защо искате 2 дете

• 13 520
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Viena
И аз искам трето две са ми малко.

# 91
Родих си второ дете най-вече от себелюбие и егоизъм.Исках да се възпроизведа още веднъж, да изживея отново бременноста и раждането, да съм център на внимание сред близките,беше ми и интересно какво бебе ще се роди този път...Ей такива ми бяха подбудите.Освен това много ми се гледаше бебе,ама много.Второто раждане и самото отглеждане на детето беше в пъти по-осъзнато и ми достави невероятно удоволствие.Именно с второто дете се научих да бъда майка.
Първото дете гледах със страх,незнание и напрежение,накак си се боях от новите отговорности,неуверена бях.С второто дете вече изживях всичко най-осъзнато,с мисълта,че повече бебета няма да имаме и че всичко,което ми се случва през този период  е за последно в живота ми Wink

# 92
 Второто раждане и самото отглеждане на детето беше в пъти по-осъзнато и ми достави невероятно удоволствие.Именно с второто дете се научих да бъда майка.
Първото дете гледах със страх,незнание и напрежение,накак си се боях от новите отговорности,неуверена бях.С второто дете вече изживях всичко най-осъзнато,с мисълта,че повече бебета няма да имаме и че всичко,което ми се случва през този период  е за последно в живота ми Wink

Да напълно подкрепям тези думи.Няма нищо по хубаво от децата ми,дори съжалявам че чаках 9г за да родя второто си дете.

# 93
1. Защото детето ми е смисъла на всичко, което правя
2. За да не остане сама дъщеря ми някой ден.
3. За да спра да работя поне за 3 седмици  #Cussing out

# 94
Защото срещнах мъж, от когото искам да имам дете. Няма друга причина.

# 95
  • Талант на 2012,2013 г.
Защото сега то е целият ми живот!!! Grinning

# 96
Цитат
Защото сега то е целият ми живот!!!
mimi135 страхотно си го казала  bouquet
....имам две Mr. Green....защото обичам tooth

# 97
Защото пълна къща, весела къща. И най- вече не искам сина ми един ден да е сам. Искам да има на кой да се опре, да споделя мъка и радост. А ако имам възможност бих родила и 4 и 5 деца, но за съжаление това е невъзможно за момента в БГ

# 98
Исках второ, за да си имам две. Още като забременях с първото, с мъжа ми си говорехме да поизчакаме малко и да правим второ. Ей така ни се прииска и, речено - сторено. Никакви висши мотивации съм нямала. И никой не може да ми гарантира, че именно второто няма да е най-големят враг на първото или обратното. Защото има и такива случаи. Животът е сложен и повратности не са изключени.

# 99
Исках второ, за да си имам две. Още като забременях с първото, с мъжа ми си говорехме да поизчакаме малко и да правим второ. Ей така ни се прииска и, речено - сторено. Никакви висши мотивации съм нямала. И никой не може да ми гарантира, че именно второто няма да е най-големят враг на първото или обратното. Защото има и такива случаи. Животът е сложен и повратности не са изключени.

За съжаление си права, има и такива случаи Sad

# 100
  • Тука, под липите стари...
Защото искаш да направиш най-прекрасния подарък на първото си дете.
Защото искаш да обичаш още някого, когото можеш да сътвориш - по-смело, по-уверено, с опита, който вече имаш и с намалелите страхове.
Второто дете е осъзнаване на първото.
Второто дете е разкошът, който можеш да си позволиш ,без "да се налага".
Второто дете е онова, което сравняваш с първото и откриваш разликите, а оттам различието в съществата.
Повярвай, второто дете е откритие.

newsm10  Знаех, че ще трябва да преживея още една тежка бременност, че ще трябва да лежа с месеци. Но.... желанието беше по-силно от мен и намерих сили, за което благодаря на Бог!

# 101
Не исках второ по две причини:
1. Понеже не бях сигурна дали ще мога да го обичам като първото. Мислех си - така е пълно сърцето ми, откъде ще се вземе място за още едно дете.  Joy
Е, намери се място...
2. Притеснявах се дали мога за втори път да родя толкова прекрасно създание като първото. Е, мога...
Сега, като гледам как се гушкат двете, как се търсят и обичат, когато ме прегръщат четири ръчички, а вечер ме посрещат такава радост и с викове "Мамо, мамо", сякаш съм някое величие, съм благодарна на Господ за двете ми рожбички.

# 102
Не искам детето ми да остане без близки, когато си отидем със съпруга ми!

# 103
аз пък не искам второ дете   Rolling Eyes

# 104
  • Beyond the Frontiers
Моята причина е чисто егоистична - след раждането като много жени първата ми реплика беше, че е за последно  Embarassed На 40 ден след раждане ни приеха в болница и три дена не можеха да разберат, какво става...е, тове ме пречупи. Искам две, три и ... деца. Ако нещо се случи с детето ми трябва да имам някаква опора, причина да продължа...Малко е глупаво, доста егоистично.
И всички други причини също разбира се - радостта, усещането, още едно същество да обичаш и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт