20 ОУ и 22 СОУ

• 120 284
  • 925
  •   1
Отговори
# 60
molestosa ,някак, това все пак ми се струва странно Thinking....Разбирам да са ви поискали пари, за да се запишете в училището,да говорите за меркантилност.....но да са ви поканили най-учтиво...ако сте от района на училището.....това вече наистина е нормално.
Мисля си, че във всяко едно училище родителите по един или друг начин помагат атмосферата в него да е по-добра.Предполагам, че се събират някакви пари в класа....но това според мен ще е във всяко едно училище и ще е решение на родителите и класния ръководител.......както е и в детските градини Simple Smile
Никоя от майките тук, които доколкото разбирам са доста запознати с училището не сподели, че някой им е искал пари по един или друг начин, за да се запишат или пък след това.
Аз вече твърдо съм решена да се запишем в 20то Peace...така, че ако успеем.....ще ви пиша истината за него Simple Smile

# 61
В тази тема не съм разказала колко "учтива" беше госпожата. Това, което е добре за едни, не за всички е така. Така че твоята истина може да е удобна за тебе, не значи че е такава  и за мене. Не съм тръгнала да те разубеждавам да си записваш детето в 20 то, просто споделям защо аз не записах детето си и няма да запиша и второто си дете там. Приеми думите ми като различна истина. За мене тя беше такава - не искам една груба, невъзпитана и меркантилна госпожа да бъде госпожата на детето ми. Не искам и да бъде надценявано заради това, че е дете на някого. Не в това се опитвам да го възпитавам. Следователно житейската ми философия е далече от тази на госпожата, която  го искаше да се запише в класа й.
Съмнявам се, че 20 то е само лошо училище. Имам приятелки, чиито деца учат там. Но повечето са недоволни. На мене самата сграда на училището много ми харесва, затова започнах и да проучвам за него. Когато негативите надделяха над позитивите, реших, че това не е мястото за моите деца. Дано е мястото за твоето и дано се чувства щастливо там.

# 62
  • Абсурдистан
Добре де, защо се изтъква като признак за по-високо социално положение
и евентуално предпоставка за по-големи доходи, това че бащата е чужденец.

Аз не знам някой да си прави изводи само от факта, че един баща е чужденец.

И ако го има този факт, какво от това?
Не виждам защо това ще е водещо за учителката да посети дома на такива деца.
Ако за вас това е някакъв плюс, защото сте си изградили илюзорна представа,
че видиш ли "мъжът ми е чужденец" - от там следва, че аз съм супер платежо способна,
то не означава, че околоните мислят така.

Никого не искам да обидя, просто казвам, че бащата чужденец, само по себе си нищо не означава.

# 63
Ох, разказвам моята история, ако искайте вярвайте, ако искайте мислете, че живея в илюзия. Мъжът ми е много известен в България чужденец и ти може да не знаеш как се гледа на хора като него, но аз прекрасно знам. Не мисля че аз или някое от децата ни са нещо повече от останалите, но много хора си го мислят. Това си го интерпретирай както си искаш.
И последно - темата беше май за 20 то и 22 ро, не знаех че трябва да давам само положителни мнения за 20 то. Просто миналата година и аз избирах между двете училища и споделям опит.

# 64
Ще ми се в тая тема, наистина да се дават мнения и впечатления за двете училища.....това все пак е идеята....НО...от хора, които наистина имат опит и преки впечатления от тях Sad....

molestosa , много повече ще ни помогнеш ако разкажеш нещо интересно за 22ро училище. ....какво ти харесва, какво...не....все пак това е училището за което можеш да разкажеш от опит....това ще е ценно....забрави за 20то Simple Smile

# 65
Ами аз казах по-горе какво ми харесва в 22ро. Ти се шегуваш с мене или просто не ме четеш?
Имам мнение и преки впечатления от двете, извинявай ако те обиждам с мнението си.

# 66
Тук сме за да си помагаме, а не да се обиждаме и подиграване......съжалявам ако съм пропуснала нещо,но наистина ми се струва,че не си споделила нищо конкретно за 22 ро училище в тази тема с изключение, че едното ти дете учи там и дъщеря ти също ще учи там. Ще разгледам отново темата отначало......в случай, че съм изпуснала нещо ooooh!  Можеш да споделиш, например как е организиран учебния процес там. Какво ти харесва и какво не......сигурна съм че във всяко училище има неща които биха могли да се подобрят и с които ние родителите трябва да решим дали да направим компромис или не, за да запишем децата си там.

# 67
  • Абсурдистан
Единственото добро на 22-ро училище е базата.
И то без басейна. Там често избухват болести.
Треньорите не са на ниво и се получава едно масово плацикане, но не и трениране.

Учителите, по-голямата част, са на много ниско ниво.
Липсва преподаване на урок, има само прочитането му от учебника.
Няма мисъл в изпитването, което се изразява единствено чрез тестове.
Няма подготовка на проекти и други домашни работи за децата, чрез които те да приложат наученото.
Няма устни изпитвания.
Субективността при оценяването е огромна.
За да научиш нещо задължително трябва още един учител, за да те подготвя.
Със самоподготовка в къщи не става.
Имаше двама що годе добри учителя, но те напуснаха.
Част от учителите в час псуват и обиждат децата, друга са психически лабилни и често има истерични присъпи....
Това за учителите,с които аз пряко съм се сблъсквала.
Сравнено примерно с ХХ-то училище, много по-малко ученици от 22-ро влизат в елитни гимназии.

Охрана, на практика - няма.
Тя /охраната/ или е на сладки приказки с учителките, или е някъде покрита.
Да разчита детето ти на защита от тях е утопия.

Не може да се разчита и на съдействие от директорката.
Всичко това го пиша от личен опит.

# 68
  • Sofia
Ох, разказвам моята история, ако искайте вярвайте, ако искайте мислете, че живея в илюзия. Мъжът ми е много известен в България чужденец и ти може да не знаеш как се гледа на хора като него, но аз прекрасно знам. Не мисля че аз или някое от децата ни са нещо повече от останалите, но много хора си го мислят. Това си го интерпретирай както си искаш.
И последно - темата беше май за 20 то и 22 ро, не знаех че трябва да давам само положителни мнения за 20 то. Просто миналата година и аз избирах между двете училища и споделям опит.

Ужасно впечателиние наистина прави написаното от теб. Със сигурност щях да се въздържа да го кажа, ако не беше толкова натрапчива.

По всичко личи, че явно само в твоето съзнание ивестността на мъжа ти "чужденец" е от особено значеине и затова не спираш да я натрапваш. От написаното се вижда, че всичко се случва в твоята глава: никой не ти е искал пари доколкото разбрах, че да говориш за меркантилност. От всичко написано се вивижда че  за 20-то явно има доста желаеещи и няма никаква логика някой да тръгне да издирва този така известен "чужденец" дано склони да запише детето си в училището.  И като си помисля, че името на чъжа ти най-вероятно няма да говори нищо на 99,9% от хората, затова би било добре да се опиташ да  видиш ситуацията от страни.

# 69
Както вече написах наистина се канят децата от района на училището. При мен идваха две госпожи Simple Smile Така се разбира колко места остават за външни деца.
Пари наистина се събират, от настоятелството, по наше време беше 12 лв на дете/година. Така се направи ремонт на тоалетните, компютърна зала, осветление в стаите.
Има неписано правило преди началато на уч. година родителите правят ремонт на стаята на децата , в която те прекалват целия ден в продължение на 2 години, но вида на ремонта се определя от родителите. Така се купиха и бели дъски. Поставиха се щори, пердета. Стаите на начален курс винаги са много хубави.
Когато става въпрос за пари винаги е трудно, но това е практика мисля във всички училища и детски градини.
Според мен най-голямото предимство на 20 ОУ, е че няма гимназисти.
Не ми се мисли какво виждат децата в съблекалните/ако няма отделни за начален курс/ и тоалетните.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 09:35 от mami21

# 70
По мои впечатления и двете училище са хубави.
Като идея даже 20-то ми се струва по-добре организирано, но и в него има достатъчно много какво да се желае/като изключим материалната база/.
Познавам завършили деца и от двете училища и добре реализирали се.

Защо не спрете да се занимавате с това дали е известен мъжът на molestosa /визирам Liviat/ - аз мога да потвърдя, че е достатъчно известен - е може би не го познават 0,1%, но не това е темата.

# 71
  • Sofia
Защо не спрете да се занимавате с това дали е известен мъжът на molestosa /визирам Liviat/ - аз мога да потвърдя, че е достатъчно известен - е може би не го познават 0,1%, но не това е темата.

Това е и моята молба - не желая повече да чувам нищо за мъжа на тази жена, ако е възможно - поне в тази тема !!! Praynig  Wink

# 72
Какво стана с темата? Sad
Няма ли някой, който да сподели още нещо за двете училища?
Има ли извънкласни форми, например и какви?
За 22ро разбрах, че от 1 до 4 клас е имало часове по занимателна математика. Информацията е от преди 5-6 години Simple SmileДали все още има такива?

# 73
  • Абсурдистан
За 22ро разбрах, че от 1 до 4 клас е имало часове по занимателна математика. Информацията е от преди 5-6 години Simple SmileДали все още има такива?

Глупости. Такова нещо изобщо няма в 22-ро.

# 74
  • София
Аз вече твърдо съм решена да се запишем в 20то Peace...така, че ако успеем.....ще ви пиша истината за него Simple Smile
Странно, че все още се интересуваш Wink
Миналата година 22-ро спечелиха някакъв европейски проект и сега има над 15 /не преувеличавам/ извънкласни занимания /безплатно/. Не мога да ги изредя, но дъщеря ми ходи на екология и приложни изкуства. Има спортни танци, фотография, може да има и занимателна математика, но не искам да те подвеждам - по-добре питай на място.
П.П. Нормално е темата да замре - пълна е с необективни и пристрастни мнения и не е от полза на никого.

Общи условия

Активация на акаунт