защо искате 2 дете

• 13 497
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Първо и най-важно - защото го искаме.
Защото аз имам брат и сестра, а мъжът ми е самичък - доста му е трудно като се има предвид, че майка му е възрастна и той сам се грижи за нея. Някой по-нагоре беше казал: брат брата не храни, но тежко му ако го няма. Е напълно съм съгласна.

аз и за трето се замислям - ама тепърва започваме за второ да работим  Embarassed

# 76
  • Варна
Първо : заради първото дете- да си има другарче и да не е само един далечен ден
Второ : чисто егоистично аз- заради хубавите моменти докато си бременна, после да си гушкаш и целуваш едно малко пухче; мъжът ми - да имаме и момче(получи се) и защото той е сам и сега на моменти му тежи.
Относно бебешките грижи: не е страшно вече си минал по пътя и знаеш какво те очаква и дори повече се радваш от колкото с първото. Живот и здраве ако се получи и трето още по-добре. Много деца - весела къща

# 77
  • Юпитер- Сатурн
При нас мама иска, а тати не. Аз съм израсла със сестра, той е едно дете. И двамата сме над тридесетте, но той иска всичко да обмисли, а аз имам вътрешна нужда да обичам и да се грижа за още едно мъниче, а времето лети не чака.

# 78
  • Има много детски смях.
С мъжа ми винаги сме искали поне две деца, като абсолютен минимум. Сега щастието ни е двойно.
Сега се чудим дали да не си го направим тройно след някоя и друга година.

# 79
 GrinningАко е до "усещане" бих имала 5-6 деца. Поисках второзаради първото, оцвен заради мен  Grinning, аз винаги съм била сама, от малка нямаше много деца покрай мен. Съпруга ми също е сам и също искаше да имаме второ дете. Освен това първото е момче  пък на мене ми се връзваха панделки  Heart Eyes

# 80
Аз пък искам трето. Е, искам го. Защо ли!? Искам.

# 81
С мъжа ми преди около 3 години когато планирахме Владко бяхме сигурни че искаме само едно дете без значение на пол смятахме да сме строги родители и да го" направим" егоист, Владко вече е на 2 години и аз отскоро се замислям за второ говорих снощи с таткото но той е на 25  и мисли че още е рано за второ, а аз съм на 30 и искам да е станало "вчера" пак нямам претенции за пола само да си имаме второ бебче Laughing
P.S.това със "строгите" не се получи точно обратното стана но важото е да ни е жив и здрав

# 82
Искам:
1. Защото искам!!!
2. За да не е сам синът ми когато нас вече ни няма ( Брат брата не храни , ала си го брани)

# 83
  • София
Защото обичам децата и искам да имам най - малко 3.
За да не е сам, големия.
Защото не робувам на предразсъдъци от сорта - многодетно семейство - малцинствено семейство.
Защото искам и още много "защото".
 Grinning

# 84
  • Linz
Исках заради първото. И защото децата са сладки, дават смисъл на живота и го правят пълноценен, исках пак да мина през всички щастливи моменти, свързани с бременността и раждането и защото имам още любов за раздаване.

# 85
Как така второ дете!
Имам две - момиче и момче, искам и трето и четвърто, НО... само при условие, че съпруга ми ми носи по 2000 лв. заплата всеки месец.
Какво по-голямо щастие може чевек да изживее от това да гледа дете? Колкото по-вече, толкова по-вече, НО... без парички .... щастието се превръща в нещастие.
Който няма желание, нерви, време и финанси да гледа дете и едно му е много .....!!!

# 86
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Не по темата, но се впечатлих: мама Галка, страхотен аватар! Много са сладки!

# 87
Не прочетох всички отговори и не отговарям точно на въпроса, но да споделя от личен опит ( 2 деца със 7 г. разлика).
Имах възможност да наблюдавам голямото си дете 7 г. докато беше само и след това - коренна разлика в положителен смисъл - голяма веселба и радост.

Докато не дойде второто дете, първото е едно малко възрастно човече сред сериозни възрастни, които бива предимно поучавано, а все е по-малко умеещо от тях.

# 88
Аз искам трето Simple Smile Но ако може (знам, че звучи претенциозно) този път да е момиченце, че само пушки, войници и леговци в нас. Искам кукли, рокли, спрейове за разресване на принцески коси ... Ех!  Praynig Ама татето нещо отклонява темата като заговоря. Май не иска. Какво да правя?  ooooh! Hug

# 89
Как така второ дете!
Имам две - момиче и момче, искам и трето и четвърто, НО... само при условие, че съпруга ми ми носи по 2000 лв. заплата всеки месец.
Какво по-голямо щастие може чевек да изживее от това да гледа дете? Колкото по-вече, толкова по-вече, НО... без парички .... щастието се превръща в нещастие.
Който няма желание, нерви, време и финанси да гледа дете и едно му е много .....!!!
За 3-4 деца 2000 лв са малко според мен  Laughing Ние сме с едно и пак мисля че са малко. А иначе по темата - за сега не мислиме за второ дете. И не знам защо егоизмът у някои хора се свързва с това дали са сами или имат братя и сестри.Аз лично такава закономерност не съм забелязала. А пък за причина да имаш повече от едно дете,направо ми се струва нелепа.

Общи условия

Активация на акаунт