20 ОУ и 22 СОУ

• 120 275
  • 925
  •   1
Отговори
# 30
основна разлика - в 20-то учат децата на интелигенцията, нивото е различно, различно е възпитанието, ценностната система, семейната среда. Режимът там е доста по-строг, учителите не се сменят толкова често - или поне класните ръководители.....Не искам да обидя никого - лично мнение - детето ми учи в едното от двете училища, а над другото имам преки наблюдения /работата ми е такава/

# 31
  • София
Гери, тук сме за да споделяме личен опит, а не да хвалим и в това съм съгласна с теб. Peace
Просто споделих моя опит,пък другите да четат и да си вадят изводи. Тук във форума съм попадала за толкова противоположни мнения за един учител, та какво да очаквам за цяло училище Shocked
На Кукуригащия ще кажа, че  такова твърдение "20-то учат децата на интелигенцията, нивото е различно, различно е възпитанието, ценностната система, семейната среда" е смешно поради факта, че дори и в топ 5-те гимназии в София учат умни, но различни като възпитание,  ценностната система, семейната среда....
От 20-то впечатленията са ми само от форума, при нас отпадна като избор точно заради ранното чуждоезиково обучение, но това е друга тема.

# 32
Здравейте мами! Никой ли няма информация за учителките, които ще поемат първокласниците 2010 в 20 ОУ? Знае ли някой кога започва записването в 20 и 22?

# 33
  • Sofia
аз исках да питам, дали напливът към френската паралелка е по-малко.... когато се подават документи за записване изрично ли се уточнява езика...

# 34
  • Sofia
За  френската има по малко желаещи,  и да при записване се избира езика
Успех Hug

# 35
  • София
Не зная дали напливът към френската паралелка е по-малък, но определено и там кандидатите са повече от местата.
И аз ви желая успех.

# 36
 ShockedПо-големи глупости за 22-ро не бях чела.
В момента не бих могла да кажа за нито едно софийско училище, когато говорим за избор за 1 клас, че е елитно. И все пак ,ако някой държи детето му да учи в що годе добро училище 22-ро е подходящ избор. Такива категоризации за интелигенция, добри и слаби учители за меко казано смешни. Навсякъде има  деца с различен произход, както и преподаватели с различни възможностти.
От някои постове по-горе нищо конкретно лошо не разбрах за 22-ро и това ме навежда на мисълта, че целта е само да се очерни училището, без да се приведат конкретни факти.

Който се интересува от преподаватели, които ще поемат 1 клас идната година , може да влезе в темата на четвъртокласниците. Да види кои потребители имат дечица учещи в 20/22/41 ,да се свърже с тях на лични и да зададе въпроси.Така ще има информация от 1 ръка.

За традициите, базата и преподавателите в 22-ро съм насреща да поспорим. Laughing

# 37
  • София
Дъщеря ми в момента е 4 клас в 22-ро СОУ с кл.ръководител Биляна Бойкова,сравнително млада учителка със страхотен подход към децата.Благодарна съм,че детето ми попадна при такъв невероятен педагог и човек.Да си кажа честно,като я видях за първи път една такава млада и дребничка се отчаях,но тя преобърна първото ми впечатление за много кратко време.Накара децата да я обичат и слушат безрезервно,научи ги на самостоятелност и дисциплина!!Строга е и справедлива!От сега момичето ми страда,че догодина няма да е при нея.Препоръчвам Ви я горещо!

# 38
Нека и аз да кажа 2 думи за 20 ОУ.
И двете ми деца учиха там от 1 до 7 клас.
- училището е основно, няма големи ученици, което според мен  е много добре. Нямат лошия пример на гимназистите.
- ранното чуждоезиково обучение не е - , а само +. Неския е много труден език и е най-добре да се започне в ранна възраст. И двете ми деца при завършването на 7 клас бяха горе-долу на ниво подготвителен клас в немска гимназия.
- всички деца след 7 клас се реализираха в много добри гимназии
- за начални учители имам лично впечатление от Буюклиева, Койчева и Недялкова. Мога да говоря сама хубави неща за тях. Бяха като втори майки на децата. Мисля, че първите 2 ще поемат 1 клас. Койчева май води френската паралелка.
- кандидатстването обикновено е от 01,04
- скоро направиха ремонт на салона
- междучасията на 1 клас се разминават с тези на другите ученици
С течение на годините нещата се променят май към не много добро, но това не е изключение, а по-скоро правило за училищата в България.
Успех с избора на училище. Laughing Много е важно и да е близо до дома особено за малчуганите

# 39
mimi21, много благодаря за информацията! Най-после някой да напише нещо хубаво з 20 ОУ!
Аз още не съм се отказала от него, така че информацията ти е много ценна за мен Hug
Най-вече се интересувам от началните учители, които ще поемат немските паралелки, така че много благодаря за препоръчаната Буюклиева!
Ако някой има още полезна информация за 20то ...нека пише Praynig

# 40
  • София
- ранното чуждоезиково обучение не е - , а само +. Неския е много труден език и е най-добре да се започне в ранна възраст. И двете ми деца при завършването на 7 клас бяха горе-долу на ниво подготвителен клас в немска гимназия
Ако визираш моето изказване, то се отнася до чуждоезиковото обучение в училище, а не по принцип Wink. А немския /колкото и да е труден/ се учи за една година в езикова гимназия след 7. клас, а после само се надгражда Peace

# 41
В 20 ОУ в 1 клас се учи 14 или 15 часа седмично немски език /това включва по 2 часа всеки ден след обяд/. От 5 клас няма втори западен език, а СИП- немски.Това се отнася за 2-те паралелки с най-висок успех. Учат ботаника, история, география на немски. Много деца след 7 клас отиват в анг. гимназия, а немския го продължават в школи. Има голам наплив, защото това е едно от малкото училища с немски език от 1 клас. Иначе масово се учи английски, който /без да съм специалист/ е доста по-лесен от немския.
Това е причината  немската гимназия да е с толкова висок бал-повечето деца са учили до 7 клас анг. и искат втори език-немски, френски и т.н.
Преди години ,когато моите деца бяха малки така ме посъветва една учителка, на която мога да имам доверие. Simple Smile
Приятен ден!

# 42
Здравейте,

Аз също съм майка на бъдещ първокласник в 20 ОУ. Изборът ни бе направен още преди 6 години, когато сестра му тръгна на училище. Мога да кажа и добри и не чак толкова добри неща за училището , но водещото при нас и тогава и сега е усиленото изучаване на немски език, а впоследствие ми направи впечатление заинтересоваността на родителите на съучениците на дъщеря ми. В нашия клас нямаше "известни" личности, а и госпожата ни не толерираше отделни деца. С малки изключения децата са мотивирани и полагат усилия, като всички се стремят към изява и отличен успех. Дъщеря ми няма афинитет към математиката, но както казва трябва да я победя . Всички деца се стремят към добрите гимназии ит.н поувлякох се , но се надявам и малкия да се чувства добре и хареса немския език. Действително, за френската паралелка напливът е много по-малък. И още нещо, ние се преместихме още в средата на първи клас в Павлово, но разстоянието не ни плаши. Дъщеря ни от 3-ти клас се придвижваше само до и от училище.
Относно учителите - прекрасни неща чувам за Койчева и за господина начален учител.

Успех на всички,

Успех на всчки

# 43
  • Sofia
Койчева е прекрасна учителка,тя беше класна на дъщеря ми, даде на всички деца много стабилни знания по математика и български език.Умее да общува с децата,  и има много забавни методи на преподаване.

# 44
Койчева е прекрасна учителка,тя беше класна на дъщеря ми, даде на всички деца много стабилни знания по математика и български език.Умее да общува с децата,  и има много забавни методи на преподаване.

dessislavas, а дали Койчева ще поеме някой от първите класове 2010-2011? Знае ли се изобщо кои госпожи ще поемат първите класове? 

mami21, тези два часа след обяд са в редовната седмична програма, така ли? Това значи ли че децата си тръгват около 1-2 часа и че няма занималня?....Как е организирано следобедното обучение на децата?
Другото което много ме вълнува, е дали е необходимо някой да помага на детето по немски допълнително, да го изпитва, да му прави диктовки и т.н.......питам това , защото нито аз нито таткото знаем немски.....или поне не дотолкоз, че да помагаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт