защо искате 2 дете

• 13 533
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Освен в Русия и България ,никъде по света не се приема за нормален модела с едно дете. Осакатяващ е за самото дете. Липсата на връстник в семейството, който да му е приятел и конкурент в игрите  ощетява подготовката му за живота. И каквито и университети да завърши,  покровителственото му отглеждане ще му създават проблеми и с комуникацията, и с адаптацията в по-нататъшния му живот.

Абсолютно подкрепям! Аз съм едно дете и мъжа ми е едно дете. Не знам какво е да обичаш брат или сестра и не знам децата ми как ще се обичат, но се радвам, че ще го изпитат. Чувствам се лишена от една емоция и не искам да лиша децата си от нея. Живот и здраве някой ден ще имаме и трето дете. Те са смисъла..

# 226
Второто дете означава огромни лишения за първото - както във финансов, така и в духовен аспект. Няма да имаш толкова време за първото и неговите проблеми докато сменяш памперсите на второто, а когато първото ти поиска Плейстейшън като на другите деца от класа, ти ще му дадеш дрънкалката на бебето да си играе с нея. Е, разбира се, ако не си наистина много богат, но това е рядкост. Защо трябва да лишавам детето си от образование, внимание, хубави дрехи, спорт, играчки, книги, частни уроци след време, може би елитен университет? Нужно ли е да създавам армия от циганета, които да останат цял живот прости? Не, благодаря!
Абсолютно съм съгласна!Въпреки че исках 3 деца преди да имаме дете ! Peace

Аз пък си мисля, че не е задължително да си много богат, за да изгледаш две щастливи деца. Всяко дете само по себе си е богатство, а наша е отговорността да ги възпитаме и отгледаме като достойни хора. И какво значи да нямам време за детето си, че то памперс се сменя за 5 минути. Аз може да нямам време за единственото си дете, докато си гледам турския сериал или съм на кафе с приятелка. Времето и парите не са оправдание да имаме или нямаме второ дете / е разбира се освен ако не сме на улицата и нямаме пари дори за храна - тогава раждането и на едно дете не е оправдано/ Освен това в България поне за момента средното образование е напълно безплатно така, че нямам как да създам армия от две циганета, освен ако аз самата не съм напълно безотговорна и нехая за тях. Пък и когато расте само едно дете заживява с илюзията, че светът се върти около него, което на по-късен етап, може да се окаже доста неприятно, защото не е научено от малко, че на този свят има правила и справедливост, че дрехите, играчките и лакомствата се делят и че трябва да се държиш с хората, така както искаш те да се държат с теб. Пък и никога не си сам, имаш с кой да си играеш и с кой да поговориш, има с кой да щурееш и с кого да бъдеш наказан...
Обичам брат си и той е моят най-добър приятел. Всеки ден повтарям на моите деца, че те са най-добри приятели...
Бих родила и трето...най-важното е да сме живи и здрави и да правим всичко с желание и любов

# 227
  • София
По повод това :"има правила и справедливост, че дрехите, играчките и лакомствата се делят и че трябва да се държиш с хората, така както искаш те да се държат с теб. Пък и никога не си сам, имаш с кой да си играеш и с кой да поговориш, има с кой да щурееш и с кого да бъдеш наказан..." една весела случка.
Моите две диванета, не помня за какво ги бях наказала, но двамата. И малкия съответно ядосан, че е наказан се сърди и на сестра си и я бута с думите "Махай се от тука", а тя тихо (за да не ни ядоса още повече) : "не мога да се махна и аз съм наказана". Сега не звучи смешно, обаче истината е, че тогава легнахме от смях с мъж ми. Съответно им се размина наказанието де.  Joy

# 228
Ананас - ти откъде разбра, че не се приема модела с едно дете? Точно на запад е известен модела DINK. Знаеш ли какво означава? Двоен доход, без деца. Хората избират дори да живеят без деца, но да живеят добре Simple Smile

# 229
Хората избират дори да живеят без деца, но да живеят добре Simple Smile

Много е тъжно,но е вярно-имам позната,която беше казала,че не иска второ дете,защото щяло да и се налага да се лишава от много неща заради него.
Аз пък много искам още едно дете,не ми се иска дъщеря ми да остане сама на този свят един ден.Друго е да имаш брат или сестра.

# 230
  • София
Мдаааа, как да избереш второ (или даже първо) дете, като ще се лишиш от някой парцал... Sick

# 231
Мдаааа, как да избереш второ (или даже първо) дете, като ще се лишиш от някой парцал... Sick
Ех, то само единия парцал да беше нужен на едно дете...

# 232
  • София
Ех, то само единия парцал да беше нужен на едно дете...
Това беше по повод предните постове. Парцал за себе си, не за детето.

# 233

... и нови ботушки всеки сезон. Нови сандалки - поне 3 чифта за всеки сезон... и тоалет. Барчета, дискотечки, кръчмета... Даааам, някои хора ще са вечно млади!  Tired

# 234
Недейте така умаловажава финансовия фактор. Та това е основно.

# 235
Недейте така умаловажава финансовия фактор. Та това е основно.
Омаловажават го ,защото не смятат ,че е важно!За мен е един от основните,и не защото си купувам ботушки и сандалки всеки сезон,а защото съм отговорен човек ,знаещ колко много трябва за едно дете-добрите училища,колежи и градини не се плащат с превземки,а  по-добрият старт в живота е най-доброто което можем да направим!

# 236
Хората избират дори да живеят без деца, но да живеят добре Simple Smile

Много е тъжно,но е вярно-имам позната,която беше казала,че не иска второ дете,защото щяло да и се налага да се лишава от много неща заради него.
Аз пък много искам още едно дете,не ми се иска дъщеря ми да остане сама на този свят един ден.Друго е да имаш брат или сестра.

Зависи.Кое му е другото.И по вестниците пише-брат закла брата за 1 декар нива... WhistlingТова пък ИзобщЕ не е довод. Stop

# 237
Колкто мога да осигуря на едното дете, толкова със сигурност ще имам и за второто. И само едно да имах, пак нямаше да се изучи в Харвард най-вероятно, така че нямам никакви притеснения и съмнения, че съм ощетила първото, като съм му родила сестра. Peace Отделно не всеки вижда бляскавото бъдеще на детето си задължително в чуждестранен колеж, банка или фирма, поне аз не съм така със сигурност.

# 238
Тес, не е точно така. Ние в момента едва се издържаме тримата, като се лишаваме и ние, и детето от много неща. За друго не мога да помисля въобще. Да не говорим, че то един ден ще му трябва образование, собствена стая, респективно по-голямо от сегашното жилище, което така и така ни е под наем.

# 239
Така е. Но нали всички затова работим непрекъснато, за да има всичко за децата. Аз поне не натрапвам идеята за второ на никого. Казвам, че на нас не ни е дотежало до момента.

Общи условия

Активация на акаунт