Малко МАЙче тука гука, няма и минута скука! Тема №11

• 10 784
  • 279
  •   1
Отговори
# 15
Добре дошли на новите майчета!
Минолтичка, както винаги си супер  bouquet
Веси, да ти е здрава, игрива и все така хубава малката кукла Hug
Луничка, ако го искаш Инфакола е твой Wink
Да се отчета за днешната консултация - 6350 гр, 61,5 см и вече обиколката на гърдите й е по-голяма от обиколката на главата Wink През третия си месец Диана е придала 840 гр и е порастнала с 3,5 см. Дружното реване се състоя като тон даде баткото, а след него и малката. Дано всичко е спокойно тази вечер Praynig, ох и не само тази вечер Simple Smile
Да попитам правите ли нещо за да не се прегъват ушичките на бебоците, защото аз освен да й слагам лента на главичката друго не правя, но без особен успех, тя така си върти главата, че пак се прегъват понякога.
И още нещо, точно преди да тръгнем за консултацията Диана се обърна от гръб по коремче, е имаше лек наклон в нейна полза, но и това е постижение Laughing
За похода, моето предложение е да се срещнем отново на шадравана в морската например в 16.30ч, щото има пейки и после да отидем до Черно море, сега се сещам че може и в паркчето срещу Макдоналдс, но там май няма сянка. Моля, гласувайте Wink

# 16
айде нова тема Laughing Запис и от нас . Браво на Минолта.   bouquet  bouquet  bouquet  Само хубави новинки Simple Smile

# 17
Запис.

В Бургас сме до 15 август. Стефан ходи с татко си на плаж, а аз разхождам Никола м/у 10 и 11 часа около Флората в Морската. Ако някоя мама иска да пием кафенце, да драсне редче тук.

# 18
Минолтичка темата е прекрасна, сложила съм снимка на Тошко в албума-ако можеш я добави
Относно похода и аз ще дойда, устройват ме и двете места за среща
Чай от копър давам основно вечер като ни тормозят коликите- общо взето не пие много- по не повече от 50мл. Вода почти не давам т.е забравям, но иначе най-редовно се кърмим. Макар че намалихме и в момента сме на 6 пъти в редки случаи на 7(за сравнение преди бяхме на 7-8 хранения).
Утре ще ни взимат кръв да видим тоз път билирубина дали е влезнал в норма да е доволна педито и спокойно да ни бие ваксината.
Добре дошли на новите мами!
Всички снимки са много хубави, браво на мамите, че снимат бебоците!
За захранване мисля, че е рано, макар че ние доста добре се захранихме с най различни капки и хапчалъци, така че сме захранени  Joy Joy Joy

# 19
  • гр.Стара Загора

# 20
Браво на Минолтичка отново за страхотната тема   bouquet И само да отбележа за колажа моя мъник е Теодор, а не Тодор  Mr. Green

Иначе аз от петък нямах въжможност да ви чета и да пиша, затова едва днес наваксах.... Имах голям проблем със стъпалото на десния ми крак в събота си го навехнах и едва стъпвах и седех права тези дни (а глупавото е че го навехнах докато въртех колелото да отслабвам  Mr. Green) абе ужас направо едва сменях памперса на малчо, а за гушкане и носене на ръце направо беше мъка  Cry...не сме излизали на разходка от 4 дни а само по двора по малко и това е  Sad надявам се утре да съм по добре и да тръгнем отново из улиците на наше село  Praynig Жалко че сме по далечко от центъра на София, а така ми се ходи до там вече, че тук сме като затворници  Crazy само Чепинци вече ни омръзна  Crossing Arms искам да ви видя най-сетне софийски мамчета  Hug

А Минолтичка беше писала май за болка докато кърми (ако не се лъжа) и дори при правилно захапване от страна на бебо пак усеща болка - възможно ли е това да е от образуването на нова кърма още докато суче бебчо? Аз усещам подобна болка, както тя я описва, след и между храненията - не е непоносима болката, а е по скоро като леко парене и напрежение от "вътершността" на гърдата към зърното. Мале как го обясних само  Crazy

Хайде да лягам че след 2 часа ще трябва да съм на линия.

Ляка нощ   bouquet до утре надявам се    Peace

# 21
  • София
Добро утро, момичета!
Благодаря за топлото посрещане!
Кафе от мен тази сутрин
За захранването на мен ми е рано, мисля да започнем на около 6 месеца.
Кремче, аз нищо не правя, според мен ушите не се влияят от прегъване  Wink
Хубав ден от мен  Simple Smile

# 22
Да се запишем и ние в новата темичка Peace Заглавието на темичката е супер и май е верно,че няма скука!!!Да се оплача от мойта гугутка вчера от 4ч. като каза,че няма да спи smile3504Ама  и то разбра,че леля му и каките от Варна дойдоха на гости.То беше хилене,гукане,после на кафе зяпа листата по дърветата и чак в 20.00 се сети че й се спи.Ми то закога ама дремна до 21 ч. и след банята в 22ч. беше труп/едва си изцока млякото/.Добре дошли на новите мами и готино кафенце Дебела Берта-да ти се връща.Та аз ще бягам да пооправя,че после като хукнем...Лек ден на всички.  Nature Sunny

# 23
Добро утро, дами!

Ще захранвам октомври-ноември.

От понеделник смених Милумила с Аптамил против повръщане. Много съм доволна - от тогава не е повърнал нито веднъж.
А повръщаше непрекъснато - след хранене, между храненията, непосредствено преди следващото хранене пак имаше какво да повърне.  Crazy

За ушите и аз нищо не правя. То не върви лента да му сложа  Laughing , но и аз мисля, че няма значение прегъването.

# 24
Добро утро!
Минолтичка, темата е страхотна! голям кеф ми е като разглеждам снимките на малчуганите. Откривам, че имам доста двойки бебета, които много си приличат  Laughing

Нашия обрив малко се пооправи, не е зачервен и няма по корема, но по сгъвките и по вратлето още си седи. Дано е от жегите, че така и не стигнахме до дерматолог.

Дикси, направо ти завиждам, че сте спрели с повръщането. Това е моя кошмар, непрекъснато по нещо ни тече от устата. Ти хубаво смени АМ, аз освен да се сменя с дойка  Laughing

За ушите мога да ви кажа от личен опит, че много зависи от хрущяла на ухото. Има деца просто с по-меки ушички и подгъването наистина оказва голямо влияние. Моите уши точно така са се деформирали и затова като се роди брат ми, майка му слагаше лента и неговите са ОК. Децата със щръкнали уши със сигурност не са се родили така, а и не са щръкнали от дърпане, повярвайте ми  Wink

Варненки, приятен поход! Само така!  Hug

# 25
  • София/Варна
На 2.08. 2009г, неделя, от 10ч Консултативният кабинет ще проведе обичайната лекция за бременни на тема Начало на кърменето и първи дни с бебето. Няма нужда от предварителни записвания, просто заповядайте във фоайето на Майчин дом в 10ч. Носете си кукла или плюшена играчка за упражнение Grinning

Пак в неделя, 2.08 е Денят на отворени врати, в който можете да дойдете за преглед с бебето и да получите информация по въпроси, които ви вълнуват. Прегледите са с предварително записване на часове на тел 0896 418 488. Часовете за преглед ще са след лекцията - т.е. от 12ч нататък.

На 5.08, сряда, в Mall of Sofia д-р Попиванова ще изнесе лекция за кърменето и след това ще бъдат връчени сертификатите на успешно завършилите обучението за доброволни консултанти по кърмене bowuu

# 26
  • София/Варна
Раличка, покашлянето на Георги може да е от давене с върнато мляко. Ако количеството върната кърма не е голямо, то не излиза от устичката и бебетата се давят с него. Кашлицата е естествен метод за справяне с това. Но ако има други симптоми освен кашлица, най-добре да го водиш на лекар.

# 27
Добро утро и от мен!
Минолти4ка  bouquet  bouquet  bouquet
Много е хубаво,когато и тати си е в къщи Grinning
По цял ден сме на разходки...и на плаж исках да отидем,но се оказа,4е нито една горница от банските не ми става Sad
Днес сме решили да отидем до парка в Аспарухово,казаха,4е било много хубаво там.
Моя мъник не повръща,но пък от известно време не иска да яде,особенно сутрин...и ве4ер..
Изяжда по 50-60мл. и се дърпа,рита,ръкомаха.....накрая заспива и то за 3-4 часа,което ме кара да мисля,4е му стига.Може би му е топло... newsm78
За уши4ките ,незнам,и аз все се 4удя,4е и Крис постоянно ги прегъва....все ми се струва,4е са щръкнали,но мъжът ми казва,4е си въобразявам... loranholl   ме накара да се замисля..
Луни4ка,имам останали от последното шише Инфакол,но са отворени(1/2),ако е на зор пиши ,ще ти ги дам,аз и без това няма какво да ги правя. Peace

Все се каня да питам-4ета,4е вашите деца се обръщат,моето не,но постоянно иска да е на крака и да върви....това нормално ли е Rolling EyesСтрува ми се,4е е много малък,или пък е някакъв инстинкт...но така е най-щастлив.

Добре дошли на новите мами!
Хубав,прохладен и спокоен ден на мами и бебоци!

# 28
Благодаря за топлото посрещане! Дано днешния ден бъде по-хубав за нас и малките мишоци от всеки предишен  Hug

# 29
Запис в новата тема и после се връщам, дано да я прочета ....  Crazy
Много е готина, Миноличка    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт