Гърция- 22

• 48 100
  • 737
  •   1
Отговори
# 405

Звучи ми невъзможно,защото по тази логика щом 5-цата е 3-йка,6-цата би трябвало да е 4-ка,7-цата да е 5-ца,8-цата да е 6-ца и тогава 9-тката и 10-тката на кои оценки съответстват?!

# 406
Golden Queen благодаря ти за линка, има доста песни...

# 407
Относно детските, някой в крайна сметка взема ли нещо и колко.... В работата ми казаха, че ги вземал съпругът. Мъж ми ми каза, че няма да ги получава от работата си..... В ОАЕД ми дадоха някакви формуляри, но ми се струва, че не са за нашия случай.

За дипломите. Мен ме признаха като равна на завършилите Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Т.е завършила ΑΕΙ, а не ΤΕΙ. Но както казах това зависи от ВУЗа и съотвтната учебна програма...
Оценката се приравнява пак от ДИКАТСА.
Мойта оценка беше 4.00 и ме приравниха на 6.88 ...

За детските. За съпругът ти.
1. Ако е в държавният сектор. Получава ги като надбавки в заплатата.
2. Ако е в частния сектор. От счетоводството на фирмата/организацията, където работи да си поиска удостоверение за детските надбавки. Ако в това уверение пише, че не ги получава, то предприемаш стъпките, определени от ОАЕД и подаваш документите.  А това дали ги получава в основната заплата, зависи от това с συλλογική σύμβαση работи и се осигурява..
За детските . За теб.
1. Доколокото разбирам си в частния сектор. От 200-2001 (не помня точно и трябва да се разтърся за съответния закон), Гърция бе осъдена в Брюксел и детските надбавки се полагат на двамата родители (работещи). Това, което са ти казала не е валидно.
Ще отидеш в счетоводството на фирмата и ще изискваш горното уверение. За детските. От него ще личи с каква συλλογική σύμβαση работиш. Ако не ги получаваш като надбавка в заплатата, с това уверение и необходимите документи отиваш в ΟΑΕΔ.

В общи линии αυτη είναι η διαδικασία. Ако имаш въпроси други...питай.. bowuu...

Златна кралице... със сигурност знам, че 6-цата-10 по десетобалната система. Така е призната дипломата от СУ на мъжа ми. (но това преди .... години)... Напраоооо не ми се мисли колко... Mr. Green
Мен, както писах по-горе, 4-ката ми признаха като 6.88. Но това е сумарната оценка (дипломна работа + оценки от цялото следване)...
И от всичко това следва изводът, че моя милост  bowuu bowuu е имала чудесен студентски живот.. Joy hahaha Joy hahaha

Хипатия, като казва баба ми "Бил е малкият дявало"...Важното е, че сте живи и здрави... Дано бързо да се оправи кракът ти... Peace Peace Peace

Toothfairy, супер обущета... със здраве да си ги носиш...

Мами от Солун и ти Toothfairy, идеята на Жанет е чудесна. Може предколедно и предпразнично да си организираме една среща...

# 408
  • Гърция
Според мъжа ми, петицата е тройка, а 1,2,3 и 4 са = на 2.

# 409

Да, по десетобалната система 1,2,3,4= 2 по шестобалната.
5 по шестбалната = между 8 и 9 по десетобалната ...

# 410
to4no taka

1,2,3,4=2
5=3
6,7=4
8,9=5
10=6

# 411
  • В подножието на планината
  Бройте ме и мен за срещата. Липсват ми контактите с българи и ще се радвам да срещна  някого.
  Момичета ,след като не ми се признава дипломата ,какво мога да направя ,т.е. ако държа допълнителни изпити има ли шанс да ми я признаят или е изгубена кауза ? Къде да попитам (филологически факултет)?
  Хипатия , бързо възстановяване !

# 412
kakva ti e diplomata?

# 413
Здравейте, момичета  Hug
Видях, че коментирате разни документи - в тази връзка да попитам:
колко хартийки имате вие?
Аз имам документа за гражданин на ЕС и  номера, който е като social security към данъчното.
Какво още трябва да имам?
Вече тотално изперках с тези документи, документчета, хартийки...
Вивлиарията още не са ни готови....аман вече...защо всичко трябва да е толкова сложно...

# 414
мацки кажете за този огромен детски мол до солун къде е точно? наистина ли е по евтино там?

# 415
Олимпия, адиа парамони имаш ли?
АФМ имаш, можеш да си направиш и карта за безработни / карата енергиас/.
Момичета аз да се похваля - започнах семинар по гръцки език от ОАЕД, който продължава 2 месеца с ежедневни занимания по 5 часа в делничните дни, накрая ще полагаме изпит и ще ни дадат удостоверение за владеене на гръцки език Б ниво и 1350 евро на всеки от курсистите. Дефакто и те учат и ти плащат. Много добър вариант. Разбрах че прогамата се финанскира от европейския съюз и е валидна за цяла Гърция. За да те вземат трябва да си записан в борсата по труда. Трудно е да се "добере" човек, но пък ако успее си заслужва. Всички момичета които са отскоро тук и имат затрунения със езика могат да се опитат да се възползват от тази възможност.

# 416
stroumfaki  Hug, благородно ти завиждам за семинарите  Hug
Искам и аз! Без да ми плащат, само да ходя и да уча езика!
Водя се на сезонна работа, като при приключване на сезона имам право да се водя към бюрото по труда  Peace
Може ли някакъв линк, за да видя и аз от кога ще имам правото да се запиша на такъв семинар?
Леле, че готино, много, много искам да съм пак "ученичка"  Laughing  Laughing

# 417
  • В подножието на планината
  Stroumfaki , звучи страхотно , но нямам карта анергиас , а и работя .Ти колко време чака ,за да те приемат в програмата? По кое време се провеждат занятията?

# 418
За работещите е тази програма:
http://www.ideke.edu.gr/programs.asp?cat=2&pr=40

# 419
Аз честно казано не чакаш - всъщност направих си картата анергиас точно заради семинара, защото разбрах че ще организират такъв и един от документите които изискваха беше тази карта.
Подават се в КЕП копие от карта анергиас заверена за месеца, копие от лична карта, един документ от ОАЕД който ти дават ако си го поискаш като кажеш че ще кандидатстваш за този семинар.
Програмите започват по различно време в зависимост от града - например при нас започна вече, а моя позната сега си подава документите за Каламата.
Не съм чакала, подадох документите заедно с още 91 човека. Обадиха се да ме извикат на интервю някъде месец след като си подадох документите и след това след около 10 дни ми се обадиха че съм одобрена и ми разясниха кога започва семинара и какво ще се случва. При нас програмата е за 15 човека, така че е голям късмет да попаднеш, но в другите градове е различно в зависимост от големината на града.
Програмата е от европейския съюз и по принцип имат право да кандидатстват само граждани на страни членуващи в европейския съюз, но като цяло от русоподни не можеш да се вредиш. Тази година май за пръв път са ги отрязали та се вредихме и ние от простолюдието. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
За тези които са с договори за сезонна заетост не знам какво се случва. А  за останалите - без карта анергиас не можеш да запишеш детето си на детска градина или ясла и също ако имаш 6 месеца преди зимата карта анергиас ти се полагат някакви помощи за нафта.

Общи условия

Активация на акаунт