Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

• 70 400
  • 322
  •   1
Отговори
# 195
///, Съзнателното хранене я имам и много я харесвам. Мисля, че и на теб ще ти допадне. Освен разни важни теми като Б12, става дума доста обстойно за Аюрведа и суровоядство. Интересно е.

А другата книга, която имам, е тази:
http://www.amazon.ca/Rainbow-Live-Food-Cuisine-Gabriel-Cousens/d … mp;sr=8-1-catcorr

В нея вече се засяга режима, който правим. Също я харесвам.
Излишно е да казвам, че съм почитател на Казънс.
Simple Smile

Благодаря, Вери,
аз втората я мернах някъде, но ще чакам да я преводат. Засега ще се задоволя с първата. Четох набързо биографични данни за автора, колко много неща е едновременно. Впечатлително! Освен това има много приятно излъчване.

# 196
http://organica-dobrostan.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Известна доза информация относно книгата и режима, за които говоря.
С малко уточнение, че таблицата в книгата, която аз имам, е малко променена.

http://recipemagician.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=94
Това е тема по въпроса.

# 197
///, Съзнателното хранене я имам и много я харесвам. Мисля, че и на теб ще ти допадне. Освен разни важни теми като Б12, става дума доста обстойно за Аюрведа и суровоядство. Интересно е.

Нямам против Канзъс да си хрупа  сурово,обаче:
Много ми е интересно как Аюрведата се съчетава със суровоядството?Явно той изобщо не е наясно,че подправките в Аюрведа не трябва да се консумират в сурово състояние,както и това,че за да разгърнат лечебните си свойства трябва преди това да се загреят.
И изобщо никак не уважавам подобни автори,които се опитват да изопачат старото знание,подменяйки го за чужда угода.Заслужава си човек да се позаинтересува обстойно от особата на Канзъс преди да му се довери слепешката.

# 198
Ом, не се съчетава май. Което не е добре, според мен. Поне моят опит това показва.
Аз със сурови храни яко превъзбуждам Ватата и вече гледам да внимавам.
 от друга страна имам и някои мои си резерви към Аюрведа, но те са крайни и засега не мога да ги обоснова. Трябва да натрупам емпиричен материал.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 03:31 от ///

# 199
Суровоядството трябва ли да е 100%? Аз съм на мнение, че човек трябва да търси своя път, не да се придържа стриктно към различни практики, ако ще и на хиляди години да са.  PeaceТ.е. точно имам предвид емперичен материал.

Впрочем, сушените плодове не се водят сурови, нали? При тях проблемът беше, че можеш много да изядеш накуп. Твърде сладко. А аз точно това правя и ме притеснява. Rolling Eyes

# 200
Не, не трябва. Макар че аз не я разбирам тая работа с процентите. Wink

Има и сурови сушени плодове.
Ние лично не можем да изядем много от тях. В самото начало помня, че аз ядях много фурми, но това бързо отмина. Синът ми също имаше такъв период. Това вече не е така. Сушените плодове ги ползваме за разни рецепти.

# 201
Сушените плодове са сурови,но им е отнета водата и по този начин са консервирани,за да се запазват.Имат повишена концентрация на витамини и минерали,но и много захари,поради,което не трябва да се прекалява, при някои заболявания даже трябва да се избягват.Преди употреба трябва да се накисват във вода.Това донякъде може да намали желанието да се ядат големи количества.
Всъщност ако човек има нужда от големи количества концентрирана захар,значи се нужае от  повече енергия,което трябва да е сигнал за преоценка на редовното меню.Суровоядството като начин на живот(а не временна корекция на някакъв проблем) определено води до липси и изтощение на организма.

# 202
Интервю с д-р Фред Биши – I част

Интервю с д-р Фред Биши – II част

"Хората наистина трябва да знаят с какво си имат работа, когато са на 100% сурова храна дългосрочно. Наблюдавам тази сцена от 60 години и съм виждал много хора да минат на сурово хранене и това да доведе до големи беди. Много хора, които идват при мен, са хора, опитали определени начини на суровоядство и навлекли си сериозни проблеми."

# 203
Цитат
Хората, които преяждат с плодове, често го правят по емоционални или психологически причини. Вярвам, че трябва да се борим с истинските проблеми и да се ядат правилните комбинации.
newsm10

Цитат
храненето със сурова храна е максималната детоксикираща диета
Инрересно е ако си постоянно на диета и с фибрите на суровата храна се  изхвърля всичко от организма,как може да има някакво усвояване на храната? Thinking

# 204
Цитат
Клиничният диетолог д-р Фред Биши е на хранене със сурова храна повече от 40 години. На 80-годишна възраст той е във върховно здраве.
...явно, че може, но осторожно и не за всеки Peace Всеки сам или с чужда помощ достида до своята си диета/начин на хранене/живот Peace

# 205
Не е ясно при него дали няма липси,щото не е ясно какво се разбира под "върховно здраве".На него със сигурност няма да му се отрази на цикъла някоя липса примерно.Освен това той явно си  взема добавки:
Цитат
Нуждаят ли се от животински протеин? Не – хората биха били по-добре, ако вземат на добавки липсващите хранителни елементи, отколкото да ядат животински протеин.

Hе знам с какво се гарантира качеството на добавката и защо да е по-добро от умерено приемане на разнообразна храна-включително и от животински произход.Не е логично човек да си изтощава организма,а после да наваксва с концентрирани добавки.
Интересно ми е как във време оно,когато уж според някои се кореняло суровоядството,въпреки,че Прометей им дал огъня, и не са били измислени добавките, суровоядните са си решавали проблема? Thinking

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 18:57 от ॐ

# 206

Интересно ми е как във време оно,когато уж според някои се кореняло суровоядството,въпреки,че Прометей им дал огъня, и не са били измислени добавките, суровоядните са си решавали проблема? Thinking

Нямали са проблем, докато е нямало огън.  Wink
Не мисля, че даването на огъня на човеците ги е подтикнало да еволюират. Напротив, спрели са развитието си.
Но съзнавам, че това е крайност, така че заобиколете мнението ми, ако трудно се "преглъща". Grinning

# 207
Мммм.Приемам ти мнението Simple Smile,но е доста спорен въпросът.Точно огъня се явява един от петте елемента,от което е съставено всичко.Т.е. без него не е било възможно сътворението.Навремето хората са се кланяли на светкавиците,мислейки ги за Господ...Пък като падне гръм и пали  огън...Т.е. излиза,че огъня си го е имало. Wink

# 208
Огънят в природата- да. Примерно пожар може да стане в гората от мълния, както правилно отбеляза. Това е стихията на огъня, тоест това, което е в природата и става инцидентно, а не да насечем дърва и да ги запалим с кибрит, запалка. Противоестествено е някак. Освен това става дума за ужасна консуматорщина- ето, само за да се сгреем, що дървета изсичаме и защо? Защото не можем да си "настройваме" телесната температура спрямо околната среда. А би трябвало да можем. Поне някои го могат, значи не е невъзможно. Но, ето там сме спрели да се развиваме.
И като се замислим, за какво използваме огъня- един вид за "патерица" в оцеляването си. Само доказваме колко сме жалки и безпомощни...

# 209
Не е ясно при него дали няма липси,щото не е ясно какво се разбира под "върховно здраве".На него със сигурност няма да му се отрази на цикъла някоя липса примерно.Освен това той явно си  взема добавки:
Цитат
Нуждаят ли се от животински протеин? Не – хората биха били по-добре, ако вземат на добавки липсващите хранителни елементи, отколкото да ядат животински протеин.

Hе знам с какво се гарантира качеството на добавката и защо да е по-добро от умерено приемане на разнообразна храна-включително и от животински произход.Не е логично човек да си изтощава организма,а после да наваксва с концентрирани добавки.
На 80 год. и с тоя свеж вид даже не ми минава през главата, че му липсва нещо.  Simple Smile
И той казва, че трябва да се внимава, а не че е задължително да има липси, които да се компенсират с добавки. А слънцеядите какво да кажат?! Laughing А всеядните намат ли липси?! Не всичко е храна! И балансирано и разнообразно, и с най-чистата и полезна храна да се храни човек ако не може да "смели" разни емоции и преживявания...
Висш пилоташ е за мен, не за всеки. А и трябва да го искаш и усещаш като твоя начин на живот Peace

За връзката между храненето и менструалния цикъл има различни гл.точки, например: Викторас Кулвинскас в "Оцеляване през 21-ви век"  прави тази връзка и обосновки в резултат на научни опити и наблюдения.  Когато храненето е максимално чисто и ненатрупващо токсини в организма, е нормално цикълът да се разреди или почти да спре, без това да влияе на евентуално забременяване. С менструалната кръв тялото се чисти, но и губи ценни вещества, което става ненужно ако не е замърсено.

Общи условия

Активация на акаунт