Секцио

• 20 319
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
Извинявайте за глупавият въпрос ,но колко продължава едно секцио?

При мен продължи 30 мин. от разреза до изкарването от операционната.Срещу мен имаше часовник и следях.

Към авторката - не е страшно,болката е напълно поносима,не се притеснявай.Пожелавам ти едно леко естествено раждане.

# 31
Благодаря  bouquet

# 32
  • София
Благодаря Ви мами .Каквото дойде пък важното е всичко да е наред ,по един или по друг начин всичко ще мине .Гледам да се успокоявам,че каква съм си паника незнам направо.Ама вие ми вдъхнахте кураж ,че не е толкова страшно.

# 33
Искам да те успокоя, че ако се стигне до секцио няма нищо страшно. Аз родих секцио по спешност - беба беше седалищно и с изтекли води ме резнаха. Нищо не разбрах от раждане, Докато се усетя и малката сладурка ме гледкаше Grinning Болката преди операцията - катетър, упойка и други не се усеща. Спиналната е супер защото си присъстваш на раждането. Мен даже ме питаха искам ли да гледам. Анестезиолога ми разказваше вицове и беба я посрещнах със смях Grinning Наи-неприятното, но не и БОЛЕЗНЕНО Е момента на загуба на чувствителността на долната част на тялото, както и едно треперене, което при мен се получи при излизане от упойка. Последващата болка е като при по-силен цикъл. Пиеш много вода за да предотвратиш главобола и гушкаш бебо Heart Eyes
Стискам ти палци за нормално, но ако се стигне до секцио, помни - не боли и няма страшно Hug Hug Hug

# 34
  • София, център

Между 30 и 60 минути, моето продължи около 45.

# 35
Аз също съм раждала секцио със спинална упойка, усеща се само някакво ровене в корема, но изобщо не е неприятно, разбира се, че ти няма да гледаш,, защото ти слагат като параван пред лицето.Не се притеснявай не е страшно, а когато видиш малкото човече направо се размазваш Crazy от щастие.
Желая ти успех и леко раждане.

# 36
  • София
А какво е чувството ? усещаш ли нещо? През цялото време ли виждаш какво става?

Нищо не виждаш. Опъват един чаршаф пред теб. Скучаеш през цялото време. Усещаш подръпвания. Ако се паникьосаш, ти слагат приспивателно, за да не пречиш. - моя близка приятелка се беше разкрещяла...

# 37
И аз искам да те успокоя и да ти кажа, че самата операция не боли. Ще ти сложат упойка и няма да усещаш нищо.  Щом се налага, приеми го и мисли положително.
Моето секцио се наложи след повече от 10 часа болки. Наистина всеки усеща различно болката, но си боли. Моята упойка не беше  пълна, та бях в съзнание и си видях детето веднага след като го извадиха. Невероятно усещане е.

Желая ти бързо и  леко раждане!

# 38
  • София
И аз родих със секцио, и мога да кажа че ако пак трябва да раждам отново бих избрала секциото. Кофтито е само излизането от упойката, което продължава няколко часа. Така беше при мен, но аз съм раждала преди 8 години, и сигурно упойките от тогава до сега доста са се подобрили. Самата операция беше с пълна упойка и нищо не усещах естествено, чак когато ме местиха от операционната на количката започнах да идвам в съзнание. Възстановяването от секциото е по-бавно, дърпа, боли, но се трае. Спокойно - всичко ще е наред! Hug Направи това което те съветват, ако е по-едро наистина е добре да е секцио.

Да, ама сега се прави със спинална, не с пълна упойка. След 1/2 час се въртиш в леглото, а след 1 мрънкаш някой да ти го повдигне (леглото, де), понеже така не можеш да четеш удобно, а не ти разрешават още да отидеш да си нагласиш леглото - въпреки общото ти убеждение, че няма да има проблем с това.
За възстановяването... ами, докато махнат шева подръпва, да.

Много интересна тема. Я разкажете тези, които сте били будни, а не с пълна упойка, какво чувахте, какво си говореха лекарите. Страшно ли е това, което си говореха?

Чуваш.
Ако нямаш специална подготовка или нищо не разбираш, или почти нищо. Ако ги попиташ, рискуваш да ти се скарат.

newsm78 Час?.. Там някъде. Ама бебето го вадят след 5 минути - през останалото време те чегъртат.

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 17:23 от katiABV

# 39
  • София
Здравейте мами!
Искам да Ви попитам бебчо е доста голям  по лекарска преценка е към или над 4кг.и може да се наложи секцио .Въпроса ми е аз съм се нагласила за нормално ,но ако се наложи секцио много ли е страшно .За какво да съм подготвена имам много нисък праг на болка и изпитвам ужас от болници.Ще съм благодарна ако някои сподели преживяното раждане със секцио.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  Simple Smile

Пробвай първо нормално, ако много искаш, но обезателно си поискай епидурална упойка, така, ако се наложи секцио просто ще продължат с дозите и ще си обезболена идеално.   Peace

Глупости.
Момичето я е страх от болка, а ти й предлагаш да се пробва и с двата вида болка, че да е по- напред.

Към авторката:
Разбирам, че те е страх, особено от болката, но се опитай за момент да се абстрахираш от това и да помислиш какво ще е по- добро за теб - конкретно - в последствие.
Болката... ами, може да те боли кошмарно и в двата случая, може и да ти се размине и в двата. Никой не може да ти каже предварително кой билет ще изтеглиш.
Обаче двата вида раждане могат да дадат различни отдалечени последствия.
Моят съвет е да разгледаш тях и да прецениш от кои... трайни увреждания, които може - и е вероятно! не гледай неща, дето се случват с вероятност 1:1 000 000, но ако на 1 000 жени една го получава, това вече е доста - да се получат като резултат от дадения тип родоразрешение и прецени кое е по- вероятно и потенциално плашещо за теб конкретно.
Понеже болката от раждането каквато и да е, минава, а като почнеш, няма връщане назад - каквото и да избереш - но с другото, ако не дай Боже нямаш късмет, ще трябва да живееш цял живот.

И особено помисли какво може да ти направи голямо бебе, ако успее да излезе вагинално - ако няма да стане, така или иначе ще те срежат по спешност... което, изобщо казано, е далеч по- рисково.

# 40
аз също съм секцио,с пълна упойка.болеше много когато дойдох в съзнание,постепенно с всеки изминал ден болките ставаха по леки и докато ни изписаха бях вече ок.Не се притеснявай,това според мен е по добрия вариант,Успех

# 41
  • София
Знам,че всеки го е преживял различно и при всеки секциото е минало по-добре или по-зле.Благодаря ви опитвам се да не мисля.Казвам си ,че каквото и да стане е по-добре бебето да е добре пък аз ще му мисля после .Изпитвам адски ужас ,но както едно момиче по-горе беше написало болямо бебе и вагинално може да е по-лошото.

# 42
Аз също съм една от страхливите мами, при мен секциото беше по медицински показания, тъй като съм с висок диоптър (-7), до последно се надявах, че ще родя нормално, но накрая ме убедиха за секцио, което се оказа, че не е никак страшно (както го описваха мои приятелки, че имало адски болки и т.н.). Истината беше, че след като излезнах от упойка болката беше точно като при цикъл, единственото неудобство при мен беше раздвижването, че с моя нисък хемоглобин се задъхвах доста. Но като си видиш слънчицето забравяш всичко, така че кураж и не се страхувай от нищо. Аз влезнах да раждам с ужас от това, което ми предстои, а се оказа, че е нямало за какво.

# 43
Раждах секцио по желание. Колкото и пъти да съм бременна, все секцио ще избера.
Болката е поносима, чувстваш придърпване и нищо повече.
Не се притеснявай!
Важното е ти и бебето да сте добре!
Леко раждане  Hug
Подкрепям напълно това мнение Peace
Все едно не съм раждала, нито болки помня някакви ужасни, нито имам лоши спомени от раждането, само и единствено едно подръпване.
Не се безпокой Hug

# 44
Аз родих секцио с пълна упойка,излязох много бързо от нея,болки не съм имала,само на сутринта като те вдигат първия път,но тя е поносима  Peace,след това движение му е майката,аз лично се възстанових много бързо  Simple Smile,пък и като гушнеш своето слънчице забравяш всичко  Heart Eyes
Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт