домашно насилие

• 3 194
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
zdrasti muncho1981!N znam dali az sum to4niq 4ovek, koito trqbva da ti dade suvet, za6toto az sum v podobna situaciq, no ne pravq ni6to po vuprosa. Ot sobstven opit znam 4e ne6tata nqma da se promenqt,v momenta v koito mu progovori6 nakrivo ili ne izpulni6 nqkoiq zapoved toi 6te se prevurne v zvqr. Twisted Evil A ne dai Boje i da e malko po- revniv i da strada ot paranoq, e togava ne te vijdam. Nqma da se promeni. I ne se zablujdavai ot izvineniqta i hubavite dumi sled tova. Sled kato ti posegne i vijda 4e ti produljava6 da go turpi6, negovoto samo4uvstvie raste, za6toto si misli 4e e prekaleno vajen za teb. Taka toi moje da te prebiva vinagi kogato mu skimne i 6te znae 4e ti si bezsilna da promeni6 tova. Nqkade 4etoh ot tezi tineidjurski pravila v leksikonite i edno glase6e: Ako edin muj ti posegne vednaga go zareji, toi nikoga nqma da spre! Naistina e taka, za6toto go znam ot opit. Moga da pi6a do utre po tazi tema no nqkak si nqma smisul. Ako ima6 vuzmojnost prosto stani i se mahni. Imam priqtelka koqto turpq tova 17 godini. s dve golemi deca e, predi nqkolko meseca polu4i razvod. Sega e s muj, za kogto tq i decata i sa nai- vajni. Zavijdam i blagorodno, 4e ima6e smelostta da si subere bagaja i da si trugne. Ne se ot4aivai a vdigni glava i si spomni, 4e ti ako ne misli6 za sebe si, nqma koi da go napravi. Derzai mila!

# 31
Cveti852, а ти защо не последваш собствения си съвет? Явно сама разбираш, че е по-добре да се махнеш.

# 32
Pak kazvam,za6toto nqmam smelost. Razbiram i o6te kak! Mnogo me e strah, a i ne znam dali 6te se spravq,vupreki 4e sega rabotq samo az i az izdurjam i supruga i malkata. Ponqkoga mnogo se oburkvam i ne znam kakvo da pravq.

# 33
  • София
Само не разбрах какво общо има това, че си на 28 с дете.

# 34
Cveti852, нали сега само ти издържаш тримата, значи не си финансово зависима от мъжа си. Ще се справиш и още как.

# 35
  • out of space
Цвети, сещаш ли се за онова момиче Вики от Мюзик Айдъл? Дето приятеля й редовно я пребивал и в последствие от ударите й се отлепя ретината на очите и в момента е сляпа.
Айде кажи ми ако това ти се случи как ще си гледаш детето, какво ще му обясниш, как ще му помагаш? Ами ако си треснеш някъде главата и направо умреш?
А не те ли е страх, че ще бие и детето?
ДЛЪЖНА СИ да събереш смелост, изнеси се, имате право на нормален живот! Моля те!!!

# 36
Za deteto ne se protesnqvam, za6toto toi q obojava. Kogato e bolna i ne hodi na gradina, toi q pazi za6toto az hodq na rabota. Pri nego revnostaa e pove4ko, nai-gadnoto e 4e e bezpri4inna. Posqgal mi e 4-5 puti, koito estestveno ne se zabravqt,no ne e bilo fatalno. Ne go opravdavam. No da posegne na malkata i duma ne moje da stava.Te sa vlubeni edin v drug. I qvno ako polojenieto e bilo neturpimo sum 6tqla da se mahna, no 4estno kazano me e i malko strah.

# 37
А дъщеря ти с каква представа за нормални семейни отношения ще израсне? "Татко от време на време бие мама, но той е добър и я обича".
За повечето жени и веднъж да ги ударят е нетърпимо. А ти сега я учиш да търпи. Сигурно си мислиш, че не вижда, но не е така.

# 38
Към авторката - виж това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226355.0
мисля, че си за там и мисля, че ще намериш подкрепа и съвети - темата е стара, но актуална
за съжаление

# 39
  • София
И докога ще продължава тази шамарена любов???Децата ти така ли искаш да те запомнят-с посинено око и разплакана?Махай се от този изрод по най-бързия начин!

# 40
Здравейте, аз искам съвет!!!!!Моята сестра живее на семейни начала с един ИДИОТ,който освен ,че я пошляпва , а и не иска да напусне жилището ,в което живеят.Имат дете на 2 годинки и тя се стресира от ситуацията.Те са на квартира, но в нея преди това живееше сестра ми сама с цялата покъщнина.Той дойде само с парцалките на гърба си.Освен това вече не дава пари за нищо в къщи, не че няма .Всеки ден е ад.Моля ви кажете ми как да го изгони. Praynig

# 41
Здравейте, аз искам съвет!!!!!Моята сестра живее на семейни начала с един ИДИОТ,който освен ,че я пошляпва , а и не иска да напусне жилището ,в което живеят.Имат дете на 2 годинки и тя се стресира от ситуацията.Те са на квартира, но в нея преди това живееше сестра ми сама с цялата покъщнина.Той дойде само с парцалките на гърба си.Освен това вече не дава пари за нищо в къщи, не че няма .Всеки ден е ад.Моля ви кажете ми как да го изгони. Praynig

А тя иска ли да го изгони?

# 42
Момичета, сигурно е трудно драстично да  промените живота си и просто така да си тръгнете с децата, но ще бъде добре да опитате и да потърсите специализирана помощ. В предните изказвания са дали линк към разни институции, където наистина ще намерите подкрепа. Те са създадени с такава цел. Обадете се! Обикновенно след като се свържете по телефона и изложите накратко проблема си ще ви поканят на другия ден на място да си поговорите. Там ще обсъждате варианти за разрешаване на проблемите, някои предлат и подслон заедно с децата, юридическа консултация, психолог и т.н. Това са безплатни услуги, така че нищо не губите, но поне ще сте наясно, че има хора, които ще ви подкрепят. Най-важно е да преодолеете скруполите си и да не се срамувате от ситуацията в която сте изпаднали. Хиляди жени са жертва на домашно насилие и това няма нищо общо с образованието, интелекта или материалното състояние на жертвата, просто в един момент човек губи вяра в собствените си сили, подтиска инстинктите си и позволява на страха да го ръководи.

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 23:19 от mamaV007

# 43
  • Бургас
Маце, човек винаги си представял бъдещето в мааалко по-тъмни краски, отколкото се оказвало в последствие. Може сега да те е страх да започнеш на чисто, но след време ще се чудиш как си могла да се страхуваш да направиш тази крачка. И нищо им няма на годините ти - млада си.

Общи условия

Активация на акаунт