Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!Да попитам и тук.Кажете моля,как да почистя надраскана с химикал щампа на блуза?
Пробвах с препарат за петна Перилис,не стана.Търках с гъба и сапун,но химикала си стои.

Незнам дали ще стане, но опитай с гумичка (такава дето е за триене на молив) да го изтриеш.
Иначе аз химикал успешно съм махала със спрея на Вениш, но на щампа незнам дали ще стане с него ...

# 226
  • Където е сърцето
Някой може ли да ми каже с какво да залича пукнатина на санитарна мивка?

# 227
Здравейте!Да попитам и тук.Кажете моля,как да почистя надраскана с химикал щампа на блуза?
Пробвах с препарат за петна Перилис,не стана.Търках с гъба и сапун,но химикала си стои.

Незнам дали ще стане, но опитай с гумичка (такава дето е за триене на молив) да го изтриеш.
Иначе аз химикал успешно съм махала със спрея на Вениш, но на щампа незнам дали ще стане с него ...

Благодаря,ще пробвам.Дано стане,че блузката е нова.

# 228
Здравейте,
 хубава теми4ка сте заформили   Peace Ще я следя
Да се вклю4а и аз с някоя и друга хитринка, които нау4их от тв предаване.
Премехване на миризма на лук от ръцете ( след резане на глава лук) - търкана на пръстите и ръцете по повърхностат на емайлната мивка и после изплакване с вода и сапун.

По4иствана на гребен и 4етка за коса - когато са много мръсни захабени има един много лесен трик - напраъсват се гребените със спрей пяна за бръснене, оствя се да подеиства известно време и после само изплакване. Стават като нови.

По4иствана на бели петна по емайните съдове отвътрешната страна по дъното след готвене, варене на картофи.... - след нормалното имиване белите петна особено много си ли4ат - тогава една капка лимон или оцет и бързо полирате с 4иста кухненска кърпа.

# 229
Спят целогодишно отвити, леко облечени, но косите се потят. Даже възглавниците сменяхме - от дом. вълна, антиалергични със силикон, анатомични - няма разлика. Последно се сетих, че мога да постилам по една памучна хавлия отгоре на възглавницата, поне да попива, докато спят.
  И ние сме със същия проблем.От каква материя са завивките?Защото се оказа,че и това е от значение.Трябвало да са 100%,без ликра и тем подобни.

# 230
Не разбрах за кои завивки, ние нали не се завиваме, но калъфките на възглавниците и чаршафите са памучни. Като позахладня сега не е толкова силно изпотяването. Иначе пробвахме с вързването отгоре на косата - на едната й е толкова права, че ластикът много лесно се пързаля и пада, а на другата - на сутринта беше като от фризьорски салон - накъдрена Simple Smile

# 231
ако искате да разгазирате безалкохолно за децата става най лесно като навиете една салфетка на тръбичка и я потопите в безалкохолното разбърквате леко и е готово

# 232
Сетих се за нещо, може да го знаете. Когато чистя червен (син, черен) или друг много цапащ лак за нокти, го чистя с кръгови движения върху нокътя - това е с цел да не се зацапва кожата около нокътя, а и някак-си по-лесно пада лака.  Hug
Аз пък просто държа добре напоения памук дълго време без да търкам.  Peace

И аз така  newsm10

# 233
Спят целогодишно отвити, леко облечени, но косите се потят. Даже възглавниците сменяхме - от дом. вълна, антиалергични със силикон, анатомични - няма разлика. Последно се сетих, че мога да постилам по една памучна хавлия отгоре на възглавницата, поне да попива, докато спят.
  И ние сме със същия проблем.От каква материя са завивките?Защото се оказа,че и това е от значение.Трябвало да са 100%,без ликра и тем подобни.
Момичета, не можете да оставяте децата да спят развити. Поне едно чаршафче им сложете. Моите момчета са доста "топлокръвни" (а девойката ми пък мръзне) и в началото когато заспят се изпотяват. За съжаление нямам решение на проблема. Пъхвам им внимателно кърпа на изпотеното,  мокрото да няма досег с кожата и това е. А на сутринта им казвам "фокус-мокус", и вадя кърпата Grinning

# 234
ако искате да разгазирате безалкохолно...
                          Става също и с мъничко захар.

# 235
Има ли начин да махна инстантно лепило от плетена  блуза?

# 236

Пробвай с лакочистител!

# 237
Здравейте, може ли някой да ми каже как се чисти грунд. Когато боядисвахме преди латекса нанесохме 1 слой грунд - сега имам капки и пръски  по дограмата, които с нищо не мога да изчистя. Стъклата се измиха с препарат за прозорци, но по самата дограма останаха петна. Дограмата е кафява и е с едни такива прорези, които страшно трудно се чистят.
Благодаря.

# 238

Пробвай с лакочистител!

Пробвах,но само леко избледня,не се изчисти напълно. Sad

# 239
  • Варна
ако искате да разгазирате безалкохолно за децата става най лесно като навиете една салфетка на тръбичка и я потопите в безалкохолното разбърквате леко и е готово

Най-лесно се разгазира безалкохолно с обелена клечка от черница.

Общи условия

Активация на акаунт