Няма вече "Зайченцето бяло"- ФЕВРУАРЧЕТО за рок е зажадняло.

• 11 538
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Добро утро,
Влизам да почерпя за нашата половин годинка  newsm44 Не мога да повярвам, че е минало толова време..... Ей сега ще се изтърколят годинките и ще ги пращаме в колеж  Laughing Да са живи и здрави и всички други месечковци  Hug

Ние днес уж поспахме по-до късно, но в 7:30 като отворих очи да я видя какво си приказва малката, направо ми стана лошо. Цялата беше оакана, включително и спалното бельо. А тя умира от кеф и се хили. Сега съм пуснала една пералня на 50 градуса, че не ми се пере на ръка /киснене, търкане... Blush/.
Довечера ще имаме гости и смятам да правя руло Стефани. Гледам, че за чушки с боб сте писали, та след малко ще се върна да чета назад, за да взема рецептата и аз. Че вече съм чудо с това измисляне на манджи...
Айде лек ден на всички мами и бебоци  Hug

# 241
  • София
Добро утро.
На празнуващите днес честито   bouquet
Иве, успех днес на консултацията и да се отчетете после. За виждането ни ще стане рано или късно  Rolling Eyes

Относно киселото мляко и според мен няма смисъл да се спори дали за и против, всяка си има мнение и сама си решава, аз пак ще повторя всяка майка знае най-добре какво да прави с детето си. Моите доводи са простички, навремето нито една от вас не я е пропуснало киселото мляко и то в доста ранна възраст,пък като гледам не сме нито много алергични,нито имаме проблеми с бъбреците  Mr. Green Макй ми не е имала кърма и аз съм повръщала ХУМАНА на фонтан,яла съм предимно кисело мляко,поради липса на друго в магазините и, какво от това бих казала.Да не коментирам,че е нормално да препоръчват АМ, за да си го продават,за мен АМ е пълна химия и предпочитам или да кърмя,или да започна с мляко. Вярно е,че има майки,които нямат избор и дават АМ, но аз познавам майки даващи АМ на дете на 2 години и п оловина,е не е нормално според мен,но пак казвам според мен.

Та като казах кърмене вече не издържам  ooooh!  Tired Толкова се уморих да съм крава.На 20-ти сме на консултация и ще питам педи какво и как мога да замествам и да намаля до максимум кърменето,защото наистина се изтощих,то до тогава ще станат почти 7 месеца кърмене, 4 от които само на кърма,мисля,че е достатъчно.Лошото е,че Ники отказва категорично да яяде АМ затова именно май ще трябва да замествам с мляко.Както и да е няма да ви занимавам повече,друг някой толкова уморен от кърменето???

Фокси, спокойно от времето е,аз бях така в събота,побърках и мъжа ми,та дори и бебо,бях в много кофти настроение, ще мине.Виж има и други...

Голяма съм забравана още имаше да пиша,но просто не помня какво  newsm78
Айде като се сетя

# 242
Добро утро!
Ние спахме нормално, макар че се приспивахме от 21 до 23 часа.  Rolling Eyes Дано днес да е по-спокойна, че нЕмам нерви вече. На всичкото отгоре сутринта се събудих подгизнала от кърма- легнала съм по корем и тя потекла по чаршафите. Добре, че имам подложка отдолу, като тези дето ги искаха за болницата, та не е отишло на матрака.
Ками мерси за рецептата. Забелязали ли сте, че ако на някоя от Форума и се прияде нещо, на следващия ден поне 4-5 го готвят.  Mr. Green
В тази връзка сервирам ранен обяд на Алхимичето:

На другата снимка е Буболинка, намазана със зехтин за крустите (слава Богу, останаха съвсем малко!  Rolling Eyes ) и приличаща на бебок от 19 век. Laughing
Червеношийке, мене ако ме видиш в ролята на майката-звяр никога повече няма да си мислиш, че си лоша майка.  Twisted Evil Понякога се чувствам много гузна, но си казвам, че все пак съм човешко същество и не съм идеална. Старая се тези периоди да са по-редки (и те са такива)  и децата ми да запомнят доброто.

# 243
Жълтият Ламтурник издълбани, пълнени тиквички ли са това на снимката Flutter?
Метнах вече ябълките във фризера, сега правя пиперки на пара, които също ще пасирам и прибирам Whistling
Очертава се пореден, задушен ден! Пазете се и приятни разходки!
Честито на празнуващите днес, бебенца! dance  ura Tada

# 244
Добър ден и от мен!
Честити месечинки на всички празнуващи днес!
Аз днес пак съм недоспала, след като 2 вечери Ицо беше така добър да ме остави да се наспя, тази направо ми разказа играта.Сега той заспа пък аз съм #Crazy
Hetera, напълно те разбирам какво имаш в предвид. И аз се чувствам като парцал, но го отдавах на жегите и мързел, може би наистина кърменето изтощава. Аз имам и друг проблем, болят ме ставите, но докторката ми каза, че няма нищо обезпокоително, да съм си вземала калция и да сваля някое килце да ми олекне. Laughing Но от друга страна толкова е готино да кърмиш и най-вече лесно, че както е тръгнала работата ще си го карам до първи клас Mr. GreenИ моя син не признава нищо друго освен млекцето на мама, от пюретата яде само един вид-тиква с картофи и ненавижда моркова, но аз му хванах цаката, каквото и да е пюре като му сложа тиква и го яде та пушек се вдига.Добре поне, че каша си хапва с апетит, даже днес съм решила да му взема да пробваме елда, че ориза свърши(китайчето на мама Joy)
Червеношийка, и аз се карам на Ицо, после много кофти ми става, но добре че поне не разбира, след 10 секунди пак ми се хили, а на мен ми идва да се гръмна.Какво ми е виновно детето, че на мен ми е криво. Но няма как да избягаме от това, хора сме със своите недостатъци и рано или късно изпушваме и като няма на кой си го изкарваме на най-беззащитния.
А в това е смисъла на всичко:
И още малко снимчици:
на мама шофьорчето
с братовчедката-гигантчето на мама
и как се забавляваме
Хубав и изпълнен с много положителни емоции ден ви пожелавам. И търсете дебелите сенки, че голяма жега ще е пак.

# 245
Жълтият Ламтурник издълбани, пълнени тиквички ли са това на снимката Flutter?
Да. Да си призная, аз за пръв път правя и малко импровизирах, ама станаха много вкусни. Издълбах, посолих ладийките и издълбаното съдържание, след час изцедих. Запържих глава лук, 2 наситнени скилидки чесън, 1 морков, 1 шепа гъби (имах останали отпреди няколко дни, та да не се развалят) и съдържанието на тиквичките. Всичко много наситно, похлупих и оставих да се задушат, докато остане само мазнинката, добавих половин кило кайма да се запържи, една чаена чашка измит ориз и подправих с чубрица, червен и черен пипер. След това напълних ладийките (плънката ми дойде малко повече, та станаха с връхче), сипах топла водичка в тигана, където бях пържила, за да обера мазнинката и залях тиквичките. Покрих с фолио и забравих във фурната за около час- час и малко. Махнах фолиото и оставих да се позапекат още 15-20 минути. А после излъгах мъжо, че съм замразила вътрешността на тиквичките, че той не обича и иначе нямаше да яде и той се уби да ме хвали.  Twisted Evil
Никой не ме е питал за рецептата, ама аз си казах.  Mr. Green

# 246
Имаме си бебеееее newsm44
Нашата близка е родила снощи в 0.06ч. бебе Мариана,3150гр и 52см.
Толкова съм щастлива,че не мога да ви опиша...И двете са добре,само мамата дето се е измъчила и е доста разкъсана,понеже не е могла да напъва...
Ох,много се радвам и бързах да ви споделя щастливата новина Mr. Green

Ееей,трябваше ми нещо такова,за да започне деня ми добре Heart Eyes

# 247
Ееее, Фокси, честито!  Да и жива и здрава!   bouquet
Ками, а рецептата ти за чушките с боб непременно ще я пробвам. Hug

# 248
Да са живи и здрави и мамчето и бебето!   bouquet
Кофти това разкъсване, ама защо не е казала да я срежат малко, че да по- лесно се зашива...отколкото да я събират #Crazy
Аз накрая им казах да ме срежат Crazy
Ламтурник , вкусно изглеждат и ще се пробват! Sunglasses

# 249
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МАМАТА БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯ  bouquet
Ламтурник мерсаж сега ще хапна малко виртуално Mr. Green
Весе и аз съм изморена от кърменето,а и като си помисля че не исках и един ден да кърмя,а то Мая ще стане на 6месеца скоро ooooh! да е жива и здрава Яна да си кажа нейна е заслугата аз да кърмя.Просто със всичките и разкази за това какво удоволствие и носи кърменето и всичките съвети които дава през цялото време,аз също успях.
Яна   bouquetние сме щастливки че я имаме във нашите редици Hug

# 250
Фокси,хубава новина!Да е живо и здраво малкото лъвче!   bouquet

Ламтурник,тъкмо щях да ти искам рецептата! Laughing Само не ми стана ясно изцеждането...Значи посоляваш издълбаното от тиквичката и в какво го слагаш за да се изцеди?

Ками,прилежно си записах двете ти рецепти,даже сега като се прибирахме си купих тиквички...Имам и към теб доуточняващ въпрос(аз всичко уточнявам в големи подробности.. ooooh!).Оваляните в брашно кръгчета се нареждат в тавичка,а някаква мазнина слага ли се в нея?И как ги подреждаш-на един ред или в по-тесен съд(например йенско) на 2-3 реда... newsm78 И ако са на един ред трябва ли да се обръщат?

Гери,мерси за идеята! Но аз няма начин да надхитря Раличка,защото просто в лявата гърда няма кърма...А голямата новина е ,че вчера след 4-часова пауза,Ралица пропи най-накрая АМ от шише! Първо му се ядоса и аз тъкмо да се откажа и тя като засмука... Shocked Та изпи 100 мл !През ноща пак си я кърмих,но е напредък.

# 251

Ками,прилежно си записах двете ти рецепти,даже сега като се прибирахме си купих тиквички...Имам и към теб доуточняващ въпрос(аз всичко уточнявам в големи подробности.. ooooh!).Оваляните в брашно кръгчета се нареждат в тавичка,а някаква мазнина слага ли се в нея?И как ги подреждаш-на един ред или в по-тесен съд(например йенско) на 2-3 реда... newsm78 И ако са на един ред трябва ли да се обръщат?

Да, намазваш хубаво тавата и ги редиш. Аз в необикновена тава ги правя. Ако не ти се търкаля вс една в брашно/ аз като нямам мн време само ги посипвам отгоре/. Редя си ги на редове, но не ги бъркам. Загряваш хубаво фурната и ги мяташ, те от топлината мн бързичко омекват и почват да стават златисти, тогава ги заливаш. Ако имаш пресен копър слагай от него, по- вкусни стават отколкото със сухият купешки Peace
Да кажеш после да ли ви е било вкусно Hug

# 252
ЧЕСТИТА  МЕСЕЧИНКА НА МАЛКИЯ ГОЛЯМ МЪЖ КРИСКО,И ПОЛОВИН ГОДИНКА НА ПОЛИ,ВИКИ И ХРИСИ

# 253
  • София
Здравейте, мами  Hug

Аз най-накрая имам време да седна да пиша, днес сутринта ходихме на ортопед, малко преди нас (2 бебета време Simple Smile), комп-а му заби и той го пуснал да се сканира, е почти час откара, а отвън се насъбрахме голяма тълпа бебоци, едно заспива, друго започва да реве и все мънички бяха почти всички, та голям рев падна, нашия се разхожда навън с тати и дори не плака след като яде с половин час по-късно чак вкъщи...ставите са си О.К., доктора каза да го стимулирам да прави каквото му харесва, казах му, че много скача и той ми вика, ми да си скача, аз го питах дал ие по-добре с бънжди, че така не мога да му отнемам тежестта добре от ставите, а той каза никаква тежест да не му отнемам и само да го подпирам, той вече си знае какво да прави и какво му се прави...питах за пръстчето, той каза края на септември, началото на октомври, ама аз му казах и за окото, че е на 04.09 и той ни даде час за август, другата сряда на 12, отиваме на 11 за изследвания, после от 12 вечерта никакво ядене и на 12 сутринта отиваме, резват му го и го зашиват с 1-2 бода и готово, да се свършва вече, че днес да знаете, една циганка седна на стола до нас и така го гледа в ръката, много тъпо ми стана, идеше ми да и шибна един, после го пипна и по косата, аз й казах да не го пипа и тя се дръпна, в интерес на истината беше възпитано момичето, ама после я чух и да кашля на скришно, абе...дано не го е заразила с някой вирус, че ще ни отпадне операцийката  Praynig Ами, мами, искам да ви помоля да стискате палци за другата сряда да мине всичко максимално безболезнено и да не го мъчи после много мъничето, да се оправя бързо и да забравя!

А имам и нещо за хвалене пак, от вчера и днес вече цял ден, че и повече няма никакъв секрет от окото, натискам, правя масажи, нищо не излиза и като реве не излиза и от самосебеси не излиза, явно стискането ви на палци помага, благодаря ви   bouquet Аз след седмица, ако дай боже всичко е така, ще се обадя да ги питам да ходим ли на консултация и да отменяме сондажа, ама дано се задържи така положението де  Praynig

Фокси, нормално е понякога да сме в кофти настроение, на мен скоро не ми се случвало, преди ми се случваше по-често, явно дребсън ми влияе положително, но когато човек е изтощен, няма как да е весел, аз все пак спя по цяла вечер и имам общо взето кротко детенце, при това едно, та не се обвинявай за нещо  Hug

Дони, ти пък - лоша майка, толкова се грижиш за Криско, както казах какво казваше дядо: "юнак без рани не може", та нашите мъници юнаци ли си или лукови глави, моля, моля Simple Smile))) За викането, аз не съм викала досега на дребния (чудно как ли при моя бурен характер), но пък викам здраво на баща му пред него, то е все тая, той така или иначе не разбира, че не е на него и се стряска, а и нищо не е направил и сигурно се чуди защо, опитвам се да го избегна, но не винаги успявам, характер, какво да се прави, на малкия съм повишавала тон един-два пъти, но от другата стая и то по-скоро, за да ме чуе, но изпускам децибелите, обаче и това ме кара да се чувствам гузно, разбирам те, но Криси също те разбира, те нали могат да усетят нашите емоции, той знае, че го обичаш и...нали знаеш, най-добрата майка за всеки е собствената му майка Simple Smile

Фокси, честито за бебе Марианка, да е жива и здрава и много да радва мама и тати Simple Smile))) Браво и на мама-героиня Simple Smile))

Момичета, стига с тези рецепти и снимки, някои хора са на диета  Embarassed Да знаете сега как всичко ми се яде, не е истина, ама който качвал, ще гладува, да е мислил "Овреме" Simple Smile

Мими, Майчето как е днес, по-добре ли е, аз едва сега се оправих, пък и много жега ще стане и без това ще ходя по улиците в 4, нещо не ми се излиза сега, пък и трябва да варя картоф на "диването", че иначе няма да си изяде тиквата, глезанчото на мама Simple Smile))) Довечера сме на консултация и после ще се отчитаме, утре го дават да вали, ама като разбера майка ми дали ще идва тази седмица или другата и ще се разберем нещо да се видим по-нататък Simple Smile

# 254
Само на бързо да кажа и аз. Ники също не е фен на АМ трудно се излъгва да изпие 60-80гр. Та снощи реших да го пробвам как ще реагира на АМ с бишкотка плазмон и Ооо чудо омаа 200гр.  #Crazy е верно в 3.20 нощес се събуди да сукне няма да се отказва от навиците я, но и аз го отчитам като голям напредък  newsm44
Айде изчезвам че нервчо мяца трябва да папкаме и да нанкаме...

Общи условия

Активация на акаунт