Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 984
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София/Осло
А за блажна боя върху шушляково яке с пух отвътре  Sad..имате ли идея какво ще го изчисти ?
С раздредител и бензин не става

# 316
# 317
  • София
А за блажна боя върху шушляково яке с пух отвътре  Sad..имате ли идея какво ще го изчисти ?
С раздредител и бензин не става

Имам една книжка "Съвети за практичната домакиня",та преписвам дословно от нея това:петна от блажна боя най-напред се размекват с терпентиново масло,после се чистят с бензин.Може да се напоят със смес от 2 равни части амоняк и 1 част терпентиново масло,след което да се изперат в сапунен спирт(това много не ми е ясно) и малко глицерин .За пресни петна от блажна боя(при теб вече  не са пресни,но не пречи да се пробва)-търкат се с меко парче плат, напоено с газ,което се сменя няколко пъти,докато остане съвсем чисто.
Към обясненията за тези петна няма уточнение за какви цветове и материи са приложими споменатите продукти,та може да стават за повечето.Успех,а ако успееш да го махнеш петното,сподели как си успяла!

# 318
  • София/Осло
Etna - благодаря ти ..ще пробвам и ще споделя после  Hug

# 319
  • София
Попаднах на още нещо за почистване на петна от блажна боя:върху цветни тъкани петна от блажна боя  се почистват,като се намокрят с горещ глицерин,след което се притискат известно време с тампон ,напоен с глицерин.Вместо чист глицерин може със смес от равни части спирт и глицерин; засъхнали петна от блажна боя задължително най-напред се размекват,като се мажат с вазелин или свинска мас,след което се почистват с терпентин или лек бензин; петната се покриват с кашица от терпентин(при липса може бензин или ацетон) и картофено нишесте и се оставя да престои 4-5 часа,след което се изпира стопла вода и сапун.

# 320
  • варна
как се чисти дъвка от черни дънки може вече да е писано но не мога да намеря

# 321
didi62
с кубче лед ...
трябва да "замръзне" дъвката, за да се махне, малко ще ти е трудно но май не е невъзможно да пъхнеш дънките в камерата/фризер за малко.

# 322
  • варна
мерси

# 323
Момичета, кажете как да излъскам мрамор (пода в хола и плота в банята) там където не се ползва много е хубав и лъскав, на другите места- матов  ooooh!

# 324
как се чисти дъвка от черни дънки може вече да е писано но не мога да намеря
Аз знам, че върху дъвката се поставя белтък, изчаква се около половин час и след това се почиства с четка.
Но според мен дали ще излезе дъвката, зависи и от вида на дъвката.

# 325
                                  Ако ви се наложи да обуете чорапогащник с дупки посред зима, може да сложите под него един в телесен цвят - не личи, но топли.

# 326
1.Велурени обувки се почистват с обикновена гума за триене.
2.Замърсено огледало се почиства с лимонов сок или се натърква с суров обелен картоф и се забърсва с памучно парче.
3.Прозорци се мият с разтвор вода 3/1 спирт(ракия). clean
4.Във водата с,която мием балатум,теракот,плочки,гранитогрес може да сипем малко омекотител,за приятен аромат и блясък. clean
5.Със старата четка за зъби можем да използваме за миене на фугите в банята,тоалетната и пр.
6.Празни шишета от парфюм може да сложим между дрехите в гардероба или между дрехите.
7.С обикновен крем за ръце може да полираме дървените повърхности.Тук важи правилото: "Всичко,което е добро за кожата ти е добро и за дървото".За същата потребност може да използваме (мляко за тяло,слънцезащитен лосион,олио за тяло (както и такова против изгаряне).

За това се сещам в момента.Все изпитани от мен неща Wink
Дано съм помогнала Hug

# 327
Дано съм помогнала Hug
Благодарности,на мен ми помогна да изчистя летните маратонки на мъж ми,които прибрах непочистени.

# 328
Дано съм помогнала Hug
Благодарности,на мен ми помогна да изчистя летните маратонки на мъж ми,които прибрах непочистени.
Благодарско и от мен.Втора седмица правя какви ли не опити да почистя велурените боти на щерката, но все остава по нещо ...Още утре вадя гумата  Mr. Green

# 329
Има едни специални четки за велур - точно гумени, много удобни.

Общи условия

Активация на акаунт