защо искате 2 дете

• 13 483
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
От самото начало на брака ни и двамата искахме две деца.
Аз имам по-малка сестра, мъжа ми е изтърсака в семейството си след две каки, просто идеята не е стояла за обсъждане.
Имаме две дъщери, които са много различни като характери, с всяка откривам различния поглед за света.
Всяка ми дава нещо различно, обогатяват ме. Правят живота ми шарен.
Пък и за децата е добре, според мен,да знаят,че има някой в света, който ще им е близък винаги,при всякакви обстоятелства, който го познава истински, с когото не е нужно да играеш роли и те приема безрезервно. Когато нас с мъжа ми няма да ни има, ще им остане близък човек.
Това бяха мотивите ни да имаме две деца, често съжалявам, че не му родих и трето-едно момче, та да не е сам в това женско царство.

# 61
  • София
А аз дали съм интересна, при положение, че хем искам, хем не ми стиска  Mr. Green

и аз така, ама сега май се разбрахме за следващото лято - това е последна отсрочка! Crazy Иначе забраменях трудно, износих щерката с много мъки, родих със секцио, върнах се веднага на работа и я къмних 14 месеца само с цедене! Но е смисъла на живота ми и не искам да я оставя сама! Иначе нямам претенции за пол, даже май ми се иска още едно момиченце! Даже напоследък и име съм й измислила...

# 62
Много ми се иска да изживея отново тръпката покрай бременността, раждането и първите месеци на отглеждане  Crazy Hug. Много ми липсват! Но това едва ли ще се случи. В смисъл, че няма да е същото. При евентуална втора бременност ще имам много повече грижи, ще се притеснявам повече и няма да ми е спокойно като при първата. Но много ми се гушка бебенцее и да си е мое.

# 63
  • София
При евентуална втора бременност ще имам много повече грижи, ще се притеснявам повече и няма да ми е спокойно като при първата. Но много ми се гушка бебенцее и да си е мое.

Late Autumn, аз пък въобще няма да се притеснявам за такива глупости както първия път - за всяка пъпка, за всеки пръц и хлъц изчитах тонове инфо. Като си спомня как бях решила че ще захраня точно на 6 месеца, а захраних на 5 месеца и 25 дни от нетърпение да дам заветната оризова каша, а след това умирах от чувство за вина, че съм ОМЪРСИЛА детето си. Клинична и чиста ЛУДОСТ направо! Сега ако ми се случи ще си живея лежерно, ще си кърмя 1 година ако трябва и никакъв зор!

# 64
О хем много искам още едно ,хем не мога да се реша като чели не ми се зохваща отново с бебешки истории , но пък от друга страна не искам малкият да е сам .
Peace Hug

# 65
Ох,и аз съм от майките дето хем искат,хем не им стиска. newsm78
Колкото повече минава времето,толкова повече не ща,а от друга страна
на теория искам след около 6-7 години....
А не искам,защото ме е страх да не се побъркам психически,никой не ми
помага и незнам дали ще издържа.Като виждам как съм на ръба понякога
с едно дете,какво ли е да си с две и повече.... Crazy

# 66
  • зад парка
Аз съм с едно... засега.

Мога да кажа защо имам сестра - родителите ми искаха да не съм сама (имаме разлика повече от 10 г.)

# 67

да не е самичко първото , да има роднини след време , брат брата не храни, но тежко  който го няма

# 68
Аз съм сама, но виждам колко е хубаво да имаш брат или сестра. Затова с мъжа ми сме решили да имаме две или три деца. Засега работим по първото де, ама ще видим. Не искам само едно дете, и се надявам да ме огрее.

# 69
Ние имаме две - на моменти се улавям че си мисля и за трето.  Mr. Green

# 70
И аз от самото начало искам повече деца, засега сме успели с 2, пък ще видим. Със сестра ми сме много близки и просто ще се опитам да създам близост и между децата си.

Единствения познат ми начин за момче е просто да помоля Създателя за помощ - всичко друго си е случайност, съдба или както там го наричате. Нали разбираш, че ако някой беше открил рецептата за момче нямаше пропорцията на новородени момичета/момчета да е в полза на момичетата, което следва точно естествения процес кой отцелява по-дълго за да свърши работата. Останалото е за да се намира на работа науката...
Абе гледай сега, аз една мъдрост съм чувала. Твоят химикал ако пише червено, синьо няма да пропише  Laughing Laughing
Друг химикал му е майката  Mr. Green

# 71
Сега пък химикала и мастилото ми били виновни. Не го сменям с друг, ако ще и златно да пише - щом е с моя химикал няма да издребнявам толкова за цветовете  Simple Smile

А и тази мъдрост не е ъпдейтвана напоследък - съвременните химикали са разноцветни, пишат всякакси според желанието на притежателя им  Wink

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 02:18 от Анонимен

# 72
Винаги съм искала да имам две деца.Имам брат близнак и по-голям брат с ,които се разбирам прекрасно.
Винаги е било много весело и шумно вкъщи.Дано един ден и моите деца се разбират така,както аз се разбирам
и уважавам с братята си.

# 73
  • Overijse, Belgie
Защо исках 2-ри дете - ами защото исках!

На тези, които не им стиска, а пък им се иска второ, само ще им кажа, че много по-лесно се гледа второто дете! Много по-весело е, по-осъзнато. При моите деца разликата е 4 години и половина и нямах никакви трудности с големия ми син след раждането на брат му. Той боготвори бебето!

Имаше мнение по-горе, че семейство с едно дете изглежда странно! Аз не мисля така! 2-рото дете не трябва да се появи на всяка цена!

# 74
Моят мъж иска трето дете....Отказвам категорично и системно... Mr. Green То не е само да родиш един човек. Трябва да го отгледаш, изучиш, дадеш начален старт...

Но съм много щастлива, че го послушах за второто и сега имаме две прекрасни момиченца

Общи условия

Активация на акаунт