защо искате 2 дете

• 13 510
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,и аз искам второ дете,но нещо не ми стиска.Не знам дали финансово ще се оправим.Днес си с работа имаш стабилни доходи,а утре не знаеш дали няма да останеш без тези доходи.Това е единствената причина,която ме спира за сега.

# 106
В моето семейство бяхме три деца и ни беше невероятно хубаво да сме заедно и да си играеем.Аз имам две деца но ако имахме финансова възможност със съпругът ми щяхме да имаме и трето дете.
Знам, че един ден като си отидем от този свят винаги ще има на кого да разчита, защото много правилно е казано"Брат брата не храни,но брат брата брани"

# 107
Аз не искам второ.

# 108
Винаги съм искала 2, но и аз незнам защо newsm78. Откакто родих второто даже ми се приисква и трето, но и двете са секцио, та ме е страх..

# 109
Аз съм само дете и винаги ми се е искало да имам братче или сестричка, за да имам другарче / е не че знам какво щеше да е ако имах-дали нямашеда се караме много ама../ та затова искам второ, пък и съпруга ми не е биологичен баща на дъщеря ми, а като гледам как й се радва и изобщо я обгрижва направо се разтапям. Той недава много зор, но пък аз давам защото по-трудно според мен се гледа бебе, когато другото е вече много порастнало

# 110
И аз по баналната причина за да не е само първото. Имам много малко роднини, никакви братовчеди и съм страшно щастлива че имам поне сестра. За съжаление, родителите са до време, а после си сам на света... Съпругът/ата са опора, да, но не е същото - кръвта вода не става. Според мен братче или сестриче е един от най-големите подаръци, които бих могла да дам на първото дете. Освен това просто ми се струва по-весело вкъщи с повече от едно дете - играят си, радват се, не разчитат на теб или детската градина или съседчето да ги забавлява. Самото дете има приятели, братовчеди и т.н. но само когато се срещат специално за да играят, а братчетата и сестричетата си имат компания и вкъщи. Може би просто аз така го усещам, но ми се вижда самотно само едно дете. Дано не ми се налага да се отказвам по финансови или други причини!

# 111
Второто дете означава огромни лишения за първото - както във финансов, така и в духовен аспект. Няма да имаш толкова време за първото и неговите проблеми докато сменяш памперсите на второто, а когато първото ти поиска Плейстейшън като на другите деца от класа, ти ще му дадеш дрънкалката на бебето да си играе с нея. Е, разбира се, ако не си наистина много богат, но това е рядкост. Защо трябва да лишавам детето си от образование, внимание, хубави дрехи, спорт, играчки, книги, частни уроци след време, може би елитен университет? Нужно ли е да създавам армия от циганета, които да останат цял живот прости? Не, благодаря!

# 112
Второто дете означава огромни лишения за първото - както във финансов, така и в духовен аспект. Няма да имаш толкова време за първото и неговите проблеми докато сменяш памперсите на второто, а когато първото ти поиска Плейстейшън като на другите деца от класа, ти ще му дадеш дрънкалката на бебето да си играе с нея. Е, разбира се, ако не си наистина много богат, но това е рядкост. Защо трябва да лишавам детето си от образование, внимание, хубави дрехи, спорт, играчки, книги, частни уроци след време, може би елитен университет? Нужно ли е да създавам армия от циганета, които да останат цял живот прости? Не, благодаря!

Много точно си го казал! На същото мнение съм! Peace

# 113
добре,че всички не мислим така ooooh!частни уроци,елитен университет...дрън-дрън...

# 114
Да, добре че родителите ми не са ме гласили за елитни университети, ами си имам сестричка.
Не мога да си представя живота без нея. Такава опора сме си в трудни моменти.
Няма приятел, с който да споделям всичко, който да обичам толкова.

Искам второ да. Мисля че можем да си го позволим финансово, без да лишим голямата.
А и ние и сега не я презадоволяваме, против съм подобни практики.
Дъщеря ми е много социално дете и понякога я намирам самотна.
Ходи на градина, има приятелчета, но това е през деня.
Тя самата иска бебе - " ако може 2 - братче и сестриче".   Laughing

# 115

Потресаващо мнение,което е изпълнено с много злоба !  #Crazy  Sick
Значи хората с повече от едно деца отглеждат прости циганета !   ooooh!
Както има за едното,така ще има и за другото.Не,няма да лиша първото си дете от музикалното училише,танците,спорта,а ако се наложи ще лиша просто себе си от някои неща,че и двете ми деца са се развиват и да посещват тези курсове,които им доставят удоволствие.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 12:41 от бяла лястовица

# 116
Аз също не искам второ поради финансови причини.
Вярно, че и без пари, но с желание - може да стане, ама не ми се иска.
И искам да дам всичко на това, сегашното, няма да мога да го направя, ако станат две.
Къде има злоба  Crazy

# 117
Защото обичам да ми е пълна и шумна къщата. Може би затова доста често събираме поне 3-4 деца да тичат и играят заедно. Не мисля, че още едно ще ми бъде кой знае каква тежест, че чак да ме е страх. Имало е и по-тежки времена, ако всички са мислили, че децата са тежест доста народ нямаше да го има сега.

# 118
А, не са тежест - а отговорност  Peace
Пък това да ти идват на гости и да са твои - разлика голяма.

# 119
Аз също не искам второ поради финансови причини.
Вярно, че и без пари, но с желание - може да стане, ама не ми се иска.
И искам да дам всичко на това, сегашното, няма да мога да го направя, ако станат две.
Къде има злоба  Crazy
newsm10 И аз мисля като теб, не искам второ и не защото няма да се намерят финанси или желание. Ами имам кариера да гоня да си гледам мойто здраве и да си гледам мъжа и дъщерята-предостатъчно ми е засега...имам толкова много работа, че ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт