Гърция- 22

• 48 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
И аз това се чудя...нали се пишат <фамилия>, <собствено име>, на <име на бащата>  -> Георгиос Пападопулос ту Димитри (примерно) newsm78
Дори няма "ту...", а си е направо: Пападопулос Георгиос Димитриос, като отдолу е упоменат реда - фамилия, собствено, бащино!
Като между другото в този ред се изписват имената и в БГ документите от 2000 година!

# 511
Аз вече напълно се обърках......! Crazy Може ли да ми кажете как трябва да бъдат записани имената в гръцкия акт за раждане за да се избегне после въпросният проблем?Някой беше споменал,че трябва презимето да бъде записано в графата с името.Това ли е разрешението или има някаква друга процедура?

# 512
  • Germania-Pleven
Добро утро.Благодаря на всички които ме разбраха и посъветваха или по скоро и те са имали подобен проблем като моя.За съжаление не сме никак малко,сблъскали се с подобен проблем.Дано да имат по гогям късмет тези на които им предстои тепърва да вадят такива документи като НЕКИ например.Явно всичко си зависи от служителката на която ще попаднеш в БГ.За последно да кажа,че декларации за трите имена в посолството вече не се правят както преди тъй като в повечето части на БГ не ги признават.Аз продължавам да си решавам проблема със дело и когато имам някакви новини по въпроса с удоволствие бих ви информирала пак.Приятен ден пожелавам на всички. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 513
Здравейте момичета  Hug Темата, която дискутирате е много полезна за такива като мен, нищо все още не знаещи за гръцките докумени  Simple Smile Скоро ми предстои предстои преместване в Гърция по-точно може би в Атина. Все още не знаем, изчакваме дипломирането на приятелят ми и в скоро време бъдещ съпруг. Аз да ви кажа знам много малко гръцки език, т.е. доста елементарно, та ако знаете бихте ли ми помогнали с някои насоки относно курсове по гръцки за чужденци в Атина. Според вас бързо ли ще усвоя езика, дайте ми съвети, какво трябва да направя от вашия опит.  Малко ми е притеснено, имам голямо желание, но нали знаете, че от разстояние всичко изглежда ОК, но когато този момент наближава и някак си ме обзема паника с това какво ще се случи, как ще ни потръгне живота, въпреки че аз съм от хората, които бързо се адаптират към нова среда, но все пак...

Поздрави и лек ден на всички   Wink  bouquet

# 514
От кога не се дават такива декларации в посолството,аз съм вадила акта за раждане 2008г. и все още даваха декларации,дори казаха че са задължителни.

# 515
На всички моите документи (нали сам гъркиня де) пише
(примерно)
Παπαδοπούλου Μαρία του Γεωργίου

# 516
Съмнява ме превода на гр.акт.
Иди питай в друго бюро за преводи и легализация.
Как са превели ТУ (името на бащата)?

# 517
Здравейте момичета  Hug Темата, която дискутирате е много полезна за такива като мен, нищо все още не знаещи за гръцките докумени  Simple Smile ....
Аз да ви кажа знам много малко гръцки език, т.е. доста елементарно, та ако знаете бихте ли ми помогнали с някои насоки относно курсове по гръцки за чужденци в Атина. Според вас бързо ли ще усвоя езика, дайте ми съвети, какво трябва да направя от вашия опит. 

Не се притеснавай... ШЪ сЪ научиш Mr. Green Mr. Green... все пак мъжът ти има представа и знае... Mr. Green Mr. Green
Учи се гледайки новини и публицистични предавания и четейки вестници...

# 518
здравейте момичета,от няколко дена не успявам да вляза в замунда,не става и от други комп в района,да знам дали е от сайта или от доставчика,при вас как е?

# 519
И аз от няколко дни не мога да вляза и се надявам да реконструират сайта и да е временен проблем.

# 520
# 521
Ние обсъждахме проблема с мъжа ми и стигнах до заключение, че ще е по-добре конкретно моето дете да е с две имена.

Ако на някой му се наложи да прави апостил в Ираклио, носи се копие от личната карта на родителя, който иска апостила заедно с акта за раждане, издаден наскоро. Прави се в номархията, в градинката на ОТЕ, до сградата на данъчното се намира тяхната сграда, точно под супермаркет Халкиадаки.

MaryJane, мен тогава направо сърцето ме заболя  Laughing, бях дала 400лева в България за преводи и заверка в гръцкото посолство... При това преводите ги бях направила по начина, по който ми бяха обяснили от посолството им. ... Няколко години по-късно исках да си подам документите за гръцка шофьорска книжка. Един от документите, който ми поискаха бе удостоверение от КАТ, че нямам наказателни точки, което ми казаха, че трябва да е с апостил, да го занеса в посолството в София, които по дипломатически път да го изпратят в миханологикото в Ираклио. След като стигне в Ираклио да отида да ми го дадат и да го занеса на адвокат за превод. Отивам в КАТ, взех си удостоверението, от там в дирекция полиция за печат, от там във Външно за апостил. С последни сили влизам в сградата на гръцкото посолство и служителя на развален български ме пита къде ми е превода. С един много заядлив тон го попитах на гръцки как си го измисли този превод и не познава ли гръцкия закон, според който превода в България не е легитимен. Имаше наглостта да ми отговори " Я ми го покажи този закон".... В крайна сметка ми свършиха работа, но беше с разправия. Не мога да разбера, те много добре знаят, че преводите не са легитимни,  защо ги изискват, защо прибират такса заверка, поне навремето така правеха. Явно парично им изнася.

# 522
  • В подножието на планината
   Официално искам да поканя майките от Солун , на ФОРУМСКА СРЕЩА
   Срещата ще се състои на 29.11. 2009 г (Неделя) , 18.00 часа , в  Παιδόpolis (Pedopolis) . Заведението се намира в Търговски център Одеон, ул. "Цимиски" ("Τσιμισκή)  номер 43. Намира се на първия етаж на търговския център , отдясно на входа.
   Заведението с детски кът ,тъй като някои от вас ми писаха ,че няма на кого да оставят децата си. Надявам се да успеете да дойдете ,за да създадем нови приятелства ,а защо не и да направим срещите традиционни.

# 523
   ... майките от Солун , на ФОРУМСКА СРЕЩА
   Срещата ще се състои на 29.11. 2009 г (Неделя) , 18.00 часа , в  Παιδόpolis (Pedopolis), Търговски център Одеон, ул. "Цимиски" ("Τσιμισκή)  номер 43.

Знам го. Там сме ходили на рожденни дни...

newsm10 Бравос... За сега съм там... шЪ дода...

# 524
  bouquet
И ние - 2 бр.

Общи условия

Активация на акаунт