защо искате 2 дете

• 13 517
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Ами аз забременях с моето дете без план, без да съм го искала, без да сме мислили някога с моя дори за сериозна връзка  Laughing
Вярно, вече сме заедно почти 5 години, щастливи.
Но...именно заради опита, който имам - промених коренно мнението си - вече премислям нещата много, планувам, имам определени критерии, за да взема едно решение и за да избегна вече неща, които не съм съобразила преди, а са били важни.

# 151
 Hugмного си ми симпатична!!!!
но виж аз не премислям, а винаги с рогата напред Wink и назад не се обръщам,защото е минало....и досега не съм грешала в изборите си!!!!но всеки е различен характер  bouquet

# 152
Защото искаш да направиш най-прекрасния подарък на първото си дете.

Това не съм сигурна , че е на 100% така .

# 153
Ами аз имам едно дете,искам второ,защото с мъжа ми сме сами и да има някой след нас на този свят.С голяма болка да кажа,че преди месец забременях и преди 5 дни го махнах,защото не ми устиска на този етап.Може би ми трябва малко време 2-3 години още.много е трудно и не е лесно решение. Rolling Eyes

# 154
  • Бургас
искам второ дете, защото е много трудно човек да няма братя или сестри- искам го заради първото. това най-вече.
 искам го, защото това е най- големият божи дар и благословия за една жена.
искам го, защото обичам деца.
искам го, защото така се чувствам пълноценна жена и човек и животът ми има смисъл.

# 155
Исках второ дете, но по принцип... някой ден...
Забременях доста неочаквано, в един доста драматичен момен от живота си.
Сега съм безкрайно щастлива, че имам две деца и то с малка разлика.
Всеки път като ги видя да си играят заедно и да се целуват за лека нощ, знам със сигурност, че решението да родя малчо е едно от най-правилните в живота ми Heart Eyes

# 156

Когато разбрах,че съм бременна,освен на мъжа си,казах първо на дъщеря ми.
Вярвайте ми ,никога не съм си представяла,че едно дете може да изпита такова щастие.
Тя буквално една седмица беше на седмото небе,непрекъснато ми повтаряше"Мамо ,много съм щастлива,много те обичам"
И погледа и беше такъв-щастлив.
Въпросното"щастие"вече е на 3г.
Не беше планувано,когато видях двете черти на теста бях в шок,но никога не съжалих.

# 157
Искам да имам освен второ, ами и трето дете. Защото искам голямо семйство, глъчка, смях... в грижата покрай детето преоткрих себе си.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 16:42 от Le Soleil

# 158
И аз като Le Soleil  искам и второ,че и трето/или с една близнашка бременносст да станат 4  Laughing/.Много обичам детенцето си.Щастливи сме заедно.Знам,че ще сме щастливи и като сме повече.За мен голямото семейство е богатство.Аз се чувствам пълноценна като майка и вярвам в себе си и в това,че мога да дам още много от себе си и на други малки човечета  Hug

# 159

Утре не дай Боже може и да умрем дет се вика, ако на тази кълка лежа-да не раждам, че да не осиротеят....евентуално може би...
Та-при постигане на финансовите цели и направата на второто дете...и един Обрат-какво правим-връщаме детето ли?

Съгласна съм иначе за цялата несигурност, която ни дебне.Човек трябва да се чувства необременен, за да не ги мисли тези неща, аз реално също ги мисля, но не чакам.

именно Peace Peace Peace
С риск да прозвуча грубо,но на лично мен изказвания от рода-"принципно искам,ама сега не е момента" ми звучат несериозно и неискрено.Или искаш да родиш или не искаш,желанието за още едно бебе идва от сърцето и не се влияе от  доводи за плейстейшъни,апартамени. Пък и в интерес на истината изобщо не се чувствам длъжна аз да купувам жилища на децата си Naughty

# 160
Аз исках второ, след като си купихме собствено жилище с ипотека, голямо /е голямо голямо, 3 стаен/.
Преди това бяхме на квартира в гарсониера.  Confused
Бях супер подтисната, мислех, че сме най-големите несретници на земята, че се налага да си гледаме детето под наем, и то на 45 кв. /тогава едно/ и си казах ще направим всичко възможно да си купим жилище, и тогава ще имам второ и така стана. Нанесохме се в новото и забременях.

# 161

Когато разбрах,че съм бременна,освен на мъжа си,казах първо на дъщеря ми.
Вярвайте ми ,никога не съм си представяла,че едно дете може да изпита такова щастие.
Тя буквално една седмица беше на седмото небе,непрекъснато ми повтаряше"Мамо ,много съм щастлива,много те обичам"
И погледа и беше такъв-щастлив.
Въпросното"щастие"вече е на 3г.
Не беше планувано,когато видях двете черти на теста бях в шок,но никога не съжалих.

Дъщеря ми също много се радваше и очакваше брат си с нетърпение.Сега имам позната, която чака второ, но дъщеря и е на 10г. и въобще не го иска, не иска да се говори за бебето въобще...

# 162
Защото децата са смисъла на живота ни. Нито парите, нита кариерата могат да направят  живота на жената наистина пълноценен, така както биха го осмислили  децата. Ако в едно семейство няма репродуктивни проблеми, не би трябвало да остава само с едно дете. Вярно, живота е труден, но винаги се намира решение и възможности. Познавам жени останали с едно дете, заради желанието си за израстване в службата. Според мен това е егоизъм. Когато човек се обърне след себе си след години осъзнава, че това което истински го радва и го прави щастлив са децата му. Но всеки взема сам решенията си.

# 163
Ние живяхме в малък апартамент, на ръба дет се вика, не сме имали дори видео игри да не говорим за компютър или други глезотии. Но ето на, със сестра ми станахме хора, с образование, с възпитание, въпреки лишенията. Научихме се да ценим важните неща от живота. Нямаме осигурени апартаменти или други неща, които някои смятат за задължителни предпоставки за решението за дете, но сме самостоятелни и сами ще си извоюваме тези неща от живота. Аз вече почти успях. Разбираемо е да се притеснява човек от финанси, ако не може да си изхрани децата, но да си мисли че трябва да им осигури жилище, кола и какво ли не, за да се реши да има деца, е малко прекалено. Ако всички чакаха на това, то нямаше да са останали деца.

# 164
Е как,за да има първото другарче в щуротийте.Имам си две дечица да са ми живи и здрави и това е най-голямото щастие за мен.

Общи условия

Активация на акаунт