зареждат по това време на годината. Плюс Кейт е с много тесен крак и с ортопедични подложки, поради което задачата се усложнява още повече. Да не говорим, че в момента е с почти номер разлика между двата крака. Явно ще доизносва старите докато съвсем се разпаднат, ще сменя с маратонки. Започнала съм да и търся сандали - мисия невъзможна.. поне засега.

# 181
Мили, никаква не я свършихме.
Летни дрехи поуснали. Аз търся панталон в тъмносиньо, за униформата.
На пазара само къси гащи и бански. Купихме едни дънки, да не зме съвсем без нищо. ОК бяха уж. У дома ги мери пак - не бива, ще ги сменяме.
Цял ден сме по магазини и пазари, е и в МакДоналдс. Повече от 2 часа прекарахме в МакДоналдс, зарди голямата зала за игра. Аи доста валеше, та нямахме голям избор.
Сандали казваш - моя е голям фен на кроксовете и трудно можеш лятно време да го накараш да обуе нещо друго. Иначе Томи пък, за разлика от Кейт е с широко стъпало (проблем) и висок свод (още по-сложно).

Ходеше ни се в зоологическата градина, но се отказахме, заради дъжда. Преди няколко дни почина обичания от всички слон Кашин. Той живее в Окладското Зу от 1972 година. Днес са се извървяли над 16000 човека.

Утре пак посрещаме приятел на летището. Май вече всички се завърнаха ...

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 12:59 от МАЙКА

# 182
Пак стана тихо Simple Smile

АЛФИ, оправихте ли се? Как върви ваканцията в БГ?

МАЙКА, крокс носят само за басейн/плаж или в задния двор. Кейт има нужда от допълнителна опора (ортопедични стелки) и затова и трябва сандал със затворена пета. Миналата година им купих на Кларкс - не издържаха и един сезон!!!!! Но като гледам, по-добро няма и тази година сигурно пак такива ще им взема.

Хайде нова седмица - нов късмет на всички!  Hug

# 183
Мили, как разбрахте 4е кра4ето на Кейт има нужда от специални грижи?

# 184
МАЙКА, забелязах миналата година, когато един ден вървеше пред мен към училище. Просто като стъпва забелязах, че вътрешният глезен (по-изразено на десния крак) все едно се издава повече към другия крак. Или все едно, че стъпва на вътрешната страна на ходилото. Това е характерно за деца с плоско стъпало, каквото Кейт няма. При нея го отдават може би на генетична заложеност. Решиха да и дадат ортопедични стелки просто за допълнително поддържане на стъпалото и за да се избегне натоварване на колената и тазобедрените стави. Засега не сме имали проблеми, не се е оплаквала от болки. Дано да няма проблеми и занапред. Покрай нея обаче станах специалист по качествени обувки. Когато избирате обувки, особено за деца, се гледат основно 2 неща:

1. Като натиснете с палец задната част на обувката навътре, не трябва да се огъва (в този смисъл и сандалите трябва да са със затворена пета, за да поддържат тази част на крака, включително и глезена, изправена).
2. Като хванете обувката с две ръце и се опитате да я усучите (все едно изцеждате пране), тя (подметката) не трябва да се усуква.

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 15:01 от mili46

# 185
2. Като хванете обувката с две ръце и се опитате да я усучите (все едно изцеждате пране), тя (подметката) не трябва да се усуква.

ВИНАГИ съм си мислила точно обратното  Rolling Eyes

# 186

ВИНАГИ съм си мислила точно обратното  Rolling Eyes
Naughty Да, ама не. Въпреки че и аз като теб съм си мислела, че като се усуква, означава, че е мека, а от там - и удобна. Няма такова нещо. Това, че се усуква, означава, че е нестабилна и не поддържа правилно стъпалото.

Сетих се за още един тест. Подметката трябва да се огъва само там, където се огъва и стъпалото при вървене - под пръстите. С дясната ръка хващате обувката отзад, а с лявата огъвате отпред (както при вървене). Ако се огъва по средата, не е добре, защото кракът не се огъва там, а по-напред.

Това са насоки, дадени ми все от детски ортопед. Винаги съм се чудела преди как може ученическа обувка от естествена кожа и сравнително еднакъв модел да е на четворно и петорно по-висока цена от същата, например в Таргет. Ами имало си причина.

Същото важи и за маратонките.

# 187
Здравейте момичета! Искам да попитам няколко неща,май само вие можете да ми ги кажете. Rolling Eyes Първо да питам за часовата разлика - колко е, и кой е по-напред с часа - вие или аз?  И другото - как са при вас цените на стоките спрямо заплатите? Например при нас хляба е 1 лев, и с една средна заплата от 400 лв. може само храна и сметки да се покриват. Знам за Европа,но как е при вас не знам.
Е,хайде -до утре ! Бъдете здрави всички !  bouquet

# 188
Здравейте момичета, загубих се... Голям проблем с тази Telstra, 3 седмици чакаме за интернет. Но вече съм на линия. Преместихме се в новата къща. Дадоха ни ключовете в петък, на 7ми август и ние още в събота бяхме пренесли всички кутии и спахме в нея за пръв път. И така - до сега, нещата са разопаковани и натъпкани в шкафове и гардероби, но колко подреждане ме чака...
Мама също пристигна, много ми е хубаво, тя гледа Александър, който вече е голямо момче - на почти 4 месеца е, 7 килограма, смее се с глас, чак се захласва, научи си да си смуче палеца... Пълна веселба е при нас.
Не е спирало да вали, вали, вали, вали... ужас, но както казват - няма нищо по-хубаво от лошото време (със сигурност това го е казал някой, който е нямал бебе  Laughing
Първо да питам за часовата разлика - колко е, и кой е по-напред с часа - вие или аз?  И другото - как са при вас цените на стоките спрямо заплатите? Например при нас хляба е 1 лев, и с една средна заплата от 400 лв. може само храна и сметки да се покриват. Знам за Европа,но как е при вас не знам.
Е,хайде -до утре ! Бъдете здрави всички !  bouquet
Часовата разлика с България е 7-8 часа (зависи от щата, където живееш и дали в щата ти има лятно и зимно часово време, тук, в Тасмания има, но в Queensland няма). Ако тук наприме е 14.00 часа, то в България е 7.00 часа сутринта.
За хляба - това е много относително, има хляб от 1.50 и има хляб от 7.00 долара. Както и за заплатите - някой хора получават 400 долара седмично, някой - 2000. Плащането на наема е големия разход според мен. Но истината е - ако работите и двамата с мъжа ти, парите стигат за всичко, че и остават, че и екскурзии, парцали и обувки не са проблем.
Ние в момента сме все още на 2 заплати, че аз имам платено майчинство, но скоро изтича и засега всичко е повече от добре. Но как ще се справяме като останем на една, уж сме си направили сметка - ще видим. Ако не става - Александър на детска градина и аз обратно на работа.
Лек ден момичета.

# 189
katilias честита ви нова къща - много обич, смях и веселие да има в нея!! Преди време гледах снимките, към които беше пуснала линк - Александър е много сладък; нека все така да ви радва!!

Относно детските обувки - и аз имам големи проблеми с намиране на подходящи обувки, но по-скоро заради това, че Джъстин ги жули отпред много бързо. Последните обувки на втория ден от обуването вече бяха съсипани. Да ни е здрав и енергичен да тича и да си съсипва обувките.

В Уелингтън духа много силен вятър днес, но е слънчево и ми е едно такова хубаво...

# 190
katilias, честит нов дом и от мен!   bouquet Много години щастлив живот в него да прекарате!

# 191
Мили, има логика в това, което са те посъветвали специалистите. Накара ме да се замисля! Определено ще съм по-внимателна при избора на обувки отсега нататък.

Аргира, часовата разлика между БГ и НЗ сега е 9ч. Нова Зеландия е 9 часа напред от България, но това скоро ще се промени. Ние сменяме към лятно време тук, а БГ към зимно и разликата става 11 часа.

Катилиас, честито и от мен! Много щастливи мигове пожелавам в новата къща!!!

Калина,
той Уелингтън по принцип май е много ветровит. Така поне казват. Вярно ли е или само понякога е така?

# 192
Как сте, банда?
Аз след малко тръгвам за работа, но седнах пред компа да си проверя пощата ...
Тук е прекрасен слънчев ден. Дове4ера съм на японски ресторант по женски (рожден ден на приятелка). Кеф!!! После ще докладвам.

# 193
Мерси ! Grinning А как вървят наемите - за малка къща или малък апартамент? От кого се наемат, и скъп ли е интернета? И още 1 въпрос - колко получават учителите при вас ? Wink

# 194
МАЙКА, много ще ми е интересно да разкажеш впечатленията си от японския ресторант! Доколкото си спомням ти си почитателка на суши. На мен отдавна ми се иска да ида на японски, но моя позната ми каза, че сервирали много сурова риба, водорасли (салата или супа) - неща, които аз не мога да ям.

argira, въпросите ти са с много относителни отговори. Зависи от щата, града, от квартала, от състоянието на самата къща/апартамент, големината, от близостта и/му до училища, търговкси центрове, обществен транспорт, сити и т.н. Предполагам говорим за диапазон от $240 - 500$ на седмица.

Интернета също звиси (както и в БГ). Ние плащаме около 80-90$ на месец... мисля.

Нека кажат и другите момичета, че аз нито под наем съм живяла, нито със сметките се занимавам.

Стартовата заплата на учителите е 46 хил годишно.
Ако искаш да преподаваш в училище, задължително ще трябва да изкараш Graduate Diploma in primary/secondary education (курсът е в продължение на 9 месеца, включва практика в училища) - това при положение, че имаш вече квалификацията от БГ.

Общи условия

Активация на акаунт