20 ОУ и 22 СОУ

• 120 278
  • 925
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Да Койчева сега ще бъде класна на 1 клас само че неазнам на каква паралелка немска или френска .

Следобеднато обучение е всеки ден по 2 часа и не им дават домашни работи за вкъщи .

ПОвечето учители предпочитат родителите да не се намесват в учебния процес.

# 46
Да Койчева сега ще бъде класна на 1 клас само че неазнам на каква паралелка немска или френска .

Следобедното обучение е всеки ден по 2 часа и не им дават домашни работи за вкъщи .

Повечето учители предпочитат родителите да не се намесват в учебния процес.

dessislavas, не разбрах до колко часа е следобедното обучение.....това е много важно, защото ако са до 1-2h трябва да се мисли кой ще прибира ученичката от училище Simple Smile

mami21 беше препоръчала Буюклиева, тя дали ще поеме първокласниците...и коя от двете е за предпочитане....Койчева или Буюклиева Thinking
Какви са предимствата на едната пред другата? Моята девойка не е от най-инициативните...имам предвид, че много знае, бързо помни и бързо се ориентира...има широка обща култура за възрастта си...според мен Simple Smile.....но ако не я попиташ специално...никога няма да се изяви.....не е от децата"нека АЗ" Simple Smile.....затова ми се струва че трябва да избера много подходяща госпожа.....която да стимулира децата да се изявяват.......коя от двете е за предпочитане в нашия случай?

# 47
Децата са до 16,30 на училище - 2ч език + 2ч. самоподготовка по другите предмети. Там пишат домашни. По- рано беше задължително за 1 клас. 2,3,4 клас по желание на родителите. На близо до училището децата ходят на немски при външен учител. От 3-4 клас може някой да помага. Ние имахме учителка 1 път седмично. 5, 6 ,7 клас става по-трудно, но с малка помощ се справят. Буюклиева е с випуска на Койчева и би трябвало да поеме 1 клас, но имаше сериозен здравословен проблем.До колкото зная вече е на работа. Тя не е семейна и цялата и любов са децата.По всеотдаен учител не съм срещала.
В класа на дъщеря ми имаше 1-2 деца които не се справяха добре с материала. По време на ваканциите, тя работеше индивидуално с тях.
Койчева беше на дъщеря ми следобяд, защото класния няма право да води тези часове.
Моите деца са вече големи и от 2 години нямам преки впечатления.
Трябва да провериш и останалите 2-3 учители. По-рано бяха 3 немски 1 френска, сега май има промяна.

# 48
Съветвам те да отдеш някой ден в двора на училището или на обяд или в 16.30 когато си тръгват децата и да погледаш сама, как се изпращат децата, как си играят, отношението на учителите.

# 49
Благодаря ти mami21!......Всичко ми звучи много добре и много прилично....на фона на цялата каша в БГ образованието. 20 ОУ ще е нашето училище...ако не ни мине котка път..Simple Smile.Ще те послушам и ще отида да погледна каква е атмосферата в училищния двор около обяд......а дали ще е разумно да потърся някоя от двете госпожи, за да разговарям с тях Thinking...и всъщност....има ли някаква гаранция, че ако си избера някоя от двете.....някой в училището ще се съобрази с моя избор Simple Smile...Мога ли при записването да си  избера учителка?

# 50
  • Абсурдистан
20 ОУ ще е нашето училище...ако не ни мине котка път..Simple Smile.

Това е правилният избор!
Поздравявам те!

# 51
Не съм сигурна за гаранцията. Директорката е доста властна и държи нещата в свои ръце.
Мисля, че можеш да се запознаеш с учителките и да поговориш с тях.Може да ти дадат ценни съвети за записването, което е проблем.
Само ще добавя, че не давам съвети, а само споделям лични впечатления. Всеки съм трябва да вземе решение, защото най-добре познава детето си.
Това което е било добро за моите деца и мен, може да не харесва на друг. Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 17:07 от mami21

# 52
  • Sofia
за Койчева всяко едно притеснително и незнаещо хлапе е предизвикатекство.За нея е голям успех ако научи някое дете на нещо или пък му помогне да стане по общително.Тя дава много възможности на децата да покажат знанията и интерсите си,организира  състезния ,учи ги да работят в екип .И айа важното е че никога не препуска с материала ,ако има нещо на което децата да с а показали ниски оценки на контролно, значи тя може и цял месец да го преподава докато всички не го знаучат.

# 53
Супер сте!...Толкова много и подробна информация не съм и разчитала че мога да получа! Много ви благодаря! Ще се опитам да се запозная и с двете препоръчани госпожи, за да си създам някакво лично впечатление...като че ли за сега ми харесва повече написаното за Койчева.....малко ме притеснява това, че Буюклиева е отсъствала по болест....ами ако пак се случи и сменят госпожата Sad.........Що се касае за записването, знам че е много трудно и ще трябва или да се спи пред училището...или да се търсят здрави връзки Simple Smile....Важно е все пак, че си струва да опитаме. А дали ако предварително говоря с директорка ....ще помогне?

# 54
Аз бях пред дилема 20 то или 22 ро, писах и в другата тема защо избрах 22 ро за сина си - той е първи клас там тази година, а догодина и дъщеря ми ще учи там. Не бих препоръчала или отхвърлила нито едното, нито другото училище, засега съм много доволна от избора си. Госпожата също много ми допада.

# 55
Цитат
.........Що се касае за записването, знам че е много трудно и ще трябва или да се спи пред училището.. ?
Това не мисля че е съвсем така, защото миналата година учителка от 20то идваше вкъщи, за да записваме детето ни там.

# 56
molestosa, това е много странно........много съм изненадана.....доколкото съм запозната, миналата година за четирите паралелки са кандидатствали 800 деца Rolling Eyes.......Просто не мога да повярвам ,че се е налагало да се ходи по домовете и да се рекламира училището и набират кандидат първокласници:)... Да не е ставало дума за друго училище?

# 57
Ами не става въпрос за друго училище. След като отказах да записвам детето си в това училище, случайно на улицата една баба на първолак от квартала ме спря, за да ми се оплаква, че и нейният внук дошли така да го записват, че го и записали дори. Дъщеря й след първата родителска го отписала оттам.

# 58
Предимство имат децата от квартала. Преди официалната дата за записване, наистина минават да поканят детето да се запише. Не че е задължително. Имат квоти, толкова % за ......, толкова за дете с по-голям брат или сестра и т.н.

# 59
Забравих да спомена малката подробност, че вероятно важността при тях е била продиктувана от факта, че и моят съпруг, и таткото на другото дете са чужденци. На мене много ми прилича на меркантилност това нещо, бях чувала и преди за подобни неща в 20-то, затова не записах детето си там.

Общи условия

Активация на акаунт