Гърция- 22

• 48 106
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
И аз имам въпрос.... Simple Smile Знаете ли къде в Атина мога да си пробия ушите?Дали правят такива перфорации в големите центрове за красота?Всъщност,предполагам,че почти навсякъде има,но мен ми трябва някой,който със сигурност знае какво прави,тъй като искам дупката да бъде на милиметър от старата и ме е страх да не се слеят в една!

# 106
nreal, мисля, че системата на солунския университет беше такава, че може да се учи без да се ползва някакъв език за опорен, а и нали обучаемите са от различни народности. Но все пак предполагам, че ще се ползва малко английски за минимум комуникация в курса. Ако не знаеш изобщо гръцки, мисля, че курсовете в университета ще са ти най-полезни, те ще ти дадат основата и след това ще можеш и сама да продължиш да се обучаваш. Щом казваш, че говорите в къщи на английски, не мисля, че ще имаш проблеми да положиш основите на гръцкия си с помощта на английския. Аз бих заложила на университета. Дори и да намериш българоговорящ учител, то той трябва да знае и двата езика много добре (най-вече произношението на гръцкия, което при почти всички българи се усеща), а и да има умения да преподава, трудна работа. Със самоучители ще ти е много трудно в началото.

Golden Queen направо невъзможно ми звучи на мен. 1 мм newsm78 сигурна ли си? Иначе за дупки на ушите, много бижутерийни магазини имат пистолет, питай там, където живееш, със сигурност ще намериш, но колко прецизно ще е, не знам. Не си писала досега в нашата тема, ще ни бъде приятно да се представиш  bouquet

argira трудна работа да се намери работа за учител в държавно училище специално. За частните не знам как стоят нещата. Успех!

# 107
мисля че това с университета е еднакво с това,да ти помогне малко мъжът ти.
 защо не му казваш малко да ти помогне?
center за обучение на гручки в Солун, има в center на улица АГЯС СОФИЯС с егнатя. като седнеш пред макдоналдс с гръб на морето гледаш  на горе в блока срещу мацдоналдс(в егнатя) на първи етаж мисля че е..

# 108
Дайте ми спешно напътствия за приготвяне на хорта влита. Благодаря предварително  bouquet Сега се присетих, че имам една огромна връзка в хладилника и ако не я приготвя довечера, ще трябва да я изхвърля.

# 109
Преди много години една моя близка се беше записалана университетските курсове и преподаването беше на гръцки - български. Не знам дали след толкова години продължават да бъдат такива нещата. А иначе най-лесния и бърз начин да започнеш да учиш гръцки е да помолиш съпруга  ти да ти говори на гръцки, независимо че нищо не разбираш.
Когато дойдох в Гърция със съпруга ми си говорехме на български, но живеехме цял месец при свекъра и свекърва ми. Те не знаят и дума български, а съпруга ми през деня беше на работа. Доста бързо започнах да разбирам, а малкото което знаех започнах да използвам.

# 110
Дайте ми спешно напътствия за приготвяне на хорта влита. Благодаря предварително  bouquet Сега се присетих, че имам една огромна връзка в хладилника и ако не я приготвя довечера, ще трябва да я изхвърля.
Laughing Любимата ми  Laughing Завира подсолена вода, пускаш вътре измитата хорта на листенца и вариш около 10минути - дебелите стъбълца да омекнат. Вадиш, изцеждаш, зехтин и лимон - и готово! Да ти е сладко!

# 111
Дайте ми спешно напътствия за приготвяне на хорта влита. Благодаря предварително  bouquet Сега се присетих, че имам една огромна връзка в хладилника и ако не я приготвя довечера, ще трябва да я изхвърля.
Laughing Любимата ми  Laughing Завира подсолена вода, пускаш вътре измитата хорта на листенца и вариш около 10минути - дебелите стъбълца да омекнат. Вадиш, изцеждаш, зехтин и лимон - и готово! Да ти е сладко!

Запалихте ми любопитството, и не мога да не попитам какво е хорта и има ли почва в БГ, или не  Laughing Hug

# 112
някаква трева, не знам как е на български... варят я малко и след това с лимон и сирене я хапват... бляк....аз така и не опитах това чудо- не ми вдъхва доверие. пък и има къде по-вкусни неща за ядене  Wink

# 113
nreal,чети внимателно-ще отидеш и ще се запишеш в Солунския университет-СТАРАТА ЗГРАДА  НА ФИЛОСОВСКИЯ.Там ще започнеш от А 1,А 2,В1 иВ2,Г1и Г2 ,след всичките тези етапи ще знаеш много,много добре езика, а можеш да си звемеш диплома съответно с даване на изпит-но не в университета,който ти дава право на работа тук.Аз съм учинелка и давам уроци ,но обучението е на български език, но правилно са ти писали,че имаме произношение,единици са тези,като моят мъж и детето ми,които не се отличават по произношение.Успех!

# 114
Olympia, благодаря ти много за рецептата!   bouquet Стана супер! Само дето направих един гаф: овкусих цялото количество. Мъжът ми каза, че можело да се съхранява в хладилник само ако не е полята със зехтин. За другия път ще знам и ще правя само толкова, колкото за едно ядене.
Azalee не е това, което е на втората ти снимка, прилича, но листата са заоблени по края, освен това има много здраво стъбло. Може да е друг вид хорта, разбрах, че са поне два.

# 115
здравейте и слънчев ден от София, след като ни съсипа от дъжд няколко дена Mr. Green
хорта- в Крит, мойта приятелка ми обясняваше, най-малкото за 10 вида
иначе, ние и в БГ си правиме от глухарчета - мисля, че бяха радикя на гръцки

# 116
nreal,чети внимателно-ще отидеш и ще се запишеш в Солунския университет-СТАРАТА ЗГРАДА  НА ФИЛОСОВСКИЯ.Там ще започнеш от А 1,А 2,В1 иВ2,Г1и Г2 ,след всичките тези етапи ще знаеш много,много добре езика, а можеш да си звемеш диплома съответно с даване на изпит-но не в университета,който ти дава право на работа тук.Аз съм учинелка и давам уроци ,но обучението е на български език, но правилно са ти писали,че имаме произношение,единици са тези,като моят мъж и детето ми,които не се отличават по произношение.Успех!
Извинявай за любопитството - по какво си учителка?

# 117
Извинявай за любопитството - по какво си учителка?

Със сигурност не е по български език.

# 118
Момичета, искам да направя кашкавалки от бутертесто, какъв вид да си купя?
Преди малко извадих от фурната камъчета, не кашкавалки - тестото се наду много малко...
Много ме е яд, сега ще ги хвърля!

# 119
Здравейте!
Нуждая се от помощ. На сина ми му избиват последните четери кътници и вечерно време не спира да плаче милото. За сега само единия и избил и то не нацяло, а има още три  Sad. Четох, четох и само от кремчето Mundisal няма недоволни. Търсих из нета къде ли не, но не можах да намеря да купя. Било гръцко кремче и само там го продавали. 
Молбата ми е ако може някоя мама да ми купи и прати в Бургас. Плащам предварително. Ако приема paypal още по-добре веднага ще пусна паричките. Ако знаете от къде мога да го купя онлайн кажете, че да не занимавам никой.
Благодаря предварително!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт