Секцио

• 20 333
  • 107
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Аз лично не съм усетила болка - но и обезболяващите ми бяха 'достатъчни'.Лекарите ме погледаха няколко часа как отказвам да  влезна в операционна/исках конкретна дата малката реши да се пробва няколко часа по-рано/ и след операцията ми спретнаха такъв коктейл, че нищо не разбрах нито от контракции или каквото и да е там. Нямала съм главоболия от неуцелена доза упойка /пристигнах с готови тестове за алергия а и имах време да си поговоря с анестезиолога/. Това което съм изпитала е неудобството да не можеш да си ползваш коремните мускули нормално- ставаш настрани.
Въобще от нормално и секцио аз лично съм с 2 ръце за секциото - болката е несравнимо по-малка. 

# 46
Аз не издържах психически на тръпката да ме ровичкат и да усещам ,и се наложи да ме приспят за малко докато свършат.Но аз нямах и време да се подготвям,секциото се наложи спешно.За мен най-страшно беше това и болката след като мине упойката,момента на първото ставане,обръщането на една страна.Първото ми раждане е нормално.Дано не се наложи секцио,но каквото и да е живо и здраво бебе и късмет Hug

# 47
на мен ми се наложи секцио по спешност в 29 седмица . бях с пълна упойка не помня да съм имала някакви кои знае какви болки след това , единствено от интубацията ми дразнеше на гърлото и ми се кашляше често а при напъна да се изкашлям  корема ме болеше страхотно но това е нищо друго ми нямаше . с две ръце гласувам за секцио аз се възстанових много бързо след това .
успех на бъдещите мамчета не се страхувайте болката не е голяма но както много други са написали по-горе като видиш резултата и прегърнеш своето съкровище всичко се забравя.

# 48
  • Пловдив
Аз също съм доволна от секциото.Бях с пълна упойка по преценка на лекарите , а и по мое желание . Болките ми бяха двата часа , в които  имах пясък .Трудничко ми беше първото ставане на сутринта, но не е нещо ,което да не се преживява. Ако имам второ дете  , пак така искам да родя.

# 49
Миличка и аз бах настроена да раждам нормално,НО казаха,че бебо е мноооого голям и се наложи секцио.Мен ме болеше само корема,заради тази тежест и после само първият път,докато се раздвижиш.

# 50
Здравейте мами!
Искам да Ви попитам бебчо е доста голям  по лекарска преценка е към или над 4кг.и може да се наложи секцио .Въпроса ми е аз съм се нагласила за нормално ,но ако се наложи секцио много ли е страшно .За какво да съм подготвена имам много нисък праг на болка и изпитвам ужас от болници.Ще съм благодарна ако някои сподели преживяното раждане със секцио.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  Simple Smile

Пробвай първо нормално, ако много искаш, но обезателно си поискай епидурална упойка, така, ако се наложи секцио просто ще продължат с дозите и ще си обезболена идеално.   Peace

Глупости.
Момичето я е страх от болка, а ти й предлагаш да се пробва и с двата вида болка, че да е по- напред.

Към авторката:
Разбирам, че те е страх, особено от болката, но се опитай за момент да се абстрахираш от това и да помислиш какво ще е по- добро за теб - конкретно - в последствие.
Болката... ами, може да те боли кошмарно и в двата случая, може и да ти се размине и в двата. Никой не може да ти каже предварително кой билет ще изтеглиш.
Обаче двата вида раждане могат да дадат различни отдалечени последствия.
Моят съвет е да разгледаш тях и да прецениш от кои... трайни увреждания, които може - и е вероятно! не гледай неща, дето се случват с вероятност 1:1 000 000, но ако на 1 000 жени една го получава, това вече е доста - да се получат като резултат от дадения тип родоразрешение и прецени кое е по- вероятно и потенциално плашещо за теб конкретно.
Понеже болката от раждането каквато и да е, минава, а като почнеш, няма връщане назад - каквото и да избереш - но с другото, ако не дай Боже нямаш късмет, ще трябва да живееш цял живот.

И особено помисли какво може да ти направи голямо бебе, ако успее да излезе вагинално - ако няма да стане, така или иначе ще те срежат по спешност... което, изобщо казано, е далеч по- рисково.

Е, стига нападки де! Аз лично хич не предпочитам нормалното раждане, но останах с впечатлението, че нея я е страх от секциото и предпочита нормално. Иначе секцио с епидурална е най-добрият вариант.  Peace
Понякога и доста едри бебета се раждат нормално, без нито един шеф, има позната родила близо 5 килограмово бебе нормално, но има случаи, когато и по-малки бебета не се раждат нормално, всичко е индивидуално.  Peace

# 51
  • софия
Първият път родих нормално,я вторият секцио и ако трябва да раждам пак ще е секцио.За около 30 мин. бях готова,а на 5 ден си бях в къщи

# 52
АЗ РОДИХ ПРЕДИ 8 ДЕНА СЪС СЕКЦИО-АЗ СЪЩО СЪМ МНОГО МНОГО БЪЗЛИВА,НО ЩЕ ТИ КАЖА ЕДНО -ЗА МЕН СЕКЦИОТО БЕШЕ МНОГО ПО ДОБРО ОТ НОРМАЛНОТО:)НЯМА СТРАШНО -РАЗДВИЖВАНЕТО Е КОФТИ ,НО ВЪЗТАНОВЯВАНЕТО И САМАТА ОПЕРАЦИЯ  СА МНОГО ДОБРЕ

# 53
  • гр.Стара Загора
Аз също раждах със секцио и пълна упойка Peace
От упойката излезнах много бързо и без виене на свят или там както някои са били.
На следващата сутрин ме рездвижиха и се чувствах добре единствено некомфортно се чуствах от придърпването на конците ,но на 7-мия ден ми ги махнаха и всичко беше ОК.Мен поне не ме е боляло .
Успех и леко раждане  Hug

# 54
  • под кривата круша
Забравих да кажа, че докато траеше операцията ръцете ми бяха вързани-явно да не преча на докторите Mr. Green. Като време, не беше повече от 30-40 мин. Не ме боля глава, само ми се гадеше и малко върнах непосредствено след секциото /то не, че имаше какво де/. Но много бързо мина.

# 55
  • Лондон
Родих секцио със спинална упойка,но в процеса на раждането се наложи да ме приспят,защото ме хвана шубето. Grinning Като цяло няма нищо страшно,гадното за мен беше докато излизах от упойката,защото се тресях и първото раздвижване.Изписаха ме на 6-я ден и като се прибрах в къщи си вършех всичко без проблем Peace леко раждане и живо и здраво бебче Hug

# 56
  • София
към авторката: виж, с две думи ако те е страх и имаш нисък праг на болка е по-добре с пълна упойка, защото ако си по-лабилна, като започнат да режат и да си говорят може да не издържиш. Аз съм страхлива и още в началото ме приспаха, з-то докторът каза, ако ме е страх е по-добре да си върши работата спокойно, з-то много често от страх и притеснение родилките вдигат (свалят) кръвно, прилошава им и т.н. и това е усложнение за екипа, теб ли да гледа, бебе ли да вади и т.н. Ако не ти пука- давай със спинална и готово Simple Smile

# 57
Моето беше заради комбинацията ЕГН/ първо раждане. Пълна упойка. Възтанових се бързо. Бях чела тук, че е добре да се движиш много и го правих. За останалото са ти писали другите момичета.
Само един съвет от мен. Вземи си вода в шишета с накрайник. Така ще ти бъде в пъти по-лесно да пиеш първите дни.

# 58
  • София
Да определено ако е секцио ще искам да е пълна упойка ако лекарите разрешът де,защото незнам как седят нещата може и да ми откажат да ме приспят или за пълна упойка се плаща?
Много ме успокоявате момичета надявам се да издържа в името на едно прекрасно бебче.Днес ми е термина ,но както е тръгнало май ще го пренося.Незнам дали има значение за преносването това ,че съм пила до края на 37 седмица магнерот .

# 59
  • София
Да има значение, на мен лекарката ми каза да го спра в началото на 9 месец, за да не пренося. После се оказа, че съм за секцио и продължих да си го пиядо 5 дни преди операцията.

Общи условия

Активация на акаунт