ПЛЕВЕН - 113

• 15 371
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • Плевен
Мира, задния вход на Мания тауър е на равно с етажа. Там не се качва нито едно стъпало. А при социалните и НОИ как се слиза с количка не ми е ясно на мен. Защо не е изпълнена рампата и е оставено само онова приспособление за инвалидните колички можем само да гадаем Wink. А с това нещо дали могат да се придвижват и бебешки колички?

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 14:19 от нади_миши

# 106
нади_миши, аз за Маниа тауър видях че може и без стъпала. ))

Но говорех за кабинет на ортопед, до който се стига чрез 20стъпала. Е това за мен е вече абсурд. Гледах и не вярвах на очите си. ) (да не цитирам Вучков). ))))

# 107
Мерси момичета  Hug
А да ги обърна с капачките надолу нали? Да не ги слагам прави и да ги покривам целите с вода?  newsm78

Пюрета Елена отдавна не яде, тя и не е яла много купувани, само готвени, ще и направя там картофено, тиквичка, но и искам да имам нещо готово за първият ден, даже за нас може би ще направя, че да ни е спокойно в началото и да не мислим за ядене
А става ли да изпържа тиквички или да опека месо или нещо друго и така сухо да го сложа в буркан, който после да подваря по същият начин?

# 108
  • София
Здравейте!
Ние ходихме малко до Враца.аз успях да се разболея и в най голямата жега да бъда с над 38градуса темпелатура.Но вече съм добре,де.
Деси,весело изкарване!
Аз с децата на къмпинг не бих отишла никога,признавам си Flutter.Не че мога да отсядам само в хотел 5 звезди,обаче без някои удобства,като баня,не мога.

# 109
Деси, трябва да са прави, като водата е поне 2 пръста над капачката. Една приятелка като беше студентка, майка и каквото готвеше през седмицата и отделяше по 1 буркан и по същия начин го затваряше. Само че бяха само манджи. Тиквички само не знам дали ще станат. Но ако са в доматен сос със сигурност стават. Майка ми пък затваряше варени пилета в буркани.

# 110
А става ли да изпържа тиквички или да опека месо или нещо друго и така сухо да го сложа в буркан, който после да подваря по същият начин?
Бе не съм сигурна като няма сос дали ще стане  Thinking

# 111
Поздрави от морето, пак!
Имам нужда от вашата помощ!
Няколко дни преди да тръгнем на море, Димана започна да заеква. А сега вече заекването си е факт. Искам като се върнем от море да и направя някакви консултации - с логопед, психолог,нервролог, знам ли и аз!
Като за начало искам да започна с логопед. Знаете ли някой добър, а не само да си ходим и да няма резултат?
Благодаря ви предварително!

# 112
Грета, какво е заекването? Дари преди 2 седмици така запо4на да ми заеква изведнъж и се побърках направо. Още повече че беше при свеки и се чудех откъде ли е дошло и какво ли е ставало Twisted Evil Изчетох доста по темата  и се успокоих.Когато бърза да каже нещо или е превъзбудена зацикля в началото на думата.Сега( да чукна на дърво) , не съм я чувала да пелтечи. Може да е временно явление( а и така пише по книгите, щом се е появило в тази възраст Simple Smile )

# 113
Грета, какво е заекването?

Повтаря думите в началото на всяко изречение или само началните срички.  Но това става при всяко изречение, а някой път при няколко думи в едно изречение. И то не само като е превъзбудена. Надявам се, че се опитва да говори по-бързо отколкото миже.   Но съм си притеснена.

# 114
Нормално е да си притеснена, разбира се. И Дари беше така преди 2-3 седмици. НО от това, което про4етох, не бива да се паникьосваш. Временно е , а и доста деца минавали през този период. Мисълта им върви по-бързо от езика.При дари заекването беше по същия начин.Дай й малко време и не я пришпорвай. Някои от съветите бяха да говориш бавно срещу нея, и да правиш паузи и дъхове.Да я караш да говори бавно......

# 115
Грета, звънни ми ,като си дойдете. Ще питам сестра ми нейната приятелка дали е в Плевен (тя е логопед, добър) и ако е-ще ви свържа  Peace

# 116
Деси,предполгам че трябва сос PeaceИ разчитам на ваши снимки да оплакна после окото Laughing
Грета,аз бях така до пубертета,ама говорех като Тити Папазов направо.И майка ми ме излекува-постоянно ми казваше да говоря по-бавно.Даже и сега имам моменти в които заеквам,защото бързам да кажа нещо а не мога така скорострелно.Според мен изчакай малко-може да мине и без лекар Praynig
Валенце,много е гадно да си болен в таз жега,но важното е че ти е минало Praynig
Хриси сега бръмчи като моторетка покрай мене и не ще да спи-ама дремна яко на големия фонтан,май вече го пускат само в най-голямата жега Joy.
Щях да готвя,но се смилиха над мен и ми дадоха почивен ден,за това сега мисля да си поборя немирницата Laughing Mr. Green
Отивам да нападаааааам Laughing hahaha

# 117
Цитат
Надявам се, че се опитва да говори по-бързо отколкото може

Грета, надявам се това да е причината при Димана.
На нейната възраст за един период от време и Велина правеше същото.
Консултация с логопед и детски психолог винаги е от полза.

Деси, мисля,че можеш да затвориш само тиквички, но отгоре ги запечатай с малко мазнина, иначе без сос, гаранция ще заминат в тиквите.

# 118
Грета, наистина може това да е една от причините за заекването - просто при някои деца мисълта им тече по-бързо, отколкото могат да я изкажат. Да не би да се е стреснала от нещо, че така внезапно да започне да заеква? Или да подражава на някое дете? Това също може да е причина. Като се завърнеш от морето - пиши и ще уредим една консултация с логопед.  Peace

# 119
  • Плевен
Дещо, някога, когато ходех с нашите на море, майка ми веднъж приготви много манджи и ги стерилизира в буркани. Точно тогава  се строеше апартамента и изглежда не е имало пари за ресторанти. Помня, че имаше и пържени кюфтета в буркани (без сос). Само вадехме, претопляхме и ядяхме.
Логопедката в Плевен ли работи? Аз съм решила да водя Виктор, защото той пък не може да изговаря правилно някой букви.

Общи условия

Активация на акаунт