Февруарчето продължава да расте , а мама мисли за море!!! (8)

• 12 244
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Ника, те май са един и същ хормон-прогестерон, с различни наименования. гади ли ти се от него? аз сега го пия само вечер *2 щото сутрин ми пречи много, а се върнах на работа 3 седмици преди да ми изтече болничния понеже в нас полудявам сама по цял ден.

# 76
  • София
Не, не ми се гади от него. Сега чета листовката - пише, че е прогестерон, активната съставка е Дидрогестерон /10 мг в една таблетка/.

# 77
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=732 доста изчерпателна статия за фолиевата киселина

# 78
Здравейте и от мен, мили момичета  Hug

да поздравя и аз по ред на номерата - Вабени, да ти е честито РД на малката принцеса. да ти е жива и здрава, любознателна и маалко палава  hug

Силвъри, честито ти юнашки гащи - грижи се добре за първият мъж в отбора  preggo

Далче, Мисмал и на останалите булки ту би - най-прекрасните сватби ви пожелавам, много веселяшки да си изкарате и много снимки да покажете  smile3509 smile3509 smile3509

Мушмулче, и аз съм на Утрогестан и ще го вземам поне до 13-ста седмица според док. Сутрин и вечер по 2, много ми е омално вече, ама ще го търкулвам, както казва мъжлето докато се налага...

А иначе аз съм на ФК от февруари и съм доста стриктна (да не повярва човек)... та май до 4-ти месец ще си я пия.

# 79
Много благодаря на всички ви за милите пожелания  Hug
Ама голяма активност днес, голямо чудо. Човек не може да насмогне да ви изчете. Wink

Гледам обсъждате раждането.Аз имах едно продължително и не толкова леко раждане.Още не съм мислила за този път, но ако всичко е ОК може би пак ще е нормално. Въпреки, че доста си ме е шубе да ви кажа. Като си спомня колко време не можех да си седна на д...то предния път. Ама пък имам страх и от секциото незнам защо. newsm78

Фолиевата я пиех до преди няколко дни.Вече позабравям нещо, но пък и няма смисъл повече да я пия си мисля.

Стискам палци на всички, които са на преглед днес  Praynig

# 80
Много сте изписали, момичета! Направо се оляхте. Laughing Минавам само на бързо да пожелая здраве и успехи на рожденничката, да ти е жива и здрава vabeni, честито на силвъри за бебо и всички останали също да се чувстват поздравени, че вече му изпуснах края на кой за какво да честитя. Отплеснах се да ви чета и вече закъснявам за час при козметика, ама добре правите.  Sunglasses

# 81
Ето ме и мен  Simple Smile.Както знаете днес ми беше записването на ЖК.Сутринта отидох в 9 часа,взеха ми кръв,направиха ми картона,внесох първата вноска за ЖК(защото съм на частно) и започнах да чакам пред кабинета на докторката и така до 11.00ч.,когато тя най-сетне благоволи да дойде.Направи ми вагинален видеозон,видях си бебето,всичко си му е наред.прегледа ме и вагинално и ми каза,че може да се наложи да ми направят серклаж превантивно.Не че съм имала проблем,а да се презастраховаме.Незнам какво да мисля и дали е добре да се направи серклажа.Вие имате ли някаква идея?

# 82
Харемче, има доста статии в нета по този въпрос. Аз лично съм против всякакви процедури и хапове "за всеки случай". Успех ти пожелавам!!!

# 83
Харемче според мен мила трябва да има някаква по-основателна причина от "презастраховането" за да ти направят серклаж. Не твърдя, че много разбирам, но според мен това се налага наистина при сериозна нужда  newsm78
Ако ти е казала, че всичко е ОК с бебо защо трябва да те шият?
Не можеш ли да отидеш някъде да получиш още едно мнение по въпроса?

Аз така лесно не бих се навила освен ако довода за тази манипулация не е сериозен.
А само заради презастраховане....... незнам мила ти ще си решиш най-добре.

При всички положения важното е да се чувствате добре и ти и бебо, пък другото ще се нареди някак си  Hug

# 84
Харемче, аз имам приятелка със серклаж в момента, но при нея наистина има нужда. Миналата година беше бременна с близнаци и ги загуби в 5 месец, защото се скъсила шийката. Сега е бременна с 1 бебе и в 4-ти месец й направиха серклажа и освен това я приковаха на легло от момента на серклажа до самото раждане. Аз бих те посъветвала да потърсиш и второ мнение по въпроса. Успех миличка и дай Боже всичко да е наред  Hug

# 85
Да ви кажа и аз съм против този серклаж.Но докторката каза,че имам недостатъчност на цервикалната слуз(каквото и да значи това),но пък нямам отлепване на плацента,нито скъсяване на шийката,даже каза,че канала е много добре затворен.Може би иска да го направи,заради мъртвото раждане в 8-ми месец миналия октомври.Но въпреки това тя разбра,че аз съм против и каза в 15 седмица да отида за БХС и пак да ме прегледа и тогава ще решим.Дано да реши да НЕ прави тази манипулация.

# 86
Харемче, мисля че тази цервикална слуз е така наречената тапа, която запушва цервикалния канал и падането и е първият предвестник на раждането. Описвали са ми я като слузеста консистеция с кървави жилки вътре.

# 87
Аз мисля, че става дума за това http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/338/color/4/cat/20
Харемче, дано всичко се оправи както ти се иска, но прочети за всеки случай статийката  Hug

# 88
Харемче, стискам палци всичко да е ок и да се разминеш с тази неприятна процедура. пази се много и почивай да не се стига до там.

# 89
тук има много хубави и разнообразни дрешки за бременни, даже сутиените им са секси  newsm44 smile3508

http://www.motherhood.com/

Поздрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт