Гърция- 22

• 48 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
момичета, аз преди години, карах също семинар, който беше с паричките от ЕО, само дето беше за готварство и сладкарство. Паричките ни ги платиха, чак след една година като свърши курса, защото всичко, както винаги е - калимера - далавера. Както ми обясни един вътрешен човек, ЕО им превежда парите веднага, но някой си там, който организира въпросните курсове - не знам дали е един човек или няколко, си затваря паричките в банката за една година и после си свирка с уста като си изтегли лихвата  Whistling И не само парите на курсистите, но и на преподавателите, които при нас бяха 3ма - шеф - и които, взимат двойно повече от курсистите. По мое време - 2000/2001 год вървяха такива курсове през зимата поне по 10/20 към мойто ОАЕД в Евосмос - Солун, та представете си за какви пари говорим...Та мисълта ми е, питайте към вашето ОАЕД, там, където сте записани, за безработни. Поне си изкарахме страхотно. Всеки ден ни извозваха с едно минибусче до Сани Резорт в Халкидики, ядене и пиене на корем и най-важното за мене, създадох си едно истинско приятелство, с една истинска дъщеря на Крит.

А иначе, знаете ли, че можете да взимате и епидома еникио!

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 23:09 от Alex-Sofi

# 421
  • Germania-Pleven
Добро утро момичета.От много време не съм писала,но с малко дете знаете как е.Знаете ли какво съм се сетила за епидома еникио дали не е изтекъл срокът???????Аз се водя самотна майка,тъй като нямам брак с бащата на детето ми който е българин,знаете ли какви документи искат в КЕП,ако не е късно вече?Благодаря ви предварително

# 422
Калимера- далавера не се е променила от тогава, нито пък  има значение в коя част на Гърция си , но все пак пари ще дадат. Епидома еникио взехме миналата година /мъжът ми/ и сега не ни се полага.

# 423
Здравейте, момичета!Когато решите можем да си направим среща Солунска ,но предимство ще дадем на Мамите,за да пишат,кога са свободни.!!!
 Момичета,казаха ми,че такива курсове има и с епидома 50 Е на ден - по компютри  и др.,като през това време можеш да работиш ,но много е важно,кой взема парите-работещият или шефът,но ще попитам и ще пиша.

# 424
епидома еникио - майка ми взимаше всяка година...може би, защото е самотна майка

# 425
Документите се подават в КЕП в срок от 06/07/2009 до 15/12/2009 (все още имаш време  Peace)
На това επίδομα имат право
- работници/служители, които живеят и работят в Гърция, всанят пенсионно-здравни осигуровки в ИКА, внасят вноски и за ОЕК
- чистия (нетния ??? доход) на семейството за икономиеската година 2009, да не надвишава сумата от 12000 евро (тази сума се увеличава с 2000 евро за всяко непълнолетно дете προστατευόμενο παιδί)
- да са били под наем през 2008, да нямат същите или непълнолетните деца да нямат собственост, където и да е в Гърция, или активи, благодарение на които биха могли да си осигурят жилище...
-да нямат те или децата им кредит или жилище от ОЕК, Υπ.Πρόμοιας ή ΥΠ. Κοιν Ασφαλίσεων

за повече информация тук

# 426
Аз вземам от 3 години,по 2520 евро.Не се бавете,епидомата си вземете.За самотна майка се искат 900 енсими,включващи и тамио анергия,и дните преди и след раждането.Тази година искат и договора за наем,подпечатан в ефорията и екатаристикото,освен останалите документи.Успех на всички.

# 427
Документите се подават в КЕП в срок от 06/07/2009 до 15/12/2009 (все още имаш време  Peace)
На това επίδομα имат право
- работници/служители, които живеят и работят в Гърция, всанят пенсионно-здравни осигуровки в ИКА, внасят вноски и за ОЕК
- чистия (нетния ??? доход) на семейството за икономиеската година 2009, да не надвишава сумата от 12000 евро (тази сума се увеличава с 2000 евро за всяко непълнолетно дете προστατευόμενο παιδί)
- да са били под наем през 2008, да нямат същите или непълнолетните деца да нямат собственост, където и да е в Гърция, или активи, благодарение на които биха могли да си осигурят жилище...
-да нямат те или децата им кредит или жилище от ОЕК, Υπ.Πρόμοιας ή ΥΠ. Κοιν Ασφαλίσεων

за повече информация тук

veselinap,това отнася ли се за самоосигуряващите се,които са с блокче и с независима адиа ергасиас?Би ли ми обяснила за какво са тия вноски към ОЕК?Майка ми никога не е внасяла такива.А знаеш ли какви документи изискват на студентите за такава епидома?

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 18:57 от Golden Queen

# 428
Моля ако имате акаунт във фейсбук да разпространите линка по-долу. Опитваме се да се съберем мами, желаещи за откриване на българско училище на о-в Крит.
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=170839577529&ref=nf

# 429
  • Germania-Pleven
Ехооо къде стее?В четвъртък ще ходя да подавам документи за епидома еникио.Искат следните документи-молба,документ за семейно положение,символио спитю,фирологики дилоси,екатаристо,енсими.Veselinap аз също съм със блокче и със независима адиа ергасиас,така че стискай палци JoyА за вноските към ОЕК нямам на представа

# 430
  • В подножието на планината
  Помощта за наем получават всички граждани ,не само на страните членки на ЕС, нали? За семейство с 1 дете , колко енсима се искат
  от бащата?

# 431
Моля ако имате акаунт във фейсбук да разпространите линка по-долу. Опитваме се да се съберем мами, желаещи за откриване на българско училище на о-в Крит.
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=170839577529&ref=nf
Подкрепих - успех и дано ви чуят  Hug

# 432
Има всякакви семинари, които са платени. Моя позната наскоро е карала маркетинг за 1800 евро. Има и компютри и какво ли не. Условието е да не работиш или поне не с енсими.

# 433
За студентите имаше някакво друго...επίδομα

ΟΕΚ - Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας

Цитат
самоосигуряващите се,които са с блокче
не знам  Thinking... в документа пише κυρία ασφάλιση μισθωτών...
струва ми се че не... става въпрос за зависим труд

takuznova, трябва да вземеш и άδεια παραμονή на детето и твоята
Удостоверение от ИКА за броят ένσημα от началото на осигуряването му, до датата на подаване на молбата...
Броят ένσημα за 2006, 2007,2008 и за 2009
Удостоверение от ИКА, че е удържана вноска за ОЕК

Какво блокче бе хора (παροχή υπηρεσιών)... Thinking объркахте ме...

За студенти - сумата е 1000 евро (годишно). За тези, които следват в град или място, различно от основното жилище (κύρια κατοικία), че родителите или пък студента няма жилище във въпросноия град, удостоверение, че е студент, че семейството няма доход по-голям от 30000 е (+3000 на дете след второто). Молбата се подава от родителя./ настойника

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 22:24 от veselinap

# 434
veselinap,благодаря ти!Ще отскоча до някой КЕП да разпитам.

takuzmanova,моля те,пиши след като си подадеш документите в Четвъртък!Майка ми също е с независима адиа ергасиас и с блокче.

Общи условия

Активация на акаунт