Отговори
# 75
mmm_ да кажа, че и моят малкият вика на баща си "Сашо"  Laughing

И едно въпросче до мамите с по-големи деца: как се разбират децата? Моите до скоро си играеха хубаво и се търсеха. Но от известно време имат някаква непоносимост една към друга, непрекъснато се карат, бият се, състезават се и спорят за дрехи и играчки. Понякога се чудя как ще се справя и искрено се надявам да е само период, че не ми се мисли какво ще бъде като станат по на 13  Crazy

Хм, аз какво да кажа с двете бесни момчета  Crazy Понякога ми идва да се гръмна...Много се обичат и прегръщат, но както са се гушнали така започват и да се налагт с юмруци и горкият батко го отнася като по-голям и сътветно с по-яки юмруци, макар че и на малкия ръчичката му е доста тежичка, а е като комарче слабичък  Joy Yoya , на 13 кой знае на какъв акъл ще са  ooooh! , но сега мисля, че нормалното е това, което правят нашите, колкото и да не ни е приятно на нас Grinning

# 76
Йо, спор за играчки винаги ще има. Не знам дали при децата от различни полове е така, но при еднополовите явно си е нормално. Стефан и Максим са много добри братчета, играят си, прегръдки, целувки, книжки си четат заедно, но решат ли да се карат за играчка - стига се и до бой. Никой не отстъпва, поне не веднага. Стефан с триста зора мога да го уговоря да отстъпи за малко на брат си, но малкото от дума не разбира. Затова пък бързо му омръзва спорната играчка и после с великодушен жест я дава на батко си.  Laughing

# 77
Честито на Биа!   bouquet   bouquet    bouquet

Вашите дечица говорят ли много?Моята всичко казва,обаче само аз си я разбирам.Половината звуци не може да ги изговаря,а повечето дечица на нейната възраст говорят по-разбираемо.

# 78
Благодаря ви, момичета, за съпричастността! Hug
Със сестра си се разбират като цяло добре, естествено, че има и караници и дърпаници за играчки, ама ако го нямаше щях да се замисля какво не е наред и с коя  Grinning Категорично съм против метода да карам винаги голямата да дава, само и само защото е по-голяма и по-разбира. Не го разбирам този метод. Питам, дали иска да даде, ако каже-не, опитвам се да намеря заместител. Но в много случаи Диана дава повечето неща. Емма много е нахитряла и в повечето моменти тя е причината за конфликта, но пък Ди става вече по-разумна, та се уравновесяват нещата. Много се гушкат и много мислят една за друга, тези моменти ми разтапят сърцето Heart Eyes
Боря се сега с момента на извиняването, държа винаги, като удари, оскубе и тн да се извини, а дяволчето не ще!
Говори много, много по-малко от сестра си на тази възраст. Но за сметка на това плямпа много немски думи Simple Smile

# 79
  • Варна
Йоя, и моите калпазанки се карат от време на време. Сигурна съм, че при вас е просто период  Peace. В основата на споровете обикновено седи някоя играчка на Вики, която Ели е взела. Хич не и е приятно да и взима играчките макар да са от архива и да не е играла с тях примерно 2 години. Иначе Ели много се радва на кака си, а Вики не е така експресивна като нея. Като цяло са доста различни. С приказките напредва полека, но е далеч по-назад от кака и на същата възраст.
Светли, има специални предпазни прегради, които се поставят на голямо легло. Аз съм хвърлила око отдавна на ето тази.
Вече съм купила на Ели ето този тоалетен адаптор и съм много доволна.

# 80
  • София
Не мога да се включа в обсъжданата тема, но на моменти се чудя майките на повече от едно дете как се справят.  Thinking Явно трябват повече спокойствие и търпение.  Wink

Вчера в градинката обсъждахме, че за да е положителен приръста трябва да имаме по 3 деца.  Whistling

# 81
Не мога да се включа в обсъжданата тема, но на моменти се чудя майките на повече от едно дете как се справят.  Thinking Явно трябват повече спокойствие и търпение.  Wink

Ооо не, не ми говори за 3 деца  Joy Всъщност би било прекрасно, ако съм Хайди Клум (тя е бременна с четвърто всъщност) или нашата Краси на Цецко, но уви  Joy Краси, къде си, да ни вдъхнеш малко смелост  Hug
А и като ми правеше второто секцио докторът каза, че много ме е орязал от сраствания след първото секцио, та се надява да не забременявам пак  Confused

Гери , на мен майка ми се е превърнала в детегледачка на 24 часа и само се опитвам да се надявам, че й се отплащам в рамките на разумното...Обичам мама  Heart Eyes и татко, че я е оставил на мое разположение последните 2-3 години, разбира се  Sunglasses

И моят малкият говори много, ама много по-малко от брат си на тази възраст, явно е някаква тенденция при нас в темата  Laughing

# 82
Дзак  Hug
Влизам с актуален въпрос.Какво правим,когато момченцата открият чурката си!
Вчера отиде в спалнята сутринта и се зави под завивката през глава.Вдигам завивката и какво виждам.Малкият посвалил гащичките и си играе с пишока!Оставих го и отидох да простирам.Връщам се след малко и гледам гащите му на земята.Поглеждам, той по голо дупе.Питам го какво прави и той се прави,че спи.Питах го дали си играе с чурката и му обясних,че не трябва да си играе с нея ако са му мръсни ръчичките защото ще влязат в нея микроби и после ще го боли.Той ме глееееееда гледа умно и не знам дали ме разбра напълно какво му обясних.
Хубав ден.Приготвяме се да отидем на плаж. Grinning

# 83
  • София
Добър ден! Да пийнем по кафенце.

Кики
, ние живеем с майка ми, много помага наистина, но на моменти побеснявам и искам да сме отделно.
Щък, не мога да помогна за чурката. Може би с говорене ще престане. Приятен плаж ( завиждам ви да знаеш  Wink).

# 84
  • София
Ей, момичета, здравейте  bouquet!

Тази сутрин се завърнахме и ние от гостито във Варна, вече успях да оправя багажа и да си позачистя къщата, но съм много уморена и ми се спи та две не виждам. В общи линии съм доволна от престоя ни там - не че си починах, но поне малко се разнообразихме с малкия. На плаж не си давах много зор да ходим /били сме само три пъти/, че от 1.09 заминаваме за Несебър, този път с таткото. Наблегнахме предимно на забавленията - и двамата останахме много доволни от Детския кът в Морската градина - почти всяка вечер бяхме там и голяма возене падна на разните му там съоръжения, подходящи за 2 годишни деца. А аз и доста магазини обиколих и си купих маса неща, най-вече за морето. Сега Алекс спи уморен и аз се чудя дали да не го събудя и да се поразходим, пък после пак да спи, че и аз да си легна с него.

Успях да ви прочета, но нямам силички да пиша повече.

Честито момченце на Биа! Да е живо и здраво!

Лек и слънчев ден на всички!

# 85
  • Варна
 Laughing Щък, посмях се от сърце. Ние сме отдавна в тази фаза, ама го удря и на чесане и направо си протрива кожата наоколо, след което ми реве, че боли. Предполагам, че ще премине. По дебелите книги пише да не им се забранява, щото схващали, че е нещо лошо и срамно и т.н. и отраженията върху половия им живот били като порастнат. Попрочети в книгата на Додсън "Изкуството да бъдеш родител", той има 2 или 3 сина и е писал доста по темата.
Как ходите на плаж в тоя вятър?

Аничке, доволна ли си от тоалетния адаптор? Мен навремето ми се сториха ужасно много пари. Ама се замислям пак, че с гърнето нищо не става.
Иначе преградата за леглото я измислихме, по идея от форума.

За третото дете да кажа, че имаме 2 познати семейства с близнаци след първото дете, та знае ли човек  Mr. Green ...

# 86
  • София
По темата на Щък.
Нашия откри, че неговото е малко пишле, а на баща му голямо. Joy
Бях, чела някъде, че понякога момчетата се комплексират, като видят, че по- големият брат и баща имат по- големи.
И, че могат да се притеснят да не си загубят своето, като установят, ча сестричката и майката нямат.
Та всеки път обясняваме, че и неговата ще стане поголяма, като порасне. Wink
Иначе,  ми негова си е - де си свиква да се грижи за нея. Laughing

Относно преградите за креватите - повечето, които видях са доста паянтови. та по скоро мисля за креват, който е сравнително на ниско. Да не пада от високо.

Ми Гери, аз не съм купувала обзавеждане за бебе и мислех да е цялосно, в случай че харесам такова или само креват, ако не харесам. И като най- краен вариант - моето старо легло 190х70 - само взимам нов матрак.
И дочаквам отварянето на Икеа - има няма година - две и тогава. Всъщност има неща, които ми харесват но за пари, които няма да дам. Joy

# 87
  • Варна
По темата на Щък.
Нашия откри, че неговото е малко пишле, а на баща му голямо. Joy
hahaha   hahaha   hahaha

mmm, и аз искам ИКЕА, ама требе до Букурещ да се ходи, а там само румънски приказвали...
Матрак поне хареса ли?

# 88
  • София
Светли, В София ще има Икеа. Миналата година казаха 2009 края, ама от тогава нищо не съм срещала, като информация. Но мисля до година две ще има и в София. Пък ей го къде е - време не остана. Иначе гледам хората си пазаруват от Букурещ. На мен ми е трудно да ида някъде по далеч от Люлинските, но май ще се наложи да скокна и до Младостките магазини.
Основното, което не харесвам, в моделите е че са за едно дете, със шкафове за половин дете и за точно определена възраст. Аз не мисля през две години да изхвърлям стари мебели и да купувам нови за вече поотрасналото дете.
Ми ако купя шкафчета със дръжки на пеперудки. Нали като стане на 12 ще го е срам даси покани приятечетата. А на 16 гаджето ще му се смее. Разгледах темите във форума и това, което е публикувано, явно другите не мисят, като мен.
И наистина е трудно да се съчетае хем да е за 2 гоишно, хем за 16, хем ако се появи и второ да има и за него пространство.

Хаха сега видях във фейсбук има група Доведи Икеа в България . може да се включим. Laughing

Матрак намерих за човешки пари, бих казала дори по- добре изглеждаш, според моите остарели представи, от скъпите, които са навсякъде. Но не съм поръчала, преди да е ясно кой ще е кревата.

# 89
Честит син на Биа ,да и е жив и здрав и много да ги радва! Ние се върнахме от моренцето , всички изкарахме летния вирус ,но въпреки това много ни хареса и уж се оправихме бързо днес като поддържам една Т гадна работа ,сигурно щото си дойдохме  Laughing . Видяхме се с Елфи и Рая (много е пораснала и много приказава)и си поиграха добре с Диди. И нашата принцеса там отказваше да ходи ,като Елито на Гери ,а и ние не носихме количка ,та баща и все я мъкнеше ,да се начудиш тук немога да я накарам да седне в количка ,а там такива номера и капризи ,все едно не беше тя. И аз слагах бански на Диди от хигиенична гледна точка но пак и се навираше пясък навсякъде и щом го намокрише го свалях. За решетката на кошарата не смея да махам ,че много се върти и сигурно ще пада много на морето спеше между нас с баща и на спалня и прелепено походно легло и пак не му стигаше на детето ту върху мен ,ту върху баща си и много рядко на спокойствие в средата Crazy да не говорим ,че я намирам в посока обратна на спането и главата почти и виси -пълна въртележка.

Общи условия

Активация на акаунт