Гърция- 22

• 48 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но ми предстои пътуване до Солун и бих искала да знам кога започват зимните намаления там. Много ще съм благодарна, ако някой ми помогне с инфо.  Hug

# 526
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но ми предстои пътуване до Солун и бих искала да знам кога започват зимните намаления там. Много ще съм благодарна, ако някой ми помогне с инфо.  Hug

След Кледните-Новогодишните празници...

# 527
От 15 януари до 15 февруари.

# 528
Здравейте момичета,
Приемате ли нови попълнения при вас.
Съпругът ми започна работа в Гърция  и за празниците, живот и здраве, и ние отиваме при него и оставаме там. Много ми е странно, защото аз не обичам много промените, но...
Сигурно ще имам много въпроси в последствие, но обещавам да не ви досаждам прекалено.
Приятен ден на всички Hug

# 529
Здравейте момичета,
Съпругът ми започна работа в Гърция  и за празниците, живот и здраве, и ние отиваме при него и оставаме там. Много ми е странно, защото аз не обичам много промените, но...
Сигурно ще имам много въпроси в последствие, но обещавам да не ви досаждам прекалено.
Приятен ден на всички Hug

Добре дошла! Hug Ако имаш въпроси,питай без да се притесняваш!В кой град работи мъжа ти?

# 530
  • Гърция
Мади , добре дошла!

# 531
# 532
Здравейте момичета,
Добре дошла, Мади!  Hug
В коя част на Гърция сте?

# 533
"елефтерос епангелматиас" Казаха ми, че месечно е 150 евро, правилно ли са ме осведомили?

Според данните от сайта им, ще плащаш на два месеца по 195,47 евро.
На мен вчера ми пристигна известие за 421 евро за 5 двумесечие (месец септември и октомври).  Thinking

# 534
"елефтерос епангелматиас" Казаха ми, че месечно е 150 евро, правилно ли са ме осведомили?

Според данните от сайта им, ще плащаш на два месеца по 195,47 евро.
На мен вчера ми пристигна известие за 421 евро за 5 двумесечие (месец септември и октомври).  Thinking

Грешката е моя  Embarassed Embarassed Пише μηνιαίες ... ама така става, като чета бърао и леко на диагонал... Embarassed

Жанет, ти не си от бившото ТЕВЕ, а от бившото ТАЕ-ΤΣΑ (там за първия осигурителен клас, за 2009 пише 210,71 на месец, т.е 421,42 за 5 двумесечие....(ΤΑΕ - Ταμείο Εμπόρων) ΤΣΑ-на професионалните шофьори....
ето ти линк http://www.oaee.w1.icop.gr/eisfores.asp?c_eis_id=189&cateis_ … &banner_pgc=5

# 535
Здравейте пак Grinning
Благодаря за посрещането.
Ще живеем близо до Солун, но точното място ще го кажа когато, живот и здраве, отидем там /пусто суеверие/. Най-голямото ми притеснение е относно езика. Но, с помощта на мъжа, тв и вестници, дано го науча...
Дъщеря ми сега е първи клас, след нова година ще започне да ходи на у-ще като нулева година да научи езика и другата есен пак първи клас ама на гръцки. Знам, че децата по-лесно и бързо се справят, но много стрес й се събра /роди се братчето, таткото замина, първи клас, местене/.
Бебчо е отскоро захранен с каша и зеленчукови пюрета. Чудя се дали да помъкна от тук пюрета за следващите няколко месеца, докато започна да му готвя, или там има подходящи като цена, каква вода ще му давам...
За децата, освен паспортите и картоните от лекарите, други документи ще ми трябват ли.
Аз съм по майчинство и ще го ползвам до 2 год, дотогава надявам се да знам езика и ще видим...
Та това са моите чуденки за момента, за каквото можете помагайте. Дано не прекалявам. Поздрави и приятен ден на всички Hug

# 536
  • Germania-Pleven
Добре дошла Мади Hug

# 537
всичко си готвя сама откакто е захранен,то тук положението с пюретата е отчайващо,добре дошла Мади

# 538
Привет и от мен Hug
Мади правилно са ти казали момичетата,тук няма ДК и мамите сами си готвим за децата.Много е лесно и със сигурност по здравословно,взимаш си една тенджерка посд налягане,слагаш месце и зеленчуци,за около 15 мин си готова,пасираш с малко зехтин и бульонче и си готова.Аз например редувам  пиле,риба,телешко с разнообразни зеленчуци,бобови,макарони Wink За следобед има готови каши,ако не се харесат както стана с моята дъщеря,има чиста оризова каша,и до сега си я обича.Успех,ще се справиш с всичко Hug
За езика,в началото ще станеш добър слушател Wink.Гледай телевизия,чети надписите на филмите,постепенно ще се научиш,и няма да повярваш един ден как ще започнеш да говориш LaughingМалко с граматиката е сложничко и различно от нашата,но и с това се свиква. Laughing

# 539
... Чудя се дали да помъкна от тук пюрета за следващите няколко месеца, докато започна да му готвя, или там има подходящи като цена, каква вода ще му давам...

Здрасти и от мен...
Тук по принцип педиатрите НЕ препоръчват готовите пюрета. А и в супера, катоотидеш няма много много избор..
Аз лично предпочитам и давам готвено от мен самата. По този начин, според мен се създават правилните хранителни навици, т.е хранене с домашноприготвена храна... и по-малко ядене на готови джънк...

За децата. Зависи мъжът ти към коя каса и как е осигурен. Ако е към ИКА, има нещо от сорта на поликлиниките... но там аз лично не ги  препоръчвам.... И естествено частната практика, която е може би 90%. Предполагам, че да ваксините трябва да ги имаш и на двамата...
Дъщеря ти ще свикне и ще научи езика най-бързо от всички...

Общи условия

Активация на акаунт