Хитринки за всякакъв случай - 4

• 106 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Гребени и четки за коса почиствам, като ги сложа в разтвор на сода бикарбонат във вода, седят 10-15 мин и ги измивам с топла вода и течен сапун.

# 91
Спалнята ми скърца ужасно-от дърво е  newsm78

А има ли някакво решение освен смяна на спалнята, защото и нашата скърца, трещи.... Sad

# 92
Гребени и четки за коса почиствам, като ги сложа в разтвор на сода бикарбонат във вода, седят 10-15 мин и ги измивам с топла вода и течен сапун.

а след това изтъркваш ли ги с нещо? Пробвах така, но не се изчистват, търкам със стара четка за зъби и се изчистват, дали не трябва повече да ги кисна?

# 93
Може и със стара четка за зъби, добра идея е. Аз обикновено си првя доста силен разтвор в кофичка от кисело мляко, слагам гребените вътре, оставям ги половин час и после ги мия.

# 94
Момичета,редовно почиствам микровълновата,но понякога забравям тавана й
отвътре... EmbarassedС какво да го почистя там,все пак е застояло зацапано и
не става с какво да е.Дано да ми помогнете!  bouquet

# 95
  • Варна
Момичета,редовно почиствам микровълновата,но понякога забравям тавана й
отвътре... EmbarassedС какво да го почистя там,все пак е застояло зацапано и
не става с какво да е.Дано да ми помогнете!  bouquet
Опитай с Меглио.  Peace

# 96
Ако при боядисване на косата все пак сте цапнали някъде кожата на лицето,идеално се почиства с тампон,напоен в оцет.Петното обаче не бива да престоява дълго време непочистено.

# 97
Това с боята го пробвах, но тъй като боядисвах майка си на село и тям нямаше тампон сложих оцет на мека салфетка, но не си изтри боята като с гумичка. Възможно ли е това да е заради салфетката или наистина не се изтрива боята перфектно?

А разтвора от вода и сода действа ли за четки, на които в основата на бодличките са се навъртяли боклуци и не излизат с подръпване, защото бодличката завършва с топче?

# 98
Тампонът се напоява по-добре от салфетката,аз почиствам боята почти веднага след като съм се цапнала.Почиства се перфектно,но ако изчакаш-остават следи,който обаче след измиване със сапун остават почти незабележими.

# 99
  • София
Момичета, помагайте - с какво да почистя попрестоели и попрепечени от слънцето лепенки на дограма? Занимавам се да ги отстраня от външния перваз на прозореца повече от един ден с много мъка - шушка по шушка. Мазах с кореселин, ацетон, циф и търках, търках и още не се махат напълно, особено лепилото от лепенките. Съсипах си ноктите и ръцете, но с ръкавици не мога. И това е на прозореца от към терасата, т.е стоях си на терасата и чистих и не ми се мисли как ще ги махам от другите прозорци където няма тераса и трябва да вися на перваза на третия етаж ooooh!

# 100
Опитай със шпатулата-нож за почистване на витрокерамика.

# 101
Извинявай,не те попитах каква е дограмата.Съветът ми е за пласмасова или алуминиева.

# 102
  • София
Благодаря ти Donna K. Дограмата е ПВЦ. Къде мога да намеря такава шпатула? Аз пробвах и с пластмасова шпатула, но без особен резултат.

# 103
ДюДю, пробва ли с обезмаслител?

# 104
  • София
zayak3 , не съм. Не ми се вижда нищо мазно да има в лепенките, но ще пробвам, кой знае може да помогне. За Меглио чувам много добри отзиви напоследък. Ще потърся и ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт