Скоро МАРТенчетата ни всички,ще са седнали в колички!

• 10 003
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
И аз да се разпиша за днес
Честит Рожден Ден Nagaina !!!  Party Time

Зеленко, Честит Имен Ден на Калин (на патерица)!!!   (винаги съм мислила, че именния му ден е на Цветница, нали има дърво Калина)

За къпането, аз къпя Лора към 20.30, към 21 яде и после заспива до сутринта.
Хубав ден!

# 151
  • Варна
Честит рожден ден, Нагаина!!!
Да запазиш младостта, хубостта и отношението си към живота още дъъъъълго! И много щастливи мигове да ти даряват твоите мъже Simple Smile

Есме, ние сега къпем Ния 21 - 22 ч.  Ако е много уморена и заспала дълбоко, оставяме за сутринта. И при нас се получава същото с късната вечеря и т.н. и също се чудехме дали да не преместим къпането сутрин, поне през лятото. Ако смените режима, ще споделиш ли как ви се отразява? Иначе и нашата мишка сутрин е весела и разговорлива и по-добре понася банята, а вечер се сърди.

# 152
Добър ден Hug

Нагаина ЧРД, много щастие и любов ти желая и живот пълен с красиви мигове Hug

Ние успяхме отново да излезнем сутринта, пък и тук беше по-прохладно (даже си мислех, че ще вали днес), та се разходихме хубаво. Ще видим следобед дали ще успеем, че вчера мислех да излезнем, но Алек като заспа в 16,00 и се събуди в 18,30 Rolling Eyes И по този повод - за спането - освен това през нощта, през деня спи когато той си реши, няма един ден еднакъв със следващия Thinking.

Има ли други бебета, които почти не искат да седят по гръб? Алек като го оставя веднага се е обърнал, даже вечер така заспива в кошарата. От 2 дена и в количката даже се обръща, когато е без коланите.

И ние се къпем късно - зависи от това как се е хранил през деня, но обикновено се къпем около 9,30-10,00 (понякога и по-късно). Забелязала съм, че даже и в 10,00 да е в леглото преди 10,30-11,00 не заспива - играе си и сам се занимава. Аз не му се показвам, че почва да раздава едни усмивки и заспива по-късно.

Аз да ви се оплача, днес ми излезе хемороида, а пък от няколко дена така ме болят ставите - ръце, колена, глезени. Чудя се дали да не взема калций да пия newsm78, трябва да питам личната лекарка

# 153
  • София
Айдее, на 6-тия ден от захранването Мaрийката съм я тупнала и с круша и с ориз Shocked
Ами уж все гледам, давам линкове- ама точно за това не съм се подготвила- то в крушата на ХИПП имало оризово нишесте и оризова скорбяла  doh

Вили, ба* ти и неприятното  Confused
Иначе и Мария не иска да стои по гръб като е на леглото, но пък като се обърне по корем и иска да яде чаршафа и забива глава, и нервничи!

Уф, сега с това пюре....?! Ще й дам ябълката от вчера, която остана, а утре да почивам-а? Или да й дам круша на Гербер?
Веси- я кажи какво мислиш, аз твоето мнение го тача много- нали знаеш! Ако искаш на лични.. И.. едно предложение- един ценоразпис да си направиш, че само нещо те питам, пък и не съм единствена Laughing

Изстреляхте ли всички към Премама или има и въздаржали се като мен Wink

# 154
абе къде са кико и мери newsm78

# 155
DiVeNa въпроса дали не бързаш с тези четири храни го зададох аз,но понеже разбрах че си ги въвела всичките за 1 седмица.Благодаря за уточнението,знам че Ади ти е второ дете,и затова се учудих,но после разбрах какво си искала да кажеш.
И понеже ме попита дали ми се струва бързо това захранване,аз докато ти отговоря на въпроса  към мен, veselina_s_p се беше разписала.
Аз също не смятам,че тя е компетентна на тема захранване,може-но само що се отнася до нейното дете. Peace По-тази логика всички сме компетентни,но дотам. Grinning Обещах да не коментирам тази тема,още повече като мама на второ не мисля да занимавам аудиторията с цели фермани колко е изяла,изплюла,менюто за следващите две седмици т.н.Да бях с първо,да се вълнувам така на всяка лъжичка разбирам,но сега.. За мен това не е нещо изключително,на което трябва да отделям по цяла страница,освен ако детето ми не е злоядо.(пу-пу).А и не мисля че носи някаква полезна информация за останалите четящи,защото децата са различни.Наречете ме както щете,но така мисля.
Много си права!Всъщност на теб отговарях!Радвам се че поне някой ме е разбрал! Peace Peace Peace

# 156
  • под кривата круша
БОДЛИВКА,   202uu!
Бухтичка, ще тестваме новата система и ще те държа в течение Hug Засега по-ни понася, но все пак са минали само 2 дни.

# 157
Ха и ние да се включим, за да се похвалим, че вчера се захранихме! Peace
Хапнахме Ранни моркови на Хип, дадох му преди храненето в 11:00 ч. - започнах ме с 3 лъжички, ами да ви кажа, хапна си ги, но някак леко подозрителен беше, очуден и леко на тръни, аха да се намръщи, но се размина и взе малко по малко да си облизва лъжичката и да чака още, даже замрънка докато се забавих да му подам следващата лъжичка. И след пюренцето си ги хапна и 200 мл. АМ Shocked, ами днес пак по същия начин премина папкането, не се омазваме много, той посяга да пипа лъжичката, но аз му държа ръчичките, слагам го на шезлонга и там се храним. Е пеленката отдолу има петанце и лигавника, много цапат тези моркови бе, лъжичката се оцвети трайно, акото още не гони на цвят морковките, но и това ще стане предполагам... Ами това е за сега от нас покрай захранването.
За къпането ние се къпем обикновенно към 20:00 ч. и нещо и до към 21:00 и... вече сме в леглото, ставаме към 07:30 ч. сутрин обикновенно.
Честито на всички с повод за празнуване!   bouquet

# 158
Абе нали знаете,че всеки си гледа детето както намери за добре!Нито искам да засегна някого,нито ще си позволя да давам съвети кое да давате и т.н.aко не е отправен въпроса към мен. Ако някой смята че м/у нас има човек,в чието мнение се вслушва-да си го пита него лично,или на лични.Както оки4 например-да не стават недуразумения и разпри.Мисля редно е,когато се задава въпрос конкретно към някой-да отговори той. DiVeNa   Peace

Изстреляхте ли всички към Премама или има и въздаржали се като мен Wink

О,има има!Взех първото майчинство,но не цялото. Rolling Eyes Отдавна е разпределено,и ще отиде по перА. Tired

Та като споменах,някой има ли представа защо в сайта ми пише,че ще го взимам до 18.03.2010?Май тези 410 дни обхващат и периода на изравнителния болничен? newsm78

# 159
Нагаина Честит Рожден Ден!!!
Желая ти много здраве - то винаги е нужно,
много щастие - то никога не стига,
море от любов и бряг,
на които винаги да те чака някой!

За къпането ние се къпим към 8.Следва правене на цирк от моя страна докато захапим шишето  hahaha и вече ядейки заспиваме .И така до към 6-7 сутринта .Абе златно си ми е детето -не се оплаквам.
Да питам за плодовите пюрето,давани следобед заместват ли едно хранене,защото моето гардже нещо не я държат сита и след час пак ядем мляко ,та затова се чудя  newsm78

# 160
dilein,по принцип НЕ заместват хранене.Така знам от форума,педи друго казва.Явно никога няма да са на едно мнение. Rolling Eyes
Можеш спокойно да слагаш по някоя бисквитка в пюренцето,за да стане по-хранително. Peace

# 161
На мен в сайта на НОИ пише-до 21.02.2010....а на 21.02 ми беше термина по документи.Май тва гледат newsm78
Дилейн, вие кърмите ли се още?Или не?Плодовото пюре не замества хранене, можеш първо да предложиш млякото, след това пюрето, аз понякога пък правя и следното-в едно малко бурканче плодово пюре(от 125 гр.)слагам 1 м.л.АМ.Става като кремче, понякога го разреждам с вода, ако стане много гъсто и дефакто това ни е едното ядене. Wink
Ние се къпем към 20:30, до 21:30 е заспал и сутринта в 8:30 е на крак. Mr. Green

# 162
Белла,ще пробвам и аз така да правя пюрето.Мерси за съвета,макар,че не беше към мен. Flushed

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416527.0
 #Shocked

# 163
Нагаина, честит рожден ден! Желая ти дълги години семейно щастие, добри приятели и много сбъднати мечти!

Едва успявам да ви следя, майка ми ми е на гости и няма да съм такова постоянно присъствие, като обикновено. Mr. Green

Наш Тоби спи сутрин от около 9 до 12, после след обяд час-час и половина. Къпем се в 19.00., защото има още чакащи момчета. Според мен няма значение в колко се къпят дечицата, дали сутрин или вечер в 9, въпроса е да е доволно, а мама също. Peace

Днес си подадох документите за майчинството и си избрах 2 годишен план. Вече е официално. Чудя се какво ще правя после, но дотогава много вода ще изтече.
Честити Бъгстъри на всички които си купиха! Леко и безаварийно! Grinning

КаЯна, радвам се, че така хубаво вървят нещата при вас. Къде сте точно? Извинявай, ако съм прескочила.

# 164
  • София
Здравейте, мацки!

Честит рожден ден на Nagaina! Жива и здрава да си и много усмивки ти пожелавам.   bouquet

Ние днес бяхме на консултация, та да се отчета: звяра е станал 7500г и 65.5см. На мен ми се стори, че на дължина малко е пораснал, но доки каза, че е ОК. Биха му втория пентаксим и благодарение на вашия съвет с разсейването, мина доста леко. Сега спи. Та по повод спането - напоследък му хванах цаката със следобедното спане - като легна с него заспива по-лесно и ако случайно се събуди скоро след като е заспал, лягам пак до него. Като ме види, че съм там пак си заспива без проблем.

За болничните - до колкото знам 410те дни обхващат 1 година на детето + 45 дни преди раждането. Но понеже 45те дни се смятат спрямо термина - значи 410 свършват 1 година след термина. (Ух, дано някой разбра нещо).

Общи условия

Активация на акаунт